Sunshine

Bara för att jag skrev att det var dåligt väder vände det och blev hur fint som helst! Åhh..
 

Stor tavla

Nu behöver jag er hjälp! Har kikat på flera affärer efter en stor tavla som jag ska ha på en speciell vägg i lägenheten. Vill att den är avlång och reklangulär, alternativt två fyrkantiga bredvid varandra. Tavlan ska liksom synas ordentligt och först funderade jag på om den skulle vara svartvit, men är nog även intresserad av tavlor i färg. Är inte ett dugg sugen på att lägga ut en massa pengar på detta, utan tänkte höra om ni vet var jag hittar stora affischer/posters som kan kan rama in? Alternativt "färdiga" tavlor, fast billiga? Har kikat lite på Gallerix/Åhlens/Rusta osv men inte hittat riktigt vad jag söker.
 
Har ni några tips på var sånt här kan finnas? Slänger upp några inspirationsexempel nedan så ni förstår vad jag är ute efter för sort.
 

Vilken morgon...

Inte nog med att det blev en sen natt, jag skulle dessutom upp tidigt då jag började jobba 08.00. Kör på lite dagsjobb idag fram till 15.00, men det är lugnt i backen! Inte så roligt väder, så då kommer det givetvis färre hit och åker. Har inte riktigt bestämt hur jag gör med Dannyboy idag, är inte helt pepp på att rida ut i detta gråmulna råa väder, och i och med att jag slutar på eftermiddagen kommer jag inte in i ridhuset. Den lite sämre sidan av att stå uppstallad på en ridskola - ridhuset är inte ledigt på eftermiddag/kväll på vardagar.
 
Nu har jag två jobb som sträcker sig just över kvällar och helger, så det brukar fungera perfekt att rida på förmiddagarna för mig annars. Det som ställer till det nu är att vi har sportlov här i Dalarna vilket innebär att vi har dag+kvällsöppet i backen. Jag jobbar 10 dagar i rad utan en enda ledig dag nu, pust! Precis när jag vill pyssla massor med lägenheten, men får ta det sakta med säkert! Konstig känsla att plocka ner sitt rum, rensa garderoben, ta ner tavlor etc. Men det ska upp igen i mitt alldeles egna ställe, åh så häftig känsla. Satt i lägenheten i soffan igårkväll och kikade ut genom dom stora fönstrena, spanade på grannarna och ut över himlen. Det är inte helt fel att bo i höghus med välplacerade fönster! Lyckokänsla var det i alla fall.
 
Menmen, tillbaka till morgonen från helvetet haha. Började givetvis med att försova mig. Eller rättare sagt, jag vaknade och så blev det den där "lite till bara..." jo men aldrig, jag somnade såklart om. Upp igen, stressade mig i ording och direkt till Danny så jag bara kan åka dit och rida, promma eller vad jag nu vill göra med honom i eftermiddag. Sedan åkte jag till jobbet där jag fick börja med att kriga om en massa saker. Avskyr när viktiga saker ligger utanför min kontroll, och dom som ansvarar för det inte tar tag i sakerna utan "rycker på axlarna". Man brukar ju säga att ska det bli någonting gjort får man göra det själv, men när man själv inte har möjlighet att göra det blir det drygt. Jaja, det löste sig men visst blir man på dåligt humör :)
 
Nu ska jag pyssla på med mitt här på jobbet och tänkte be er om hjälp i ett inlägg senare!
 

Mitt i natten

Bra där, ska upp tidigt i morgon bitti och hem kom jag först nu. Har haft en skön kväll hos en kompis och nu är jag nästan sugen på att jobba i backen i morgon bitti efter att ha nött lite snowboard-filmer och annat roligt hos honom.
 
Ville i alla fall mest ge ett livstecken i från mig, nu blir det sängen. Förresten har jag bestämt mig för att sluta ha dåligt samvete för att bloggen inte längre är så "hästig". Jag skriver om alla delar ur mitt liv och det innefattar allt möjligt - inte bara en massa häst. Givetvis blir det mer och mer sådant så snart Danny är igång och tränar som vanligt, men jag tänker även fortsätta skriva om sådant som inte är ett dugg hästigt. Lägenheten, mitt vanlig liv och annat smått och gott som ni fått ta del av senaste tiden. Kanske tappar jag någon läsare på grund av detta, men ärligt så bloggar jag för min egen skull så det spelar ingen roll. Ni är bäst i alla fall ♥
 

To-do-list onsdag

Dagens att göra ser ut som såhär:
 
✓ Fixa Danny, pussa ihjäl honom osv (check!)
 
✓ Jobb i snowpark 08.00-15.00 (check!)
 
✓ Åka och kapa av min bordsskiva lite (barbord) till lägenheten som jag inhandlade på IKEA. Flirtade in mig hos en kille som jag jobbade med igår och han erbjöd sig att göra det gratis idag - jo tack! Ibland så lönar det sig att vara lite extra trevlig ;)
 
✓ Inhandla gardinstänger och försöka få ording på det
 
✓ Köpa glas och bestick!
 
✓ Kanske umgås lite ikväll, vet inte riktigt hur kvällen ser ut ännu :)
 
 

B Vertigo spring collection

Men döda mig vad mycket snyggt till stallgarderoben. Längtar ihjäl mig efter sommar och snygga pikéer, keps och brunbränd hy och blont hår.Kom igen, dags att byta årstid nuu.
 
 
 

Suuuun

Åh vilket väder! Solen skiner in i värmestugan där jag jobbar och jag tror inte ni förstår hur mycket hellre jag hade velat vara ute i backen än att sälja liftkort idag. Klarblå himmel och jag hade i och för sig även gjort mycket för att få sitta med ryggen mot en husvägg, med solbrillorna på och bara njuta i solen. Eller en heldag i sälen... Ibland är det smärtsamt att jobba på en skidanläggning haha, vill också ut!
 

Helt död

Alltså verkligen. Har ägnat hela förmiddagen åt lägenheten och sedan blev det jobb 15-22 i backen. Börjar sakta men säkert komma in prylar i lägenheten i alla fall! Sängen står på plats, soffan är ihopskruvad, bordet ska fixas i morgon. Fattas dock lite gardiner, lampor och sådant - men det är på gång. Har även suttit i telefon hela morgonen och fixat hemförsäkring, elavtal, parkeringsplats, och en massa annat. Känner att vuxenpoängen samlats ihop ordentligt idag!
 
Nu är jag dock så trött att ögonen går i kors. Ska upp tidigt i morgon för då blir det dagsjobb istället, och Danny lär fixas innan!
 
 

"Jag tycker om dig också"

En sak jag har tänkt ganska mycket på är hur löjligt lite man får tillbaka den kärlek man ger till sin häst haha! Jag som har två hundar skulle vilja påstå att den responsen man får av dom är 1789239269397 gånger större än från en häst. Det räcker med att man är borta en halvtimme så blir man överöst med kärlek och glädje när man kommer innanför dörren från hundarna, medan en häst typ ser ut som "jaha?".
 
Förstår ni hur jag menar? Det räcker med att jag säger "Åhh golliii vovve" så skulle mina hundar slänga sig ner på golvet och bli överlyckliga, man får liksom en respons direkt. Lite samma sak med katter, man får i alla fall något slags gensvar på gullandet. Skulle jag prata på samma sätt med en häst skulle jag nog knappt få en blick, utan dom står där i boxen och tittar lite. På sin höjd kanske dom kommer fram och snosar lite i fickorna efter godis, men sedan är det roligare att äta hö eller bitas lite med boxgrannen. Sedan får man ju ut massor av att ha en häst, det är inte det jag menar. Men just själva responsen när man pratar med dom haha... Helt nollställda. Visst kan Danny vara gullig och titta upp, gnägga när man kommer till hagen och så - men mer än så blir det då inte.
 
Eller vad säger ni?! Kanske får mata med lite mer morötter så börjar Danny vifta på svansen och bli lika glad som en hund eller något. Ni får inte missförstå mig nu, jag älskar dessa djur. Men jag kan inte låta bli att skratta åt hur nollställda dom kan vara för sin storlek egentligen. Att det kan vara så stor skillnad mot mina hundar, som faktiskt "förstår" vad jag säger.
 

Säkerhetsfråga

"Jättefint och mysigt. Men hur ser du på säkerheten egentligen? Du rider med graman med tanke på att han kan busa en del. Bra så, tycker jag. Men att då sitta och videoblogga och rida på en hand går stick i stäv med den tanken. I min värld ligger mobilen i fickan när man rider."
 
