Sagt och gjort;

Jag hamnade i sadeln på en dressyrhäst i storlek mindre och i utbyte hamnade Elin på en dressyrhäst i storlek större. Winwin!! Danny tog henne under sina vingar och uppförde sig prickfritt :))
 
 

Tack för fina kommentarer

Fler bilder kommer framöver! 
 
Dagen idag började med ett pass på gymmet direkt efter frukost, var där för andra gången tillsammans med pojkvännen och det är med skräckblandad förtjusning. Men det gör mig nog väldigt gott för oj så svag jag är nu. Vingligt och dant men bra kommer det nog att bli. Ska bli roligt att se hur mycket det kommer att märkas i ridningen efter ett tag. Det märks ärligt talat ganska stor skillnad nu på min ridning mot tidigare när jag red 2 hästar om dagen. Jag är svagare i kroppen och har svårare att sitta på nya hästar (mot tidigare när jag hoppade upp på nästan vad som helst och kunde komma till ridning ganska snabbt). Man blir lätt lite för "inkörd" på sin egna häst och då är det svårare att rida andra hästar sen, inte bra. För ju fler hästar du rider - desto skickligare blir du på din egen sen. Får nog be stallkompisarna om att få byta häst ibland så man inte tappar bort för mycket "bredd" av att rida olika typer av hästar hehe..
 
Nu blir det i alla fall lunch och sedan ska jag ta mig till Danny för ett lite lättare pass. Han gjorde igår för första gången piaff med ryttare på ryggen och vi jublade. Nog har han trampat med mig på ryggen och Jeanna på backen, men det handlar om få steg och han har inte riktigt hittat tekniken. Nu efter mycket arbete från marken (där han faktiskt hittar tekniken) så provade jag från ryggen igår och höll på att tappa hakan när han gick in i piaff och trampade jämna steg. När jag sedan dessutom tittade i spegeln ramlade jag nästan ur sadeln för nog tusan var det riktigt bra! Wow Dannepanne!
 
 

Del 1 wihooo

Hoppas ni gillar :D Jättefin känsla hade jag i alla fall!
 
 
 

Vill ni se mer...?

Få inlägg och inte så mycket skrivet, då blir det bakläxa! Jag vill ju att ni ska tycka om att gå in här. Kompenserar med en sneakpeak på vad som komma skall.... Bildbomb!!!
 
 

Blogg från Kläppen

Är med pojkvännen som tävlar SM (snowboard) i Kläppen och hejar på. Strålande sol och så härligt att stå på skidorna igen för min del. 

Finns förresten ett videoklipp på Danny från utebanan häromdagen, kika min instagram fridahallgreen så hittar ni det! 


Dänymän

Ute i blåsten! Manen flyger och far :) Vi slipar på MSVB:4 och det känns lite osäkert men stundtals kanonbra. Hemskt många byten åt alla håll och kanter är det! Danny blir nästan snurrig i huvudet och tänk när han ska börja lägga ihop dom i 4:or och 3:or, hiho hjälp. Om 3 veckor startar vi i alla fall B:4!
 
Danny bjuder även på lite outfit.. brun. 
 
 
 

Tänkte se lite snyggare ut i kavajen..

Så nu är ett par nya innedojjor köpta och jag tänkte väl skaffa mig ett gymkort tror jag. Ivrigt påhejad av min pojkvän som har gymmet som sitt andra hem, så varför inte. Har ju världens bästa hjälp av honom och känner mig träningssugen!
 
 

Vad glad man blir..

När man kommer till stallet och Aval står med sin hagkompis och bara myser. Dom kliade varandra så mycket att Aval var helt blöt och tuffsig över hela kroppen sen haha... Hästglädje! 

Tog ett smygfoto på långt avstånd för att inte störa, men söta är dom;


Sätt rubriken

En ledig härlig dag. Gick av jobbet i morse efter ett dygnspass och åkte därefter direkt till stallet. Solen sken och man blir väl bara för lycklig av att gå omkring och pyssla på medan hästarna står ute i hagarna och myser. Därefter gick Danny första ridpasset på utebanan och det gick bra. Lite het men över förväntan. Roligt att komma ut och rida på 20x60 bana eftersom ridhuset inte är fullstort.
 
Tänkte förresten att ni skulle få sätta rubriken på ett kommande inlägg! Ni vet hur man gör. Jag väljer ut några rubriker som jag tycker verkar roliga att skriva om, så kommer det framöver. Kör igång! :)
 

Lilla underbara

Åh han är bara så ljuvlig vår lillebror! Växer så det knakar. Om någon missat; Detta är alltså familjens juvel Avalanche f. 2012 e. Glocks Romanov - Flamingo (helbror till Danny).
 
