Fler ridbilder på Danny

Hoppas ni tycker att det är roligt att se! Jag behöver mycket kommentarer och pepp så det känns värt att ta nya och lägga upp haha :)
 
 

Snabb update

Från en helt ljuvlig dag på jobbet i backen! Har suttit ute på terassen massor och bara solat i det fantastiska vädret. Nu ska vi köra lite bokföring, sedan blir det ridning på Danny och till sist hem till en pojkvän som lagat middag. Kan det bli bättre!
 
Ikväll kommer det fler ridbilder på Danny, håll utkik :)

Två svar

Har dels fått frågor om skydden, dels om sadelgjorden. Vi tar lite svar på båda! Som jag skrev tidigare så har han dubbla skydd för att risken är stor att han smäller ihop rejält när han exploderar i en serie bocksprång, akta benen Danny! Ni får tycka att det är överdrivet, men jag tar hellre det säkra före det osäkra när han är så laddad. Dom har ömtåliga ben dessa smalbenta djur! 
 
Sadelgjorden är det också många som har frågat om och det är en gjord från Childeric. 2500 kr kostar den och är helt i läder, med ring för fastsättning av graman och en ganska bred platta under magen. Helt suverän.
 

Påskmiddag och annat

Nu har jag äntligen fått lite tid att sätta mig ner och skriva en rad! Har som sagt jobbat hela dagen och sedan blev det direkt till påskmiddag med massor av mat och gott. Ikväll blir det hemmakväll och ingen utgång även om jag varit galet sugen hela dagen, men gårdagen var extrem så det räcker och blir över för denna helgen. 
 
Imorgon kommer det förmodligen fler ridbilder på D! Nu, en bild från igår :)
 

Clash of nations

Hur grymt var det! Här har ni gårdagen i lite bilder. Clash of nations hela dagen, sedan utgång och officiell efterfest på en nattklubb i Falun. Nu är jag så sliten man bara kan bli och på plats på jobbet (!) sedan klockan 08.00 efter en natt som bestod av 3 timmars sömn. Aja, solen skiner och folk får nog en grym dag i backen.
 
Lite bilder från igår!
 
 

Återkommer imorgon

Hoppas ni tyckte att det var roligt att se lite bilder på Dannyboy och ni får kika igenom dom några vändor till, för nu blir det fest och utgång ikväll och hinner tyvärr inte uppdatera något mer ikväll. Kram!

Lite bilder på Danny också!

Har massor av bilder, men här är första delen i alla fall! Fina killen.
 
 

Hem om en sväng

Har varit i Hedemora från igårkväll, träffat Adam, dragit en krogrunda och stannade kvar där. Vaknade till strålande sol som lyste in genom fönstret, så härligt! Nu har jag landat hemma i Falun igen och ska fixa Danny innan jobb i backen 15.00-22.00. Skriver nog en rad ikväll :)

Kram på er

Vinterbilder med Terr och Loppan

Ni har säkert stenkoll på detta ekipage eftersom dom förekommit flera gånger i den här bloggen förrut, men för er som inte vet. Therese är 93:a och står uppstallad på Falu RK med mig, hennes häst Tiara Magic "Loppan" är ett sto f. 2001 e. Magini - Jaguar. Dom tävlar MSVB och siktar mot MSVA. Det var med Terr jag åkte till Jeanna tillsammans med i höstas och vi arbetar även ihop på Falu Snowpark.
 
Grymma! 
 
 

Inga Dannybilder...

... Däremot slänger jag istället upp dagsfärska ridbilder på grymmaste ekipaget Therese och Loppan senare i eftermiddag. Dannybilderna kommer givetvis också, men nu tyckte jag att det var roligare med dagens nytagna.
 
PS. Nu kan ni stilla erat begär på hästinlägg ett tag, lägger ju knappt upp nåt annat än bilder på dessa pållar ;) Ni som är anti mina vanliga vardagsinlägg får helt enkelt passa på att titta lite extra nu, för till helgen blir det clash of nations, massa folk, massa skoter, massa party. Kan inte bli bättre.
 

Onsdag

✔ Åka till stallet och fotografera Therese och Loppan ute på utebanan
 
✔ Trimma Danny
 
✔ Åka hem, käka frukost och lägga upp lite fler ridbilder från Dannys photohoot!
 
✔ Fixa lite annat, får se vad som dyker upp under dagen
 
 

Fortsatte myset

Elin följde med hem och lagade lite mat med mig så jag slapp äta ensam, trevligt! Sedan körde vi lite film och dipp med grönsaker, mmmm... Bra kväll.
 

Vilket väder ☼

Tänk så glad man blir när solen skiner! Promenerade in till stan och mötte som sagt upp Elin vid lunchtid. Lite span i affärer och sedan satte vi oss på en bänk i solen. Lunch, glass och förhoppningsvis lite mer färg i ansiktet. 
 

Underbara vårmorgon

Solen skiner och jag har en klockren dag framför mig. Det var nästan skönt att cykla biten till stallet i morse och nu är Danny fixad och klar. Jag har precis ätit frukost och druckit dubbla koppar kaffe, så nu kommer jag väl att vara speedad hela dagen haha. Ska möta upp bästa Elin vid lunch och dra en repa på stan, dock utan shopping för min del för nu gäller det att hålla i pengarna. I alla fall kul att umgås och spana på lite folk!
 
Nu: Powerwalk nere vid vattnet, solen i ansiktet och massa pumpande musik i öronen. Lovely.
 

Gårdagens outfit

Danny
Kandar från Premiera
Sadel från Childeric
Schabrak från HV Polo
Lindor från Schockemhöhle
Skydd från Hööks
 
Frida
Jacka från Mountain Horse
Hjälm från Lamicell
Ridbyxor från Hööks
Stövlar från Königs
Handskar fårn Roeckl
 
Vad tycker ni om gårdagens outfit? Ja han har lindor under skydden på frambenen då risken är stor att han smäller i rejält när han brallar som han gör. Lite extra säkerhet helt enkelt. 
 
 

Vild

Varför jag inte skulle rida en meter i sadeln på Danny utan en hjälm på huvudet haha... Kommer lite riktiga bilder också med lite trav- och galoppjobb! Älskade bushäst.
 

Grym Photoshoot

Har BALLASTE bilderna på gång haha!!!

Ett par frågor till er...

Hur viktigt tycker ni det är att vara vältränad och sportig som tävlingsryttare? Ibland tycker jag att det finns tendeser att endel tar hand om sin häst "tipp-topp" men onekligen inte gör samma sak med sig själv (men nu är jag inget gudabarn själv direkt). Har dock lite idéer till ett inlägg jag skulle vilja skriva men skulle vilja att ni delar med er av era erfarenheter först. Ska bli spännande eftersom "stora ryttare" är ett väldigt känsligt ämne. Skriv gärna en kommentar om hur ni själva ser på detta, samt hur nu generellt tycker att det är, kanske i erat stall.
 
Om ni tränar utöver ridningen, vad tränar ni för något? Gym? Motionsträning? Någon annan sport? Viktigt dock nu att ni förstår att jag syftar på ryttare som har häst för träning, tävling - kanske inte den ryttaren som har häst för att rida ut långturer i skogen och bara mysa.
 
