Tisdag

Godmorgon! Vilken underbar höstdag :D Har precis kommit in från stallet där jag haft morgonen, och nu ska jag äta frukost och sätta mig med skolböckerna - tenta på fredag.. Puh! Går fortfarande runt med ett leende efter helgen, tänk så duktig han är min Danne! Och framförallt känns det så himla roligt att tänka på nästa år med dessa två tävlingar bakom oss, för nästa år kommer vi inte att rida MSVB mer utan bara fokusera på att höja kvalitén i MSVA/PSG. Kunna rida på samma sätt i dom programmen som jag i år har ridit MSVB, det vill säga med lite mer tryck och uttryck - våga visa upp honom på "mesta" och bästa sätt. Än så länge har jag varit lite försiktig i A:1, rädd att det ska spricka bland alla krumelurer. Men ge oss en vinter att befästa rörelserna ännu mer, så kommer vi ta oss an banorna som två tigrar, jag och Danne :D För vi brukar väl aldrig vara blyga inne på banan! Men lite så har det blivit i A:1 nu hehe, att jag inte riktigt vetat om vi har platsat. Men det gör vi ju så ingen anledning att fega :D
 
Vi har dock ett par tävlingar kvar i år, Storvik Ovansjö om en månad (regional MSVB:2, MSVA:1) och Högbo den 8 november (nationell MSVA:1). Ligger dock som reserv på Storvik, men kommer troligen med. 
 
Några UNDERBARA bilder fotade av Jolina Eriksson, www.jolinaerikssons.blogg.se
 
 
 

Film från MSVA:1

Hihoo duktiga duktiga Danne! En liten miss i första piruetten som sagt där vi svävar iväg och sedan bättre men lite snabbt i andra piruetten - men vi är ju gröna på detta :D Tycker ändå att vi ser förvånansvärt stabila ut, i Söderhamn var det lite vingligt men igår kändes programmet mycket säkare. Hoppas ni tycker om det :) Är filmat lite innan vi får startsignal så vi har inte börjat programmet på filmen.
 
 

:D :D :D :D

Hihooo vilken dag med Danne igen :D Första klassen MSVB:2 vart dock heltok när vi kommer in i ridhuset med så mycket tryck att det sprakar och jag hinner känna att det här har vi i en liten ask :)) Upp på medellinjen och det första som händer är att Danny får tungan över betten -  nej!!! Detta har hänt någon gång hemma på träning och då fick jag hoppa av och fixa - men det kunde jag inte direkt göra nu. Bestämde mig för att prova rida vidare och låtsas som att det regnade, ge en chans att han skulle få till det själv annars fick jag gå ut. Det fick han men först i skritten. I travdelen fipplade han lite med bettet såklart vilket drog ner, men han var inte så brydd i övrigt utan snurrade på. Kanon skritt och så galoppen. Insåg att ska vi få till några hyggliga poäng i denna klass måste allt sitta nu. Det gjorde det :D Superpoäng på bytena och en prydlig sista uppridning mot domaren gav oss 66,3% och seger i klassen. Då innehöll våran uppvisning även en felridning hehe.
 
Lite framridning till MSVA:1 och Danne gjorde superkanon piruetter och klippte serien i vart tredje som om han aldrig hade gjort något annat. Redan där var jag jätteglad över att han var så cool med bytena denna gång! I Söderhamn hade vi ju en liten stund av heltok på framridningen när han blev eldig och skulle byta,byta,byta. Idag var han lugnet själv och det var busenkelt att göra alla krumelurer och trix. Inne på banan så fick vi till ett mjukt travprogram men som hade behövt lite mer sprakande fötter för riktigt höga poäng :)) Skritten fick vi till jättebra vilket var kul eftersom vi har arbetat mycket på den. Sist men inte minst galoppen som i det stora hela var SÅ BRA. Vi missade första piruetten där han börjar bra men sedan glider ut åt sidan och blir lite hävig när vi ska försöka styra åt rätt håll. Andra piruetten börjar super men lite snabb i sista sprången. Serien satt som klockan och överlag är alla byten i hela programmet SUPER. Luftiga och med gest, hiho så bra.
 