 

Update

Småsaker;
 
✔ Danny tränar på. Han går på träns en period nu och vi arbetar med grunderna, formen, bärigheten. Bytena sitter som en smäck (nästan retligt nog haha). Har lagt in lite "mini-serier" på diagonalerna. Vi hinner med 3 byten på en kort diagonal (vi har inte fullstort ridhus) och det blir ungefär 4-5 språng mellan varje. Som Jeanna sa sist är det bättre att inte lägga in någon press på exakt antal språng mellan varje, utan jag byter när det är bra läge. Danny blir alltid lite spänd när vi lär in något nytt, så det är även bättre för honom att inte börja elda upp sig över att han tycker att bytena kommer tätt.
 
✔ Tråkiga saker har hänt kompisars fina hästar. Får lika ont i hjärtat själv för jag vet hur hopplöst det är att förlora sin ögonsten. Får mig även att stanna upp, tänka till och verkligen uppskatta det man har just nu
 
✔ Lillebror Aval växer och växer. Alla som ser honom säger samma sak; "Oj, han ser exakt ut som Danny!". Ju mer vuxna drag Aval får, desto mer lika blir dom. Exakt samma färg, precis likadana tecken. Huvudformen är så lik att jag ser varenda drag av Danny i det. Framåt våren när Aval har släppt vinterpälsen ska vi göra en fotografering med dom båda, tror det kan bli väldigt häftigt.
 
 
✔ Jag och min sambo har bokat en resa till Skiathos i maj. Sol, bad och värme samtidigt som vi firar ett år tillsammans. Min underbara kille som säkert tycker att jag är hopplös i många fall när jag åker till stallet olidligt tidigt på morgonen och ibland är tillbaka först sent på kvällen. Som ständigt får kliva över höstrån i hallen. Älskar dig för att du står ut 
 
✔ Börjar bli träningssugen. Jag går i lite ide under vintern men så fort som våren och solen kommer fram längtar jag efter springskorna. Vill ut och gå, springa, vill känna mig frisk och stark. Hur ser det ut för er läsare förresten? Är det några som spenderar tid på gym? Tänker främst bålstabilitetsövningar. Har det hjälp er i ridningen? Annan träning som har hjälpt er i ridningen?
 
 
 

För svårt just nu

Strök starten i Strömsholm den 27 mars då jag inte känner att vi är redo för start i MSVB:4 redan då. Däremot kommer vi att göra nästa start om prick en månad i Högbo den 18 april (på min födelsedag!) och då är det MSVB:4 som gäller. Jag har med skräckblandad förtjusning tittat igenom detta program och konstaterat att det är en enorm skillnad mot B:2an som egentligen är lättare än båda MSVC-programmen, fast att man lägger till ett par byten.
 
Så nu kommer vi att träna ordentligt i en månad, rida program, fortsätta arbeta med bytena. Jag hoppas även ta mig till Segersta för ett par dagars träning så snart jag har möjlighet och så blir det såklart mycket träning för min hemmatränare också. Jag är så motiverad och hoppas att Dannepanne är det med! 
 
Dagens D som givetvis satte varenda byte klockrent på hjälpen idag! Matte red helt enkelt lite för dåligt i söndags, men nya tag nästa diagonaler på tävlingsbanan :D Det ska inte vara för lätt att tävla inte!
 
 

Film från igår

Hahah bjuder på bytena.... Typiskt också men vi är ju gröna i MSVB så även om allt sitter hemma är det en annan sak på tävlingsbanan. I övrigt var det ju jättebra :))
  

Waaa så glad

Vilken säsongsdebut! Men tar det från början; Först fick jag alltså gå och vänta en evighet på att vi ens skulle åka men framåt eftermiddagen lastade vi på och åkte mot Heby. När vi tog ut Danny var han sådär enormt jobbig med mamma som höll i honom. Stod inte still en stund och det tar en evighet att få på benskydd och sadel hur mycket man än säger till honom - men vad ska man göra haha, han är enormt laddad och det hade ju ärligt talat inte varit bättre om han stod som en slö hösäck. 
 