 

Acceptera

Att detta inte längre är en generell "hästblogg". Fast nu blir det Danny en sväng i solskenet, blir kanske foto. Kram 

Tack mamma

Ibland är det tur att man har världens bästa föräldrar som tycker lite synd om sin fattiga nästan svältande dotter vars kylskåp ekade tomt i morse... Älskar er mami och papi, nu överlever jag! 
 
Tomt.. 
 
 
Fullt! :)
 
 

Jobblördag

Tungt att kliva upp sängen i morse, men det var så illa tvunget. Jobb 08.00-17.00 står på schemat och därefter åker jag förmodligen direkt hem till familjen och äter lördagsmiddag där. Danny fixade jag nu på morgonen så han är klar, dock vilodag för honom. Han är förresten anmäld till årets första tävling nu! 
 
Eftersom jag vet att ni blir sura när jag lägger upp festbilder så slänger jag väl hit en bild från gårdagens träning med D också. Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det passet faktiskt, han var vild och bockade som en dåre och jag skrattade så att tårarna rann. Det är helt omöjligt att låta bli att le när han börjar slå med huvudet och spetsar öronen sådär spikrakt lyckligt framåt. Man känner hur han bara får lyckorus genom hela kroppen när jag säger "galopp" och så exploderar han, hahah underbara.
 
 

Är det fredag så är det..

Eller något i den stilen i alla fall. Tack för alla tips om vardagsrecept förresten, ni är så gulliga

Hjäälp

Är imponerad över jag klarat mig i tre veckor på mina egna ben gällande matlagningen! Kan dock inte påstå att jag har haft någon vidare fantasi, men friheten att bara äta det jag vill är ju löjligt skönt. Hemma åt man ju vad som serverades, och det är givetvis också underbart att få lagad mat - men då blir det ju även sådant man inte hade ätit om man valt själv.
 
Nu har inte jag någon budget som ger några lyxiga måltider, men jag älskar "vanlig mat" så det gör mig inget. Pasta med skinksås, köttbullar, hemlagad pizza, joo det kan jag laga. Men, kan ni hjälpa till med lite inspo i matlagningsväg? Jag är värdelös i köket (men lär mig) så det får inte vara något avancerat, sedan får det inte ta lång tid heller. Känns alldeles för ovärt att stå och laga mat hela kvällen för att sedan sitta och äta den själv, nej tack haha. Men lite basic recept? Hjälp? Vad käkar ni för vardagsmat?
 
Detta lever jag i alla fall på. Pasta med skinksås, lovely.
 

Godmorgon fredag

Fredag vilket innebär en ledig dag för mig, äntligen! Har precis vaknat och ska snart dra på mig lite kläder för att åka till Danny. Trimma, trimma, trimma. Fast först: Njuta lite av egentid hemma i lägenheten. Har börjat uppskatta förmiddagarna överdrivet mycket haha...
 

Lite mer med i matchen

Känner mig lite bättre i humöret nu och ska nog klara av att hålla mig glad och social mot folk även ikväll på jobbet, även om jag var lite trött på människor överlag igårkväll haha... Känner bara att det blivit så mycket, lägenhet, pojkvän, massa nya vänner, allt. Stor omställning från mitt singel-göra-vad-jag-vill-liv. Men jag kunde inte vara lyckligare än nu och jag skulle inte för allt i världen vilja gå tillbaka till hur mitt liv såg ut för bara ett par månader sedan.

Så antar att det bara är att le, kram på er bästa läsare! Lycklig

Hinner inte

Är i ett läge där jag stressar ihjäl mig typ. Är jag inte på jobbet så är jag i stallet eller på krogen eller hos någon kompis eller hemma hos mig med någon eller någon helt annan stans. Det känns som att jag aldrig kan "bara vara" och jag hinner inte ens njuta av min egen lägenhet. Jag är en social person av mig, jag tycker om att vara ute bland folk och älskar att träffa människor. MEN, jag trivs precis lika bra i mitt eget sällskap och jag saknar verkligen dom där stunderna när man är helt själv och bara är.
 
Det kanske låter helt galet att man kan längta efter en helt ledig dag där man inte gör någonting och bara är själv och inte träffar en människa, men är helt fullmatad med att träffa folk på alla håll och kanter i alla situationer. Puuh ge mig lite fler timmar på dygnet tack! Blir förmodligen även en helgalen helg igen med fest hos mig, utgång och så vidare. Hjälp. Fast kul är det 
 
 

Onsdag

Godmorgon finisar ♥ Idag vräker snön ner och jag har lite småångest för att cykla till stallet, den där extra biten som jag nu har dit kommer förmodligen att kännas lite mer när det är sånt här väder. Huuh....
 
Danny vilar idag, kändes som att han har gått på rätt mycket senaste dagarna. Vore även välbehövligt för honom med en utetur, men just idag lockade det inte. Får bli morgondagens projekt kanske! Kul även med lite kommentarer på filmen, även om det bara var några korta snuttar. Någon tyckte att han såg oren ut, men som flera påpekade så är det lätt att dom blir lite hackiga när dom lär in den samlade traven. Han har precis börjat förstå grejen med att vänta och ha lite "häng" i steget, men han går in i det och sedan tappar han lite flyt. Det är alltså ingen orenhet, utan att han inte riktigt greppat hur man travar på sådär hela tiden. Det kommer! Han är ju bara under igångsättning. 

Pepp

Nästa vecka är det dags för Clash of Nations igen, tjoho. Vet hur roligt det var på dom officiella efterfesterna förra året och har bara bra minnen därifrån. Hoppas på bra väder så jag och Elin kan glida runt i solbrillor och spana på folk. Måste fixa biljetter nuu.
  

Så ni ser vad jag menar..

Nu var dagens pass inte någon höjdare och Danny var stark som en oxe, vilket gjorde att jag höll honom ännu kortare istället. Hm, visste att det var dags att filma! Det är så man upptäcker alla fel haha... Menmen, han är väldigt fin i formen i galoppen - så ska det se ut! Lite friare i halsen helt enkelt.
 
I traven ser ni lite vad jag menar med att vi hittat den där lugna luftiga känslan. Nu travar jag med lite (väldigt lite) mer broms och "uppåtkänsla" i höger varv på filmen, medan vänster är den vanliga trava-framåt-traven. Ser ni skillnanden? Kanske svårt att se, men jag tror att det kommer bli tydlig skillnad när jag får börja sätta den där samlingen i honom framöver. Det är inte riktigt dags ännu, men snart är han så långt igångsatt att det ska gå bra :)
 
I galoppen ber jag honom förresten att "vänta" om ni undrar varför jag samlar upp honom i piruettgaloppen på rakt spår. Vill ni förresten se mer film, alltså riktig film? Detta är bara filmat med iphone, tänkte om jag skulle be mamma följa med och filma ordentligt med filmkameran någon dag. Till helgen får han börja göra lite rörelser och sådant. Då kan jag kanske sätta lite tryck och samling på riktigt också :)
  

Film på gång!