Vi är väl lika busiga båda två, jag och Danny. Jag har hjälm på huvudet och Danny skydd på benen, men längre än så sträcker sig nog inte säkerheten när vi skrittar runt i skogen. Förstår dock inte riktigt vad du menar, tänker du att jag skulle ramla av? Det är nog i så fall lika stor risk på en hand som på två. Jag ramlar ju inte av för att han taktar och ruskar på huvudet, utan det är när han blir sådär tokglad och börjar ladda - men dom signalerna känner jag av redan innan så då hade jag bara kunnat ta tag i den andra tygeln.
 
Gramanen är på som nödbroms och den höll jag ju i även på en hand! När jag filmade så var han hur lugn som helst för då hade vi ridit en stund, från början håller jag givetvis i mig med båda händer. Men jag är inte så bekymrad över hans busade längre, har lärt mig hur han rör sig och följer lätt med i hans glädjesprång. Dessutom är jag orädd och vet att jag har kontroll på honom, så det gör ingenting att han leker och är glad.
 

Videoblogg från hästryggen

Om ni funderat på hur det är att sitta på Dannys rygg hahah! Snackar på om det mesta.
 

Terapiridning i skogen

Nog var det kyligt i morse, men helt fantastiskt väder att vara ute i! Nu värmer solen otroligt såhär mitt på dagen, men det var skönt även då. Danny är inte riden sedan klinikbesöket men prommad så han har skrittat på. Riden utomhus i skogen var däremot säkert 4-5 veckor sedan haha, och idag var det dags!
 
Elin fick hålla i honom när jag satt upp och gramanen var givetvis på av säkerhetsskäl. Han steppade lite just när jag satt upp men eftersom hon höll i var det ingen fara. Sedan försökte vi ta lite bilder i solen men Danny ville inte stå still utan trampade fram och tillbaka, sedan bockade han från halt haha! Det kändes ungefär som att det kröp i hela kroppen på honom. Första 100 metrarna från stallet blev någon slags passage-steppande åt sidorna, slog med huvudet och öronen rätt fram. Jag höll på att skratta ihjäl mig, han är så underbar. Smidig som en katt och het som en kamin. Sedan lugnade han ner sig hyffsat och skrittade på! Småtaktade lite och ville trava, men lyssnade fint och var inte alls "spooky" utan bara busig.
 
Efter en 30-35 minuters skritt på snöiga, soliga vägar tog vi oss hemåt och jag känner mig nu lyckoboostad för en vecka eller två, han är så himla rolig denna häst - just för att han är så överdrivet glad hela tiden.
 
 

Möbelskruvande

Nu ska jag skruva ihop lite prylar, får se hur detta går! Har haft en underbar morgon i stallet med uteritt i helt makalöst väder. Har bilder som jag lägger upp senare!

Vilken shopping!

Åh jösses, nog blev det inköpta saker på IKEA minsann! En ny säng och en soffa! Ektorps 3-sits med svart överdrag. Ett soffbord, ett barbord/matbord med två barstolar. Handdukar, kastruller, stekpanna, annat smått och gott till köket och så lite bäddlakan och så vidare.
 
Nu är faktiskt allting uppe i lägenheten, om än i sina förpackningar. Imorgon ska vi börja skruva ihop saker och ställa det på sin plats, galen känsla! Mitt liv börjar ärligt kännas lite för bra för att vara sant, går bara och väntar på en riktig krasch hahah... Hästen är frisk, jag kan snart flytta in i en alldeles egen lägenhet och så har jag hittat världens bästa kille. Visst tar kanske bloggandet stryk av allt som händer i mitt liv just nu, men jag tror ni förstår om jag prioriterar dessa saker lite mer just nu. Nu är det i alla fall ny vecka, jag jobbar kvällar nu i början av veckan och då brukar jag ha massor av tid och inspiration att skriva på dagarna när jag är ledig.
 
 

Mot Ikea

Vi sitter i bilen påväg för möbelshopping!

Morning igen

Tänkte bara ge ett livstecken, dog inte igår på kvällens utgång (som inte blev utgång utan bara hemmafest för min del). Har dock inte tagit mig hem ännu men ska väl försöka pallra mig ditåt så småningom, ska bara vakna till liv här först. Idag blir det ju IKEA och massa shopping till lägenheten, wiho!
 
 

Lördagsplaner

Morning! Har ägnat förmiddagen åt att bära hö, kan inte finnas mycket tråkigare saker... Men nu har vi i alla fall lager för ett par månader till, skönt. Är ledig så har inte några speciella planer för idag mer än en sväng på stan, kanske åka och kika lägenheten och så blir det utgång ikväll.
 
Imorgon blir det eventuellt IKEA och lite inköp av möbler och annat, nu kan jag ju faktiskt börja ställa in saker allt eftersom. Ihh!
 

Ahhhhh

Lägenhetsnycklarna är mina.
 

Dressyrhästar på Falu RK

Fick en önskan tidigare om att jag skulle skriva en rad om dom dressyrhästar som står uppstallade på Falu RK. Det står ett flertal fina hästar här med dressyrinrikning, men har tyvärr inte bilder eller info om alla. Tänkte att jag i alla fall kunde skriva lite om några vänners fina hästar, även om det bara är en liten, liten del av dom fina hästar som står på klubben.
 
Först har vi givetvis Therese fina Tiara Magic "Loppan". Ett sto f. 2001 e. Magini - Jaguar. Dom tävlar MSVB och siktar mot MSVA! Det var Therese och hennes Loppan som jag åkte med tillsammans på Jeannaveckan. En kanonhäst helt enkelt, hade kunnat ta över den utan problem ;)
 
 
Sen har vi Emmas flotta Royal Rascal f. 2008 e. Rascalino - Florestan I - Donnerhall. "Rackarn" blir alltså 5 år i år och tanken är nog att han ska gå championaten om jag har förstått det hela rätt. En framtida dressyrhäst med andra ord!
 
 
Sofia har en jättefin häst som heter Fürst Rainier B "Rune", en valack f. 2005 e. Fürst Heinrich - Royal Diamond. Han har tyvärr varit lite skadad senaste tiden men är nu friskförklarad och påväg igång! Danny och Rune ligger ungefär på samma utbildningsnivå, det vill säga börjat nosa på samling, byten etc. Rune är i alla fall en av mina favorithästar i stallet, en rörlig och snygg häst att se på.
 
 
En annan Emma har ett sto som heter Wild Rose, född 2008 e. Weltregent - Longchamp. "Wilma" har tyvärr varit skadad men är även hon frisk och under igångsättning nu! En jätteflott dressyrhäst som kommer att bli super i framtiden.
 
 
Elin som fortfarande rider ponny har stoet Diglett f. 2001 e. Orchis Morio - Gimmic - Immer. En ponny som Elin tävlar på nationell FEI-nivå och nu rider sista året på. Vi håller tummarna för kval till SM i år!
 
 

Kepslängtan

Åhh tänk er en varm sommardag med stark sol. Då åker kepsarna fram! HV Polo hade ett par nya vrålsnygga kepsar som jag utan tvekan skulle vilja klicka hem till sommaren.

Fredag

Blev ju bokad på jobb på boendet mellan 09.00-21.00, så åker direkt från Adam dit. Boendet ligger i Vika som ligger mellan Falun och Hedemora, så det blir ändå "på vägen" hem. Bra att tänka på bensinkostnaderna haha :) I vanliga fall hade jag fixat stallet på morgonen innan jag åker till jobbet vid sånna långa jobbpass, men nu var jag ju inte ens hemma. Då är jag tacksam för min underbara mami som fixar Danny idag! ♥
 
Har gjort i ordning ett par inlägg som dyker upp under dagen och skriver förmodligen någonting ikväll efter att jag har slutat, men ni får ha en toppenfredag så länge!
 

Snabbinlägg från hedemora

Sitter i Adams säng och väntar på att han ska duscha klart. Hade inget bättre för mig så tänkte att jag kunde väl blogga lite under tiden haha :) Tack för alla gulliga kommentarer om mitt rum! Det är som sagt inte någon höjdarinredning där nu, men hyffsat stilrent i alla fall. Någon undrade om jag alltid hade sådär välstädat där inne - nej inte i närheten. Ofta är det kaos, bombnedslag etc. Men när jag väl bestämmer mig för att få ordning och städa, då blir det ordentligt.
 
Imorgon blir det direkt till boende-jobbet på morgonen! Blev jobb 7 dagar i rad, en dag ledigt och så på med ett långpass igen. Känns bra, jag är glad för allt jag blir bokat på i nuläget. Pengarna ryker...
 

Vårnyheter Horze

Slängde ju upp wanties från Hööks och här kommer några produkter från Horze som ger mig lika mycket ha-begär. Nu kommer det inte bli några inköp då alla pengar läggs på möbler etc. men drömma kan man ju alltid.
 