När han väl släppt upp mig i sadeln exploderade han på parkeringen och mamma fick det där olyckliga i blicken hahah... hon högg tag i tyglarna och ledde in oss på framridningen och där sansade han sig ganska snabbt. Det märks att han blivit lite mer vuxen nu och är mycket lättare att få tillbaka "hos mig" nu, än i början när det knappt gick att få tillbaka kontrollen. Jag satt i sadeln 18.00 och 18.46 var min starttid. En väldigt lagom framridning blev det där jag jobbade honom aktivt hela tiden med endast små micropauser i skritt. Bytena satt super, allt kändes egentligen super men när det var dags att gå in på tävlingsbanan så sa jag till mamma att "han är lite för laddad än, men jag tror det går". Han var precis på gränsen mellan att bli för het, samtidigt som man vill ha dom taggade - bära eller brista! 
 
In på uppridningen och wow vilken känsla, duktiga Danny! Traven var suverän och 8:orna avlöste varandra (mellantrav, vänster öppna, halvcirklarna, ökad trav, vänster sluta). Skritten jättebra, avslappnad och energisk men det är inte hans största gångart, så där får vi sällan mer än 7. Sedan kom galoppen, jättefin känsla! Lite strul i enkla bytet där han vill fatta galopp för tidigt och jag bromsar upp, så skrittstegen blev inte jämna. Sen kommer det obegripliga, vi missar båda bytena. Även det stensäkra vänsterbytet! I första hakar han fast lite och byter men snubblar till lite fram. I andra bytet så går han in på diagonalen och tar ett galoppsprång, byter bak, byter tillbaka och sedan gör han ett rent byte men då har vi redan passerat medellinjen och är nere mot hörnet. Oj så förargligt haha! 5:or på båda bytena med kofficient 2. Menmen, det var inga orena byten utan mer att han trasslade till det för sig och sedan kunde jag ha ridit bättre. Eftersom alla satt så fint på framridningen slappnade jag av lite och höll inte ihop honom tillräckligt.
 
Utöver bytena en suverän känsla (som vanligt) och han var precis lagom. Rörlig, energisk och mjuk. Ni anar inte hur enkelt det är att tävla denna häst när man väl känner honom, och om man vågar rida när han blir laddad. Han är aldrig rädd för något utan det enda han gör är att bara gå som tåget fram, fram, fram. Resultatet blev alltså 69,07% och en tredjeplacering. Emma, www.emmamattisdotter.blogg.se (grattis igen hörru, grymma er!) som blev tvåa har ju en tendens till att vara omöjlig att slå hur mycket vi än tränar och den som vann var även den fantastisk. Så vi kunde inte bli stoltare treor än detta och vilka poäng i säsongsdebut! 
 
 
 
 
 

69% och tredjeplacering wihoo

Duktiga Dannemannen!!!!! Vår andra MSVB:2 någonsin och säsongsdebut och allt tjohoo.
 


Sen kväll i Heby

Genrepet gick bra och vi är laddade för MSVB:2 i Heby imorgon! 18.46 är dock morgondagens starttid... Håll tummarna!
 


 

Underbara

Sponsrad med ett helt nytt set och med lyckoönskningar för årets tävlingssäsong. Boxgardin, schabrak, stigläder, grimma och mycket mera. Wow! Fick även ett mail om att Ellen nu har en egen hemsida så för er som tänker er bli kund hos henne - in och läs. www.sadelellen.se
 
 

I sadeln igen

Efter en knapp veckas ofrivillig vila fick jag nu efter två dagars longering klartecken att sitta upp och rida Danny. Han kändes otroligt fin men jag red ganska sparsamt eftersom han som sagt vilat. Kände på ett par byten och tog lite travjobb i rund form. Passet kanske blev 20-25 minuter vilket kändes lagom!
 
Han kommer nu att ridas som vanligt imorgon och på lördag. Förmodligen åker vi trots allt till Heby på söndag och startar MSVB:2 trots att vi bara hinner träna ihop som vanligt dessa tre dagar. Han kan rörelserna och nu ska vi bara hitta känslan. Håll tummarna! Idag premiärade han förresten utan kläder i hagen. Gassande sol och värme, då hade jag inte hjärta att sätta på täcket efter att jag hade ridit vid lunch. Det fick jag betala för sedan haha... hoppas han hade det skönt, smutshäst.
 
Ett tips förresten.. Ni som vill ha daglig update bör även följa min instagram! Fridahallgreen heter jag där. 
 
 
 

Yesterday

Firade att jag fått det ordnat med jobb till sommaren efter mycket om och men. Så glad!! Min säsongsanställning tar snart slut i backen så visst har jag haft lite (eller mycket) panik över det här. Men saker löser sig och nu har 100 kg från mina axlar försvunnit. 