Therese filmade lite kort i morse vid dagens pass, nyfikna?!
 

Helt död

Är så trött att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Sen natt igår, upp tidigt i morse och så jobb 15-22 i backen nu på kvällen. Trodde jag skulle somna bakom kassan där ett tag haha... Dessutom blev det kallt ute (-10 grader) och jag som fryser jämt ändå frös ännu lite mer. Blää... Kom igen nu sommar.
 
Kör nog på samma vända imorgon, lite stall först, sedan hem och så sist jobbet. Ska även klocka hur lång tid det tar att cykla till stallet numera! Glömmer varje gång. Återkommer med dessa tider :)
 
 
 

Sommarlängtan

Vill ha keps nu. Gärna denna också haha! B Vertigo från Horze.se, 179 kr. Mums.
 
 
Eller denna... Den var nästan ännu snyggare. 69 kr på Horze.se

Gjort lite nytta

Eller något i den stilen i alla fall! har hunnit med en del nu på morgonen, mest i form av stall. Träffade Therese där i morse och vi hade en del att snacka om, så tog det lugnt och gjorde i ordning Danny i lite segtempo. Älskar när man inte har någon tid att passa utan när man kan "bara vara" och pyssla på. Gjorde ett pass i ridhuset med en jättebra känsla. Har börjat sitta ner i traven och arbeta honom med lite tryck, kanske inte något supermaxande - men i alla fall så att vi börjar närma oss vanlig träningstrav. Han fick trava på framåt men sista varven bromsade jag upp och försökte hitta den där lugna luftiga känslan. Och visst var den där! Måste filma snart igen.
 
Nu blir denna veckan åt att lägga in mer galopp, men till helgen räknar jag nästan med att kunna börja svänga litegrann. Han har ju bara gått rakt fram hittills, så det ska bli roligt att känna på dom börja spåren och börja hitta tillbaka i öppnor och slutor. Wiho!

Söndagsmys

Jo men du, nu har vi det bra.. :)
 

På gång

Ja lite så känns det! Danny har börjat galoppera och det känns riktigt bra. Jag har inte satt något tryck utan han joggas mest, men har suttit ner och "känt på honom" i traven under några pass. Som jag skrev innan så har den där lilla kadensen som vi letat efter fallit på plats och det känns super! Förhoppningsvis har denna vila inte gett någon svacka, utan snarare gjort Danny gott. 
 
Nu följer en vecka där han succesivt ska börja galoppera mer och mer och till nästa helg är det dags att börja på böjda spår i alla gångarter, det innebär träning ungefär som vanligt. Nu har jag ridit ganska korta pass så träningslängden ska också ökas långsamt under veckan. Tjoho! Efter all vila är vi sakta men säkert påväg tillbaka till full träning.
 

Invigning och annat

Precis kommit hem från en rolig kväll på Falu Snowparks invigning av den nya värmestugan samt att det byggts lite andra nya byggnader där. Över 100 personer och det klipptes band, hölls tal osv. Sedan blev det tacobuffé med god mat! Har skrattat så att jag har ont i magen, så sköna kollegor man har. Kommer att kännas tomt när säsongen tar slut! Vi är nästan som en liten familj där ute haha.. :) 
 

Lite mellanlandning

Är som sagt ledig idag och har mest haft en lugn dag. Blev lite handling och jag gjorde en storinvestering i ett våffeljärn för 99 kr på Rusta! Hoppas att den ska duga några gånger i alla fall. Åhh så gott att kunna äta våfflor hemma i lägenheten! Jag fyller på mitt kök allt eftersom, men har faktiskt konstaterat att jag inte behöver en micro i alla fall. Ugnen går hur snabbt som helst att värma upp så det är bara att värma allting där, tur för en micro i mitt lilla kök hade tagit plats.
 
Datorn har gått lite halvdåligt trots reparationen, men jag hoppas på att den ska vara tillräkligt pigg för att kunna sköta bloggandet under resten av helgen.
 

Morning people

Gårdagen blev klockren. Var inställd på en lugn helg utan utgång för att det kändes som att det hade blivit lite mycket på senaste tiden, så jag (OK Adam) lagade middag och sedan lade vi oss i soffan och såg en film med fruktsallad och glass och grejer, hur mysigt som helst. Vid 22-tiden blev vi dock pepp och hans kompisar kom förbi och hämtade oss, sedan hamnade vi på hemmafest och till sist på krogen. Tarv man är på att gå ut... Menmen, jätterolig kväll och nu är det en ny dag. 
 
Ikväll blir det dock garanterat inte någon utgång då jag ska jobba på söndag 08.00-17.00, och dessutom ska vi på invigningsmiddag/fest på Falu Snowparks nya värmestuga där jag ska jobba. Åh ni ska se, det är så flott! Nu blir det eget kontor, nya lager och en helt ny servering med kassa för mig och Therese. Invigning blir det som sagt ikväll och vi blir bjudna på tacobuffé, ska bli så kul att träffa alla kollegor och sånt "utanför jobbsammanhang". 
 
Haha gårdagen..
 

Svar på frågestunden del 2

Vad får din häst för kraftfoder/hö och hur mycket?
Danny får kanske 11-12 kg hö och ungefär 1 kg krafft groov 125 i dagsläget. Han äter mer när han är i full träning. Då får han bland annat mer groov och så äter han även krafft muskel.
 
Hur långt har du till stallet från där du bor nu? Vet att du skrivit att du kunde promenera dit på några minuter från dina föräldrar och antar att du inte bor lika nära nu?
Jag har inte så farligt långt faktiskt! Har visserligen flyttat till andra sidan vattnet, men man kan cykla över en bro så det går bra. Jag har inte klockat hur lång tid det tar att cykla dit ännu, men det brukar gå ett par, tre låtar på mobilen så jag antar att det rör sig om knappt 10 minuter!
 
En sak som jag funderat över är typ hur det går till när du bloggar när du är med kompisar och så? Alltså tänker att det måste kännas lite konstigt att hala upp kameran och fotografera liksom xD Eller är dina kompisar vana? Dom vet ju att du bloggar iofs :P Men ändå, du förstår vad jag menar?
Haha! Jo alltså jag antar att dom är vana. Standard i stallet är "har du mobilen med dig? Kan du fota till bloggen?" Min kamera på min iphone är sönderrepad så jag får be snällt när dom andra är i stallet. Har jag med systemkameran så känns det inte så konstigt att ta kort, har liksom blivit van.
 
Berätta lite om dina tankar osv kring att bo själv. Är det (visst, inte gått så lång tid alls) som du trodde, fått in rutiner osv ?
Jag har väl inte hunnit få in några riktiga rutiner ännu eftersom jag blivit lite inslängd i lite samboliv på helgerna dessutom haha ;) Men jag ÄLSKAR det! Går runt i lägenheten på kvällarna och bara njuter. Precis så underbart som jag trodde att det skulle bli, att få klara sig själv, att få laga min egen mat. Jag tycker till och med att det är roligt att åka och handla, att städa, allt det där tråkiga - bara för att jag gör det för min egen skull liksom. För mitt eget ställe. Vet att någon skrev innan att den trodde att jag skulle känna mig ensam, men aldrig. Jag längtar inte hem en sekund.
 