Tre domare dömde alltså denna klass och vi fick 65%, 65% och 63% vilket ihopräknat gav oss totalt 64,6%, kanonpoäng med missen på första piruetten och lite för blygsam trav. Detta gav oss en 4:e placering av 18 startande. Helt galet!! Vi som bara är ute och "smygstartar" denna klass inför nästa år, inte tänkte jag att rosetterna skulle ramla in på båda av hans två första starter! Underbara tokiga häst
 
FILM kommer :D
 
 
 
 

Tävlingsdags igen hiho

Håltummarna klockan 13.56 i MSVB:2 och klockan 15.25 i MSVA:1 som döms av tre domare :D Sist jag red för tre domare var på ponnytiden så det ska bli superkul. Danny går i skrivande stund och laddar i hagen men ska strax in o knoppas :) Är så nervös :D

Tillbaka på banan

Haha det svänger det här med hästeriet.. Häromdagen hoppade jag av Danny, övertygad om att vi hade glömt allting som vi kunde senast förra veckan? Pannkaka av alla serier där vi missade varenda ingångsbyte för att herr D blev så taggad att han glömde bort att vänta på när matte egentligen sa "varsågod" (genom att göra den första byteshjälpen). Blä. 
 
Men tröst nog händer detta aldrig två dagar i rad med denna häst utan ett dåligt pass följs alltid åt med ett bra, så idag kunde jag hoppa av och istället känna att vi kunde ju visst detta. Vad vi höll på med igår är glömt och det skakade vi av oss snabbt, dock en liten påminnelse på att vi inte är helt befästa på denna nivå. Men idag satt serierna, en efter en! Inga misstag och lika glada båda två, radarparet Danne och Frida :D :D Nu blir det genrep imorgon och sedan tävling i Vansbro på lördag. Så mycket fina hästar som skulle dit, huu så kul :D
 
 

Ny vecka

Puh, det börjar verkligen komma ikapp att jag faktiskt går i skolan nu. Vilken lyx det är att jobba när man verkligen jobbar och sedan släpper mycket vid samma tidpunkt som man slutar. Går hem och har ingenting speciellt som ska göras. Nu finns det ständigt något arbete som ska skrivas, någon tenta som ska pluggas till. Men samtidigt, det är verkligen det här jag vill. Jag vill bli någonting vettigt, jag vill skapa karriär, jag vill så mycket. Många undrar, personal och arbetsliv? Personalvetare? Vad blir du? Jag kan säga att i min klass är vi ungefär 55 stycken och många kommer att arbeta med helt olika tjänster. En del kanske arbetar administrativt, andra rekryterar. Sedan finns det en del som kommer att arbeta med precis det jag vill nå, högt upp i linjen. Programmet jag går på examinerar människor som kliver rätt ut på arbetsmarknaden och söker chefstjänster. 
 
Nog om det, tänkte mest ge en update. Danny och jag tog oss an stormen idag och jobbade på utebanan. Jösses så det blåste! Men efter några dagar i ridhus insåg jag att om jag ska kunna bemästra denna häst utomhus på lördag (framridning ute, tävling inne) så måste vi ta oss i kragen och styra ut på banan. Det gick alldeles kalasbra. Piruetterna som blev lite stora och "ytliga" på tävlingen sist är nu riktigt centrerade och samlade. Detta får vi försöka hålla i! Traven super, ojoj. Red även linjerna i passage som dom ligger i U25 Grand Prix men minus piaffen och det var inga problem!! Tok så roligt. 
 
