Frågor om stövlarna?

Det har rullat in några kommentarer om stövlarna med lite olika frågor, jag tyckte dock att det var lättast att samla alla i ett inlägg. Är det något ni undrar över, kanske hur det går till när man måttar, hur man sköter lack, mått-frågor, pris, inköpsställen, varför jag valde Königs eller något helt annat - skriv här en kommentar i detta inlägg så svarar jag senare!
 

Projekt rida in stövlarna

Sådär, nu har jag varit och shoppat lite kilar till stövlarna! Köpte faktiskt dubbla så nu blir dom ungefär 2 cm kortare på höjden ett tag. När dom har blivit lite mjukare runt vristerna kommer jag att plocka bort kilarna så klart, men för att förhoppningsvis slippa att blodet rinner i knävecken kör jag med detta ett tag.
 
Dom är faktiskt väldigt bekväma i foten och det känns inte helt hopplöst att kunna rida med dom, men lacken gör ju att utsidan är stenhård så det kommer nog ta ett tag innan jag känner att dom är helt ridbara. 
 
Köpte även lite snabbputs, så nu kan jag putsa av foten på dom efter varje ridpass (lacken ser ju snygg ut hela tiden).
 

Helt värdelöst

Ja vad ska man säga? Kan ju inte låta bli att skriva om passet bara för att det gick uselt...
 
Red i alla fall på utebanan och gjorde enbart galopparbete (är ingen idé att travjobba så mycket med nuvarande sadeln för jag kan ändå inte sitta ner haha). Han var stark och grymt svårjobbat i sidorna, tog inte vänster förvända (som han gjort klockrent med gramantygel så jag vet att han kan) och slog sig fri mest hela tiden vilket ledde till att jag gick på honom med skänkeln och då stannade han och kastade sig åt sidan/backade. Avslutade med att rida ut en sväng och som om det inte vore nog med ett dåligt träningspass stoppade han vid hans "rädd-ställe" och började backa ner i dikena och vägrade gå förbi (där har vi haft mycket problem förrut, men det har gått bra senaste tiden... tills nu). Suck!!
 
Men det kanske är bra att ni ser en mänslig sida av oss också, det går inte bra jämt. Nu ska jag gå in på Minna Teldes hemsida och läsa hennes inlägg "Vilken usel träningsdag" igen bara för att pränta in i huvudet att även dom duktigaste ryttarna har dåliga dagar - då blir jag inte lika bedrövad. Fast ändå, ett sånt här pass förstör ju ens dag helt!
 
HÄR kan ni också läsa det inlägget om ni vill haha... 

Mot stallet

Ska strax kliva i ridbyxorna och åka mot stallet! Det blir lite ridning (oklart var) i det fina höstvädret. Kanske invigning av dressyrbanan? Annars ut i skogen. Skriver sen! Det blir i alla fall inte invigning av dom nya stövlarna, det blir först när jag har hunnit köpa kilar att lägga i så dom inte gör lika ont. Ska nog även springa runt ordenligt i dom här hemma innan jag ger mig upp på hästryggen!
 

Slavarbete

Åh pust mina armar! Har slitit med dressyrstaket nu på förmiddagen. Efter tävlingarna på klubben tidigare plockades nämligen alla staket ner till vår stora sorg, det var ju perfekt med dressyrbana ute! Staketen lånades ut till grannklubben och där har dom varit stående sedan dess.
 
Tills igår, då kom staketen hem igen. Allting lastades in i förrådet men så kom Therese på den briljanta idén att vi skulle sätta upp det på utebanan igen. Jättebra idé!! Men det verkade inte vara så många fler som tyckte att det var lika kul, så det slutade med att vi fick bygga våran 20x60 bana själva haha....
 
Först släpa ut allting från förrådet, sedan upp med det på vagnen (nej vi hade ingen traktor) och så vidare ut på stora hoppbanan. Våra tunga trästaket låg inte på plus efter det direkt.... Efter mycket om och men fick vi i alla fall ut allting och började bygga en bana. Jaja, till slut fick vi till det! En jättefin dressyrbana står nu på banan och den kommer jag att rida flitigt på tills underlaget fryser. 
 
Dagens hjälteinsats går helt klart till mig själv och Therese.
 

På jobbet

Ja.. Var annars skulle jag spendera en lördagskväll? Bytte en tur med en annan personal så nu är jag här trots att jag inte fick egentligen.
 
Slutar i alla fall vid 21.00, så då blir det raka vägen hem genom dom mörka skogarna. Boendet jag jobbar på ligger en bra bit utanför Falun och det är fantastisk natur - men väldigt mörkt utan gatlampor när man ska köra hem på kvällen. Hoppas alla vilda djur håller sig i skogen och inte kommer ut på vägen.
 
Nu ska vi i alla fall kika lite på TV och äta kvällsfika, så jag har det ganska bra här på jobbet ändå.
 
Bild från Segersta.. 32 dagar kvar!
 

Dream jacket

En champagne- eller chocolatefärgad dunjacka från Goode Rider. Drömmer jag eller? Hur snygg som helst. Kostar 2299 kr vilket tyvärr var alldeles för dyrt i dagsläget. Någon vill sponsra lite haha?
 
 

Lördagspyssel

Dags att vakna till liv! Hela dagen kan man inte ligga under täcket och mysa. Har gjort lite te och nu ska jag förhoppningsvis få till några bra idéer att skriva om. Älskar att spendera lite tid framför datorn. Läsa lite bloggar, skriva några egna inlägg och kika om det hänt några nyheter i världen.
 

God morgon

Har precis kommit hem från stallet där jag fixade lite stallpyssel, lindade av Dannys nattlindor och gjorde klart allting för dagen. I eftermiddag ska jag lite oplanerat tillbaka till jobbet så tänkte ta tillvara på mina lediga timmar nu på förmiddagen.
 
Därför har jag precis krypit ner i sängen igen, tagit med mig frukosten och satt på ett avsnitt Pretty Little Liars. Kan nog inte bli mysigare :) Tusen tack för alla fina kommentarer om stövlarna! Visste att några skulle känna lite hat mot dom, men lack faller inte alla i smaken helt enkelt. Sedan är det ju inte meningen att jag ska träna i dom, då hade jag också tyckt att det blivit lite "för mycket" men till tävling är det perfekt. Då vill man ju ha glansigast möjligt, eller hur? 

Bilder med stövlarna på ♥

Alltså, det var verkligen inte enkelt att få till detta haha! Var tvungen att sätta på självutlösaren på kameran och det blev en triljon bilder som blev snea, för inzoomade eller helt enkelt grymt oskarpa. Lyckades dock få till två hyggliga bilder! Kommer såklart fler framöver, men då tänkte jag sitta till häst :)
 
Och ja, jag var tvungen att ha på mig vita ridbyxor haha! Ville få rätt känsla eftersom dom egentligen bara ska ridas in, och sedan aldrig användas till annat än tävling.
 
Åh gud jag vill bara gifta mig med mina stövlar typ... 
 

Perfektion

Behöver jag säga så mycket mer? Königs Grandgester med 8 cm båge och lackad utsida. För er som inte sett lackade stövlar innan - nej man brukar inte lacka foten. Det är risk att det spricker när det blir veck i lädret och därför låter man ofta låta bli att lacka där. Just nu är foten lite matt, men när den putsats upp så syns det inte så mycket (man har ju sporrarna där också).
 
Jag valde att inte ha någon Königs-krona på utsidan (det kommer däremot mina bruna ha) då jag tyckte att det nog skulle bli lite för mycket med lack och krona. Alla kommer inte att bli lika kära som mig, det är verkligen en smaksak hurvida man gillar lack eller ej. Men det viktigaste är att jag är nöjd och har köpt det jag verkligen ville ha.
 
Jag älskar dom, älskar, älskar, älskar dom. Så glad! Vad tycker ni?!
 

Värt väntan!

Helt perfekta var dom. Har dött och återuppstått flera gånger om här hemma i ren lycka!! Dom satt precis som väntat. Som ni säkert minns så skilde det 1,5 cm (!) i skillnad på mina vader och därför blev det ganska kritisk när jag skulle ha måtten. Min tjockvad var 36,5 cm och min smalvad var knappa 35 cm med ridbyxor. Därför blev det i valet och kvalet om jag skulle ta 36 cm eller 37 cm i vad på stövlarna (min tjockvad måste ju få plats). 
 
Valde att ta 36 cm i bredd på mina bruna stövlar eftersom dom inte skulle vara lackade och man därmed kan lästa ut ena stöveln om inte min tjockvad fick plats - medan jag inte vågade chansa och tog 37 cm i bredd på mina svarta eftersom lacken gjorde att jag inte kunde lästa ut dom någonting.
 
Visade sig vara ett klokt val! På tjockvaden sitter stöveln som en smäck, helt perfekt och ganska tajt, medan den är lite större på smalvaden (men inte så det stör). Tveksamt om dom bruna kommer att passa på tjockvaden, men då är det bara att lästa ut den stöveln en centimeter, så det är inga problem :)
 
Att dom är svinhöga behöver jag nog inte ens nämna.. Aj! Bilder kommer senare!
 

AAAAH.

Patrik Kittel förlorar både Donna Unique och Sezuan

På Patrik Kittels hemsida kan man nu läsa att han avslutar sitt samarbete med familjen Kohl (som ägt merparten av hans hästar). Detta innebär att han förlorar både stjärnan Donna Unique och den fantastiska treåringen Sezuan.
 
Så himla synd! Som det framgår verkar det dock som att det är Patrik som har valt själv att vilja fortsätta på egen hand, men jag känner ändå att det måste vara någonting som gjort att det har blivit på detta vis. Varför gå miste om så fantastiska hästar?
 
Jag hade verkligen velat se Patrik förvalta Sezuan..
 
 

Väntar och väntar..

Går och glor på min mobil hela tiden, det är nämligen så att det kommer ett SMS när stövlarna har kommit till mitt utlämningsställe. Blir lite trött när jag inser att jag kanske väntar förgäves (dom kanske kommer på måndag) men jag ger inte upp hoppet!
 
Ni lär märka när (om) dom kommit ;)

Grattis på födelsedagen Papi ♥

Dagen har gått i ett, men nu har jag äntligen landat lite framför datorn. Har firat pappa som fyller år idag! Grattis bästa papi :) Ätit god födelsedagsmiddag och tårta och grejer.
 
I morgon hoppas jag verkligen få visa bilder på stövlarna. Gjorde en sökning på DHL där man kunde räkna på hur lång tid det borde ta för importskickade paket - och allting tyder på att dom ska komma imorgon. Men eftersom jag fått vänta extralänge på allting nuförtiden är jag inte förvånad om dom kommer nästa vecka.
 
Jaja! Nu ska jag krypa ner och sätta på ett (eller tre) avsnitt Pretty Little Liars. Har redan hunnit in på säsong 2 och det är grymt spännande. Finns det något bättre än att bara mysa till grymma serier såhär på mörka höstkvällar? Jag har nött igenom Gossip Girl, 90210, OC och allt där till genom tiderna. Har precis lånat ut tre DVD-boxar med serier till en kompis och jag själv ska se slut alla säsonger på Pretty Little Liars i ett svep. Underbart!
 

Min sadel är i Sverige

Åh är lyckligast i hela världen just nu! Ellen hörde av sig och sa att sadeln precis kommit hem till henne och att hon skulle skicka den till mig imorgon. Det innebär att den kommer till mig under måndagen eller tisdagen nästa vecka! Kan inte bli gladare :) Känns nästan som att det blir första gången den kommer fast jag redan har haft den hos mig förrut haha..
 
Har även bestämt mig för att köra Falu RK´s hemmatävlingar. Han är inte redo för klassen i sig, men han är redo att ge sig ut på tävlingsbanorna. Träna på att tävla inne och varför inte köra på hemmaplan? Grymt kul ska det bli! 
 
Red Danny en stund i ridhuset idag. Satte lite tryck och försökte få honom att bli riktigt taggad på att träna och det kändes kalasbra. Jag däremot saknar verkligen min sadel, åh det är så svårt att rida i den jag använder nu. Efteråt skrittade jag av länge och kylde benen. Nu på eftermiddagen har jag ryktat honom och lindat på nattlindor. Hoppas han sover gott inatt!
 
Undersöker papperskorgen.. Spännande!
 