 
Oj, vilken bjässe till häst du har:) Hur hög är han?
Han är inte så stor! Men han har defintivt vuxit över vintern så nu landar han förmodligen på runt 168 cm.
 
hur gammal är din kille? hur träffades ni? ni passar SJUKT bra ihop :p
Han är 90:a (jag är 92:a). Vi träffades på en nattklubb i Falun haha ;) Tack!
 
Jag gillar att du kör på med bloggen på ditt eget sätt! Själv gillar jag att läsa om helheten! Hur duktig är du på att planera allt du ska hinna med, har du några bra tips? Jag har själv otroligt mycket att göra om dagarna (är heltidsstudent, arbetar 50% och har två hästar att rida.. och en sambo) Letar efter ännu bättre sätt att planera min tid!
Tack! Jag undrar också hur jag hinner med ibland, men tack och lov för att man kan tidsinställa inlägg på bloggen. Det gör att jag kan sätta mig ner och skriva flera inlägg på morgonen och så "sköter bloggen sig själv under dagen". Jag brukar dock inte planera min tid, utan det får pysslas ihop helt utifrån hur dagen ser ut. Jag har väldigt oregelbundet schema och jobbar alltid olika dagar/tider, så det går inte att planera hur mycket som helst.
 
ÄLSKAR din nya design! Vad har du för ridstövlar på headern? Dom bruna. Märke och modell?
Tack! Jag har ett par Königs Grandgester med 8 cm båge.
 
 
Är Esco såld? Isåfall varför? :)
Nej han är utlånad på foder i ett år till en familj i Knivsta.
 
Hur sköter du ditt hår? 
Olika produkter, vad du gör med det osv osv. 
JAG VILL VETA ALLT! 
Du har mitt drömhår!!!!!
 Jag sköter inte mitt hår haha... Tvättar med silverschampo och så balsam, där har jag något vanligt typ Wella. Sedan plattar jag det och så var det klart! Har inga produkter. Känns det frissigt så brukar jag ta bodylotion på det, så på den nivån är det haha......
 
Vad heter den blonda tjejen med lockar på dina festbilder? i svarta kläder. har du hennes nr? ;)
Haha! Hon heter Sofia och ville tyvärr inte lämna ut sitt telefonnummer.
 
Hur känns det nu med lägenheten och allt? är det lika fantastiskt som du förväntade dig? Måste ändå vara en stor omställning i ditt liv tänker jag.
Det känns precis lika fantastiskt som jag trodde, om inte ännu bättre. Kan nästan gråta av lycka över min egna, underbara, lya. Klart det är en stor omställning, men det var så dags det kunde bli. Magiskt känsla! 
 
Hur hittade du Danny när du köpte honom? Din blogg är så rolig att läsa:)
Danny hittade jag via annons!
 
Frida, du är så snygg!! 
Hur får du ditt hår så rak & glansigt? Vad använder du för hår produkter? 
Tack! Tyvärr som jag skrev i en annan fråga ovan använder jag inga hårprodukter, men mycket balsam! Jag plattar det varje dag. 

Outfit snöbilderna

Ja inte var vi det mest uppklädda men stövlarna gör outfiten! 
 
Danny:
Childeric DI
Träns från Premiera
Schabrak från Schockemöhle
Graman och benskydd från Hööks
 
Frida:
Hjälm från Lamicell
Jacka från Kappahl 
Ridbyxor från Hööls
Stövlar från Königs
 

Datorn tillbaka!

Ett dygn så var datorn tillbaka, dock är allting borta och jag är otroligt glad att jag har det mesta sparat på masslagringsminnen istället för datorn. Nu blir det till att installera in en massa program igen, men jag är i alla fall lycklig över att jag inte behövde köpa en helt ny dator för det hade jag INTE haft råd med...
 
Jag har jobbat i några timmar nu ute i det fina vädret (snowpark) men är tillbaka nu och har hela eftermiddagen ledig - underbart. Danny fixade jag i morse och han vilar idag, vill inte att han ska gå flera dagar i rad med både trav och galopp utan idag var en bra dag för lite "paus". Det gäller att rida klokt och försiktigt nu i början av igångsättningen! Han är dessutom mitt i pälsfällning men verkar inte vara påverkad, vet en annan häst jag hade tidigare som blev helt ur fas när det var dags för pälssättning/fällning. Skönt om dom inte märker av det allt för mycket eftersom det oftast är mitt i tävlingsterminen både på vår och höst. 
 
En bild från idag, jag och Therese glassar lite i solen på jobbet haha! Ikväll kommer förresten del 2 på svaren från frågestunden.
 

Fredag

Har som sagt ingen dator men skickar en hälsning från Ipaden. Jag ska jobba lite nu mitt på dagen och sen hoppas jag få besked om min dator gick att rädda, hoppashoppas. Ha en fin dag så länge! 

Några fler bilder från i måndags :)

 
 

Det som inte får hända en bloggare...

Hände just. Min dator kraschade. Hur jag ska lyckas pyssla ihop uppdateringen nu blir ett stort frågetecken, men ska försöka hem och hämta ipaden. Dock går det inte att koppla in mina masslagringsminnen med bilder på den, är ju USB-sladd på dom. Hm, får helt enkelt ta mycket nya bilder i helgen och uppdatera med det! Tack och lov för iphonen i alla fall.
 
Nu är datorn inlämnad och förhoppningsvis får jag tillbaka den snart, men då vet ni läget. Lite panik har jag allt.
 
 
 
 

Om det gick dåligt igår så gick det desto bättre idag!

Ja det kan jag erkänna, det gick bedrövligt dåligt att rida igår haha. Danny var trutig, stark och pressade fram näsan i den där formen han älskar att gå i - nämligen med näsan typ 5 cm för långt fram. Att det ska vara så svårt att få till dom där sista centimetrarna så att han blir rund i formen!
 
Men, idag däremot. Underbara häst! Allt det där vi letade efter innan skadan i traven, nämligen den där lätta luftiga kadenstraven som mest blev hackig då, den har fallit på plats. Hur läcker känsla som helst att kunna ta en förhållning, bromsa upp och så känner man hur han bara blir luftig uppåt! Idag galopperade vi även ett par varv åt båda håll, jättefin känsla. Rider visserligen korta pass, men nog är vi på gång tillbaka alltid!
 

Några svar del 1

Delar upp frågorna som vanligt! Dels för att det inte ska bli så långa inlägg, dels för att ni ska få chansen att fortsätta skicka in frågor till del 2.
 
Då ställer jag min fråga igen angående ifall du har fransförlängning och om du isåfall skulle kunna skriva lite om det? Hur ofta du måste fylla på, pris och om du tycker man tappar mycket fransar osv?
Hör också till de som tycker det är kul att du skriver om annat än bara häst, även om jag självklart ser fram emot ridbilder och filmer såfort ni har kommit igång ordentligt :)
Yep det har jag. Fyller på var 5-6:e vecka ungefär och då kostar det 595 kr. Väldigt smidigt att bara dra på lite mascara på underfransarna så var ögonmaken klar haha...
 