 

Mitt rum

"Kan du inte visa lite bilder från ditt rum hos dina föräldrar så man kan se hur du har det nu? :)"
 
Jo absolut! Nu är väl inte mitt rum någon direkt inspirationskälla och jag kommer inte att inreda lägenheten på detta vis. Har inte lagt någon större energi på mitt rum, utan det har bara blivit lite hur som helst med färger och så. Men det är klart, lite "Frida-stilen" är det ju. Det som blir skillnaden är lägenheten är mer VITT (vita gardiner, möbler etc.) och så lite svart (tavelramar, soffa, etc.)
 
Vad tycker ni om mitt rum förresten?
 

Godmorgon shiny

Solen strålar och det blev tydligen isvinter igen. Minus 18 grader när jag promenerade till stallet! Såg ut som en skämt med fyrtio tröjor, täckbrallor, mössa, luva, vantar. Men tydligen ska det vända och bli varmt redan mitt på dagen. Det bästa med "våren", även om mornarna är kalla så blir det bättre mitt på dagen.
 
Idag ska jag njuta av att vara totalt ledig och dessutom är det nu helt tomt i huset. Jag äter långfrukost och bloggar lite. Sedan blir det nog mys i soffan med Pretty Little Liars-avsnitt och en stor kopp kaffe ♥ Ska gå tillbaka till stallet efter lunch/eftermiddag och packa några höpåsar samt ta en prommis med honom ute i skogen.
 
Stallet i morse :)
 

Kvällsjobb

Wiih nu kör vi sista passet i backen, sedan blir det långhelg med ledigt! Har massor av roligt inplanerat så kommer nog att bli en klockren helg med massor av umgänge med bra folk, utgång och så vidare. Har även plockat med mig min egen dator till backen idag så placerade den bredvid kassan och tänkte hinna köra lite möbelkikande mellan kunderna! Det går sådär haha... Men brukar bli lugnare efter att första liftkorten har gått :)
 
Någon tyckte att det lät tidigt att tävla i april när han sätts igång under mars månad, men jag kanske förklarade lite för dåligt. Om 30 dagar, det vill säga den 20 mars, kommer han att vara igångriden i alla gångarter. Efter det är det fritt fram att rida skolor och trimma på precis som vanligt, så att tävla under april känns inte tidigt. Rörelserna kan vi ju och första tävlingarna ska han mest joggas igenom programmen med försök att hålla honom på mattan. Det blir inget "maxande" eller så, utan några tävlingar där han får busa av sig utan press. Ungefär som om vi skulle rida igenom programmet hemma bara. Hoppas det blev mer klarhet i det då!
 
 

Ruinerad

Inte ännu, men snart så. Till helgen blir det förmodligen en tripp till Ikea! Har massor som måste inhandlas, allt från bord till köksredskap. Mamma och pappa skulle kika igenom alla prylar vi eventuellt kan ha hemma som jag kan ta, så jag hoppas att jag inte ska behöva köpa allting själv. Vet att det finns lite porslin, någon snygg matta och annat fint här hemma som kanske kan få följa med mig!

Jag har en vattenkokare, det är ungefär på nivån jag ligger. Fick lite andra "flytta-hemifrån-prylar" när jag tog studenten så det kommer väl till pass nu! Men mycket måste givetvis köpas. Jag kommer förmodligen att bo kvar här hemma ett litet tag till i alla fall, så jag kan koncentrera mig på att inreda lägenheten och ändå ha råd att äta mat haha :) Men vilken känsla att kunna åka dit och veta att den är min! På fredag klockan 14.00 besiktas den och om det är OK så får jag nycklarna direkt efter. Wow!

Lite sneakpeaks sedan min visit mitt i flyttstädningen! Kommer att tokfotografera under inredningen från början till slut. Vet precis hur jag vill ha det! Vitt, vitt och åter vitt och så lite svart som bryter av. Någon stor tavla på hela väggen och så massor av vackra växter. Ljusa gardiner och ett organiserat kök. Åhh vad kul det är att inreda, kanske skulle jobba med något sådant.

Ni får ursäkta att jag är lite eld och lågor över detta, men jag kan inte låta bli. Min alldeles egna lägenhet!

UTAN ANMÄRKNING

Tjohoooooooooooo!!! Den skadade pållen är numera en friskförklarad pålle! Han gjorde ett böjprov utan anmärkning och reagerade ingenting när Nino klämde hårt på gaffelbandsfästena heller. Med tanke på hur bra han har svarat på behandling och att det inte var så farligt från början så tyckte min veterinär att det här var ingenting jag behövde oroa mig över. Förmodligen är det ingenting som kommer att komma tillbaka utan rider jag klokt är det en hållbar och fräsch häst.
 
Nu ser igångsättningsplanen ut som så att han ska skritta i 10 dagar, inte bara 20 minuter rakt fram utan han får skritta på ordentligt. Tänkte passa på att rida ut mycket så han får sträcka på sig ute i skogen! Efter dessa skrittdagar så ska jag börja lägga in trav och då är det viktigt att jag håller mig till hyffsat raka spår. Inga små volter eller skolor. Traven ska även den smygas in under 10 dagar och sedan får jag galoppera på samma sätt, rakt fram. Efter 30 dagar kommer han att vara igångsatt i alla gångarter och då är det fritt fram att träna på precis som vanligt. En månads igångsätting alltså, känns jättebra! Så snart som jag får börja jogga/trava honom kommer det kännas nästan "som vanligt" bortsett från att jag inte kan sitta och trimma rörelser.
 
Iiiiiih är så glad!!! Om en månad är vi alltså inne på slutet av mars, då är han redo för tävling under april månad. Jag som avskyr att tävla på vintern känner inte att jag kommer att ha "missat" någonting mer än dom träningsveckor som givetvis gått förbi. Menmen, han är frisk och vi har världens roligaste sommar framför oss med massor av träning och tävling!
 

I morgon var det dags igen..

Klinikbesök för Danny! Har tid klockan 09.00 i morgon bitti, så då får ni hålla alla tummarna för att han blir friskförklarad. Jag skriver givetvis om allting så snart jag har kommit hem därifrån!
 
Hoppas verkligen nu..
 
 

Horsefoodi

Jodå nu blev man ännu fattigare.
 
 
 
 

Svar på frågestunden del 2

Favorithästsak?
Mina bruna königsstövlar eller childericen

Dyraste inköpet t häst?
Till häst? Childericen för 36 000 kr. Vad mina hästar har kostat är ingenting som jag skriver ut.
 

Finaste hästen du ridit på?
Julia Augustssons World of Dreams (trippel guldmedaljör J/YR EM) eller den godkända hingsten Flash Dancer I.M. Sedan har jag joggat Haid-Bondergaards Don Scudo och GP-hästen Lydianus.

Högsta du har hoppat?
130 cm med D-ponny
 
- Hur mycket kostar Danny dig varje månad?
Cirka 7000 kr, amortering för lånet inräknat (har lånat av mina föräldrar för inköpet av hästen)

- Kommer du behöva prioritera bort något med Danny (ex tävlingar), eller annat i ditt "privatliv" för att ha råd att bo i egen lägenhet?
Förmodligen! Ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att gå ihop, men dom fasta utgifterna så som lägenhetshyra, stallhyra, räkningar etc. kommer naturligtvis att prioriteras. Det lilla som (eventuellt) blir över får gå till träningar, tävlingar och allt det där "nöjet".

- Kan du inte visa en budget för vilka kostnader du kommer ha när du flyttat?
Jo absolut! Men kan ta det i ett eget inlägg framöver.

Jag är själv i valet och kvalet om jag ska flytta eller inte, vill, men är rädd att jag kommer få det snortajt.
Det kommer att bli snortajt här med! Nu var det slut på lyxliv där man kan spendera hur som helst.
 
Vad är de första egenskaperna som du tittar på när du ser nya hästar? Äldre hästar, samt vad du letar efter hos yngre (3-5 år)
Att hästen är korrekt i kroppen, att den är en trevlig modell i uppförsbacke. Normal mot kort rygg, långa ben och en bra halsansättning. Detta tittar jag på oavsett ålder. Sedan är det naturligtvis viktigt att se hästen i rörelse och där vill jag inte se hästen "lös på ridbanan" för det ger egentligen ingenting. En inriden häst vill jag se under ryttare och där ska hästen visas i den utbildningspunkt den är.

Hur går det med fölplanerna?
Ja det blev ju en lägenhet i stället ;) Känns väldigt bra det också.
 
Har du tröttnat på bloggandet?
Nej inte ett dugg :)
 
Har danny bal ute i hagen? Hinner inte den mögla innan han ätit upp?
Nej han har tyvärr inte det. Jag var ju väldigt sugen i vintras men lyckades inte hitta några rundbalar med hö (vi har haft lite hökris i Dalarna) så då fick det bli som vanligt att jag lägger ut hö på morgonen. När det var som kallast i vintras med temperaturer nedåt 20-25 minusgrader fick han med sig en småbal ut i hagen på morgonen (ca 10 kg) och det fungerade också väldigt bra.
 