En enda dag

Upptäckte idag att jag har en dag på mig att bestämma mig om jag ska rida Falu RK's dressyrtävling på hemmaplan den 14 oktober. Danny är anmäld till en MSVC:2 och jag måste erkänna att det känns en aning kritiskt. Skrittpiruetterna är inte riktigt det som ska vara och den förvända galoppen är inte helt befäst på dom skarpa linjer som det ligger i C:2. Samtidigt vet jag att jag kommer att ångra mig till döden om jag inte rider på hemmaplan, det är så grymt enkelt. Man behöver inte ens lasta utan är redan på plats.
 
Ska fundera lite till under dagen innan jag tar något beslut...
 

New JH Collection

Fantastiska bilder, good job Hööks. Ett gäng produkter från JH Collection och några ny täcken finns nu i lager. Djupt imponerad över fotografen, produkterna ska jag klämma på senare i butik. Det ser dock väldigt lovande ut!
 
Gå in själva och kika på Hööks hemsida. Yummie! 
 

Ibland lönar det sig...

...Att bli lite grinig. Mina stövlar är nu skickade (igår eftermiddag) och bör faktiskt med lite tur komma på fredag. Tack!

Varför bloggar jag? Deepshit.

Ja ibland undrar jag verkligen det. Varför i hela friden väljer jag att lämna ut hela mitt liv till vilt främmande människor? Människor som tänker, tycker och lägger sig i. Försöker få mig att ändra saker och byta åsikter. Människor som nästan "känner mig" baserat på en blogg medan jag själv inte har en aning om vilka dom är.
 
Det är skrämmande. Jag kan fundera på vad jag har gett mig in på egentligen. Så många gånger som jag blivit ledsen, besviken och tagit åt mig så att det gjort ont av kommentarerna jag fått här. Så många gånger jag svurit på att lägga ner, sluta dela med mig av mitt liv och bara köra mitt eget race med hästarna. Men samtidigt är det trippelt så många gånger och fått den där underbara, varma känslan i magen av ER. Era fantastiska ord som ger mig beröm för det jag gör och får mig att inse att jag faktiskt vill fortsätta driva detta. Att jag vill dela med mig av allting.
 
Det är en balansgång. Vissa dagar känns det tungt och andra dagar så himla enkelt. Jag har valt att driva en personlig blogg, ge er mina åsikter och faktiskt skriva med lite känsla. Jag håller inte bara bloggen ytlig och skriver om "dagens ridpass" eller "min favoritpryl". Utan jag ger er allt, skriver om sorgen över Klas, skriver om frustration och om motgångar. Det gör mig sårbar och lika lätt är det för er att trycka ner mig under ytan. Jag glömmer aldrig den dagen jag fick en kommentar om "att vi inte gjorde allt vi kunde för Klas, vi skulle gett honom mer tid". Som ett knytslag i magen. Vi gjorde allt, allt och åter allt för att Klas skulle bli en frisk häst. Dubblade vilotider, dubblade igångsättningstider, behandlade med laser, chockvågor och allt där till. Min veterinär sa åt oss att lägga av, inte göra några mer försök och ändå valde jag att fortsätta. Jag valde att behandla honom igen, ge honom mer tid trots att det inte gav några resultat.
 
Andra dagar får jag kommentarer som gör att jag bara vill le stort och tacka er tusen gånger om för att ni gör mig så himla glad! Det är som kommentarerna som gör det så himla värt det. Det finns alltid haters som kommer att trycka ner mig så fort dom får chansen, men ni övriga underbara människor ska veta hur mycket jag uppskattar er.
 
Jag tänker fortsätta att dela med mig av min resa med hästarna och har inga planer på att sluta. Det är grymt kul att så många vill vara en del av den resan och faktiskt går in här varje dag. Så snart sadeln har kommit (när som helst) så tänker jag satsa fullt ut. Träna massor och försöka ge mig in i leken på riktigt. Tror inte ni förstår hur kul det ska bli. Kör bara kör.
 

Höstmys

Börjar sakta men säkert försöka övertala mig själv om att hösten ändå är ganska mysig. Levande ljus, varm choklad och mjuka filtar i soffan. Som gjort för att få bra blogginspiration och dela med mig av tankar till er.
 

Får psykbryt

Nej mina stövlar är inte ens postade från Stockholm. *Sliter mitt hår*.

Vi åker till Jeanna Högberg

Ja på grund av en kommentar så kom det fram ändå, men det var ändå dags! Jag och Therese tar med oss hästarna för en härlig träningsvecka hos Jeanna Högberg. Tror inte hon behöver någon närmare beskrivning efter hennes meriter, men kort och gott är hon en av sveriges absolut bästa ryttare. Jeanna håller till på Segersta Equestrian och det är även där våra hästar kommer att stå uppstallade.
 
Både jag och Therese rider för Jeanna och jag har varit hos henne förrut och tränat intensivt med min förra häst Klas. Det ger massor! Hon kommer att rida Danny och så kommer jag att ha hjälp av henne varje dag från marken. Dessutom blir det superkul att åka tillsammans med Therese och Tiara, bo ihop och bara ha superkul. Vi kommer garanterat att bosätta oss i ridhuset på Segersta och bara titta på fantastiska hästar och ryttare hela dagarna när vi inte tränar själva.
 
Den 31 oktober åker vi! 
 

Onsdag

✓  Fixa Danny på morgonen, mocka, packa hö och fixa kraft
 
✓  Jobba 08.00-16.30
 
✓ Hämta stövlar? Kom igen nu då!! (Nej, förmodligen inte) 
 
✓ Åka tillbaka till stallet och pyssla ihjäl Danny. Rykta, rykta, rykta..
 
 
 
Bild från skaerlund design..

Skrattar ihjäl mig

Haha! Föreslog till Therese att vi skulle köpa en sån här mask till våra hästar innan vi drar iväg på våran träningsvecka. Vi åker nämligen under halloween så en nattlig ridtur med en sånhär skulle nog skrämma slag på vem som helst, eller vad säger ni? ;)
 

Träningssugen

Stod och kikade på lite träning i morse när Sofia tränade med sin Fürst Rainier och det såg sådär extremt roligt ut att rida. Han såg jättefin ut och jag blev supersugen på att träna! 
 
Snart är det min tur! Danny är på G och sadeln verkar vara det samma. Tänk, snart har jag både sadel och stövlar och då ska vi träna rackarns mycket. Som jag har saknat det! Har gått 4 veckor helt utan träning och det kliar i både fingrar och fötter. Har kikat lite på TDB och anmält till både en och två tävlingar långt fram i höst - inte för att jag vet om vi är riktigt redo då, men det är lättare att plocka bort anmälningen än att stå utan om det skulle bli fullt.
 
 

Läsarfråga

Trivs du på ditt jobb? Har jag förstått det rätt om ditt jobb innebär att du jobbar med psykiskt/fysiskt sjuka människor på ett gruppboende (för visst är det det som LSS innebär)?. Kan du inte skriva hur en vanlig dag ser ut på ditt jobb :)
 
Svar: Ja ungefär så skulle man kunna säga. LSS betyder Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Arbetar helt enkelt med människor som behöver ha hjälp av en personlig assistent dygnet runt. Jag arbetar på ett gruppboende och människorna som bor där är helt olika, alla med olika behov av hjälp så det är svårt att säga hur "en vanlig dag" ser ut. Det skiljer sig även lite beroende på vilken avdelning jag arbetar på eftersom boendet är delat på två. Det är väldigt skönt och ingen dag är den andra lik eftersom det varierar vilken person jag arbetar med just för dagen.
 
Men skulle man rent generellt dra hur en vanlig dag ser ut så börjar den med att jag gör i ordning frukost till "min" brukare. Serverar medicin och ser till att det sätts på rätt kläder efter väder. Sedan sker lite olika saker under dagen, kanske åker man iväg och handlar och så finns det olika aktiviteter som utförs (daglig verksamhet, brodera, pratstunder, promenader etc.) Jag har även lite koll på att alla husliga uppgifter utförs och ser till att kläder blir tvättade, att det lagas mat och städas hos de boende. Dom lever så vanliga liv som möjligt och det är min uppgift att stödja i alla aktiviteter som sker. Det är ett väldigt trevligt jobb med både "ups and downs" beorende på hur brukarna mår för dagen. Jag trivs kanon!
 
Vet inte om det finns så mycket mer att förklara men har ni någon fråga kan ni alltid ställa den i kommentarsfältet!
 

Meeh..

God morgon! Har precis jobbat klart nattpasset..
 
Nu var det slutjobbat för september månad, gör sista passet på onsdag och sedan sa det stopp - jag har gjort för många timmar (en bra bit över heltid). Jaja, det är bara fyra dagar som jag inte får jobba sedan är vi inne i oktober och en ny period. Kan i och för sig vara skönt med lite ledigt men nu har jag nog blivit någon slags arbetsnarkoman på senaste tiden haha... Sen trivs jag ju kalasbra, så det hjälper en hel del.
 
Aja, pusta ut och kanske passa på och bli frisk till helgen då! :)
 
 

Inga stövlar i sikte, men...

Fick mail idag om att mina stövlar inte skickades i fredags, suck och stön. Hoppas att dom däremot skickats idag och kommer fram imorgon eller på onsdag. Givetvis ska det krångla lite! Annat vore väl för bra för att vara sant i mina kläder.
 
Däremot fick jag världens underbaraste sms av Carro från Childeric idag. Hoppade upp och ner i stolen när jag läste vad som stod! Min älskade bästa childeric är på väg från Frankrike!!! 
 

Njuter

Svenska tjejen Malin Nilsson som arbetar som beridare hos Patrik Kittel visar här några saluhästar. Ska sitta och stirra på dessa videos hela kvällen så kanske man rider lite bättre sen :) Åh jag bara njuter! Suger i mig inspiration.
 
 
 

10 April 2011

Bildminne med Norma, ett sto född 2006 e. Twiligt - Vivaldi. Fina och duktiga tjejen! Varför alla bilder är tagna i samma varv - det vet jag inte haha..
 

Ut i skogen

Skriver ett snabbt inlägg i farten då jag är påväg till stallet igen. Nu blir det en tur ut i solen med Danny! Sedan lite rykt och annat småfix med honom. Fick även ett smärtsamt sms om att jag har blivit bokad på att jobba natten idag också, men vad gör man. Betalade första paret stövlar idag så nu blev jag 8522 kr fattigare, och snart kommer nästa stövelräkning...

Utvärdering av förra veckans önskelista

Ja jag lovade ju er en utvärdering så nu ska jag checka av hur det egentligen gick för min önskelista. Några punkter gick bra, andra inte alls.
 
Här är önskelistan med kommentarer:
 
✓ Åtminstonde ett par av mina beställda stövlar ska komma. På tisdag har det gått prick 8 veckor, det var den beräknade leveranstiden. Alla dagar efter det kommer göra mig grymt otålig haha...
Såhär gick det: Ett par av stövlarna kom faktiskt, men inte hem till mig utan till butiken i Stockholm. Detta par borde dyka upp måndag eller tisdag, så denna punkt uppfylldes nästan. Var det bruna paret stövlar är och när dom tänkte komma vet jag dock inte.
 
✓ Jag ska få besked om när min sadel beräknas komma tillbaka till Sverige.
Såhär gick det: Nej, jag fick inget besked. Ringer idag måndag.
 
✓ Jag ska bli bokad på mycket jobb (livet som timvikarie, man vet aldrig hur mycket jobb det blir)
Såhär gick det: Uppfylldes med råge haha! Har jobbat dubbel heltid senaste veckan.
 
✓ Jag ska bli frisk och min hals ska sluta göra ont..
Såhär gick det: Nej, jag är inte frisk. Snörvlig och hostig...
 

Bloggfritt

Tar en paus till måndag morgon. Eller ja paus och paus, jag är ju på jobbet hela detta dygn. Nu: Springa och hämta ett par blomkrukor (i plast, tack och lov) som min kära brukare på jobbet har kastat i golvet (undra varför det är roligt?). Efter det, servera frukost! Jag har varierande arbetsuppgifter må jag säga.

Ärligt talat

Just nu känns mitt liv som ett skämt haha. I morse stämplade jag ut från ett dygn på jobbet och redan samma kväll ska jag börja på ett nytt dygnspass. Kommer att jobba från 22.00 på kvällen idag (lördag) till 21.00 på söndag kväll.
Helt frivilligt. Vad ska man göra? Jag behöver pengarna (speciellt eftersom jag börjat spara till en framtida satsning...). 
 