Vad tycker du om användning av graman? Varför rider du med det i största syfte?
Ett bra hjälpmedel i rätt händer. Jag rider med det i säkerhetssyfte, som en nödbroms om Danny blir busig.
 
 
Vad smal du blivit, akta så du inte hamnar i det läget du var förrut. Tycker du var väldigt lagom ett tag men nu verkar du som sagt ha tappat rätt mycket? hur lång är du och hur mycket väger du?
Haha helt lugnt, är inte i närheten av "läget" jag var i förrut. Fick samma fråga senaste frågestunden och har inte ändrats något sedan dess, så 164 cm lång och 56-57 kg. Inte för att jag förstår varför det är relevant vad jag väger men visst.
 
Hur träffade du din pojkvän, och hur blev det ni? (Jag är världens romantiker och äääälskar att höra såna historier!)
Är du en morgon eller kvällsmänniska?
Vi träffades på en nattklubb (givet), så mer romantiskt än så var det inte hahah. Men vad säger man, lika barn leka bäst? ;) Är nog både och, är uppe sena kvällar och tidiga mornar. Kräver inte speciellt mycket sömn.
 
Jag tycker det är riktigt kul att läsa bloggen ,kommenterar sällan eller aldrig men läser ofta kommentarer och kan bli lite rädd över vissa kommentarer. Jag har/haft en stalker efter mig och mkt, alldeles för mkt av de jag läser i kommentarsfältet skulle kunna komma från hen,Tex att folk tror dom känner en bara för att dom läst om vad man gjort i bloggen och de här anklagande kommentarerna om för lite uppdatering.
Eftersom jag själv varit o är fortf mitt i det så visst jag kanske  känner av det bara pga det men, blir du inte rädd av vissa kommentarer? Eller ja de faktum att vem som helst kan ta reda på så himla mkt om dig bara av att läsa din blogg?
Oj svår fråga! Jag har aldrig känt mig hotad eller rädd av några kommentarer och tror nog att den typen av "stalkers" inte är lika många inom kategorin hästbloggare som på vanliga bloggar. Däremot är det en rätt lustig känsla att så många vet "vem jag är" bara genom att läsa bloggen utan att jag har en aning om vem ni som läser är.
 
Kmr du "lugna dig" med festandet nu när du har pojkvän? :p
Det är klart att det kan kännas mer värt att spendera en mysig kväll med honom än ut på krogen, men jag kommer inte att sluta festa och gå ut bara därför. 
 
När tror du att danny är helt igång för tävling ?
Nu blir det 10 dagar med galopp rakt fram, sedan är det grönt ljus att träna som vanligt. Så efter det då!
 
Du hade besök av Petra, hur har Esco det? Tävlas han? hur/vart bor han? har de någon blogg?
Esco har det fint! Han tränas och ska tävla nu under våren. Han bor hos familjen Skatt och Paula som har honom har tyvärr ingen blogg, men du kan läsa mer om stället här: http://www.hagelstena.se/
 
Vem tränar du för? Och har du någon "idol" eller förebild inom ridsporten?
Min hemmatränare är Marika Schön och så Jeanna Högberg. Har ingen speciell idol, men min vän Lina Andersson är en fantastisk inspirationskälla.
 
Älskar din blogg! Inspirerande och bra läsning. Gillar mixen du gör av hästar och ditt övriga liv!
Vilka boots tycker du sitter bäst och har bäst kvalité? Tänker mest att träna i och skutta runt med hemma.
Tack! Danny har ett par från Modern Horse i hagen nu som jag gillar jättemycket. Annars är jag förtjust i Hööks lite tjockare boots för 99 kr som håller fint i alla lägen.
 
 
Min fråga är varför "dör" hästar inne på dressyrbanan? Vad kan man göra åt detta?
Jag är helt övertygad om att detta beror på ryttaren. Hästen tänker inte att "nu är det tävling och jag ska bromsa" så snart den kommer in på tävlingsbanan, utan på något sätt är det du som rider annorlunda inne på banan. Det är svårt att tävla! Ett helt program att hålla reda på, därför är det många som tappar lite ridning mitt i allt sjå att hålla reda på vägarna. Rid alltid utan spö hemma och jobba mentalt med dig själv så ska du se att det går finfint sedan. Massor av programridning!
 
Hur går det med Esco? Vem rider/ tävlar honom i nuläget? Kan du visa några bilder på honom & hans ryttare? Och är aktuellt att de köper honom?
Det går jättebra. Han rids av en tjej som heter Paula och han står hos familjen Skatt i Knivsta. Har tyvärr inga bilder på honom!
 
Varför har din kille ett förhållande med en annan på fb?
Intressant att ni är så nyfikna att ni går in och söker på facebook till och med. Nej han har inte ett förhållande med någon annan än mig på fb.
 

Ute på powerwalk

Sedan ska jag hem och skriva första delen med svar på frågor!
 

Vi kör frågestund!

Har fått massor av frågor i kommentarsfälten senaste tiden, men har inte haft tiden att hinna svara på allting. Därför tänkte jag ge er chansen att ställa frågorna samlade här i en frågestund. Svarar på allt ni skickar in! Har ju hänt en del och ni kanske har frågor om bloggen, Danny, livet i övrigt eller något helt annat.
 
Så, skicka in era funderingar så ger jag er svar på dessa. Kör!
 

Tisdagshändelser

Har precis vinkat av Petra, ni vet hon som äger Esco? Hur längesedan som helst jag träffade henne och hon var hit på lite lägenhetsspaning och fikade. Fick höra lite om hur Esco hade det (han är ju ute på foder ett år) och så snackade vi på om livet i allmänt, tänk så skönt det är att bara prata med vettiga människor ibland. Nu känner jag mig uppdaterad om det mesta!
 
Dagen har i alla fall varit helt OK, började med att ta sovmorgon och bara njuta av känslan i lägenheten. Sedan premiärcyklade jag till stallet - det gick bra. Musik i öronen och rätt pigga ben, då tog det inte så hemskt lång stund att cykla dit faktiskt! Dessvärre glömde jag nycklarna till stallskåpet hemma i lägenheten så någon ridning blev det inte, blev rätt besviken för hade planerat att känna på honom i ridhuset. Någon tid att cykla hem igen och hämta dom fanns dock tyvärr inte så fick bara göra stallfixet. Menmen, imorgon är en ny dag! Därefter cyklade jag vidare hem till mamma och pappa (hur konstigt känns det att inte skriva "hem" om det) för att börja tömma mitt rum ännu mer. Ofattbart hur mycket prylar man samlar på sig! Fick ihop flera kassar och då har jag ändå "tömt" rummet flera gånger innan. Sedan trampade jag tillbaka hem (med sjutton kassar balanserade på styret, hoppas ingen såg mig) och så har jag börjat ställa in prylarna här i lägenheten. Nu blir det matlagning!
 