Skulle du kunna tänka dig att vara tillsammans  med en tjej? Eller är det bara killar som gäller för dig? :)
Haha! Nej det är bara killar som gäller för mig :) Har dock inget emot homosexuella, det känns så vanligt nuförtiden.
 
- Hur ofta smörjer du din utrustning?
Efter varje användning.

- Har inte ni "uppbindningsplats" i en annan del av stallet? Hur gör du då om du ska mocka tex å Danny redan är inne? Står han själv "därborta" eller mockar du med honom inne i boxen?
Själva skötspiltorna ligger i direkt anslutning till stallen, så det är inte i någon annan del. Du kan se själv hur det ser ut på filmen nedan:
 
- Brukar Danny ha gallor? Vad gör du då/skulle göra om han hade det?
Nej han har aldrig gallor, det är en ung häst med fräscha ben. Jag skulle förmodligen promma honom lite mer och eventuellt linda nattbandage över natten.

Hur mycket tränar du förutom ridningen? Och hur gjorde du för att gå ner några kilon som du skrev att du har gjort nyligen?
Tränar egentligen ingenting. Är ute och powerwalkar då och då bara! Det är inte svårt att gå ner i vikt, bara att äta mindre än man gör av med - det vill säga ligga på kaloriunderskott. Jag som är lite "skadad" sedan min ätstörning vet ju vad så gott som allt innehåller rent kalorimässigt, så då är det hur lätt som helst.
 
Kan du inte ge lite tips på hur man kan göra hästen lite extra fin inför tävling eller hur du fixar din häst inför tävling? Kram
Jo absolut! Men det kan jag nästan ta i ett eget inlägg tycker jag :)
 

Dagens to-do list tisdag

Godmorgon fina läsare! Idag blir det en ganska intensiv dag med mycket att göra. Jag har några ärenden nu på förmiddagen och sedan blir det jobb på eftermiddagen. Ingen ridning på Danny idag, han fick gå ut i hagen i morse. Kände att tiden inte fanns och eftersom han går i fullstor hage så rör han på sig ganska mycket där. I morgon är det alltså dags för klinikbesök igen och jag hoppas verkligen att han är frisk. Måste erkänna att dom här sista två veckorna har gått enormt fort, det känns som att det var typ igår han shockwave-behandlades. Imorgon är det alltså dags! Blir han friskförklarad då så kommer han förmodligen att få börja trava ganska snart, men jag skriver givetvis om igångsättningsplanen när jag har fått den konkret av min veterinär.
 
Dagens att göra lista ser i alla fall ut såhär:
 
✓ Fixa Danny så att han är klar (check)
 
✓ Åka in till stan och skriva på kontrakten för lägenheten
 
✓ Åka till lägenheten! Den är nu helt tömd på möbler och annat så det ska bli jättespännande att se hur den ser ut som "tom". Första gången jag såg den så var den ju fullt möblerad, så då får man såklart lite intryck av hennes möbler och så. Den var väldigt fint inredd så då blev man partisk, men jag har för avsikt att försöka inreda lika fint. Vitt, vitt och vitt! Ska ha det ljust och luftigt och så mycket fina blommor i vackra färger. Åh hur roligt är det inte att få inreda någonting helt själv! Mamma är eld och lågor även hon, hon älskar sånt där :)
 
✓ Åka och handla. Tyvärr sånna där extremtråkiga saker som schampoo, balsam, smink. Förbrukningsvaror. Lär nog även köpa lite hästmat när jag ändå är i närheten av Granngården. Finns det något tråkigare att lägga pengar på haha...
 
✓ Jobb på Falu Snowpark 15.00-22.00
 
Tänk när man kan få skriva upp vårstädning av hästen på listan... Längtar ihjäl mig till värme och sol i vår. I april kanske man kan känna att det finns lite hopp?
 

Sliten

Puha nu är jag äntligen hemma efter ett jobbpass i backen. Visserligen väldigt lugnt men det börjar det kännas att jag har jobbat fem dagar i rad. Nu är det bara tisdag och onsdagens pass kvar, sedan är jag ledig! Underbart.
 
Har i alla fall totaldött i sängen nu och funderar på att slå på någon TV-serie och helt enkelt titta tills jag somnar. Kommer säkert gå inom en kvart haha... Sista svaren på frågestunden får bli i morgon bitti!
 
 

Kroppsdräkt för häst

Ingen kan väl ha missat dessa? Kroppsdräkter för hästar som alltså ska ge kortare tid för återhämtning efter träning och öka blodcirkulationen. Jag känner bara herregud haha. Är det något ni skulle kunna tänka er på era hästar?
 

Svar på frågestunden del 1

Obs, detta är del 1 av frågestunden! Eftersom många blev lite tjuriga sist jag hade frågestund över att deras frågor inte blev svarade på "på en gång" så skriver jag nu en liten extra rad om att del 2 kommer i kväll eller i morgon! Håll ut :)
 
Om du skulle göra en GP kür, vilken musik skulle du använda? Anta att den häst du rider skulle passa med din favoritmusik!
Hm, svår fråga! Jag älskar låtar från disneyfilmer och har i ponnykür haft låtar från "Spirit - hästen från vildmarken". Så jag antar att det skulle bli något i den stilen. Skulle vilja ha en kür man blev glad av, men utan låtar som känns "stressiga" för det ogillar jag.
 
Hur sköter du din läderutrustning (sadel, träns, ridstövlar)? Vilka produkter använder du?
Sadeln sköts med produkter från Childeric! Det är en tvål som man putsar av sadeln med lite lätt efter varje användning samt en olja som man använder ungefär en gång om året. Träns/kandar brukar jag torka av med en svamp/babyservett för att få bort svett eller hår och sedan så smörjer jag in det med något läderfett av olika märken. Har inget speciellt märke som jag använder utan det blir lite olika varje gång jag köper nytt! I det här inlägget kan ni läsa exakt hur jag gör: http://fridahallgren.se/2012/november/ladervard.html
 
Stövlarna torkar jag mest av med en babyservett!
 
 
vem är killen du träffar? är ni tsm eller dejtar ni?
Haha vilken fråga men lovade ju att vara ärlig på allt i frågestunden, dåligt drag. Vi har väl träffats ett tag men är fortfarande ganska nytt så får väl säga att vi dejtar. Eller OK jag ser inte mig själv som singel.  Nej nu tar vi nästa fråga haha... ;)
 
hur hög är danny?
166 cm kanske!
 
Hur kul tycker du att det är med bloggandet är just nu?
Ungefär som vanligt. Det ger väl i och för sig inte så mycket när jag inte har något speciellt att skriva om, men vet ju att jag snart kommer kunna slänga upp massor av härliga ridbilder och förhoppningsvis tävlingsinlägg framöver. Då är det roligt att blogga!
 
Hur är det med Esco? :) 
Det är bra! Dom trivs jättebra med honom och har tävlat litegrann i lägre klasser med fina resultat.
 
En följdfråga lite på Malins spår - vilken musik till kür tycker/tror du skulle passa till Danny?
Någon glad musik! Inte för mycket dramatisk filmmusik utan snarare något härligt ur någon barnfilm från disney ex. lejonkungen, spirit, madagascar osv.
 
Har du kvar "köpa föl tankarna"? :)
Nej. Jag kommer helt enkelt inte ha råd med två hästar när jag har flyttat till min egna lägenhet. Dessutom känner jag mig väldigt nöjd med "hästläget" så som det ser ut just nu! Danny har allt jag behöver.
 
Hur känns det med nya lägenheten?! :D
Det känns helt underbart! Lite overkligt och jag har fortfarande inte riktigt förstått att det är sant. Jag i en egen lägenhet! Hur jag ska överleva med mina bristande kunskaper om matlagning är en gåta haha... Får åka hem och äta ofta så jag inte svälter ihjäl ;)
 
Lägger till: hur stor är lägenheten? Du måste visa bilder sen :)
36 kvm! En etta. Bilder kommer givetvis!
 
Vilka är dina bästa egenskaper som ryttare och vad är dina svaga?
Mina bästa egenskaper är nog att jag är riktigt bra på att "kopiera" andra, det vill säga om jag sitter och ser en riktigt duktig ryttare sitta och trimma i ridhuset så kan jag väldigt lätt ta efter och rida på samma sätt. Sedan sitter jag avslappnat i sadeln och har inga direkta fel i min sits. Svagheter skulle vara att jag ibland blir lite långsam och behöver bli lite kvickare själv. Är ganska bra på att rida lite "för lite" och att inte ge den är kvicka skänkeln när den egentligen hade behövts.
 