Att hinna ta hand om hästen och dessutom driva www.fridahallgren.se vid sidan om är under morgondagen en omöjlig ekvation. Jag hinner inte. Därför blir söndag en bloggfri dag och inga inlägg kommer att läggas upp. Ni får helt enkelt se fram emot måndag då det kanske till och med blir premiärbilder på mitt ena par nya stövlar. 
 

Frusit ihjäl

Ja vad ska man säga, jag tror aldrig har har frusit så mycket i hela mitt liv. Det blåste och regnade på tvären, iskallt i luften och jag och Therese stod på framhoppningen och bar blöta och grusiga bommar. Trots tre tröjor, en jacka och en tjock dunväst frös jag så att det gjorde ont i kroppen. I pausen hämtade vi riktigt varm choklad och ställde oss i torkrummet (för täcken/tvätt) och satte på maxvärme och bara tinade upp, för att sedan gå ut i isvädret igen vid nästa klass.
 
Om jag inte var tillräckligt sjuk innan så blir jag det garanterat nu.. Vid lunch var det dock frunktionärsbyte och jag kunde gå och ta in Danny från hagen. Spolade av hans leriga ben och satte på honom ett tjock, torrt täcke, sedan fick han gå in i stallet och äta hö i värmen. Jag själv åkte hem och har nu suttit och hinkat i mig hett te och försökt bli varm. Tårna är fortfarande som isbitar och jag är alldeles stel i fingrarna efter kylan. Ska åka tillbaka och rida Danny så snart tävlingarna är slut för dagen och sedan var det dags för min tur att ha kvällsfodring. Men först: sova. Är helt slut efter natten på jobbet.
 

Snabb update

Gick av jobbet vid 08.15 i morse och det här är min enda "lediga" dag på flera, flera dagar. Börjar dock jobba ikväll vid 22.00 igen (går då ett till dygnspass, till söndag kväll) så det är bara att hem, vara funktionär på hopptävlingarna, fixa hästen och rida Danny en snabbis - sedan tillbaks till jobbet igen.
 
Avlider av trötthet men det är bara att köra på. Kan ju faktiskt se det som att jag faktiskt bränner lite tid fram till måndag-tisdag när mina stövlar kommer. Längtar!!

Schockemöhle höst/vinter 2012

Schockemöhles kollektion går i grymt snygga färger. Ska bli superkul och se alla produkter sen, men här är en sneakpeak.
 

Nervös

Tänk om dom inte passar!!! Det är dom svarta, lackade stövlarna som nu har landat i butiken i Stockholm.
 

Tävlingsbilder FRK

Hittade en gammal mapp med tävlingsbilder från Falu RK's dressyrmeeting i sommras! Tänkte att det kan jag ju lika gärna slänga upp här. Enjoy!
 

Om jag inte hade häst skulle jag...

Haha ja vad i hela friden skulle jag göra då? Fick som förslag i "sätt rubriken" att skriva om detta. Well, ska jag vara ärlig så är hästarna så gott som mitt liv så det är svårt att tänka sig utan dom, men jag kan göra ett försök.
 
Jag tror att jag hade fortsatt lite längre på partybanan än vad jag gör nu. Festat nätterna långa och åkt iväg utan att behöva bry mig så mycket. Det är ju faktiskt så att man blir rejält låst med häst, en spontan festresa till Åre eller något sådant går inte bara att åka iväg på. Kanske även åka iväg på lite andra resor? Se världen? Inte för att det egentligen lockar sådär jättemycket just nu, men om jag inte hade haft häst alltså.
 
Jag tror även att jag hade lagt massor av fokus på hundarna. Ställt en massa på utställning, tävlat i lydnad och bara haft ett härligt hundliv. Jag älskar ju det egentligen men det hamnar i kläm för hästarna rent tidsmässigt. För någonstans måste jag få in lite tävling även om det inte handlar om hästarna, för det är det bästa jag vet.
 
Annars vet jag inte. Är så svårt att föreställa sig ett liv utan häst! För även om man ibland hamnar mellan olika hästar och kanske står hästlös ett tag så finns dom alltid med i huvudet. Man söker hästannonser, provrider och rider andras hästar. Att ha häst är lite av min identitet, någon jag är och i framtiden hoppas jag att man ska "veta vem jag är" i hästsammanhang (på ett positivt sätt). 
 

Äntligen fredag, eller nej juste..

Haha skämt åsido, men något fredagshurra blir det inte idag. Jag har nämligen precis börjat ett dygnspass på jobbet så inte förrän lördag morgon stämplar jag ut från mitt arbetspass och beger mig hem. Så kan det vara! Får i alla fall fredagsmysa lite på jobbet och en påse med godis ligger och prasslar i väskan (thank heaven).
 
Någon undrade hur jag tar hand om hästen när jag ska spendera ett dygn på jobbet (kan inte åka ifrån). Enkelt! Jag fixar honom innan jag åker dit. Börjar jag klockan 8 så får jag helt enkelt pallra mig till stallet innan det och mocka, packa höpåsar och fixa allting. Sedan klarar han sig egentligen tills klockan 8 på morgonen nästa dag eftersom personal sköter in/utsläpp/fodringar, men ofta åker mamma ut på eftermiddagen och pysslar lite. Kanske byter hon något täcke och ger en morot till honom från mig!
 

Så trött

Åh jösses. Känner för att bara stupa ner i sängen och sova i ett dygn eller två. Min förkylning har gett sig men kvar är däremot en ilande huvudvärk som inte vill ge sig, dessutom tror jag att antalet sovtimmar ligger på minimumgränsen. Antalet stjärnor och månar som flimrar framför ögonen är inte längre möjliga att räkna haha.. 
 
Dock jobbade jag bara halvdag idag (8-16) så hann jag faktiskt åka till Danny efter jobbet och pyssla ordentligt. En lång rykt och några oljade hovar senare så hade han utan problem kunnat göra entre på vilken tävlingsbana som helst. Glansig och snygg! Gick sedan en lite längre promenad i sällskap med Sofia och hennes häst Rune, så dom fick sträcka på benen lite. 

14 Juli 2011

Dom allra finaste bilderna jag har med Klas. Älskar allihopa, han var så makalöst vacker.
 

Buhu..

Utan en sadel i sikte fick jag besviket återta anmälningen till MSVC:1 i Hedemora..
 

Matvanor, hälsa med mera

Fick en kommentar på "sätt rubriken" som egentligen inte var så mycket rubrik utan mer en fråga. Kommentaren är publicerad nedan. Jag svarade på hennes fråga direkt på kommentaren men bestämde nu för att det här är någonting som jag vill att "alla" ska se. Speciellt eftersom jag har flera läsare i gymnasieåldern.
 
"Här kommer en helt annan fråga :-p hur ser dina matvanor ut? Och tränar du regelbundet eller har du en sån där kropp som vi andra vill ha som ser bra ändå :-p"
 
Svar: "Haha det här måste vara den roligaste frågan jag fått ;-) Jag tränar ingenting (mer än lite ridning och hundpromenader då) och jag äter massor, det får man tyvärr ingen modellkropp på haha! Men jag har tack och lov mognat från "gymnasiehetsen" och insett att det viktigaste är att man inte är varken överviktig eller underviktig utan har en sund mathållning. Det finns så mycket elände i världen och att en del hakar upp sig och är ledsna "över några kilo för mycket" är bara så ledsamt. Ta hand om dig!"
 
Jag vet hur det är. Jag vet hur det är att vilja ha "modellkroppen" och att alltid ha tankarna kring mat/träning och det tror jag knappt att det finns en enda tjej som inte någon gång haft tankarna där. Men någonstans när jag kom ut i vuxenlivet, kom från gymnasiet där alla egentligen är småbarn så får man upp ögonen för vad som är viktigt. Och det är knappast att vara "smalast i klassen". Det är att må bra, vara frisk och stark. Självklart kan även jag känna att det vore skönt att droppa några kilo, MEN jag har varit där. Jag har varit svinsmal och jag vet hur mycket bättre jag mår nu jämfört med då. Samtidigt vill jag poängtera att alla är olika, en del är av naturen väldigt smala och dom mår säkert kanonbra där, medan andra väger lite mer och mår lika bra där.
 
Det viktiga är inte att vara perfekt "på kilot rätt". Det är att må bra, vara nöjd med den man är och inte gå runt och tänka så mycket. Hoppas ni förstår vad jag menar? 
 
Jag och Norma. Inte någonting att sträva efter, för mig.
 

Myser lite

Foppatofflorna är på och jag har krypit ner i soffan med en filt svept runt kroppen. Bredvid mig står en kopp med te och Tidningen Ridsport ligger i knäet - man kan ha sämre jobb. Visserligen är vissa dagar mer krävande än andra - medan sånna här dagar är lugn och ro.
 

Jobbar ihjäl mig

 
Sa jag 96 jobbtimmar på 9 dagar? Jag menade 104 timmar.. Blev bokad på ett pass idag igen haha. Snittar alltså på 11,5 timmes jobb om dagen, fast tack och lov ligger ju mina timmar fördelade på dygn eller långpass. Hårt liv! Sen kan jag ju visserligen ta bort min tillgänglighet och därmed inte bli bokad på några fler pass - men icke. Bara att passa på och jobba ihjäl sig när sadeln ändå inte är här.
 
I övrigt då? Jo då, vardagen rullar med vissa minus och vissa plus. På minuslistan: mina stövlar har jag inte hört ett ljud om och inte heller sadeln. På pluslistan: Jag har rett ut lite saker med en saknad vän. Varm känsla i magen! 
 
Ska försöka slänga upp något sätt rubriken-inlägg senare så ni får något värt att läsa. Men innan det tänkte jag ta en god frukost! Danny väntar i stallet och jag ska vara på plats på jobbet klockan 8. 

Designbyte

En vän (som för övrigt har en väldigt fin design själv) påpekade att min design inte var speciellt proffsig haha... Måste hålla med henne. Nu när ni är så många som läser vore det roligare att faktiskt uppdatera designen litegrann, har lite menyer och göra det hela lite snyggare.
 
Har några idéer men tänkte vänta tills dom nya stövlarna har kommit - det ser mycket bättre ut då. Sedan blir det en photoshoot för bloggdesign, kanske med kandar och knoppar? Med en lite snyggt lindad Danny kan det nog bli kanonbra. Har ni några förslag på hur den nya designen ska vara kan ni alltid skriva en kommentar eller skicka ett mail till mig! Kanske känner ni någon som gör fina desginer eller så är ni sugna på att själva göra ett försök? 
 
I vilket fall ska jag som sagt vänta in stövlarna för lite nya bilder men man kan ju alltid börja fundera på saken så länge. Min mailadress är [email protected] och jag välkomnar alla förslag!
 

Klas LA:4 från April 2011

Många har velat se en film på Klas och efter många om och men bestämde jag mig för att klippa ihop en film från våren 2011. Jag har inte öppnat videomapparna sedan vi tog bort honom och det gör så ont att se oss tillsammans. Jag kommer ihåg varenda tygeltag, jag vet hur svårt allting var. Att rida honom på tränsbett var bland det svåraste man kunde göra. Han kunde bli så stark i handen att man kände sig som en liten fluga uppe på ryggen. Med kandaret gick det lättare, men envis som jag var ville jag att han skulle kunna ridas på tränset.
 
Jag tränade, det var svårt och filmen nedan visar så tydligt hur han drar mig ur sadeln. Men vilka ekipage har inte någon svaghet? Han lärde mig så mycket. Han kunde passage, han kunde byten var tredje, vartannat, i varje. Men chansen att få lära sig allt det där på honom rann ur händerna efter alla skador, och mot slutet gick det inte längre. Hur ont det än gjorde så kunde jag inte ha en häst som jag visste kunde alla rörelser, kunde lära mig allt men inte höll för att rida på. Han skulle gå sönder så fort vi ens kom i närheten av någon samling. Han skulle få ont, stå på boxvila, promeneras och behandlas. Om och om och om igen. Det är inget liv för en häst, han ville ridas, gå i hage, få röra på sig som en frisk häst.
 