Nu laddar vi för helgens start i MSVB:2 och MSVA:1 i Vansbro :D
 
 

Några dagars off

Danny fick tre hela vilodagar efter söndagens tävling och reds igen första gången på torsdagen. Inte för att det i sig är en supertuff prestation att gå två klasser, utan för att uppladdningen dit är lite mer ansträngande än vanligt. Inför en tävling går Danny fler dagar ren träning än till vardags, lite mer program och mer arbete i tävlingsform. Så nu var det några dagars välförtjänt vila! Vädret har varit fantastiskt med strålande sol och Danny har bara gått och myst i sin hage.
 
Under torsdagen gick han sedan ett kort pass på träns, bara jogg och låg form. Avslutade med att skritta av honom utomhus men eftersom han var så lugn tog vi en liten sträcka i galopp så han fick göra något annat en stund. Så härligt!!
 
 

Stort tack

Ni är så snälla som gratulerar så! Lever fortfarande bland molnen och Danny har fått ett oräknat antal äpplen sen vi kom hem från Söderhamn..  Vilken dröm. Att debutera MSVA i år var ett drömmål, men då pratar vi debutera. Inte komma från en debut med rosettfladder. Jag hade en målsättning för den här hösten som jag inte delat med mig på bloggen, därför att jag visste inte riktigt om det var möjligt eller inte förrän jag hade provat på att rida klassen. Målet var att jag skulle ha gjort en ritt över 62% i MSVA:1 innan den här säsongen var över, därför att då kvalar man till nationellt. Ett rimligt mål "efter några ritter" i denna nya klass tyckte jag. 
 
Nu satt allt, första gången!! Det trodde jag inte skulle kunna hända ens i min vildaste fantasti. Kanske blir det svårare nästa gång när vi ska tävla inomhus och Danny är lite mer på tårna, men nu har jag söndagens ritt som grund för att vi hör hemma i denna klass om allt sitter. Vi fick dessutom ett kvitto på att vi fixar MSVB på ganska bra poäng även när känslan inte var riktigt lika bra som den varit vid ett par tillfällen tidigare. 
 
Nu kommer Danny att starta MSVB:2 och MSVA:1 i Vansbro den 27 september. Kanske blir det något helt annat att styra igenom denna hetlevrade kille i en A:1 inomhus, men det visar sig då. Otroligt spännande!
 
 

Mållös

Underbara ni, möttes av gratulationer utan att jag ens skrivit en rad här förrän nu! Men ni kunde ju följa oss på equipe :D
 
Denna tävlingsdag började vid 12.30 när vi rullade mot Söderhamn i underbara 20 grader denna "höstdag". Jag var där och tävlade förra året i MSVC så hade varit på tävlingsplatsen tidigare. Danny stod snällt och jag tror att han förstod allvaret i att mattes "team" absolut inte var i sin ordning med min mamma som är på Island och inte var med idag! Istället fick min pappa rycka in och så ställde underbara stallkompisen Jessica upp, så även om det inte var "orginalteamet" som var ute på tävling så fungerade det kanon. Värmde först till MSVB:4 och Danny kändes väldigt lagom, åt det lugnare hållet. Inne på banan tappade jag ramen lite! Han var så otroligt fint mellan hjälperna på framridningen med bra stöd i handen och mycket tryck, precis som jag vill ha honom. Tänk er att ni ska skjuta iväg en pilbåge och man spänner bågen men aldrig släpper iväg pilen - där ska han vara. Men inne på banan tappade jag lite stöd i handen och när han blir "tom i tygeln" är det jättesvårt att behålla det där sista trycket i honom. Så traven var mjuk och spänsig, men jag hade kanske velat ha lite mer. Galoppen jättefin! Alla bytena satt som klockan. 68,04% och med det tog Danne en solklar seger :D :D 
 