 
Har du några "ambitioner" med ditt bloggande? Tex att du tex ska hitta sponsorer genom bloggen.
Njae har ingen avsikt att ha bloggen som ett arbete/jobb, men så snart bloggen har kommit på fötter igen när jag har börjat träna och tävla på allvar igen vore det kul att satsa lite. Nå ut till fler läsare, kanske själv göra något som dom andra bloggarna gör. Skapa en kollektion, möta läsare etc.
 
tycker du att jonna är rolliii? :P ^^
HAHAH ja Jonna jag tycker att du är hemskt roooolllii, i alla fall när du inte hänger ditt hönät precis framför mina höpåsekrokar varje dag. Puss på dig.
 
Spin off på stövelutvärderingen, kan du inte göra en på sadel, träns och kandar också?
Jag tänkte fråga om drömutrustning om du fick välja helt fritt med obegränsad budget, men det känns som att du redan har investerat i the best of the best! (Jag har också ett par Königs, mina bebisar, längtar så efter att få använda dem igen!)
Haha! Ja jag skulle spontant också vilja påstå att jag har mycket av min drömutrustning redan. Königsstövlarna skulle jag inte vilja byta ut eller ändra på för allt i världen, dom är mina älsklingar både dom bruna och dom svarta. Den måttbeställda childericen är också "det bästa" enligt mig. Men, även om jag älskar mina premieraträns/kandar så är det väl i så fall där jag skulle vilja ha något ännu mer värsting. Kanske ett rundsydd träns och kandar från OS eller Döbert, med OS-pannband på båda.
 

Morning

Bittra som obittra läsare! ♥
 
Jag har precis kommit hem från stallet och har suttit i sadeln idag igen, lycka. Danny var helt omöjlig på stallgången när jag skulle göra i ordning honom och vandrade fram och tillbaka, bet i grimskaftet, skrapade, låtsades "bli rädd" och härjade ihjäl på alla sätt och vis. Man kan inte annat än le när man ser honom på det viset, för han visste precis vad som var i görningen när jag plockade fram sadel och träns. Öronen rätt fram och den där blicken som säger att han tycker att det ska bli hur roligt som helst att få gå in i ridhuset. Men som sagt, omöjligt pigg.
 
Var lite smånervös när jag skulle sitta upp för han har varit som en explosion att gå med senaste dagarna. Hoppat runt överallt, slagit med huvudet och man ser hur ögonen lyser av bus. Gick i alla fall bra att komma upp i sadeln och sedan var det lugnt! Han småsteppade lite och ville trava men skrittade snällt och lugnt när jag sa till honom. Sedan är han lite glad och spänd att sitta på nu, böjer till nacken och "showar lite". Att ha en häst som älskar att arbeta på det viset är få förunnat och jag kan på rak arm säga att det är nog bara Danny och Klas av dom hästar jag har haft som haft den glöden i alla lägen.
 
Vi skrittade i alla fall i 20 minuter och gjorde lite halter, noga med att han skulle ställa upp ordentligt. Sedan fick han gå ut i hagen och jag hem! Nu har jag plockat fram en god frukost med kaffe och rostat bröd, sedan ska jag sätta mig och svara på alla era frågor! Är själv i hela huset och bara njuter. Tänk att snart får jag ha det så varje dag, så underbart att jag nästan gråter en tår av lycka.
 
 

Som jag tidigare har sagt...

Alltså jag förstår att du har ditt egna liv utanför den här bloggen, men nu känns det som att du prioriterat den ganska lågt i flera veckors tid nu. Jag går allt mer och mer sällan in på den och när jag väl gör det kanske den bara uppdaterats med tre nya inlägg som dessutom inte är i "världsklass" eller så intressanta. Har du förlorat några läsare på detta? Din blogg förfaller. Skärpning Frida! Mer åsiktsinlägg önskas, uppdatering om hästarna, uppdatering om världseliten, bildinlägg, tips, osv osv.. Sånt som du brukade skriva förut och som var anledningen till varför jag fastnade för bloggen!
 
Jag har även tidigare skrivit ett inlägg om detta och måste nu upprepa det igen, tydligen. Att bloggen inte fortlöper som den tidigare har gjort beror på en hel del olika faktorer, bland annat:
 
- Danny är skadad, det vill säga ingen träning eller tävling att skriva om.
- Mitt liv ser lite mer annorlunda ut nu än vad det gjorde för några månader sedan. Jag är helt enkelt i en "annan fas" i livet totalt sett.
- Jag tycker att det är svårt att uppdatera bra när man inte kan ta ridbilder, filma, skriva om träningar/tävlingar etc.
 
Eftersom Danny förhoppningsvis är fräsch och redo för träning igen snart (han har återbesök onsdag) så kommer förmodligen bloggen att återgå till det "vanliga" från och med då. Jag har lite svårt att förstå vad det är ni vill att jag ska skriva om när ni vet att jag inte kan uppdatera om "Danny-läget". Han mest går i hagen, äter hö och tar det lugnt medan jag passar på att leva livet, träffa kompisar och göra allt det där man annars inte hinner. Visst har bloggen hamnat i skymundan på grund av detta, men det är ingenting som kommer att förbli på det viset. Så snart han är fräsch, tävlingarna sätter igång och det börjar bli vår ute kommer ni att få se massor av träningsbilder, filmer och uppdateringar om oss!
 
Statistiken ser ut som vanligt, så jag hoppas att ni håller kvar till det att bloggen rullar som den tidigare gjort. Detta bör ju faktiskt vara ganska snart om Danny är fräsch på onsdag, eller hur? :)

Glad tjej

Det går så jävla bra nu. Ursäkta svordomen. Nu har jag i alla fall kommit hem efter en toppendag i backen som inte kunde varit bättre och har ätit mat. Ska snart åka till stallet! Har kvällsfodringen och efter det ska jag iväg och hyra film och köpa godis med bästa vän. Kan inte bli ett bättre slut på en redan grym dag.
 
Svar på frågorna kommer imorgon! Blir för tajt med tid idag :)
 

Lördagskväll

Ligger i sängen med datorn på. Har en dyng kille som ligger bredvid och själv är jag spiknykter, kul jao ;) Imorgon blir det jobb 8-17 och sedan ska jag svara på frågorna som kommit in.

Frågestund

Var allt ett tag sedan jag drog en frågestund. Vad vill ni veta? ;) Svarar ärligt värre på dom frågor ni skickar in.
 
 

Hemma

Lång dag, men fick sluta lite tidigare i alla fall! Var något företagsevent i backen nu på kvällen och dom klarade sig själva sista timmen, jätteskönt. I morgon blir det öppet som vanligt för allmänheten och jag hoppas på en bra och lagom lugn dag!
 
Danny har jag inte ridit sedan jag satt i sadeln första gången, har inte funnits tid tyvärr. Han går dock i sin stora hage och rör på sig varje dag! På söndag tänkte jag dock sitta i sadeln igen efter jobbet. Roligt!
 
 

Stövelutvärdering

Kan du inte skriva en utvärdering av dina stövlar nu när du haft dem ett tag? Säkert fler än jag som dreglat över dem det senast halvåret, skulle vara roligt att höra om du fortfarande är lika nöjd som när du fick hem dem :) Var måttningen lyckad, har de sjunkit ner eller töjts mycket, hur är lädret osv?
 
Jo absolut! Dom bruna är ju dom jag har ridit mest i och dom har sänkt sig sådär lagom snyggt runt vristen. Kanske handlar om någon centimeter lägre som har blivit på höjden eller något, men jag beställde ju vrålhöga så det syns inte. Jag är galet nöjd, stövlarna är perfekta. Lädret formade sig ganska snabbt och dom är sköna att rida i. Det enda tråkiga är att dom svarta tyvärr har blivit för stora i vaden, har gått ner i vikt sedan jag måttade dom och dom är en storlek större i vaden än dom bruna. Förargligt, men nu är det som det är. Har jag dubbla ridstrumpor så känns det inte och det är förhoppningsvis ingenting som man tänker så mycket på när man ser dom på mig.
 
Dom bruna (som jag knappt kom i när dom kom) är helt perfekta och det är ju dom jag tränar i varje dag. Dom svarta ska jag förhoppningsvis även kunna ha i flera år, även som "vuxen" så att dom är lite stora får helt enkelt vara så nu. Dom var ju perfekta när dom kom, så måttandet var det inget fel på. Bara mig själv att skylla :) 
 
 

Skriver lite snabbt

Är på plats på boendet och idag blir en dubbel jobbdag. Har först ett pass 09-16.30 på boendet och sedan 17.00-22.00 i backen! Tror jag har packat med mig mat så jag överlever till i kväll. Danny fixades i morse så han överlever också :)
 

Världens gladaste.
 