Filmen visar en LA:4 från en av dom tre tävlingarna jag red på honom. Det är inte perfekt, han drog mig ur sadeln och efter att han bröt av förvända höll jag på att inte få stopp på honom. Men det är oss, med alla våra brister. Vi vann på 65%. Våran sista rosett. 
 
Video: http://www.videofy.me/x9a0pstu/626427
 
 

Det visste ni inte om Danny...

... Han är världens ängel mot människor. Lägger inte ett öra bakåt oavsett om du spänner sadelgjorden eller liknanade. 
 
.... Han är världens elakaste mot andra hästar. Blir helt tokig vid fodringar och kan göra utfall i hagen när andra hästar leds förbi. Ryter man till åt honom så ställer han sig med öronen rätt fram och tittar på en med stora ögon, "jag har inte gjort något!".
 
... Han har en stump i sin svans efter att hans förra ryttare klippte av en massa svans på tjockleken. Vem gör något sådant?! 
 
... Han har så långa ben att han inte når ner till marken när han ska äta hö, istället får han dela på frambenen som en fölunge. Hönät är lättare haha!
 

Onsdag

Jag fortsätter att bo på jobbet den här veckan och ska strax bege mig dit. Ett 9-21 pass väntar och jag får i alla fall sova någon natt hemma innan det är dags för ett dygnspass igen fredag-lördag. Måste berömma mig sjäv som faktiskt har blivit en hejare på att laga mat sedan jag började där! Eftersom brukarna behöver hjälp med lite av varje ingår det bland annat matlagning, och jag som knappt kunde koka potatis innan har nu lyckats åstakomma både gratänger och grytor.
 
Har i alla fall lyckats skriva ihop ett par inlägg som dyker upp. Ett "det visste ni inte om Danny" med lite roliga exempel och så det lite jobbigare inlägget med film på Klas. Kika in senare så ser ni :)

Spooks jacket

Två jackor som jag gärna hade velat lägga beslag på.. Kragen ser så underbart fluffig och mysig ut för en kall vinter. Priset är 1495 kr. 
 

Ont i hjärtat

Sitter och klipper ihop en film från en av de tre tävlingarna jag red på Klas. Tårarna rinner och jag vill inte ens trycka på "play". Men jag gör det, för jag vet att ni vill se. 
 
Lägger upp filmen imorgon..

Åh gäsp..

Har precis vaknat haha.. Kom hem från stallet vid 10.30 och har sovit som en stock efter det. Danny blev i alla fall skodd och det såg kanonbra ut. Blev comfortskorna som vanligt eftersom han går så himla bra med dom.
 
Nu ska jag strax åka till stallet igen, måste nog bara vakna till lite igen. Halsen gör ont och jag är galet trött. Räknade precis ut att med dom närmsta dagarnas jobbpass så kommer jag att ha gjort 96 timmars jobb på 9 dagar - puuuh!! (en normal heltid är 40 timmar på en arbetsvecka) Men med tanke på att stövlarna á 17-18 000 kr snart ska betalas är det väl lika bra - hua haha.
 
Någon undrade även vilken GP-ryttare vi (jag och Therese) skulle till, vad vi ska göra där och tusen andra frågor.. Som jag skrev tidigare, jag berättar sen ;) Nu är det i alla fall helt bestämt. 43 dagar, sedan åker vi!

4 Juni 2011

Tänkte dela med mig av några bildmappar från tiden med Klas framöver.. Knappt redo, men jag lägger ut det för er skull. Det gör ont i hjärtat bara att öppna mapparna, se innehållet och alla bilder på oss tillsammans.
 
Tyvärr finns det inte så många ridbilder på mig och Klas tillsammans - den mesta tiden med honom skrittades han för hand på grund av alla skador. Av de få ridpass som är fotograferade är många från igångsättningar där han skrittas och kanske travjoggas litegrann - kanske inte dom roligaste bilderna men för mig betyder dom allt. Nedan är bilder från sommaren 2011...
 

 

Hemma

Lång dag, nu äntligen hemma igen. Dags för kvällsmacka och TV, sedan sängen. Imorgon bitti ska Danny skos och sedan åker jag hem och skriver lite. Några "sätt rubriken" inlägg ska skrivas och bildminnen med Klas kommer.
 
Godnatt!

Betten jag rider på

Ett önskemål från "sätt rubriken" var att jag skulle skriva om betten jag rider på. Som ni säkert redan vet så ska man gärna variera bett i hästens mun för att vila den från samma tryck hela tiden.
 
Jag har ju ganska nyligen börjat rida Danny på kandar och därmed blir det större variation än tidigare med betten. Men vi börjar från start - tränset. När jag rider träningar på Danny så använder jag mig av ett tredelat sprengerbett. Bettet är mjukt böjt och materialet är gjort av aurigan som i alla fall Danny trivs kanonbra med. Jag har ingen stenkoll på spengerbetten själv, men googla så finner ni säkert massor om ni är nyfikna. Det viktiga är att jag vet att Danny trivs med det.
 
Såhär ser Dannys bett ut:
 
 
När jag rider ut eller inte rider träningspass på bana, kanske longerar eller liknande så varierar jag med att tvådelat bett i rostfritt stål. Tror att det är av märket Globus och det är ett helt vanligt bett. Danny känns ungefär likadan att rida på detta bettet men man märker att salivproduktionen blir mindre och han "suger" inte lika bra på detta bett. Blir lite starkare i handen och ja, det är inte lika bra känsla helt enkelt.
 
Numera har jag som sagt även börjat med kandaret. Såhär i början har jag mest låtit honom vänja sig vid att ha två bett i munnen och har inte börjat prova med några olika bett än så länge. Jag har en bridong som är tredelad (som hans vanliga spenger fast smalare) och en rak stång. Att hitta rätt kandarbett är en hel djungel och vi ska inte ge oss in i detta förrän jag har börjat rida på kandar på allvar. Eftersom han verkar trivas ganska bra med dom betten han har nu så vill jag inte börja mixtra för mycket. Han suger fint på betten, går med sluten mun och känns bra i handen. Båda stång och bridong är från Hansbo och alltså inget speciellt material (rostfritt stål).
 
Skulle känslan på kandar försämras så kanske jag provar en stång som är lite böjd, eller kanske med lite tungfrihet. Det finns även stänger som är lite smalare eller tjockare, allt eftersom vad hästen trivs med. Kanske är det bridongen som ska ändras? Man får prova sig fram!
 

Någon lyssnade haha..

Kanske borde börja göra önskelistor för veckan lite oftare? Kan nämligen checka av en av punkterna direkt. Har blivit bokad på massor av jobb och det började med att jag fick åka in på ett 9-21 pass idag lite oplanerat.
 
Det är nackdelen med att vara timvikare, man kan bli bokad samma morgon och får släppa allt. Tack och lov har jag ju för vana att alltid fixa hästen vid 7-tiden på morgonen så oavsett om jag blir bokad på jobb eller inte är han "klar". Mami får åka dit i eftermiddag och titta till honom så kanske jag svänger förbi stallet en snabbis efter jobbet och ser så allt är lugnt! Ska även börja skriva på flera av era "sätt rubriken-önskemål". Riktigt bra rubriker och jag har fått massor av ideer på bra inlägg. Så kul!
 
 

Vecka 38

Det här hoppas jag ska hända den här veckan:
 
✓ Åtminstonde ett par av mina beställda stövlar ska komma. På tisdag har det gått prick 8 veckor, det var den beräknade leveranstiden. Alla dagar efter det kommer göra mig grymt otålig haha...
 
✓ Jag ska få besked om när min sadel beräknas komma tillbaka till Sverige. 
 
✓ Jag ska bli bokad på mycket jobb (livet som timvikarie, man vet aldrig hur mycket jobb det blir)
 
✓ Jag ska bli frisk och min hals ska sluta göra ont..
 
Får väl köra en utvärdering till helgen så återstår det att se hur mycket av detta som kommer att uppfyllas!
 

Busridning

OK, kanske inte riktigt men nästan. Satte på Danny en sadel idag och kortade upp lädren riktigt kort, på med träns och graman och sedan skrittade vi ut mot hoppbanan. Anledningen till att gramanen var på är en ren säkerhetsåtgärd, han var inte riden på några dagar och det blåste för fullt ute. Efter en stunds jogging i trav fattade jag galopp och sedan ställde jag mig upp i stigbyglarna och bara släppte på honom längs yttervarvet.
 
Hjälp så han låg på! Stark och het med öronen rätt fram. En repa bocksprång och sedan kändes bromsen helt ur funktion haha.. Lät honom gå och bara njöt med ögonen rinnandes av fartvinden. I mitt nästa liv ska jag lägga dressyren på hyllan och bli fälttävlansryttare. Skrittade sedan av honom i skogen och myste en stund. Väl hemma i stallet kylde jag benen och duschade av hela honom med linimentschampo. En gräspromenad i solen och sedan var han torr - det är smidigt när dom är så kortklippta.
 
Nu ska jag krypa ner i soffan och fortsätta kika på Pretty Little Liars, är verkligen helt fast! Halsen gör ont och jag är febrig så förtjänar att bara göra ingenting en stund. Imorgon: Ny vecka! 
 
Någon önskade en bild på Klas, här har du.. 
'

HV POLO Höst/vinter 2012

Älskar allt. HV Polo vet vad dom gör när dom syr sina ridkläder.. Ni hittar allt på www.hv-polo.com
 
Snyggingen som visar herrkläderna kan jag också ta med hem haha.... 
 


Sätt rubriken

Ni har fram till i kväll på er att skriva en kommentar med förslag på "sätt rubriken". Det innebär alltså att NI bestämmer rubriken så skriver jag inlägget. Allt från "min drömhäst" till "Mitt bästa tävlingsminne" eller liknande. Eller kanske något som inte rör hästarna? 
 
Fritt fram. Kör på!
 

Bokat

Då var årets biljetter bokade för Stockolm Horse Show. Jag kommer att gå på lördagens matiné och så küren på söndagen. Sedan blir det givetvis full fart på mässan som i år är lagd på söderstadion istället. Mer plats och fler utställare - det blir kanon.
 
Foto: Ronald Thunholm
 

En snabb hälsning

Från jobbet! Tack för era fina ord på inlägget nedan. Just nu känner jag mig mest trött. Man kikar på facebook och alla lägger upp sina partybilder och statusar medan man själv sitter på jobbet - menmen, det kommer fler lördagar :)
 
Har varit en ganska lugn, men lång dag. Mamma rapporterade att hon varit och ryktat lite på Danny och pussat på honom från mig. Imorgon blir det ridning igen! Det är verkligen hög tid för en ny fotografering och det vore kul att ta kort med kandaret - men inte förrän sadeln kommer. Ridskolesadlarna är ingenting för photoshoots haha, även om det fungerar hjälpligt att rida i..
 
Nu ska jag fixa lite kvällspyssel med min brukare och sedan bege mig mot sängen i jourrummet - hoppas på att inte bli väckt toktidigt! Godnatt
 
 

Att älska en häst?

Det här inlägget har inte varit lätt att skriva och det gör både ont i magen och känns bra på samma gång. Vet inte riktigt var jag ska börja med gör det enklast genom att skriva en rad om Klas, min första storhäst.
 
Från dagen jag klev in i stallet i Tyskland och såg First Class, "Klas" i boxen kände jag att det här är rätt, det är min drömhäst. En kolsvart hingst med varma ögon som gav ett lugn i hela kroppen bara man såg honom. När han kommit till Sverige började en resa som inte liknar någonting jag varit med om innan. Han var en svår häst, stark och het på samma gång. Såhär i efterhand vet jag att han säkerligen är den svåraste häst jag ridit, och då har jag ridit många hästar. Efter ett långt tag hittade vi varandra men då föll allting på den skada som till slut gjorde att han avlivades. All den vila, alla promenader och all tid från marken gav mig en relation med en häst jag aldrig haft innan. Han var inte längre en tävlingskompis eller någon jag tränade med - han var min bästa vän. 
 
Som tidigare skrivet har jag haft 7 hästar. Ingen har varit i närheten av den plats Klas hade i mitt hjärta. Jag hade Fiddo som gav mig en fantastisk ponnytid - men hon var min tävlingskompis från början till slut. Jag hade Norma som hjälpte mig att ersätta Klas en stund när han var som mest skadad - men inte heller där blev det samma kärlek. Missförstå mig inte, jag har älskat alla mina hästar på ett eller annat sätt - men ingen har ändå varit i närheten av min Klas. 
 