Dags för nästa klass och tro mig, ungefär här ville jag lägga mig under en sten och försvinna. SÅ nervös haha! Livrädd. Men Danne var så lugn och tyckte nog att matte var sjåpig, klart vi fixar detta. Red fram med jättefina piruetter och då kunde jag pusta ut lite, för jag hade varit nervös för att han skulle kännas annorlunda i dom på tävling. Sedan fick jag det lite värre en stund när han eldade upp sig i serien, bytte lite hur som helst och väntade inte på hjälpen. Puh, andas Danne!! Samma tänk som hemma med några linjer utan byten, sedan linjer med byten i olika många språng och till sist satt treorna som dom skulle. Några djupa andetag och sedan in på banan i vår livs första start i MSVA:1! Traven var fin, bättre än i första klassen nu! Tyvärr galoppinslag i ökad trav där vi missförstod varandra, men i övrigt inga missar. Avslappnad skritt och så dags för galoppen, hujedamej! Första piruetten stor men godkänd med en 6:a, andra piruetten bättre med 6,5! Galoppslutorna blev korrekta men han blev lite låg i formen. Sist men inte minst den fruktade serien i vart tredje som vi FIXAR!!! Kanske inte den rakaste linjen domaren fått se men rätt antal språng och det satt inne på en tävlingsbana!! :D
 
Jag gapade nog som en guldfisk efter sista halten, vi går in i en MSVA:1 för första gången någonsin och sätter allt!!! Visst var det lite vingligt och det kändes att programmet var nytt, men Danne tuffar på och gör sina grejer precis som hemma. Han är ju helt underbar denna kille... När resultatet sedan kommer occh vi får 66,1% i debuten och blir placerade på en tredjeplats efter dom duktiga tjejerna Eklund från Segersta ville jag nästan tjuta rätt ut. Det gjorde jag inte men tro mig, inombords har jag gjort 100 kullerbyttor och bara jublat!!!!!!
 
Dessutom vinner vi helgens meetingpris eftersom vi blev bästa ekipage totalt med seger i B:4 och tredjeplats i A:1. Men gud!!! 
 
 
 

Dags

Men inte förrän i eftermiddag! Danny startar MSVB:4 vid 16.27 och sedan MSVA:1 kl. 18.11. Huuuuuuu så kul :D 
 
 
 
 
 

Lite fjärilar

Ja om allt går som det ska så ska vi alltså debutera MSVA:1 i helgen. Så många frågar vad jag har för förväntningar, hur tror du att det kommer att gå? Oj så svårt att svara på innan vi har provat på detta. Danny är verkligen säker i MSVB, men på nästa nivå blir det onekligen många svårare rörelser som ska sitta inne på banan. Han gör allting på träning och han gör det bra - men hur han kommer att fixa det inne på en tävlingsbana dom första gångerna är osäkert. Som jag skrivit tidigare tar det säkert en 4-5 gånger innan man kan vara säker på ex. hur beter han sig i piruetterna på tävling? Översamlar han så jag ska rida dom större än på träning, eller tappar han bjudning så jag ska rida mer framåt in i piruetten? Många frågetecken som jag aldrig kan få svar på förrän vi har provat några gånger på tävlingsbanan. Samma sak med serien i vart tredje som också skiljer nivån från MSVB.
 
Jag tror att när Danny sätter alla moment i MSVA:1 inne på tävlingsbanan så kommer han att plocka jättefina poäng där, men det kanske inte är förrän nästa år. Tanken för i år är bara att debutera i klassen, prova på. Innebär det att vi kanske inte rider på godkända procent dom första gångerna är det ingen katastrof och jag vet att det kommer vara för att vi är gröna i klassen - inte för att han inte "platsar" där. Jag är inte rädd för att få dåliga poäng på grund av att något brister! Visst är jag en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och rider alltid för guld. Men jag är också realistisk och vet att nu går vi ut i en klass som är betydligt svårare än något vi ridit tidigare. Vi kommer garanterat att vara nybörjare i söndagens startfält - men likväl ska det bli fantastiskt roligt. En utmaning som vi har längtat efter länge och en smygstart på dom klasser vi kommer att tävla under nästa år.
 
Så jag hoppas att ni håller tummarna för oss, och att ni ska veta att jag kommer att le brett i min frack oavsett resultat på söndag. 
 