 

Ny design

Var så extremt trött på den andra designen att det kröp i mig när jag gick in på bloggen, så nu är det en tillfällig ändring innan jag slår om till någon riktig vår/sommardesign med nyfotade bilder. Hoppas ni gillar den! Lite kaxigt glad på något vis. Nu är det även ändrat så att texten passar er som går in och läser från mobilen.
 
Vad tycker ni? Som vanligt får ni väldigt gärna skriva om ni hittar några fel eller problem när ni klickar in er på dom olika flikarna etc.

Äntligen ridbilder

Hur längesedan var det inte?! Red i alla fall ute på utebanan och Danny var som en levande ångvält, så ni får ursäkta sitsen haha! Jag fick helt enkelt spjärna emot med så mycket tyngd jag kunde i kroppen och BROMSA haha! Lite som att ligga i 140 km/h på motorvägen och så slutar bromspedalen att fungera, så känns det att sitta i sadeln på Danny ibland. Precis som det ska vara.
 
Danny är i alla fall i travstadie fortfarande och ska börja med lite galopp till helgen. På ett par bilder galopperar han, men det var snarare att han drog ett par repor med bocksprång och sedan landade i galopp. Ingen fara för honom! Älskade häst, han är verkligen fläng. Det gladaste man kan sitta i sadeln på och den mest arbetsvilliga häst jag ägt i hela mitt liv. Som en arbetsmaskin som bara går och går och går.
 
Det kommer fler bilder, men dom håller jag lite på. Vi börjar med några ;)
 
 

Flikar in en tanke

Vet ni vad, efter att ha läst igenom över 35 kommentarer på partybilderna börjar jag fundera en smula på hur vissa (som kommenterar det mesta på min blogg med en negativ attityd) orkar fortsätta gå in här varje dag? Jag läser bloggar för att jag gillar innehållet, känner personen eller på något annat sätt har fastnat för just den sidan. Men inte skulle jag för mitt liv gå in på en blogg varje dag om jag inte gillade den?
 
Varför lägger man energi på att då fortsätta gå in på bloggen när de ständiga kommentarerna är "du bloggar sämre nu, bloggen har blivit usel, du har helt bytt målgrupp etc.". Ja, men tycker man att det är så hemskt att läsa dessa inlägg - klicka inte in dig här och stör dig på alla lever livet bilder. Det finns massor av rena andas-bara-häst-och-gör-aldrig-något-annat-bloggar som man i så fall kan läsa.
 
Jag ska vara ödmjuk mot er, för ni betyder massor. Men klarar man inte av att gå in här utan att störa ihjäl sig - låt då bli för både min och eran egen skull. Kram ❤
 
PS. Slänger upp ridbilderna tidigt i morgon bitti, min design håller nämligen på att bytas ut ikväll och det tar lite tid.
 

Väger upp partybilderna med....

.... RIDBILDER på Danny ikväll!!!

Tjoho

Bilderna är så sköna, kan inte låta bli att lägga ut några fler. Har ju redan sagt att bloggen numera är om hela mitt liv, inte bara mitt hästliv. Vi lever livet, ingen far illa av detta och vi har löjligt roligt - så det där med dålig förebild och så vidare kan ni bespara er ;)
 

Söndagskväll

Pust, vilken helg! Har verkligen haft hur roligt som helst, men nu börjar jag känna att jag har lite för få sovtimmar i kroppen. Ska köra lite tjejmys med Elin nu med film och Ben & Jerry innan det blir sängen.
 

Inflyttningsfest

Eller något i den stilen i alla fall. Hade förfest hemma hos mig igår och det var verkligen en klockren kväll, massor av bilder fotades med systemisen så det är snygga bilder, några får ni stå ut med. Blev utgång senare på kvällen såklart!
 
 

Chillar sönder på sjön

Solen skiner över en klarblå himmel och vi har varit ute på sjön i ett par timmar. Ryggsäck packad för korvgrillning och kaffe, sedan softade vi som kungar i solen. Åhh, kan inte ha det bättre. Lycklig.
 

Träffat gammal vän ♥

Igår fick jag besök av Anna, en vän sedan gymnasiet. Har knappt sett henne sedan studenten, så mötte jag henne av en händelse när vi var på Max där hon jobbar. Vi styrde upp en "catch up" och sedan hamnade hon hemma hos mig igår. Det är så tråkigt när man glider ifrån nära vänner och det var verkligen kul att träffa henne igen, saknat!
 
Vi snackade igenom det mesta som hänt sedan studenten och hon spanade in lägenheten. Hon har själv precis fått en egen etta och ville inspireras lite, jag tror hon gillade mitt ganska mycket och hennes kommer garanterat att bli hur fin som helst. Ska bli spännande att se sedan, nu jag har gått in i lite "inrednings-fas" och älskar allt sånt där bara för att man själv håller på.
 
Hon hade i alla fall med sig en suverän "goodie-bag" från sin mamma som jobbar på Cederoth, massor av produkter - allt från tvål till såpa och hårprodukter. Sånt där som känns tråkigt att lägga pengar på men som är nödvändigt att ha, åh tack tack tack! Så glad!
 

Godmorgon soliga lördag

Solen skiner in genom mina stora fönster och vi har precis vaknat (ja jag är tydligen sambo över helgen hahah), nu bir det superfrukost med gott kaffe. Sedan ska vi dra en repa på stan och till lunch ska vi ut på sjön och grilla korv med min familj, mycket mys. Ikväll blir det premiär förfest hemma hos mig med massa grymt folk och melodifestval, sedan en utgång på det. Kommer bli kung! Hoppas dom inte river mitt fina ställe hahah...
 

Glider

Ute med Adam och åker i hans kompis Maserati, dör. Musiken på max!
 
 
 

Uteritt med halvgalen Dannyhäst

Dessa dagar, och även idag, har ju bjudit på helt galet fint väder! Passade på och drog en uteritt igår med Danny då jag kände att jag inte kunde vara inne i ridhuset en dag där solen sken. Dessutom är det bra för honom att komma igång och trava på lite olika underlag.
 
Dock skulle jag vilja påstå att det var lite "håll-i-dig-situation" på Danny igår. Jag klamrade mig fast i gramanen och han var sjövild första 10 minutrarna, trampade åt sidorna och slog med huvudet. Öronen spikrakt framåt och jag skrattade så att jag fick ont i magen, han är så glad att man inte kan göra annat än le.
 
Standard med öronbild haha.. och täcket väl omstoppat över benen! Inte frysa här inte.
 

Tacokväll

Som om inte gårdagens mysdag med Elin räckte så kom även Adam hit vid tidig kväll och så lagade vi tacos och hade det så bra man bara kan ha det. Faktiskt premiär för matlagning i köket! Hade inte ens satt på ugnen någon gång innan, så det var premiär. Lite trångt att stå två stycken i det lilla köket, men det fungerade :) Sedan kan man ju faktiskt ta ut skärbrädor och förbereda mat ute på bordet i vardagsrummet också!
 
Tack förresten för alla otroligt fina kommentarer om lägenheten, över 40 kommentarer och bara massa fina ord. Fick även några tips och nu blir det raka vägen till IKEA för att byta handtagen i köket till silverfärgade - någon påpekade nämligen att det kunde bli fint och när jag kikade insåg jag vilket lyft det skulle bli. Trähandtagen ska väck helt enkelt.
 