När jag köpte Danny kändes det som en chansning. Han hade visserligen fått sina gångartspoäng som ung och hade stammen för sig - men det var en ganska risig liten häst som kom hem till mig. När jag tog hem Klas drog alla efter andan, nu blev det raka motsattsen. Sakta men säkert blev det ordning på Danny och han började se ut som en riktig häst igen. Träningen tog sig och han utvecklades mer och mer. Men hela tiden tänkte jag på Klas, kände i magen att "jag kommer aldrig kunna tycka om en häst lika mycket som honom, aldrig." Danny var inte i närheten, jag tyckte om honom men inte alls på samma sätt. Klas ville jag vara hos dygnet runt, jag ville sitta i boxen och bara titta på honom - så mycket älskade jag honom. Ingen annan häst.
 
Inte förrän nu. Senaste månaderna har jag känt i hela kroppen den där känslan jag hade för Klas. Hur jag blir varm i hela magen och bara vill åka till stallet och mysa med min älskade häst. Danny har blivit något alldeles speciellt och jag känner att det bara är så himla rätt. 8 månader har det tagit från att jag köpte honom. 8 långa månader innan jag faktiskt släppt in honom och kunnat ersätta en liten bit av tomheten efter Klas.
 
En skrämmande känsla, men åh så glad jag är att för att det fanns där långt inne. Ska jag vara ärlig trodde jag aldrig att det skulle kunna kännas såhär igen, den där varma känslan som sprider sig i kroppen när man tittar på sin allra egna finaste häst... 
 

Dygn återigen

Är tillbaka på jobbet igen och ska jobba ett till dygn. Känns faktiskt riktigt bra och det ska bli skönt att få några timmar gjorda! 48 h på två-tre dagar, inte helt fel. Det är ju som en hel vecka egentligen :)
 
Har faktiskt inte gjort i ordning några andra inlägg för idag än det som jag skrev om tidigare. Ett långt och känslosamt inlägg som jag hoppas att ni läser.. Kanske flikar jag också in någon hälsning från jobbet senare, men annars får ni underhålla er med annat tills på söndag. 
 

Fredagskväll

Pratade lite med min tränare idag och hon satte igång tankarna. Tydligen finns planer för en saluhästvisning här på Falu RK och hon tyckte att en dressyrclinic i samband med detta lät som en suverän plan. Tål att tänkas på.. Vore roligt att kunna boka någon riktigt duktig människa som drar mycket folk. Jag efterlyste ju en clinic att åka på här för någon dag sedan - men kanske skulle man ta saken i sina egna händer? 
 
Hur som helst har jag i alla fall pysslat med Danny som vanligt. Ingen ridning idag! Har faktiskt suttit på honom lite de senasta dagarna.. Väldigt fin känsla! Ridit med kandaret och känt lite på honom i ridhuset. Han är så enkel, går från klarhet till klarhet och ger mig dom där ljusglimtarna jag visste fanns. 
 
Nu ska jag sätta mig ner och skriva ett av dom mest känslomässiga inläggen jag någonsin publicerat här. Det dyker upp imorgon när jag jobbar dygn. Vill inte lägga upp det nu, låter reaktionerna komma när jag har fullt upp. 
 
 

Lite besviken

Att sadeln skulle komma på måndag kan jag fetglömma, för så blev det inte. Smsade Ellen idag och ni ser ju vad hon svarade på om hon hört något om sadeln...
 
Bättre lycka åt mina stövlar? 
 
 
 

Tips mot bogskav

Ja nu är det säsong för täcken och nyrakade hästar och då kommer ibland bogskav som ett brev på posten. När jag fick hem Danny hade han hemskt mycket skav och jag var riktigt arg över att man låtit honom få så mycket utan att göra något åt det. Eftersom det var såpass illa när han kom så tog det sin lilla tid att växa ut igen, men efter lite kämpande så blev det till slut bra igen.
 
Ser man att sin häst är påväg att få bogskav finns det massor man kan göra år det:
 
✓ Först och främst, byt täcke! Märker du att det är ett speciellt täcke som hästen får skav av så ska du givetvis försöka använda ett annat täcke. Låt gärna hästen stå så mycket utan täcke som den kan.
 
✓ Spraya pälsglans på bogskavet. Ett klassiskt tips! Hårstråna blir mjuka och "glatta" så täcket glider lättare ovanpå. Spraya varje dag.
 
✓ Använd bogskydd, finns att köpa billigt på ex. Hööks. Se till att hitta ett i rätt storlek som sitter bra.
 
✓ Använd bara täcken med glansig insida. 
 
✓ Smörj in skavet med lite babyolja, det gör både huden och pälsen mjuk.
 
✓ Ge hästen extra olja, det förbättrar pälskvaliten 
 
 
 

Ruskväder

Regnet piskar och det är alldeles mörkt ute, suck. Danny går ute i hagen och har på sig både termotäcke och regntäcke, nu är det höst. Jag åkte direkt från jobbet till stallet imorse och mockade, fixade hö och kraft. Nu är allt klart! Det blir ingen ridning idag men jag ska åka tillbaka senare och bara rykta, rykta och åter rykta. Glansig och snygg som en riktig GP-häst ska han bli! Tänkte även ge er mina bästa tips mot bogskav lite senare.
 
Nu ska jag krypa ner i soffan, svepa ett varmt täcke runt mig och dricka en kopp varm choklad. Jag som älskar serier som Gossip Girl, 90210, OC med flera har precis börjat se Pretty Little Liars säsong 1 och jag är helt fast. 
 
Tänder även ett ljus för Klas eftersom det är hans dag.. 11 månader sedan, snart har det gått ett helt år. Tårarna bränner bara jag tänker på det.. Älskade älskade häst... ♥
 

Livstecken från sadeln?

Sitter på jobbet och har börjat pyssla i ordning lite för kvällen. Har även fått bytt pass så att jag istället för att ha ett långt+ett kortpass i helgen får ett helt dygn till istället - tack! Som sagt det är  guld att få ha natten istället för långa dagar.
 
Har även pratat lite med Therese som beställt grejer från Childeric, tydligen kommer det en leverans på fredag eller måndag med lite olika saker från Frankrike. Kan min sadel vara med?! Känns dock lite tidigt men hoppas kan man ju alltid :) Stövlarna däremot, dom finns det inga livstecken i från alls.. Kom igen nu då!! Tydligen skulle Königs åka på någon mässa på måndag och hade fullt upp, men efter det borde jag kunna hålla utkik.. Jag väntar verkligen på alla möjliga saker - tänk lyckan när allting är hemma hos mig!
 

Personligt..

Fick ett tips om att skriva lite mer personligt så att ni får ett hum om vem jag är. Jag älskar när man "känner" en bloggare bara genom att läsa bloggen och vill ge er chansen att få lära känna mig lite bättre.
 
Jag är född i Falun och har bott här hela mitt liv (med undantag på en liten flytt ner till Skåne i tre månader). Just nu bor jag hemma hos min familj då jag rent krasst inte har råd med en lägenhetshyra haha. Tycker dock att det är ganska trevligt men hoppas såklart kunna skaffa mig något eget så småningom. Familjen består av min mamma Carin, pappa Börje och så två bröder - Erik och Tobias. Dom två sistnämna är tvillingar och 14 år gamla. Sedan har vi två fyrbenta familjemedlemmar, flatcoated retrieverflickorna Wilma (9 år) och Smilla (7 år). 
 
Någon pojkvän finns inte med i bilden så har ni någon trevlig, snygg kille i åldern minimum 20, under 30 så kan ni ju alltid tipsa om mig haha! 
 
Jag spenderar ledig tid i stallet, hemma eller ute på promenad med hundarna. Har många stallkompisar så det blir att man umgås och pratar mycket där. En skön frizon och jag älskar att "bara vara" i stallet. Numera är jag inte heller överdrivet ofta inne i stan och har haft mina "partyår" så det blir inte lika många krogrundor som tidigare (nog tur det haha).
 
I övrigt, tja jag är väl för det mesta en positiv och glad tjej. Vet vad jag tycker men är inte omöjlig att övertala. Tycker om att skriva och bloggen ger utlopp för det mesta, att starta www.fridahallgren.se var nog en av mina bästa idéer haha.
 

Hagmys

Klickade lite bilder när Danny stod i hagen häromdagen. Han tuggade hö och myste lite. Söt!
 

24-timmars jobb

Idag går jag alltså på ett dygnspass på jobbet men ska försöka hålla bloggen i rörelse under dagen! Har lite bilder och annat smått och gott som dyker upp. Är väldigt skönt att kunna jobba av långa pass och det är guld att faktiskt få "sova bort" några timmar på natten. Under nätterna har man jour och blir väckt, men oftast är det lugn och ro.
 
Danny pysslade jag lite på i morse och gjorde i ordning allt stallpyssel så det är klart. På eftermiddagen får mamma åka dit och titta till honom, samt kanske borsta lite och pussa på honom istället för mig! Det känns faktiskt ganska konstigt att inte träffa sin häst på ett dygn när man i vanliga fall är i stallet flera timmar. Men det är ju det bästa med dom långa jobbpassen - man är mycket ledig sen.
 
Hoppas ni får en härlig dag allesammans.
 

Planerar och fixar

Hade precis Therese hemma och vi planerade lite inför kommande träningstripp framöver. Kikade i kalendern, räknade ihop kostnader, boende med mera. Hoppas verkligen att allt går i lås nu! Avslöjar mer när det är helt bestämt :)

Djupt om inspiration..

Hade flowet inne och kände för att skriva ner lite tankar.. 
 
Jag har ett behov av att ständigt inspireras. Ständigt se fina hästar och bra ridning - annars tappar jag allt. Jag är en mästare på att kopiera ridning och "härma". Om någon exempelvis sitter och trimmar sin häst i ridhuset och sitter extremt stilla i sadeln så brukar det räcka att jag studerar ryttaren en stund så sitter jag plötsligt mycket mer still i min sadel än jag gjorde innan. Låter kanske lite konstigt, men det fungerar. På samma sätt blir det när jag inte sett bra ridning på ett tag. Jag blir sämre, vilsen och lite handlingsförlamad i sadeln. 
 
Kommer ihåg någon gång i våras när jag såg min vän Lina rida i ridhuset. Hennes häst var så extremt explosiv och den lydde hennes minsta vink. Hon red verkligen. När den inte svarade för skänkeln direkt så var hennes signal där på en mikrosekund och det var så mycket tryck i hästen att den hade som ett eget energimoln runt sig. Efter det ridpasset, satt jag upp i sadeln så extremt inspirerad att det plötsligt gick dubbelt så bra som det gjort dom tidigare träningarna. 
 
Just nu är jag i en fas där jag behöver jag se mer bra ridning. Jag har några riktigt bra ekipage hemma i stallet att följa - men jag behöver se mer. Suga åt mig som en tvättsvamp och bli mer motiverad än någonsin. Sitta i ridhuset en hel dag och bara lära mig massor och bli inspirerad. Innan hölls Jeanna-träningarna på Falu RK och då kom det en hel del härliga ekipage att titta på, men nu har dom träningarna flyttats. Tror bannemig att jag ska åka dit nästa gång bara sätta mig och titta ändå.. Eller kanske åka till en närliggande tävling och kika på MSVA-klass och uppåt, det brukar också ge massor. Det är förresten ingen ridklubb som annordnar en dressyrclinic med lite bra ekipage någonstans snart?
 
Jag är i alla fall i stort inspirationsbehov.. NU!
 
Tacka vet jag Cathrine Dufours youtube-kanal.. Den och några andra sidor har räddat mig i många lägen haha! 
 

Ledig hela tiden.. eller?

Någon undrade om jag var ledig jämt nuförtiden.. Jo om det vore så väl haha! Eftersom jag inte har sommarvikariat längre är det visserligen inte lika mycket jobb, men nog rullar det in lite arbetspass i alla fall :)
 
Torsdag: 08.00 ---> fredag morgon 08.15 (dygn)
 
Lördag: 08.00-21.00
 
Söndag: 09.00-14.00
 
Några förslag för vad vi ska hitta på för något till torsdagen? Är ju oftast lite lurigt att hinna fixa i ordning inlägg som ska täcka ett helt dygn så ibland har jag gjort så att jag har lagt en frågestund istället. Det hade jag dock nyss så nu får det bli något annat. Har ni några förslag så skicka en kommentar så tänker jag också så det knakar under tiden!