 
 
 

Helglängtan

Danny och jag laddar inför helgens tävling i Söderhamn! Han har gått tre dagar nu med träning och idag var första dagen det riktigt släppte. Vi är lite på ett trappsteg, där jag vill nå den högre formen med mer samling och lättare front - utan att tappa rundheten i formen! Danny vill gärna krypa fram med näsan och blir lite stark, och istället för att bli kvick och snabb blir han lite stor, långsam och hängig. Men idag släppte det och han var riktigt kvick och loss, mjuk i handen och lyssnade så väl! Red igenom hela MSVA:1 och allt satt sånär som på högerpiruetten som vi fick ta om en gång då han blev lite hävande istället för kvick. 
 
Nu har Danny vilodag imorgon och då ska han förmodligen klippas och så ska han faktiskt lastträna. Nu kanske ni blir förvånade, han som åker så mycket? Dels är han allt lite envis vid lastning, men jag vill också så gärna kunna lasta honom själv. Kunna gå på med honom okomplicerat, kunna hantera situationen utan medhjälpare. Nu förespråkar jag alltid att man är två när man kör häst om något skulle hända! Men vid ett fåtal tillfällen kan det ändå hända att man står ensam, och då vore det verkligen kanon om man kunde hantera situationen själv. Så Danny ska träna lite på detta imorgon! :)
 
 
 
 
 

Svar på frågestunden del 2

Om du inte hållit på med hästar och ridning, vad hade du gjort istället då? Rest? Teater?
 
Jag hade nog rest mycket! Och när jag kände mig "klar" med det så hade jag arbetat med hundar istället. Tävlat i lydnad och ställt ut. Eftersom jag är uppvuxen med flatcoated retriever ligger dom varmt om hjärtat.
 
Funderar du seriöst på att lägga ner din blogg? Läser du andra bloggar? Vilka isf?
Nej, det har jag ingen plan på. Läser många bloggar! Av fantastiska tjejer som brinner för dressyren och hästarna. Ebbadeijenberg.blogg.se , ninasrader.se , mathildehannell.se och nyreroddressage.com 
 
Hur varierar du din ridning? (Dvs endast på banan eller rids han ut?) Hur många gånger i veckan rider du honom och långa ridpass?
Danny går ungefär 5 pass i veckan. Dessa pass ser olika ut och han arbetas främst på ridbana eller ridhus, men han rids givetvis ut också. Arbetspassen ser olika ut, men ofta följs en vilodag med ett lösgjörande pass. Den tredje dagen går han ett mer tekniskt pass och dag 4 programträning. Sedan vila igen och ungefär så rullar hans schema på. Dom längre perioder som ligger mellan tävlingar har han det lite lugnare med turer utomhus och arbete på träns. Har han vilodag är det vilodag och då går han ute i hagen hela dagen, blir lite extra ompysslad och får vila både kropp och huvud. Danny går korta kvalitativa pass på ca 30-40 minuter när jag tränar själv, lite längre när jag rider för tränare (men då pausar vi mer). 
 
vad är dina mål med danny? St. George? Sm? 
Mina närmsta mål med Danny är ju att debutera MSVA/St. George, för att sedan under nästa säsong rida dessa klasser lite mer stadigt än vi (förmodligen haha) gör denna höst. Eftersom jag nu är senior rids SM i Grand Prix, där är vi inte. Så även om det vore en rolig målsättning så ligger den inte förrän om flera år.

Om klas hade vart i livet, vilka klasser hade ni tävlat idagsläget då?
Hade Klas varit frisk och vi hade fått lära känna varandra och träna tillsammans som det var tänkt hade vi förhoppningsvis ridit både junior och YR-tiden tillsammans. Det vill säga upp till MSVA/St. George. Efter dessa klasser är jag osäker på om jag hade klarat av att rida högre klasser på honom. Det var en högt utbildad men riktigt svår häst att rida. 
 