Några bilder från gårdagens tacomys med bästa.
 
 

Heldag med Elin

Har spenderat dagen med bästa vän. Vi har handlat lite, käkat och haft det hur mysigt som helst i lägenheten. Vilken frihet att bara kunna hänga lite ostört med vänner och så vidare! ♥
 

Välkommen in till min lya ♥

Kär, alltså på riktigt. Nu har jag inte helt fria händer med en hyresrätt - men visst blev det fint?!
 
 

Tjoho hästinlägg igen

Slår till med ett hästinlägg igen! Red nämligen Danny idag igen och travade runt ungefär som sist. Idag hade vi sällskap av Emma med sin Wilma i ridhuset och hon hade tydligen lugnande inverkan för Danny gjorde inte en antydan till bus, bravo!
 

Vilken dag

Har stressat livet ur mig och är nu äntligen (!) på plats på jobbet där det är lite lugnare. Har som sagt hunnit med både att rida, sedan hem och hämta massa saker hos mamma och pappa (hur kan det aldrig ta slut?) och så tillbaka till lägenheten. In med alla dessa grejer och så iväg direkt till plantagen för att köpa blommor. Köpte växter för 550 kr, men det var det värt! Orkidéer och gröna växter med vackra blad, det blev helt fantastiskt fint. Jag älskar blommor! Därefter letade jag runt efter en microvågsugn på flera ställen men alla var så stora, får inte plats med vad som helst i mitt lilla kök. Ska sätta mig och googla på mini-micros snart.
 
Drog även en sväng på Ica Maxi och köpte lite grundgrejer till kylskåpet - aldrig har det väl varit så roligt att handla som när man köper åt sig själv! Blev lite pasta, bröd, pålägg och annat basic. Känner mig så vuxen haha! Nu återstår det bara att lära sig laga mat, men det är ett senare problem. Köpte ingredienser till pastasås, så morgondagens lunch är i varje fall räddad!
 
I morgon ska jag faktiskt fotografera allting. Det känns tillräckligt "klart" för det! Då får ni se vad jag snackar om, jag älskar min lya.
 

Första natten

Har precis vaknat efter första natten i lägenheten. Allra första natten. VILKEN KÄNSLA! Jag tror inte ni förstår vilket leende jag går runt med just nu. Sitter i soffan och tittar ut genom mina enorma fönster ut mot sjön och ser soluppgången mellan träden åt andra hållet. Det kunde inte ha blivit bättre än såhär, ni anar inte hur fint det blir. Åh herregud jag tror jag drömmer. Nu ska jag åka till stallet och rida, för att göra dagen ännu bättre än vad den redan är.
 
En liten liten sneakpeak hihi....
 
 

Mysig kväll i backen

Det är hur lugnt som helst på jobbet och jag har all tid i världen, helt underbart. Har ägnat dagen åt att flänga runt på en massa saker, köpt prylar till lägenheten och försökt montera upp det. Fick med mig en underbar tavla hem idag igen! Har även köpt krukor, lite ljuslyktor och annat smått och gott att dekorera med. Det är dock fortfarande ett smärre kaos där inne. Flyttkartonger överallt, klädkassar och allt det där. Ska bli så skönt när allt är på plats!
 
Jag har jobbat varje dag i 9 dagar nu, gör tioende och sista passet i morgon. Sedan är jag ledig från torsdag till söndag, känns helt otroligt. Åh vad jag ska ha det bra!

Ur mitt filmarkiv - Danny kokar över

Jag börjar helt enkelt från början! Har mängder av ovisade filmer på det mesta och eftersom det var blandade önskemål kan jag visa lite av varje. En del filmer kanske ni har sett, men inte just dom klippen jag visar. När det filmas klipper jag ju ihop "det bästa" vilket innebär att inte allt kommer med. Det tänkte jag dock visa nu!
 
Första filmen ni får se är från domarutbildningen i december - kommer ni ihåg? Danny var så het att han slog knut på sig själv inne på banan och gjorde missar i nästan varje moment. Den del av detta ni inte har fått se är när jag kom in i ridhuset och skulle rida runt en stund innan start - tjohej var det gick! Danny är så taggad att det hade räckt med en nysning för att han skulle exploderat rätt upp i luften.
 
Nåja, vi gjorde det bästa av saken och det är ju roligt att han är så tävlingshet! Detta är alltså innan vi startar och jag försöker rätta honom så gott det går när han hoppar/härjar/byter.

Klockren dag

Hade ställt klockan på 07.00 i morse men när den ringde kände jag lite nej, jag vägrar. Somnade om och vaknade 09.00 - helt klart mer lagom! Anledningen till väckarklockan var att jag tänkte ta mycket tid åt att fixa i lägenheten idag, men så blev det alltså inte. Åkte dock som sagt till Danny och red honom i alla fall och sedan hem igen vid 11-tiden.
 
Då sken solen ute och det var en grymt skön känsla att dra på sig skinnjackan och solbrillorna och ge sig ut i vädret! Mötte upp Adam vid lägenheten och sedan åkte vi och handlade lite, bland annat ett par vrålsnygga tavlor till lägenheten. Kommer att bli såå fint... Längtar ihjäl mig till jag får visa er. Sedan drog vi en lunch på Max i solen och så hem och chilla lite innan jag började jobba i backen vid 15.00. Så härlig dag!
 
Nu sitter jag i soffan i lägenheten och ska betala lite räkningar och börja ta mig genom filmarkivet som jag lovade er. Tänkte även hänga upp en tavla eller två samt rulla ut mattan i vardagsrummet! Chillmusiken är på och jag bara njuter av att vara i min alldeles egna lya, tjoho.
 
 

Travpremiär

Nu ska ni få er en efterlängtad hästupdate! För i morse åkte jag till stallet med ridbrallorna på. Sadlade Danny lite snabbt och sedan satte och till och med på mig mina bruna juveler, åh älskade ridstövlar. Så saknade! Har inte haft dom på mig på 6-7 veckor är det väl nu, jösses.
 
Danny var lite spänd och spooky på stallgången, han visste var som var på gång. Ledde in honom i longerlina i ridhuset för säkerhets skull. Jag har inte ridit på honom mer än vad jag har skrivit här, men han är promenerad enligt det skrittschema som vi fick av veterinären. Satt i alla fall upp och kortade tyglarna redan från början, han var otroligt het. Taktade och trampade runt på tvären, sedan stannade han och kikade på någonting och när jag drev honom framåt med skänkeln exploderade han rätt upp i luften haha! Att jag inte ramlade av var nog ren tur faktiskt. Efter några varv lugnade han i alla fall ner sig och skrittade på rätt normalt. Red lite halter och sedan tog jag ett par varv åt båda håll i trav! Var nästan lite nervöst att trycka fram honom i trav, men han föll in i sina mjuka lugna steg direkt.
 
Åhhh vilken känsla! Smidig som en katt travade han framåt med stora kliv och jag lät honom gå ganska fritt. Han fick trava på i en lite lägre, rund form med mjuka tyglar och det kändes väl ungefär som att det var igår vi trimmade på som vanligt. Han var precis som jag minns, helt underbart.
 