Ny tävlingshäst till Matthias Rath

Den tre år gamla godkända hingsten Don Frederic (e Don Frederico-Wolkentanz I) som ägs av Paul Schockemöhle kommer nu att ridas och tävlas av Matthias Rath. Det är Ann Kathrin Linsenhoff (Matthias styvmor) som har köpt tävlingsrättigheterna för hingsten.
 
Först Totilas, sen Bretton Woods... nu Don Frederic - det är inget dåligt stall han har fått ihop...
 
 
 

New Schockemöhle

Några gissade rätt i alla fall! Paketet var lite litet för att innehålla stövlar.. Däremot var det tillräckligt stort för att innehålla alla grejer Stina skickade mig! 
 
Ett chokladbrunt Schockemöhle champion schabrak med matchande Schockemöhle-lindor.. Jag dör lite, så sjukt snyggt ♥ Aaaaaaah....
 

Älskade häst

Är så himla träningssugen! Pysslar ihjäl stackars Danny som snart blir i behov av att "vila pälsen" istället för kroppen efter all rykt senaste tiden...
 
Invigde nya borsten idag och han blev riktigt glansig och fin. Passade även på att klippa öronen och lite under hakan. Ryktade igenom hela Danny och avslutade med att olja hovar och smörja mungiporna med lite mjukgörande salva - sedan var han i bästa skick. Om jag bara hade fått linda på lindor, slänga på sadel och rida lite också..  
 
Så snart sadeln har kommit hem igen drar det i alla fall ihop sig för intenstivträning.. En veckas träning hos en av Sveriges duktigaste ryttare. Med mig tar jag Danny och vi får även sällskap av Therese med sin Tiara Magic. Längtar så jag spricker! 
 

Paket-tajm!

Någon som kommer ihåg vad jag har köpt? (och som får plats i detta paket) Gissa! Wiieeeee..
 

Ryktborstar med bling

Kunde inte motstå denna mjuka, gosiga ryktborste med swarovskistenar... Danny ville ha 
 

Tidtagning

Som jag skrev tidigare passade jag på att ta tid till och från stallet! Jag bor uppe på en kulle och har en lång nedförsbacke till stallet - sedan är jag så gott som framme. Hem är det värre, då är det uppför haha! Brukar ofta cykla en liten omväg bara för att den är plattare haha.. Det är faktiskt omvägen jag har "klockat" nu på hemvägen. Som ni ser har jag ganska nära till stallet haha.. 
 
När jag stod på Källvikens Gård hade jag inte riktigt lika nära, men nästan. Jag bor nämligen mitt i mellan stallen, hur bra som helst. En lyx att ha så nära till två riktigt bra stall med ridhus!
 
Dit: En minut och 49 sekunder med cykel
 
 
Hem: Tre minuter och 4 sekunder med cykel
 
 

God morgon

Jag har precis klivit upp ur min varma säng och ska bege mig mot stallet! Danny ska pussas på och så blir det fix av det vanliga stallpysslet. Blev lite inspirerad av Ingrid och tänkte passa på att ta tid på hur lång tid det tar att cykla till stallet. Eftersom jag har nedförsbacke dit och uppför hem lär det vara olika tider.. Tar båda!
 
Åker hem och lägger upp resultatet sen haha :)

Kriterier för en bra hästblogg

Tänkte skriva lite om vad jag (obs, jag) tycker är kriterier för en bra hästblogg. Den optimala hästbloggen som gör att jag följer den dagligen innehåller detta:
 
Personliga inlägg. Man måste få info om bloggaren, vem den är, kanske vad den jobbar som, familj och sådant. Läsarna ska nästan kunna "känna personen" genom bloggen.
 
En fin häst. Ja, rent krasst krävs det faktiskt att bloggaren har en fin häst för att jag ska vilja följa bloggen. Det behöver inte vara någon häst med wow-faktor i gångarter eller så, men med en fin färg och lite utstrålning kommer man långt på!
 
Regelbunden uppdatering. Det behöver inte vara milslånga inlägg och 8 inlägg om dagen, men 2-4 nya inlägg om dagen är ganska lagom. Vill även att det ska vara välskriva inlägg med lite tanke bakom. En blandning av åsiktsinlägg och vardag! Tycker också att det ska vara lite klass på inläggen, många felstavningar och dålig meningsbyggnad gör att man tappar mig som läsare...
 
Prylar och hästutrustning. Jag älskar produktnyheter, bilder på utrustning och "new in". Ge mig lite shoppningbilder och jag är fast!
 
Tävlingsinlägg. Ett stort plus i kanten får bloggar där bloggägaren tävlar. Spelar egentligen ingen roll om bloggaren tävlar LC eller St. George, bara man får se lite fina tävlingsbilder. Resultatredovisning är alltid roligt efter tävlingar! 
 
Fina bilder. Jag är avskyr mobilbilder.. Släng upp bilder med vettig kvalite! Allt från vardagsbilder till ridbilder och tävling. Det är nästan bilderna som gör hela bloggen! Givetvis är det OK att varva med några (få!!) mobilbilder ibland, men i det stora hela ska de flesta bilder helst vara tagna med en vettig kamera.
 
Vad tycker ni? Fyller jag upp dessa krav eller är det något ni själva saknar? Jag förstår såklart att alla har sina egna önskelistor på hur en bra hästblogg ska vara och där passar kanske inte min blogg alltid in - men jag gör mitt bästa för att fylla upp många kriterier! 
 

Promenera, promenera, promenera

Ja det är vad jag och Danny gör hela dagarna. Nu vilar han verkligen! Går i hage, ryktas massor och blir sådär extra ompysslad. Varje dag går jag ut och går med honom i skogen/på vägar och låter honom röra på sig litegrann. Han verkar må ganska bra av detta! Inte alls så het och jobbig att hantera som jag föreställde mig att han skulle bli av att inte få jobba, utan ganska lugn och foglig. Tror det är jättebra för honom att verkligen få ta det lugnt efter en intensiv sommar. Det sista jag vill är att han går och överanstänger sig eller får någon skada, bättre att passa på att vila lite nu.
 
Imorgon har det gått två veckor sedan sadeln åkte.. Undra när den kommer tillbaka? Carro trodde att det skulle ta ungefär 3 veckor, men jag räknar med 4 veckor bara för att haha.... Han kommer inte att vila hela tiden utan jag räknar med att börja jobba honom lite igen nästa vecka. Longera, rida ut och även jobba honom lite i ridhus. Sadeln vi lånar (en Santa Cruz) kan jag visserligen inte sitta ner i, men jag får rida lätt i traven och jobba utifrån det. 
 
Idag gick vi i alla fall vår vanliga tur och fick sällskap av Elin och hennes ponny Diglett. Sedan gick vi och betade hästarna på klöverängen vid parkeringen - gott tyckte Diglett och konstigt tyckte Danny. Han gick mest omkring och nosade..
 

Sprillans nytt Hansbotäcke

Säljer mitt helt nya fleecetäcke från Hansbro. Täcket är mjukt och härligt i tjock fleece (260 gram) och aldrig använt. Alla lappar kvar! Storlek 165 men passade fint på häst som egentligen har 155 cm (provat). Bogspännen, maggjordar och bensnöre bak.
 
Inköpspris 299 kr, säljes nu för 150 kr + frakt. Kan eventuellt prutas något beroende på intresse.. Täcket kan även hämtas på plats och då slipper man givetvis fraktkostnaden. 
 
Maila till [email protected] om du är intresserad!
 

B Vertigo höstkollektion 2012

Nu har jag nästan tagit över och blivit nya "prylbloggen" istället för på Hippson haha! Men kan inte låta bli att visa er alla produktnyheter från olika ställen. Denna gång B Vertigo! Ni hittar allting på Horze.se -  Mums! 
 

Bättre bilder på nyklippt Danny

Här kommer ett gäng bilder fotograferade i morse! Tog närbilder på ansiktet så ni ser hur jag menar med den "osynliga klippningen" där. Benen är klippta ner till knä/has men inte över senor och kotor. Oftast rakar jag från hoven och uppåt men Danny hade så himla lite hår där att det knappt syntes, så då klipptes knä och uppåt istället. Sedan passade vi även på att kapa hovskägget med maskinen, blev mycket snyggt och prydligt!
 
Någon undrade vad Therese hade för maskin, det måste jag kolla upp! Han klipptes igår vid 17-tiden och idag på morgonen har han inte en rand på hela kroppen.. Det är grymt och Therese är bäst!
 
Visst blev han ganska fin i färgen ändå? Var lite rädd att han skulle bli grå..
 


Kanske, kanske inte..

Beror ju helt på när min sadel tänkte komma tillbaka från Frankrike! Kom igen, kom igen...
 

Huvudklippning

Såhär klipper jag alltså huvudet! Hela ganaschen och allt hår under huvudet. Den röda linjen på bilden visar hur långt jag klipper. Det finurliga är att om ni kikar på era hästar har dom superkort päls precis där min linje är, alltså blir det ingen linje där det är klippt och oklippt. Det blir ett perfekt resultat och man slipper den där fula skarven. Dock krävs det ofta att man är två stycken så att en kan hålla hästens huvud när man klipper.
 
Kan ta någon bild på Danny med den riktiga kameran imorgon så får ni se vad jag menar!
 

Danny nyklippt

Och ganska duktig var han! Eftersom jag fick honom i vår/vintras och han då redan var klippt blev det premiär med klippmaskinen nu. Han får VG för klippning av mage/bakdel och G+ för klippning av hals/huvud/ben. Lite spänd och spooky men när matte matade honom mer morötter gick det bättre. Therese Eld hjälpte mig att klippa med hennes supermaskin som vanligt, hon är en pärla. Klipper helt otroligt snyggt, jämnt och lämnar inga spår efter sig. 
 
Valde som vanligt att klippa precis hela hästen. Klipper hela ganscherna och lämnar inga linjer i ansiktet, hela kroppen + benen. Lämnade inte heller någon ruta på ryggen, det gör jag väldigt sällan. Anledningen till att man lämnar en ruta där är för att en del hästar kan bli lite extra skavkänsliga på vintern och man då vill ha lite hår att "ta av", men jag lägger hellre ett fårskinnsludd i så fall. En del påstår att det är för att tryckutjämna för sadeln men med tanke på att hästen har kort päls hela sommaren är det konstigt om den plötsligt måste ha "extra mjukt" vintertid.. En bra sadel och ett tjockt kvalitetsschabrak behöver ingen extra päls under.
 
Några bilder! Han blev faktiskt väldigt glansig och snygg direkt, ser nästan inte klippt ut.
 

Ett litet tips

Är att ni kikar in hos Stina på www.sodressage.se ! Hon har nämligen utförsäljning på en hel drös med märkesutrustning till både häst och ryttare. Det har redan blivit lite utplockat men finns en hel del godbitar kvar. 
 
Jag har köpt hennes bruna Schockemöhle Champion schabrak som jag suktat efter från dagen hon köpte det! Är så himla lycklig haha. Fick det för 200 kr, nöjd!
 
Bilder från hennes blogg... Så skynda in och fynda hörni!


Hemma igen

Sådärja, nu har jag kommit hem från ett nattpass på jobbet! Fick sova väldigt mycket så nu är jag ganska utvilad och klar för dagens händelser.
 
Ska till stallet och schamponera herr Danny nu då han ska klippas i eftermiddag (snällare mot klippmaskinen om han är ren i pälsen). Tar före och efterbilder! Måste dock erkänna att jag inte har några större förhoppningar på att han kommer att bli särskilt snygg i färgen. Mörkbruna hästar har en tendens till att bli grå/musbruna..

Vintertäcke med hals sökes

Har en känsla av att ekonomin inte kommer att vara på topp efter att stövlarna har betalats... Därför tänkte jag nu försöka kika lite begagnat efter saker som måste inhandlas, vare sig jag vill eller ej. Det första som verkligen måste köpas är ett vintertäcke med hals. Eftersom Klas inte gick i hage så mycket köpte jag aldrig något riktigt vintertäcke åt honom och när Danny kom i vår/vintras så fick han gå med ett vintertäcke utan hals, det funkade men blir det riktigt kallt vill jag ha hals.
 