Sitter nu i stolen hos frisören och ljusar upp håret till sådär härligt sommarblont så nu fattas bara en solbränna och några timmar med träningstightsen på så känns det som att det kommer att bli en toppensommar. 

Lite update om Danny kommer ikväll. 

Gårdagens mys; jordgubbar, kiwi och smält vit choklad!


Puuuh

Mitt hjärta går nog snart på övertid efter den här dagen. Hade fixat klart Danny för dagen och var bara ute på promenad runt lunch, så tänkte att jag går förbi stallet i det fina vädret och kollar så att dom är lugna i hagen. Kommer på grusgången ovanför hagarna och tittar ut över hästarna. Ser först ingen Danny men så plötsligt ser jag en häst som ligger blickstill utsträckt på sidan. Inte sådär när dom ligger ihopvikta med benen och huvudet buret, eller med nosen mellan frambenen. Utan helt utsträckt på sidan med benen rakt ut och huvud och hals liggandes mot marken. Eftersom jag var med när vi tog bort Klas så vet jag hur en död häst ser ut, och tro mig det var exakt så Danny såg ut. Det var ingen naturlig sovställning. Hjärtat höll nog nästan på att stanna och jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Sprang upp mot hagarna, visslade, ropade. Ingen reaktion, bara en blickstilla häst. 
 
Inte förrän jag stod vid grinden och nästan vrålade "DANNY!!" så tittade det upp en yrvaken och förvånad häst, som genast reste sig och galopperade (!) fram till grinden. Herregud, jag nästan skällde på honom för att jag blivit så rädd och gråten var bannemig nära. Efter två år med Danny så vet jag att han sover mycket i hagen, mycket liggandes. Det är ingenting ovanligt för att vara honom utan helt normalt. Men aldrig har han legat i denna död-ställning tidigare, huva! Strålande solsken och 10 plusgrader innebar tydligen att man även som häst vill njuta lite extra och sova en stund i solen. Puha....
 
Givetvis lyckas jag sedan tappa bort plånboken (eller i alla fall vad jag tror) på eftermiddagen också. Efter mycket letande och panik då jag trodde att den hade blivit kvar på Coop så fann jag den på golvet i bilen. Så nu tror jag hjärtat bara håller för en lugn kväll i soffan... Roligt nog börjar ju programmet "Ryttareliten" idag på SVT1! Visst ska ni väl se?!
 
 

Måndag

Dags för update :) Sitter i skrivande stund och försöker få i mig en macka eftersom gårdagen resulterade i noll matintag på grund av en massa jobbiga saker att som gjorde att aptiten försvann. Denna dag verkar inte gå bättre den heller, blä. Aja vi kickstartar väl beach -14 på en gång då hehe.
 
Var i alla fall hos Dannepanne i morse och han fick nya skor på fötterna. Sommarskor nu! Varken brodd eller sulor, underbart. Kändes som ett riktigt vårtecken. Även Aval blev verkad och han stod som ett ljus och lyfte fötterna redan innan Tobbe skulle ta upp dom. Duktig liten... Fick sedan med mig en massa tvätt och passade på att åka förbi mina föräldrar som bor alldeles vid stallet. Så tvättmaskinen är full och nu blir det prommis med vår vovve. All smuts måste förresten vara enda minuset med våren. Allt blir smutsigt i stallet, täcken, benskydd, hästen, en själv. Allt. Menmen, vi går ju mot torrare tider och sommar.. Som jag längtar!
 
Sommarvibbar...
 
 


 
 

Morgonprommis o lite selfies

Hahah.. Jag och dannepanne promenerade i ridhuset i morse innan jag skulle åka på jobb, så tänkte ta några fina bilder på oss! Men armen räcker ju inte till när man håller i en iphone och det ska få plats ett helt hästhuvud. Så det blev bilder på mig och på Dannys mule..
 
 


Sliten

Åkte hem och firade familjevovven Wilma som fyllde 11 år. Så underbart att komma hem och äta god mat och bara umgås lite med dom som betyder mest. Älskar att ha familjen så nära.


Lägesrapport

Många har undrat varför inläggen här har lyst med sin frånvaro, men nu ska ni få er en update om det mesta. Först och främst, jag är idag ledig för första gången på 11 dagar. 11 dagar där jag har jobbat varje dag, aldrig mindre än 7 timmar och ända upp till 14 timmars-pass. När schemat ser ut så gäller det att prioritera och hästarna, sambon, familjen och min fritid kommer alltid före bloggen. Jag kommer aldrig att kasta mig huvudstupa från stallet för att hinna hem, duscha, äta och snabbt stressa ihop ett blogginlägg bara för att. Jag bloggar för att dela med mig av min resa med Danny och nu även Aval, men jag skulle aldrig stjäla tid från dem för att hinna blogga. 
 