 

På jobbet

Har precis slitit mitt hår över internet som vägrade fungera här. Efter intensivt googlade från telefonens internet så lyckades jag dock lösa problemet. Fyllde i några nya DNS-nummer och grejer, förstod egentligen ingenting om vad jag gjorde men google är bra till mycket. Nu fungerar det fint igen! Helt otroligt hur beroende man är av internet i alla lägen, här på jobbet innebar det att vi inte kunde skriva ut saker, beställa varor eller någonting.
 
Nu ska jag i alla fall pyssla på lite nöjt med internet väl fungerandes! Spotify är igångkickat och musiken på :)
 

Alla hjärtans dag

Ja inte blev det något speciellt för mig denna dag, får väl ge några extra pussar på Danny ;) Har fått världens feber och natten växlades mellan att frysa ihjäl (trots duntäcke, filt och morgonrock på) till att svetten rann. Mysigt värre.
 
Nu har jag tryckt i mig ett par ipren, ligger i soffan och tycker lite synd om mig själv. Ska jobba i eftermiddag och får väl pussa lite på alla arbetskamrater också, kärlek.
 

Vansinne

Läste den här artikeln på Tidningen Ridsports hemsida idag:
 
"Ulrike Prunthaller, dressyrryttare från Österrike, och hennes tränare Friedrich Atschko har dömts till avstängning och böter efter att de använt otillåtna träningsmetoder.

 Fallet med Ulrike Prunthaller, som bland annat ridit unghäst-VM, startade redan 2011 då flera av hästskötarna på anläggningen Bartlgut la upp ett anonymt filmklipp på Youtube. Där avslöjade de att Bartlguts beridare  Prunthaller, tillsammans med sin tränare Atschko, använde sig av elchocker i träningen av dressyrhästarna. Enligt hästskötarna skadades hästarna medvetet även genom stenar under nosgrimman och spikar som stack hästarna i manken. Ägarna till anläggningen svarade med att stämma hästskötarna och menade att det handlade om utpressning.
I måndags, nästan två år efter filmklippet, kom disciplinnämnden fram till beslutet att stänga av Prunthaller och hennes tränare. Båda förnekar att de ska ha utsatt hästarna för otillåtna träningsmetoder.

Dr. Angelika May, ordförande i nämnden, säger till Eurodressage att de anser att det är bevisat att hästarna tränades med elchocker. Ingen kunde enligt May förklara vad elchocksverktyget gjorde i stallet. Däremot friades Prunthaller och Atschko från att ha skadat hästarna med stenar, skruvar och spikar, då det saknades bevis.

Prunthaller döms till nio månaders avstängning från tävling, samt 4 000  euro i böter. Hennes tränare Friedrich Atschko döms till 5 000 euro i  böter, för att ha uppmuntrat och stöttat de träningsmetoder som Ulrike  Prunthaller använt. De båda har nu fyra veckor på sig att överklaga."

Helt vansinnigt! Snacka om att man inte håller på med sporten för att man älskar hästarna, utan enbart för egen vinning.

 

Helgalet

Ja så känns det verkligen! Min första egna lägenhet, vilken känsla. Att få inreda, köpa möbler, bestämma själv. Galen känsla! Bara tanken på att laga mat, sköta mig själv, allt sånt där. Hjälp! Men har aldrig varit så redo någonsin.
 
Lägenheten ligger på andra sidan stan mot var jag bor nu, så det blir lite längre till stallet. Cykelavstånd utan problem, men inte så att jag kan promenera dit på några minuter. Det blir mycket närmare till jobbet på boendet, men inte tillräckligt nära för att klara mig utan bil. Ett bilköp kommer alltså att bli nödvändigt, men det hade jag räknat med. Bara att skrapa ihop slantarna! Inredningsmässigt i lägenheten blir det givetvis en del inköp också, jag har egentligen ingenting. En soffa, byrå, bord och sådant måste köpas - men har tänkt att kika mycket på ta till vara och andra second hand ställen. Mamma är expert på att måla om saker så att dom blir kanonfina! Sedan får det bli ett inköp i taget när jag har pengar helt enkelt, räknar inte med att få allt i topptrim på en gång. Men det är ju lite av det roliga med att få inreda helt själv!
 
 
 

Jag fick lägenheten

Dör på riktigt, alltså verkligen DÖR. JAG FICK DEN. LÄGENHETEN. Min första alldeles egna lägenhet! 6:e våningen, utsikt över sjön. Sjuk känsla.
 

Hur roligt!

Höll på att skratta ihjäl mig när jag satt i sadeln idag, helt allvarligt. Gjorde i ordning honom lite snabbt och slängde på sadel och träns. Själv körde jag på ridbyxor, några stövlar och sådär fick vara. Att sätta på hela outfiten med lindade ben och sånt för att bara skritta, som det finns en del som gör haha, är inte riktigt min stil.
 
Eftersom han inte varit i ridhuset på en dryg månad så gick jag något varv först, han var tokspänd. Skyggade för hörnen, hoppade till vid något ljud och var allmänt spooky. Lilla Danny haha, det är inte lätt! Sedan satt jag upp och precis vid uppsittningen blev det en liten explosion när han hoppade iväg - men fick stopp på honom snabbt. Oj vilken konstig känsla att sitta i sadeln! Danny var het och låg på ordentligt, tog små piafftramp (vi började lite med det innan han blev behandlad) och ruskade på huvudet och ville iväg. Vilken känsla! Han var så otroligt glad och skrittade med öronen spikrakt framåt. Eftersom vi skulle bedriva 20 minuter där inne i ridhuset så tränade vi lite halter framför speglarna. Var noga med att dom skulle vara perfekta och rättade honom direkt om han ställde upp sig ojämnt.
 
Sedan satt jag av, med största flinet haha! Åh tänk när jag får börja trava.
 
 

I sadeln för första gången på fyra veckor

Idag satt jag i sadeln igen! Vilken konstig känsla efter en dryg månads uppehåll, men åh så lycklig jag var. Världens största leende! Skriver mer om det sedan, men ramlade inte av i alla fall :)

Lunchtime

Datorn är med! Nu ska jag läsa lite bloggar och surfa runt. Lasagelådan blev klockren. Och ja, min iphone är ganska trasig... :)
 

Kär

Har precis sett den perfekta lägenheten. Dör! Förmodligen massor av intresserade men hoppas få lite hjälp via kontakter att få till det så jag får den. Den får inte gå till någon annan, får inte...
 
Är i alla fall en etta på 36 kvm, bra område nära stan, ligger på 6:e våningen med utsikt över hela sjön. Ljusa färger, fint kök och det hjälpte ju givetvis till att den var stört snyggt inredd. Mamma var med och tittade på den i morse och hon höll helt med, den är som gjord för mig! Kanske ska besöka alla som gjort intresseanmälan på denna förrutom mig och hota lite med kniv eller så.. Eller muta? Vet inte vad som går hem bäst.
 

Mysig dag med bästa

Har haft världens skönaste dag. Började med att fixa Danny, sedan åkte jag hem och sov mellan halv 10 och 12. Blev väckt av ett sms från en kompis och mötte upp henne 30 minuter senare på stan. Tog en kaffe på Waynes och snackade lite. Sedan åkte jag tillbaka, prommade Danny och åkte hem en stund. Mötte upp samma kompis igen vid 18-tiden och sedan fixade vi lite saker i Borlänge och käkade mat på Kupolen, så gott.
 
Nu är jag hemma igen! Ska mysa ner mig i sängen och funderar på att ta igen fyra missade avsnitt av ponnyakuten. Imorgon bitti blir det kik på lägenheten, hemskt spännande!
 
 

Tjoho

Ska åka och kolla på en lägenhet i morgon, håller tummarna! Åh dör lite.

Herre...

Roligaste någonsin hände igår i stallet, eller snarare en stund efter. Hade åkt till Danny efter en galen jobbdag med massor av folk och huvudet snurrade. Ställde Danny på stallgången bredvid en massa andra hästar och sedan fixade jag allt pyssel. Sprang lite fram och tillbaka, hämtade saker och pratade med folk. Så blev jag "klar" och åkte hem, käkade lite och sedan satte jag mig i bilen för att köra till en på kvällen.
 
Då plötsligt slår det mig - tog jag in hästen i boxen? Hade absolut inget minne av att jag tagit loss honom från stallgången och ställt in honom innan jag åkte hem. Fick panik, tänkte några extra gånger men nej - inget minne av det fanns. Han måste stå kvar på stallgången haha! Åh jösses höll på att skratta ihjäl mig samtidigt som jag hade panik. Ringde Jonna som jag visste var i stallet och konversationen gick väl såhär:
 
Jag: HEJ, Du jag har inget minne av att jag tog in Danny i boxen - han står väl inte kvar på stallgången?!
Hör Jonna skratta så hon dör och sedan återgår konversationen.
Jonna: HAHAH Jag kan kolla! *Går till stallgången*
Jag: Panik
Jonna: Neej han står inte där, vänta kollar boxen! Ja där är han!
Jag: HAHAH TUR måste tagit in honom ändå!
Jonna: HAHAH
 
Nu var det alltså inte så illa att han stod kvar på stallgången, men jag var verkligen övertygad ett tag. Snacka om att vara tankspridd och ha huvudet fullt i helt andra saker för tillfället. Jösses.
 