Kraven: Minst 300 gram tjockt och i fint skick. Storlek 145 eller 155 (lite beroende på hur täcket är i storlek). Vill helst ha med fast hals, men täcken med avtagbar hals kan också fungera. Behöver inte vara något märkestäcke utan räcker att det har bra funktion och inte läcker igenom när det kommer mycket snö. 
 
Har ni ett sådant täcke som ni tänker sälja? I så fall får nu jättegärna skicka ett mail till mig med bild och beskrivning på täcket. Inköpspris samt hur mycket ni säljer det för.
 
Min mail är: [email protected]
 
Exempel från Hööks
 

 

Världens roligaste ridpass

"Vilar inte din häst?"
"Joo...."
 
Men vad ska man säga, vi kör fortfarande på aktiv vila! Jag kan helt enkelt inte låta bli. Nu har han vilat i flera dagar och bara gått i hagen/promenerat i skogen, så det var dags för lite ridning. Det är ju faktiskt inte så att han är skadad eller så, utan att jag tyckte att det passade att låta honom ta det lite lugnt nu när vi är utan sadel. Lånade en ridskolesadel igen och hoppade upp med träns och styrde mot stora utebanan. Skrittade en stund och började sedan jogga honom i trav.
 
Det var full blåst där ute och Danny var som ett lokomotiv! Mjuk men ganska tokig. Fattade galopp efter en stund och ställde mig upp i stigbyglarna. Lät honom rulla på i galopp i yttervarv på stora banan, helt underbart! Fick tårar i ögonen av vinden och jag lät honom bara gå. En repa luftiga krumsprång och sedan lugnande han ner sig och jag arbetade galoppen. Samlade upp, galopp, galopp, in med bakdelen och sen tjöt jag till Eline som också red på banan, "HAN GÖR EN GALOPPIRUETT!!". OK, en klar överdrift haha men det var i närheten! Han sänkte hela bakdelen och galopperade runt åt höger på ett sätt vi aldrig varit i närheten av innan. 
 
Avslutade med att skritta ut en sväng i skogen med sällskap och sedan var vi båda två himla nöjda. Detta kan jag leva på länge! 
 

Hökris

Hur ser det ut hos er i övriga län? Här i Dalarna råder fullkomlig hökris och panik. Eftersom sommaren har regnat bort så är det jättesvårt att få helt torra partier hö = många har fått dåliga balar. Just nu handlar det mest om att få ett hö av bra hygien, inte så mycket om näringsvärden... 
 
Jag ska i alla fall åka och hämta mer hö idag. Hämtade ett helt lass förra veckan men vågar inte chansa, bättre att lagra lite mer av ett hö som jag vet är bra. Tänkte nog dessutom vaccinera honom mot botulism för säkerhets skull, om man måste använda hösilage i vår...

Ny frisyr

Ja såhär blev det! Gjorde lite slarvigt för var så himla nyfiken på hur det skulle se ut.. Blev supernöjd! Precis så som jag hade föreställt mig. Vad tycker ni?
 

Avundsjuk x 2

Jaha.. Kommer ni ihåg att jag var och beställde stövlar tillsammans med två kompisar? Nu har båda deras stövlar kommit och inget av mina par. Hallå!! Var någonstans är detta rättvist? Visserligen skulle mina ta längre tid, men jag är ändå hemskt avundsjuk haha.. Båda dom beställde Petrie och jag beställde Königs.
 
Åkte och hämtade ut Elins stövlar tillsammans med henne och klämde lite på dom.. Whoa så snygga! Kan inte mina bara ta och komma. Om 10 dagar har det gått 8 veckor. Det skulle ta 8 veckor!! Kom igen nudå...

Det blev lite shopping..

Jo men visst hittade jag det jag sökte! Efter mycket letande.. Sprang ut och in på Glitter, HM, Ur&Penn osv.. Sist men inte minst hamnade jag på Åhlens och där fanns mycket smycken. Ut kom jag med ett elastiskt armband som jag ska använda till håret. Ursnyggt! Glittrade fint och var inte bara klassiska pärlor utan lite extra.
 
Köpte även svarta, fluffiga snoddar. Dom ska bara sitta runt roten på donuten för att dölja eventuellt spret. Funderade ett tag på att ta vita snoddar eftersom jag är blond men bestämde mig snabbt för att det är mycket mer diskret med svart - och dessutom syns pärlorna mer. Slänger upp en bild på hur det ser ut när jag har allting i håret senare, för det har jag redan provat haha!
 


Fyra tränsfavoriter

Jag smälter för alla fyra...
 

Höstfredag

Vädret sviker inte, strålande sol och en klarblå himmel! I'm in heaven. Har inte hunnit iväg till stan än men det blir nu på eftermiddagen istället. Ganska skönt då jag har passat på att gå ut och gå en långpromenad med hundarna nu mitt på dagen. Först promenerade vi ner till stallet och tog av Danny sitt täcke så han fick gå naken nu på eftermiddagen. Kom precis lagom till lunchfodringen och det var lugnt och stilla i alla hagar!
 
Sedan har vi varit ute och myst i skogen jag och hundarna. Är verkligen en naturmänniska som kan gå timtals i skogen och bara njuta av grönskan och tystnaden. Nu är jag hemma och har tagit mig en lång dusch. Ni märker att jag är ledig idag va? Imorgon blir det jobb igen! Har dock inte heltid längre då mitt sommarvikariat tagit slut, men tack och lov verkar det bli en hel del timmar framöver ändå. Min chef från skidbacken ringde mig härom veckan och önskade mig tillbaka till vintersäsongen 2012/2013, något jag förmodligen tackar ja till. Bad om lite färre timmar så att jag kunde kombinera det med mitt nuvarande jobb och det verkade vara möjligt. Trivs så himla bra på båda ställena så en kombination vore väl guld!
 
 

Vad tycker jag om pannbanden?

Några undrade vilket pannband jag tyckte bäst om och det är utan tvekan OS-pannbandet. Det gnistrar och glittrar helt magiskt mycket och Danny som inte har något vitt tecken i pannan behöver något som lyser upp ansiktet. Sedan tycker jag väldigt mycket om det rundsydda också men tycker inte om att det inte är svängt. Man har vant sig vid att alla pannband är svängda och ett rakt ser lite mysko ut tycker jag..
 
Dock är det väldigt mjukt läder, så min plan är att hälla varmt vatten på det och böja till det så att det blir svängt istället! Har gjort så med några andra pannband och det har blivit kanonbra. Efter det kommer jag säkert att använda båda två beroende på tillfälle och humör! 
 

Uppe med tuppen

Tidigt uppe! Ska snart åka till stallet och ägna lite tid åt Danny för att sedan bege mig vidare till stan. Har några ärenden att fixa och jag tänkte även hinna förbi Glitter för att spana in lite hårdekorationer. Köper jag något slänger jag upp bilder senare! 
 
Såg även att det var delade meningar om pannbanden.. Ungefär hälften/hälften! Vilket tycker jag bäst om då? Dyker upp ett inlägg om det lite senare :)

Vilket är snyggast nu då?

Kandaret med rundsytt pannband eller kandaret med OS-pannband? Helt ärligt.
 
 

Vikten av hårt underlag

Har precis kommit hem från stallet där jag varit ute och promenerat med Danny. Idag höll jag mig från sadeln! Han ska ju faktiskt vila, även om det kliar i mattes fingrar... 
 
Vi gick en sväng med Elin och hennes ponny och gick iprincip hela turen på asfalt. Något som är så himla viktigt! Kanske inte asfalten i sig utan att faktiskt gå på riktigt hårt underlag ibland. Någonting jag lärde mig av att ha haft en häst med återkommande senskador (Klas) var det att lära mig att älska hårda underlag, och få lika stor skräck för djupa, mjuka underlag. Speciellt om man gärna tränar mycket i ridhus och på ridbanor (jag räcker upp handen här!) så måste man verkligen se till att hästen går på hårda underlag också.
 
Jag skulle kanske inte ut och trava på asfalt pga. halkrisken, men en stum grusväg kan jag absolut jogga runt på i både trav och galopp när hästen är uppvärmd efter en stunds skritt. Det är betydligt farligare att sitta och rida på djupa underlag för jämnan... Drömmen vore en skrittmaskin med asfaltsunderlag. Jag menar absolut inte att hästen ska gå i skrittmaskin istället för hage/ridas ut, utan som ett komplement till övrig träning. 
 

Mountain Horse Winter Collection

Här är en liten del av Mountain Horse's vinterkollektion 2012. Jag måste erkänna att jag har en hel del favoriter.. Framförallt vill jag även berömma deras fantastiska produktbilder, vackra motiv och en härlig miljö. Det är nästan (obs, nästan) så att jag längtar efter att dra på mig en snygg, varm jacka och njuta av en härlig höst och vinter när jag ser dessa bilder...
 
Mums!
 

Svar på minifrågestunden, del 2

Kommer du tävla nåt mer i år med Danny? Klasser?
Svar: Planen är att han ska tävla mer i höst, ja. Först och främst måste dock hans sadel komma tillbaka från Frankrike.. Han är anmäld till en MSVC:1 i Oktober, om han kommer att starta denna är osäkert haha..
 
Hade du velat ha Danny i ett lyxigt helinackorderingsstall om du haft råd? Där mockning och ALLT ingår liksom :)
Svar: Om jag hade haft råd och pengarna inte var den avgörande faktorn hade jag absolut stått i ett sådant stall. Dock tycker jag att det är väldigt mysigt att mocka och fixa foder och sådant, men någon annan hade gärna kunnat fått göra "grovjobbet" så kan jag bara finmocka lite.. Hade jag haft flera hästar hade det varit otroligt skönt om allt ingick så man kunde lägga extra mycket tid på träningen. 
 
Hur är Danny att rida?
Svar: Massor av motor och ganska lättriden. Kan bli lite stark och är inte alltid helt loss i sidorna, men överlag inga större bekymmer :) Kan bli lite "spooky".
 
Hur ser dina planer med Danny ut? Har du några mål med honom framåt? Hur länge kommer du ha kvar honom? 
Svar: Min plan med Danny (förutsatt att han håller sig frisk) är att han ska gå MSVC under hösten och MSVC/MSVB under 2013. Under nästa år ska han även gå disivion 1 lag. Till 2014 hoppas jag att han går MSVA/St. George och att vi har ett lag som siktar på LAG-SM. Jag kommer att ha kvar honom så länge jag känner att han kan gå längre och att vi kan utvecklas mer.
 
Använder du benskydd i hagen? Varför/varför inte?
Svar: Ja, alltid. Danny går med skydd och boots på alla fyra ben. Ser det som en billig försäkring och det minskar risken för att han ska skada sig i hagen. Ser ingen anledning till att inte ha benskydd i hagen.
 

En sån här ska min dotter ha...

Det var tider det! Funderar på att klä ut mig till ponnyryttare och börja tävla ponny igen? Min längd är definitivt i klass med alla barnen haha...
 
Kan sitta och söka på dressyrponnys på youtube hela kvällarna, helt underbara! Min dotter (om jag nu får en sådan) ska ha något liknande detta i ponnyväg:
 
 

Black and white


Som en brunbjörn..

Strålande sol och friska vindar, det beskriver det fina vädret vi har haft här idag. Jag började dagen i stallet och kunde faktiskt inte låta bli att rida.. Han får helt enkelt ha en "aktiv vila" istället. Danny verkade tycka att det var superkul att jobba lite efter flera dagars vila. Red väldigt lugnt och kände på lite galopparbete i ridhuset. Kandaret var på!
 
Dock har jag ju ingen sadel utan fick låna en ridskolesadel som låg helt OK. Ingenting jag kunde sitta ner i traven i, utan det blev lättridning hela passet. Vi avslutade nöjda! Han är dock som en riktig nallebjörn i pälsen så blev ganska svettig trots lugnt pass. Helt otroligt hur lång päls han har fått på kort tid! Danny verkar rusta för en riktig vargavinter... Ringde Therese nu på eftermiddagen och hon kunde komma och klippa honom till helgen, nog tur det haha. Jag har ingen klippmaskin själv och med årets inköp i form av sadel och två par stövlar (snart i alla fall) så känner jag inte att jag vill spendera ytterligare pengar... Det får bli köp av klippmaskin nästa säsong istället!
 