Hej Frida :) 
Måste börja med att säga att du har gjort ett såå bra jobb med Danny, och han är så himla fin!! Men undrar vart du köpte honom? har förstått att det var fr Danmark men är det ett försäljningstall eller privatperson? Har dom någon hemsida eller så? Tacksam för svar :) kram
Hej! Tusen tack! Både Danny och Avalanche är köpta från en privatperson i Danmark, det är även hon som har fött upp dom båda två. Alice som uppfödaren heter har inte haft någon stor uppfödning utan enbart avkommor på sitt fantastiska sto som tyvärr gick bort alldeles nyligen. Så Aval blev det sista fölet från henne och vi är så glada att det är vi som har honom. 
 
Vilken häst i världseliten skulle du helst vilja äga? :)
Jag älskar Glocks Johnsson, Desperados och Damon Hill. 
 
Hej! 
Varför hoppar du inte Danny? och om du själv inte vill hoppa, varför låter du inte någon annan göra det?
Jag älskar ju dressyr och har inget intresse av att hoppa. Danny har hoppat ett par gånger och han visade inget intresse för detta heller, så därför känns det inte som att det funnits någon större anledning :)
 
 
 

Sadelpremiär

Många har undrat över Aval! Han lever och mår bra :D Går fortfarande på bete dygnet runt och fortsätter med sin semester lite till. Därför har vi inte ägnat honom så mycket tid "på stall" utan det kommer först när han kommer in på box igen. Dock är jag ledig idag och det är så fint och härligt väder, så jag tyckte att Aval kunde komma in från hagen en stund och träna på vuxenlivet. Han är den coolaste hästen jag vet, går från dom andra hästarna in i ett tomt stall och är helt obekymrad. Står lugnt och beskedligt på stallgången under tiden man pysslar på. 
 
Började i alla fall med att rykta och ha lite trevligt med honom för att sedan lägga på schabrak. Han har ju haft både tömgjord och täcke nu, så han är i alla fall van vid det. Sedan knäppte jag lös honom och höll honom i grimskaft istället (så han inte skulle sitta fast om han blev rädd), lade på sadeln utan att spänna någon gjord och så fick han fundera en stund på vad som försigick. Han såg inte ett dugg bekymrad ut och då tog jag av sadeln och så gick vi ut på stallplan. Samma procedur med sadel på, men den här gången drog jag åt gjorden litegrann. Frågade om han kunde gå eller om det kändes konstigt? Nää inga problem sa Aval och så promenerade vi runt stallet ett varv. Drog gjorden lite till och sedan ut på ridbanan där han fick skritta runt på lina. Vid denna punkt började jag nästan fundera på om någon hade smygtränat med sadel på honom, för jag hade fortfarande inte fått en endaste liten reaktion på att han ens märkt att det satt en sadel på honom? Smackade igång honom i trav och samma sak där, han travade på som vanligt utan en tendens till att fundera på det som satt på ryggen.
 
Så speciellt bekymrad över detta med sadel var han inte, hade säkert kunnat lina honom i galopp också men jag tänkte att nu tar vi ett steg i taget. Aval är den i särklass snällaste unghäst jag har träffat på, så lugn och cool i alla situationer. Helt olik Danny på det sättet att Aval alltid tar allting med ro, medan Danny hela tiden har "on-knappen" påslagen. 
 
 
 
 

Lite trassel men så duktig

Danny har, precis som vanligt, börjat lägga in lite ambitiösa egna planer på ridpassen. Som alltid när han lärt sig något nytt och förstått precis vad jag vill att han ska göra - då gör han det lite mer än han behöver. Kommer ihåg en period när han bytte singelbyten på varenda diagonal jag gjorde, oavsett om jag gav hjälp eller inte. Han hade så bråttom att "göra rätt" att han inte kunde hejda sig och vänta på byteshjälp - utan han ville visa direkt att nu kunde han ju.
 