 

Helt allvarligt

Idag ska jag ta tag i detta. En flummig helg, mycket tid som inte spenderats hemma eller ens i Falun. Bland den roligaste helg jag varit med om och har verkligen varit överallt, från förfester till utgång till soffhäng och så vidare. Men nu är det måndag och hög tid att återgå till vanliga rutiner. Har knappt sett Danny på hela helgen, mer än snabbfix som hunnits med mellan alla händelser.
 
Jag har dessutom bestämt mig för att lägga ner energi på bloggen igen. Skärpa till mig, skriva vettiga inlägg och inte låta den vara så som jag har gjort i helgen. I morgon ska jag för första gången sitta i sadeln på Danny igen och det måste nästan firas. Visserligen skritt rakt fram i typ 20 minuter, men var snart 5 veckor sedan jag satt i sadeln senast så det kryper i hela mig.
 
Så, ni kan räkna med mig framöver igen. Kommer bli så bra!
 

Tröttis

Kom precis hem och nu ligger jag i sängen. Väldigt sent blev det! Men men, är ledig i morgon så det gör inte så mycket. Tänkte mest ge ett livstecken från mig såhär på kvällen.
 
Saknar detta:
 

Inspo

Behöver jag säga så mycket mer? Standard att lägga upp inspo-klipp från Cathrine Dufour.
 

Godmorgon!

Som jag tidigare skrev så jobbar jag alltså hela dagen idag! Är tävlingar i backen och det innebär att det kommer att vara helt galet där ute. Ska i alla fall bli kul att bryta lite ledighet och härj med vanligt jobb faktiskt.
 
Hoppas ni får en toppendag ♥

Lördagskväll överallt

Känns som att jag har gått från noll till att vara överallt idag. Låg i sängen till 15-tiden och gjorde ingenting, sedan tog jag efter viss övertalning tag i saken och duschade, fixade mig och åkte till Hedemora. Blev lite chill där och dom hade förfest och annat skoj. Sedan åkte jag direkt till Borlänge och en helt annan förfest med stört sköna människor. Jag körde så blev kvar där till dom skulle ut, sedan körde jag hem. Nu har jag käkat och lagt mig i sängen igen, ganska bra det också. Blev jättepepp av att vara på förfester och så, men ska jobba imorgon bitti från klockan 8 på morgonen så får hålla mig i styr idag.
 
Från dagens andra fest, sköna killar haha!
 

Nu mår man

TV-seriemys och massa godis. Kan inte bli bättre.
 
 
 

Intensivt

Alltså senaste dagarna, helt upp och ner :) Har varit ledig så har passat på att umgås med folk, varit ute och ätit, myst och en massa annat roligt. Dessutom blev det tacokväll med tjejerna igår och kung utgång, så nu är jag ganska sliten så att säga...
 
Kändes plötsligt konstigt att ligga i sängen med datorn och skriva, har hänt så mycket men ingenting som egentligen platsar att skrivas här. Huvudet snurrar nog både på grund av gårdagens utgång men också allt annat som hänt senaste dagarna. Mycket att fundera på :)
 
Kan väl skriva en rad om Danny med... Han hade tydligen sprungit i hagen en del igår, inte bra. Nu får han ju gå i "vanlig hage" och har inga restriktioner för det, men springa ska han inte göra. Hade nästan önskat att det funnits en oskodd, fet, fjording eller något i den stilen som han kunde gå i hage med. En häst som inte gick att rubba liksom, som bara stod och åt hö hela dagen och inte rörde sig en meter i onödan. Men men, han har överskottsenergi och jag förstår honom. Det är så enormt stor skillnad på att släppa ut honom i hagen om han har ridits på morgonen - då står han still en hel dag. Äter hö, trött och nöjd. Nu är han pigg och busig, och det är inte så konstigt... Att vila passar honom inte.
 
Nu ska jag snart ta mig upp ur sängen, ligger och myser och är trött. Ska eventuellt möta upp en kompis på stan och snacka lite, men annars blir det nog en sväng till CityGross. Köpa godis, kika film och återgå till människa igen låter som en bra plan.
 
Alltid lika roligt att kika mobilen efter utekvällar hahah några dyng videoklipp:
 
 
 

Snabb update

Har haft lite annat för mig så har inte kunnat blogga ;) Ikväll blir det utgång men sedan lovar jag att vara tillbaka för fullt!

Har ej dött

Återkommer ;)

Today's plan

✓ Fixa Danny så han är klar
 
✓ Duscha och bli en "vanlig människa" efter stallet
 
✓ Möta upp bästa vän och åka till kupolen för lite shopping, umgås och mys
 
✓ ...Får se hur kvällsplanerna ser ut ;)
 

Lite tankar

Ja självklart är jag lite ledsen över att han behövde behandlas igen, samtidigt som jag vet att det inte är någon fara med honom. Det som känns jobbigt är att detta kom mitt i bytesträningen, nu blir det förmodligen lite "börja om". Jag ska vara ärlig och säga att jag hade förhoppningar på att han skulle starta MSVB redan under april-maj, men så blir det givetvis inte nu. Besvikelsen ligger såklart också i att om (notera om) han hade satt bytena på en gång så tror jag att det hade funnits en chans, om än väldigt liten, att han hade kunnat vara redo till 7-årschampionatet i höst. Eftersom han har visat väldigt fint att han har lätt för piruetterna i galoppen kändes MSVA inte helt främmande. Jag visste att om han började visa att han var "i närheten" av att kunna kvala dit skulle jag ställa honom hos Jeanna för att kunna kvala in honom.
 
Nu blir det inte så och planen får helt enkelt vara att fortsätta starta MSVC under våren och sedan ta MSVB i höst. Det känns inte som något nederlag, utan är egentligen den satsning och dom mål jag har haft hela tiden. Sedan får man givetvis drömma, så som det jag skrev om ovan. Jag är glad över min, förhoppningsvis snart friska, häst och tror att han kommer att göra fina resultat under 2013. Vi får helt enkelt ligga lite "efter", och det har vi egentligen gjort hela tiden. En liten tår över att det är mitt sista år som ungdomsryttare (YR) och att chansen för ett sista SM är borta. Men nu ser jag framåt! Jag kommer att ha fler hästar i mitt liv, kanske någon yngre som kvalar in till falsterbo eller championaten. Det finns massor av tävlingar som förmodligen är minst lika roliga som mästerskap, nu när jag faller för åldersstrecket. Och om inte annat så får man väl helt enkelt slå på stort och satsa på en start i senior-SM (GP) någon gång i livet haha....
 
Jag hoppas nu att vi ska kunna skrapa ihop ett lag till Lag-SM 2014. Therese och sin Loppan tränar redan på den nivån och vi har flera andra dalaekipage som är väl framme på högre nivåer. Bara jag och Danny som får "shape up" till 2014 alltså ;)
 
 

Dannys kiropraktorbehandling - hiss

Fick förresten stort beröm för Dannys rygg nu vid återbesök hos veterinären! Nino tyckte att det var stor skillnad mot sist och detta är alltså tack vare Li's behandling. Det kändes skönt att få det bekräftat av en veterinär, att det verkligen gjort skillnad.
 
Dels tyckte han att han var mycket rakare i bäckenet och att han rörde sig jämnare i traven. Han visade ingen ömhet runt korset och den reaktion han hade sist när han klämde över ryggen var helt borta. Härligt! Detta på en endaste behandling av Li. Hon ska titta på honom igen om en månad och det kändes redan värt pengarna, med tanke på den skillnad som blev.
 

Två veckor till..

Ja inte gick det som jag hade hoppats på kliniken i alla fall... Nu ska jag dock inte vara alltför ledsen, för han har svarat jättebra och det är inget allvarligt - men helt redo att sättas igång var han inte.
 
Sist hade han 2 grader på ena frambenet och 1 grad på det andra. Idag var han utan anmärkning på det lindriga och 0,5-1 grads hälta på det som var lite sämre. Reagerade lite när man klämde på gaffelbandsfästet på detta ben och som sagt, en liten reaktion på böjprov. En hälta som var för liten för att cortisonbehandla, men lite för stor för att sättas igång för. Valde i samtycke med veterinär att behandla med stötvågor "shockwave" i stället. Danny fick lugnande medel innan denna behandling och jag frågade varför, "vill du känna hur det känns att behandlas med shockwave?". Räckte fram handen och jösses så obehagligt och ont det gjorde haha! Danny verkade dock inte reagera speciellt, men jag fick ju känna på i "häst-styrka". Dock en fantastisk effektiv metod att behandla denna typ av skador med.
 