Kvällsblogging ♥

Kul med alla svar på önskemål om videos! Ska se var jag kan leta fram i gömmorna helt enkelt. Det får bli morgondagens projekt!
 
Jag jobbade mellan 08.00-17.00 idag så var rätt trött när jag kom hem. Plockade ihop en massa kläder som skulle till lägenheten (se tidigare inlägg haha..) och lade ner i flyttkartonger. Därefter kom Adam och vi åkte till lägenheten och bar in allting + en stor spegel som ska upp i hallen där. Snart börjar det bli dags för "slutfinish", det vill säga tavlor, blommor och lampor. Satte upp några ljuslyktor vid sängen ikväll i alla fall och så tände vi ljus, det blev så galet fint. Kommer givetvis att fotografera allting när det är klart, förstår att ni blir sugna på att se när jag pladdrar på som jag gör hela tiden.
 
Vi köpte i alla fall med oss pizza och myste i lägenheten hela kvällen. Så nu har jag premiär-ätit vid bordet och det börjar nästan kännas lite "hemma" trots allt kaos med flyttkartonger hit och flyttkartonger dit som står över hela golvet.
 
Från mitt rum, kaos även där eftersom det mesta håller på att "plockas ner".
 

Filmarkiv - ni önskar!

Satt och bläddrade bland filmarkivet på datorn igår med Elin. Scrollade igenom lite filmer på Fidolina, på Klas, på Danny. Filmer från träningar och tävlingar som ni faktiskt inte har sett. Tänkte därför höra, om jag skulle välja ut en eller ett par filmer från mitt arkiv - vad skulle ni vilja se då?
 
Ovisade träningsfilmer Danny, någon film på någon häst jag ägt, tävlingsfilm eller träningsfilm etc.? Fritt fram för önskemål om lite vad som helst så ska jag se vad jag kan skaka fram. Har massor av filmer på det mesta.
 

Lördagsnatt

Ja inte kom jag i säng i tid idag heller, för fick för mig att det var dags att börja plocka ur garderoberna... Hur kan man ha så mycket kläder?! Använder mig väl knappt av hälften. Nu blir det i alla fall en riktig rensning, men nog kommer det bli många flyttkartonger ändå. Mitt rum plockas ner nu, bit för bit! Drog lite i pikéerna också, kom igen nu sommar....
 

Melodifestivalmys

Har bänkat mig i soffan i lägenheten och ser på melodifestivalen med bästa Elin. Ikväll blir det med andra ord en riktig myskväll, var längesedan jag träffade henne så vi har mycket snack att ta igen.
 
 
 
 

Det är på gång

Ohh snart kan jag visa er lägenheten! Underbara mamma och pappa har pysslat på massor under dom här dagarna jag har jobbat som en galning och det börjar sakta men säkert ta form ordentligt där! Soffa står på plats, sängen är där, gardinstänger uppe och lite hyllor på gång. Ska dit ikväll och verkligen göra mycket själv, för snart blir det allt inflytt! Har inte velat sova där förrän jag känner att det är klart, och nu är det allt nära. Wow vilken känsla!
 
Ska ta kort på allting så snart jag har satt upp tavlor, blommor och annat fint. Jag är helt galet nöjd med allting! Inte är det stort, men riktigt bra blir det. Har googlat "svart vit inredning" i massor och fått mycket inspo. Nu har jag lite trädetaljer i lägenheten, så svart-vitt fullt ut blir det inte, men mycket åt det hållet.
 

Bra kväll

Det där med att blogga mitt i natten måste jag lära mig att låta bli, man tycker att det är en så otroligt bra idé just då - men sedan konstaterar man att nej, riktigt så bra var det inte. Ungefär som allt annat när man är ute på vift hahah. Undra om blogg.se skulle kunna uppfinna alkolås på login'en, vore nog bra för en del.
 
Blev i alla fall en mysig kväll i Hedemora med ganska mycket folk på hemmafest, vissa spårade mer än andra (inte jag) och vi åkte hem på natten till Falun. Skönt att somna i sin egen säng när man skulle upp på morgonen dagen efter! Lite lätt sliten i morse, men det gick. Dock tacksam över mulet väder då det blir lite lugnare i backen då! Åkte direkt till jobbet i morse så har inte hunnit träffa Dannyboy något, men Therese skulle titta till honom så att han fick med sig haghö ut i hagen och annat viktigt. Jag är så van vid att ha "full kontroll" på allt kring honom, men idag fick jag släppa lite på det. Han har hö och mat till i eftermiddag, så tills dess klarar han sig utmärkt, även utan matte! Ska dit direkt efter jobbet. Det börjar även närma sig lite mer igångsättning för hans del! Framåt veckan ska vi trava på litegrann och även om det bara blir jogging så kommer det att kännas jätteroligt.
 
Nu ska jag i alla fall pyssla på här, hoppas ni får en bra lördag ♥
 

Hemma

Känns lite som att nämn en sak jag inte gjort ikväll? Hemmafest, spårat, chillat, donken, mys osv. Nu: Sängen.
 
 

Equiline Spring 2013

OK nu blir det lite copycat Dressyrmupparna men kunde inte låta bli. Vilka grejer! Vill ha allt. Tycker att det var riktigt kul att se lite modebilder istället för dom vanliga "stå-bredvid-en-häst-bilderna" som alla ridkläder visas på.
 

Myskväll

Börjar helt klart förstå fördelarna med att ha pojkvän efter att ha lekt runt som singel i flera år hahah... Sen har jag hittat världens bästa dessutom ♥ Hade i alla fall världens mysigaste kväll igår med Adam, gick på restaurang och grejer med helt galet bra mat. Mmm.. Sedan hem och chilla lite och sedan somnade vi båda två, socialt värre hahah. Vaknade vid midnatt och konstaterade att jag inte skulle sova kvar ju, skulle upp och jobba vid 08.00 och det är lite smådrygt att gå upp svintidigt bara för att hinna hem på morgonen. Så körde hem där på natten och nu är jag på plats på jobbet för en solig dag i backen! Man kan helt klart ha det sämre, så glad.
 
Ikväll verkar det vara stor hemmafest på schemat! Med utgång dessutom. Blir nog bra när Danny är tävlingsbar igen, då får jag ägna mig åt lite tävlande istället för att vara ute och härja på helgerna. Ibland brukar jag känna att det är nog tur jag sysslar med hästar, så man håller sig på jorden lite. Det innebär ju ändå att man inte kan åka iväg och flänga på vad som helst, tänker typ utgångar i andra städer, resor, etc. Jag kan tycka att det är lite spårigt nu med mycket festade etc, men förstå om man inte hade haft hästen att tänka på dessutom - ojoj haha... Men man lever bara en gång, glöm inte det fina läsare.
 
Lite pics från igår, haha standard: "jag måste ha bloggmaterial!!". Måste dock köpa ny telefon.. Kameran är så sönderrepad att det knappt går att använda den. Viktigt ur bloggsynpunkt med bra kamera med i alla situationer ju.