Nu är vi där med serierna. Danny vet precis vad treorna innebär och går in på diagonalen, får svårt att behärska sig och vips så byter han bak innan jag gett hjälp för första bytet! Sedan byter han snabbt tillbaka när han märkte att ingen byteshjälp kom, haha puuh... Eftersom jag först tappade rytmen helt så saktade jag av och gick in på diagonalen igen för att få till det rätt från början - men det var inte rätt sätt insåg jag ganska snabbt. Danny blev då ännu mer taggad på att få genomföra hela serien och blev ännu studsigare bak. Löste det helt enkelt med att fortsätta rida serien trots attt han gärna bytte bak (och direkt tillbaka) innan första bytet. Efter några linjer blev han trygg med att jag lugnt fortsatte rida och ge tydliga byteshjälper trots att han trasslade till det i början, då började han vänta igen. Tog även några linjer där jag red nästan hela diagonalen utan ett enda byte, för att sedan kanske göra tre byten i vart tredje på allra sista delen av diagonalen. Allt för att han ska lära sig att vänta och inte förekomma mig. 
 
Men ändå ett toppenpass! Exemplen ovan är mycket hur Danny fungerar att rida. Han vill alltid så väl men ibland blir det lite för mycket, och då handlar det om att hejda honom utan att "höja tonen", för då blir han lite spänd och försöker istället på alla krångliga sätt göra ännu mer rätt. Så istället får man avleda, "lura", berömma när han väntar och bara göra honom trygg i rörelsen. Han är en toppenhäst och nu när jag har lärt mig hur han fungerar så kan jag bara le åt honom när han tokar till det - jag vet att det lägger sig.
 
 
 
 

Att läsa av människor

Idag fick vi göra en riktigt rolig prövning i skolan, nämligen låta våra fördomar härja fritt. Vår lärare som vi endast har träffat under en dag (igår) bad oss skriva ned följande på ett papper;
 
Hennes civiltillstånd?
Familj? 
Vad hon kör för bil? 
Vad hon har för utbildning? 
Arbetat med tidigare?
Styrkor och svagheter som person? 
Hobbyer?
Hur hon möter en konflikt? 
Mfl.
 
Dessa frågor skulle vi svara på lite snabbt, precis vad vi trodde och bara basera det på den korta stund vi träffat henne. Men visst fick vi många rätt.. Lite prövning inför kommande anställningsintervjuer? Då får man visserligen ställa frågor till den som kommit dit, men mycket handlar ju om att kunna göra en bedömning om personen skulle vara lämplig att anställa, mycket utifrån känslan man får vid första mötet. 
 
Åh jag tycker att det är spännande att vara tillbaka i skolan! Att sitta i caféterian och spana på människor, prata, skratta och diskutera. Har verkligen saknat den sociala biten. Inte för att jag inte har ett socialt jobb, men på skolan är det så mycket människor i min egen ålder, och där är vi alla påväg åt samma håll. 
 
 

Första dagen i skolbänken

Ja idag satt jag i skolbänken igen för första gången på 3 år - vilken märklig känsla! Jag har alltså börjat en högskoleutbildning och kommer i slutändan (förhoppningsvis) att ta examen från personal- occh arbetslivsprogrammet om tre år. Spännande och jätteroligt. Har saknat att gå i en "klass", skriva anteckningar och sitta uppkrupen i soffan med näsan i skolböckerna. Dessutom är ju detta en utbildning som jag själv aktivt valt för att jag tror att den leder till ett arbete som kommer att passa mig (exempelvis personalchef, personalutvecklare, HR-chef). 
 
Detta hoppas jag också leda till en framtid som jag drömmer om. Nämligen ett fast "ordentligt" arbete på ca 80%, därmed vara ledig en hel/halvdag i veckan och på den dagen arbeta resterande 20% med det jag brinner för allra mest - hästarna. Jag vill gå c-tränarutbildningen och coacha elever att utveckla sina hästar till det allra bästa. Jag vill ta fram ekipage lika mycket som jag själv vill prestera. Detta är min framtidsdröm och något jag hoppas är en verklighet om några år.