Nu ska han vila 1 vecka, sedan får jag skritta honom uppsuttet rakt fram ytterligare en vecka. Om 2 veckor ska vi på återbesök och då ska han vara frisk - det blev jag nästan lovad. Lilla Danny detta har vi inte tid med haha... Men men, ibland händer sånt här och så nyrenoverad som han blivit nu hoppas jag att han travar som aldrig förr när han är tillbaka i träning!
 
 
 

Tröttis

Bra kväll i backen med mycket folk för att vara vardag! Men att jag svepte två stora koppar kaffe märks då inte, för trött är jag ändå. Ska lägga mig framför TV'n och kika en stund innan jag ska gå in i sleep-mode. Imorgon blir det återbesök för Danny! Håll tummarna!
 

Winter wonderland

Massor av mer snö. Och hästen, den är ju fläng och glad som vanligt.
 

Morning

Danny fixad, jag har gått en powerwalk och nu blir det frukost. Pappas hembakade bröd - ja tack.
 

Glad

Över fina vänner, bra jobb och en fin (om än skadad) häst. Nu fattas bara en lägenhet och en frisk häst - sedan är jag lyckligast i världen. Och så gärna lite sommar också...
 

Direkt från snowpark

Jag packar upp varor, beställer varor, fixar i ordning för öppning och har precis spillt kaffe över brallorna! Bra. Undra om det går bort med yes diskmedel? Älskar att jobba vardagskvällarna. Har dragit på musik i hela tältet och det dånar ända ut i backarna haha... Ska sänka lagom till öppning, men än så länge får det vara ;)
 
 
 

Tar tag i detta

07.28 vaknade jag, 07.36 var jag i stallet. Säger väl allt. Snacka om att dagens look var det snyggaste jag har skådat, men orkade inte. Håret åt alla håll, mjukisbrallorna på och sov-tshirten under jackan haha.... Aja.
 
Behöver ju egentligen inte vara och fixa på morgonen, men det är så skönt när det är klart. Har lite andra saker som ska fixas idag så nu är en sak gjord i alla fall. Idag blir nog prio att få lite ordning på livet helt enkelt. Ska sätta mig och betala räkningar nu, sedan posta två paket och sist åka och träna. Har ett möte innan lunch men räknar kallt med att vara klar till dess. Sedan blir det jobb 15.00-22.00, bästa tiderna.
 
Många saknar "hästinläggen" och jo, absolut detta är min blogg som rör hästlivet - inte vardagen. Men det är svårt när mitt vanliga liv tar trippelt så stor plats som hästen i dagsläget. Danny vilar, jag kan inte skriva om träningen, inga tävlingar, ingenting. Jag klappar lite på honom varje dag, går lite promenader och pussar lite. Att skriva om detta känns som det tråkigaste någonsin... Nu blir det kanske i och för sig ordning på läget efter onsdag, beroende på hur det går där. I vilket fall är det första gången något händer i mitt "hästliv" på tre veckor, att åka in till kliniken! Tänka sig..
 
Kom igen, vill upp i sadeln!
 

Snart tillbaka

Ledsen, hinner inte skriva något mer ikväll! Jag kör på igen för fullt imorgon bitti. Kramar

Ibland behöver man pausa för att få motivation

Ja ungefär som rubriken säger så känner jag ungefär så just nu. Inte det att jag var omotiverad innan, men när man får en ofrivillig paus från träningen så blir man så vansinnigt sugen/extra motiverad/whatever.
 
Jag vill upp i sadeln. Träna för tränare, träna själv. Anmäla till tävlingar och köra på. Förhoppningsvis blir det ju snart och jag tror att vi kommer att hitta tillbaka fort så snart jag får börja sätta igång honom. Åhh längtar! Fast mest av allt längtar jag efter sommar och meeting. Långa tävlingdagar, mysiga grillkvällar och bara spendera tid med härliga tävlingskompisar. Sitta i gräset utanför tävlingsbanorna, kika på bra ekipage och springa runt i shorts och brunbrända ben. Sedan sy lite knoppar, klä om till tävlingskläder och ge allt själv. Det är verkligen bland det bästa som finns! Drömmer lite haha...
 

Django

Jodå, den var bra! Film med Leonardo DiCaprio kan inte misslyckas. Men om vi säger som såhär, jag gick med två killar och dom pallade nog alla skjut/spräng/blodscener bättre än mig haha... Men bra slut och bra skådisar, så helt klart en sevärd film.
 
Nu blir det sängen! ♥
 

Sööt

Gulliii pålle. Pussade lite snabbt och nu blir det snabba ryck, bio!

Fullt ös

Åh herrejösses, fullt fart i backen. Idag var tydligen dagen alla skulle åka skidor och bräda! Nyöppning i parken, så det drar mycket folk. Jag säljer liftkort för fullt! Någon undrade vad mina arbetsuppgifter var och det är helt enkelt kassarbete, varubeställning, arbete i servering och så vidare. Är säsongsanställd och gör min andra säsong på samma ställe! Mycket roligt jobb.
 
Ikväll blir det bio som sagt, Django Unchained! Slutar 17.00 och bion börjar 20.30, men tänkte allt hinna pussa en snabbis på Danny innan vi åker mot bion.
 

Piké marta

Lade inte upp denna tröja på förra "vill-ha-från-hööks-listan". Slänger upp den enskilt nu istället! Tycker att det är en snygg pikétröja till ett humant pris. En lagom vardagspiké helt enkelt! 199 kr på Hööks, nyhet för i vår.
 

Godnatt

Har varit i Hedemora hela kvällen men nu är jag hemma igen, ska jag krypa ner i sängen direkt. Jobbar ju imorgon bitti så borde inte alls vara uppe den här tiden egentligen, men ville inte riktigt åka hem haha... ;) Godnatt hörrni.

Solig hälsning

Vilket väder! Har varit ute och prommat med Danny och myst lite i solen. Han var lika snäll som en liten hund att gå med, nästan så jag började fundera på om det var något fel på honom haha :) Men han är överlag väldigt lätt att gå med, i alla fall om man jämför med Klas. Honom fick jag ge lugnande för att ens ta mig utanför stalldörren. Då är dom ändå ganska lika rent ridmässigt om man bara tänker på hur mycket motor/broms det är i båda. Men det är bara tacksamt att ha en som är snäll att gå med! Nog kan han hoppa till, men han är helt klart mottaglig för att lugna ner sig när jag säger till.
 
Nu ska jag iväg på lite saker ikväll, så tror inte att det blir någon mer update förrän senare i så fall. Det börjar förresten närma sig återbesök för Danny! Håller alla tummar för att han är fräsch och frisk, det visar sig.
 
 

Det visste ni inte om mig...

 
- Jag älskar att titta på sånna där konstiga dokumentärer. Kanske om extremt överviktiga, om polygama förhållanden, om udda fetisher eller whatever. Ni förstår vad jag menar. Outsiders är det roligaste program som skapats.
 
- När jag hittar en låt som jag tycker är grym kan jag lyssna på den 100 gånger i rad. Alltså på riktigt. Sedan har jag lyssnat sönder den och lyssnar aldrig mer på den igen haha...
 
- Jag har nog väldigt lätt för att prata med folk
 
- Jag avundas dom som kan vara spontana. Åka på resor, ta en sista minuten, dra sin väg en helg och bara ha kul. Med en häst är man låst, så är det bara. Det kräver sin planering...
 
- Jag hatar spindlar men har i övrigt ingen fobi mot något
 
- Jag älskar att kika på serier på kvällarna i sängen. Gossip girl, Pretty little liars, Lying game, 90210 you name it. Mysigaste stunden.
 
- Kan vara jäkligt diciplinerad/motiverad när det behövs. Har lätt att tagga till på tävling och trivs med att jobba under lite press
 
- Älskar att prestera bra på tävling, men är ingen dålig förlorare på det viset. Eller det är snarare så att jag sällan tävlar klasser jag inte är redo för - så går det åt helvete så beror det oftast på någonting speciellt. Jag skulle nog inte tävla en klass om jag inte kände att jag kunde prestera 65% i klassen om det "gick som det skulle". Som sist till exempel, då fick vi 59% i en MSVC2 på domarutbildningen. Ett riktigt dåligt resultat - samtidigt som jag var väldigt nöjd med ritten. Danny var flott, men het. Han kokade över och busade bort ritten. Ingen skada skedd, det fanns en anledning till vårat dåliga resultat och jag var väldigt nöjd med känslan förrutom när han busade. Då är det lätt att vara "förloraren"!