Däremot så tycker jag verkligen att det är väldigt roligt att skriva om min vardag, mina träningar och nu snart årets tävlingar här. Jag får sån underbar respons från er och har så många kommentarer sparade som gör mig rörd och varm i hjärtat bara av att läsa om och om igen. Nu kommer jag att vara ledig lite mer normalt framöver vilket ger mer tid åt att exempel skriva ett par inlägg här. Vilket jag ser fram emot! För visst händer det grejer som jag inte har hunnit med att skriva om här. 
 
Danny red jag för första gången idag efter två dagars vilodagar. Att jag valde att lägga en tvådagars-vila nu är för att han kommer att gå ganska intensivt under veckan som kommer med mycket träning. Nästa söndag är det nämligen dags för säsongsdebut i Heby, en MSVB:2. Han kommer givetvis att vila lite under veckan som kommer också, men det gjorde honom gott att få två dagar nu. Han kändes överlag fin men väldigt väldigt het. Det är alltid bra med turbo, men ibland blir det för mycket av det goda. Tror han kommer att vara mer lugn imorgon när han har fått göra av med lite energi efter dagens pass. 
 
Aval har som ni såg fått sitt första träns. Han har tidigare lånat Dannys men ville såklart ha ett eget. Aval växer så det knakar och blir mer och mer lik storebror för varje dag. Dom är kopior ur alla vinklar. Hur man ska se skillnad på dom när Aval blivit stor är verkligen frågan.. Han är duktig med tömkörningsgjord och schabrak, har provat benskydd och träns. Har börjat förstå det här med longering lite bättre nu :) 
 
Själv är jag ordentligt förkyld och ligger nu hemma i soffan och dricker te, läser en bok och försöker friskna till. Hästarna tog jag hand om i morse och har även hunnit förbi hemma hos familjen och gått en långpromenad med våran hund Wilma. Det här med att vara sjuk har man inte tid med :) Nu jobbar jag tyvärr både fredag, lördag och söndag men inleder nästa vecka med att vara ledig ett par dagar. Då börjar det äntligen dra ihop sig för tävling!
 
 

Till bebis..

Mamma har lika bra smak som jag :)) Danny kommer att bli avundsjuk på lillbrorsan! Rundsytt med vitfodrad nosgrimma, Aval har dock fått ett träns utan lackad nosgrimma. Åhh så fint...
 
Liksom Dannys både träns och kandar är detta också från Premiera. Båda Dannys huvudlag som nu har använts varje dag i snart två år ser ut som nya och lädret är mjukt och härligt, dessutom har lacken på nosgrimman inte fått sig en repa. Galet nöjd för väldigt snälla priser (ca 1000 kr med frakt från Holland per huvudlag). Man hinner avverka några premiera innan man är uppe på OS och Döbert-priser och då tycker jag att dessa är lika fina.
 



Tryggare nu

En sak som känns väldigt mycket tryggare inför årets säsong, än när jag inledde förra årets säsong, är upplägget för tävling och allt kring det. Förra året var jag fortfarande lite osäker på hur jag skulle lägga upp framridning, hur jag skulle rida dagarna innan tävling och när jag skulle lägga vilodag. I år känner jag mig mycket mer säker på hur Danny fungerar på tävling och vilka rutiner jag ska följa för att han ska gå som bäst på tävlingsbanan sen.

Vet jag exempel att han bara ska gå en klass som nu i Heby kommer jag att rida fram honom ganska länge och kanske till och med rida ett pass hemma på morgonen. Eftersom det alltid finns motor framåt är det bättre att han är snäppet för länge framriden än tvärtom. Minsta lilla för mycket tryck i honom nu i början kan väldigt lätt slå över i bus inne på banan. 

Nu tränar vi på och snart drar det ihop sig för säsongsdebut!


Tävlingsplanering

Såhär ser det ut för min och Dannepannes del framöver: 
 
16 mars, Heby Ryttarförening. MSVB:2 
 
27 mars, Strömsholms ryttarförening, MSVB:4
 
18 april (min födelsedag wiho), Högbo Ridklubb, MSVB:4
 
4 maj, Gagnefs Ridklubb, MSVB:2, MSVB:4
 
Bara MSVB-klasser med andra ord. Jätteroligt och jag hoppas det kommer att gå bra, annars kanske vi går tillbaka och styr igenom någon MSVC igen.