Nu på eftermiddagen åkte jag tillbaka och fick hjälp av Ellen att ta lite nya bilder på Danny i kandaret, denna gång med det nya pannbandet! Blev jättefina bilder men förra gången var han korthårig och knoppad - det höjde helhetsintrycket lite mer.. Menmen, han kan inte vara superstylad jämt! Slänger upp bilderna senare.

Frisyrdekorationer

Är så himla sugen på att åka in till stan och se om jag kan hitta lite nya grejer till tävlingsfrisyren. Är så roligt att kunna hitta på lite olika varje gång och inte ha samma hela tiden! Min tanke är att antingen ha en vacker snodd kring donuten eller ett stort fång med pärlor runt om. 
 
Jag köper oftast mina dekorationer från Glitter men någon gång kanske man ska slå på stort och köpa från Skaerlund Design i Danmark. Där finns allt man kan drömma om! Förstå att sätta sina fötter i den fysiska butiken där man dessutom kan se allt med sina egna ögon....
 
 
 

Danny leker lite i hagen

Haha så himla söt! 
 
Video: http://www.videofy.me/x9a0pstu/614510
 

Tävlingsinlägg 3: På tävlingsdagen

Här kommer del 3 av mina tävlingsinlägg! Om ni har missat dom tidigare delarna kan ni klicka in er under kategorin "tävling" i menyn. Där finner ni dom första delarna.
 
Jag tänkte att det blir lättare om jag hittar på en låtsastävling med starttid så kör vi hur en normal tävlingsdag ser ut efter det. Vi antar att jag ska rida en MSVC:2 klockan 14.00 på en tävling som ligger 2 timmar bort. Eftersom jag vill vara på plats ca 2 timmar innan bör vi alltså åka vid 10.00 från stallet. Jag har bara haft lättlastade hästar så någon extratid för lastning brukar inte behövas. 
 
Lite beroende på vilken häst jag ska tävla så kan jag eventuellt börja dagen med att rida ett lätt ridpass. Danny som är het kan ibland behöva coola ner sig lite så honom rider jag gärna på morgonen om tiden finns. Efter ridpasset putsar jag av träns/sadel igen och ser till att det är snyggt och rent. Eftersom så gott som alla grejer är packade dagen innan så är det inte sådär jättemycket att göra på tävlingsdagen. När det är dags att börja göra hästen fin ställer jag ut hästen på stallgången och ryktar hela hästen skinande ren. Lackar hovar och sprayar pälsglans. Sedan knoppar jag manen och flätar ihop svansen. Vill ni se hur jag knoppar med gummisnoddar kan ni trycka HÄR.
 
När hästen är klar så har oftast mamma och/eller pappa kommit till stallet. Dom hjälper mig att bära in alla saker i transporten medan jag sätter på transportskydd och täcke. Jag har en packlista så allting checkas av eftersom det tas med. I bilen påväg till tävling brukar jag flera gånger be om någon tyst minut när jag får tänka igenom programmet i huvudet. Brukar kännas skönt att checka några sista gånger så att det verkligen sitter! När vi kommit fram går jag och startanmäler och kikar runt lite. Var är framridning, tävlingsbana etc.? 
 
 
Ser gärna några ekipage och mamma hjälper mig med frisyren under tiden. När det är 45 minuter kvar innan min starttid så lastar vi ur och borstar av litegrann. Jag sätter på mig stövlar/kavaj och hästen sadlas och får på sig benskydd. 30-35 minuter innan min starttid sitter jag upp och börjar skritta. Rider alltså inte fram sådär överdrivet länge (oavsett häst). Genomför sedan mitt program på bästa sätt och efteråt skrittar jag av hästen medan mamma hämtar protokoll/kollar placering.
 
 
Jag försöker också alltid att ha fixat så mycket stallpyssel som möjligt på morgonen (mockning etc.) så att det är klart när man kommer hem. Ofta är jag extremt trött av all anspänning så det är skönt om mycket redan är gjort hemma i stallet efter en tävling..
 
Några frågor på detta? Släng in en kommentar i så fall :)

En kväll med Danny

Började kvällen med att sälja mitt kandar, hoppas du blir nöjd med det! Hade lite separationsångest men klappade lite på det och sa "hejdå" hahah.. Är så nöjd med mitt nya Premierakandar så det duger fint i fortsättningen. 
 
Sedan började en mysig kväll med Danny. Tog lite kort så idag får ni händelserna "i bilder".. Började med att rykta honom men det glömde jag ta kort på. Gjorde honom fin, oljade hovar och flätade ner manen. Lindade sedan på stallbandage och satte på kvällstäcket. 
 
Sedan tog vi en promenad nere vid sjön! Danny var måttligt road av detta..
 
 
Väl hemma i stallet ställde jag in honom i boxen och det tog nog inte mer än ett par sekunder tills Danny såg att "aha! Det är nyspånat!" Snabbare än blixten gjorde han en smidig kullerbytta ner på marken och rullade in det nya spånet i öronen..
 
 
Sedan tyckte han att boxgrannen stod alltför nära gallret och blev lite arg. Krokodil-blicken kom fram och det är allt tur att Dannys lucka i gallret är stängd. "Gå din väg!!!"
 
 
För att hämnas klev han raskt mot boxöppningen och granskade boxgrannens krokar. Grimma? Nej. Täcken? Nej. Boxgrannens mattes jacka? Bingo!!! En ficka innehöll uppenbarligen godis för plöstligt hade Danny hela jackan i munnen. Mums mums... 
 

Avundsjuk

Fick precis sms av min kompis Anna som beställde stövlar samtidigt som mig - hennes har nu kommit till butiken! Åh så avundsjuk jag blir :) Hennes stövlar skulle visserligen ta kortare tid än mina, men ändåå. Har gått ganska precis 6 veckor sedan vi beställde och mina skulle ta 8 veckor.. 
 
Vill ju att mina stövlar kommer nu, nu, nu! Var tvungen att slänga iväg ett mail och fråga hur det gick för mina men Königs kunde inte ge något besked ännu..
 

Skogsmulle utan häst

Är ledig och ska ta med mig hundarna ut i skogen på en riktig långpromenad som innehåller viss svampletning. Lite terapi och motion på samma gång. I övrigt vet jag inte riktigt vad dagen bjuder på.. Har fixat stallpysslet åt Danny i morse och inte riktigt bestämt om han ska ridas eller ej, förmodligen inte. Som jag tidigare skrev har han en viloperiod och har det lite lugnt nu. 
 
Försöker istället pyssla extra mycket på honom, ut och gå långa promenader och bara mysa. Klippas måste han snart göras också! Som en riktig brunbjörn ser han ut :)
 

Lite djupt om frågorna på frågestunden

Jag märkte när jag började svara på frågorna från minifrågestunden att många frågor krävde engagerade och långa svar. Jag har därför valt att dela upp dom tio frågorna på två delar, med fem svar i varje. Jag hoppas att ni läser igenom mina svar och kommentera gärna.
 
Det har ju varit en massa skriverier angående att importera hästar eller ej, hållbarhet osv på dressyrmupparna. Vad tycker du om detta? Har du haft någon importerad häst?
Svar: Jag kan tycka att Linn blir lite fientlig mot kommentarer om svenska vs. importerade hästar. Att hon anser att importerade hästar på något sätt skulle vara bättre, men så är inte fallet. En häst är en häst, oavsett om den är importerad eller ej. Hållbarheten beror till stor del på stam (finns det några ärftliga skador i släkten?), hur den är uppfödd och hur den ridits den senaste tiden. En häst som är uppfödd på svenska villkor med stora marker att ströva på och bra kvalite på foder får en god förutsättning för att vara hållbar resten av livet, medan en häst som kanske kommer från stall utomlands med mindre ytor (ej hagvistelse) blir mindre hållbar. Men! Många stall utomlands har samma ytor som vi i Sverige och dessa hästar får naturligtvis då samma villkor som en svensk häst.
 
Jag har ridit fyra stycken svenska hästar (Herkules, Cashmir, Fidolina, Norma) och tre stycken importerade. First Class "Klas" importerade vi själva från Tyskland, Danny importerades från Danmark och Esco är från Spanien. De fördelar jag ser med att köpa häst utomlands är att hästarna har något lägre pris (men samtidigt kostar transport till Sverige) och att man har fler fina hästar att välja på. Nackdelarna är att man måste vara extremt noga med vem man köper av och att det kan smusslas rejält mycket när godtrogna svenskar kommer för att köpa häst. Man ska alltid kräva helt nya röntgenbilder och alltid ta blodprov för att se så att det inte finns smärtstillande i blodet vid böjprov. Var mina hästar än har besiktigats har röntgenbilder och besiktningsintyg skickats till min egen veternär som har granskat allting.
 
 
Vi antar att du ska åka och provrida några hästar. Vad är det du tittar efter? Vad får dig att välja just DEN hästen?
Svar: Innan jag ens åker och tittar på en häst så vill jag alltid se en video först. Många hästar förskönas rejält och jag vill inte kasta bort tid i onödan genom att åka och titta på hästar som inte ens skulle varit ett alternativ. Jag brukar även fundera på följande saker; Vilken ålder bör hästen vara i (max och minimiålder), vad är tanken med hästen (utbildningsnivå), hur hög får den vara och andra specifika krav. När jag hittat några att provrida som stämmer in på mina krav åker jag dit och tar med mig mamma. Någon måste filma och det är skönt att ha någon att "bolla med" på vägen hem. 
 
Jag vill sedan se hästen visad för mig i skritt, trav och galopp. Se lite tempoväxlingar och samling. Rörelser visas utifrån hur utbildad hästen är. När jag har sett detta sitter och själv upp och känner lite på hästen. Rider i alla gångarter och några rörelser, men mest känner jag hur hästen är rent ridmässigt. Stark? Het? För långsam? Känns det som när jag provred Danny sitter jag sedan av med ett stort, brett leende :) Jag vill även se hästen i stallgången. Klämma igenom ben, rygg och titta i hovarna. Göra en allmän bedömning av hur hästen verkar vara i humöret och om det är en häst med "det" brukar jag känna det ganska direkt. Åker sedan hem och kikar på filmen, funderar några dagar och vid några tveksamheter åker jag dit och provar en gång till.
 
Hur många hästar har du haft? Både sånna som du ägt och sånna som typ esco som du ridit på heltid liksom :P
Svar: Om man räknar "heltidshästar" har jag haft 7 hästar. Herkules, Cashmir, Köhls Fidolina, First Class, Norma, Escritor och Danny. Jag har även haft några fler hästar på halvfoder.
 
Hoppar du någon gång med dina hästar?:)
Svar: Nej. För det jag pysslar med i hinderväg kan aldrig kallas för "hoppning" haha. Jag kravlar mig över små, små hinder som står framme ibland men det är ingenting som jag gör regelbundet. Kan dock tycka att det är superroligt med småhinder men tycker att allt över 80 cm är vrålhögt och absolut ingenting jag skulle styra mot haha!
 
Beskriv en vanlig dag i Dannys liv!! :) Allt från tid han fodras, går i hagen osv.
Svar: Svarar med klockslag, det är enklast. Självklart kan det vara olika från dag till dag, men detta är en väldigt normal dag:
07.00 - Morgonfodring, hö + kraftfoder. Matte är oftast där och lindar av stallbandage eller byter täcke
07.30 - Ut i hage! Danny går ensam. Med sig ut i hagen har han med sig en höpåse "haghö" som räcker hela förmiddagen 
12.00-  Lunchfodring ute i hagen
15.00 - Intag. Han får kraftfoder och hö inne i boxen
ca 18-tiden - Matte kommer och ryktar honom ordentligt. Oljar hovar, lindar på stallbandage etc. På med kvällstäcke och sedan promeneras han utomhus
20-21.00 - Kvällsfodring, hö + kraftfoder
 
Sedan rider jag någon gång när det passar. Ibland direkt på morgonen och ibland mitt på dagen. 
 

Bokat

Måste säga att jag faktiskt ser fram emot vintern lite mer nu.. Vi åker hela familjen några dagar efter jul, så nyår firas på bästa sätt i Puerto Rico. 
 
Hotellet..
 

Målsättning med bloggen

Fick en fråga på frågestunden som jag tänkte skriva lite mer om då jag tyckte att den var intressant och satte igång tankarna. 
 
"Hur många unika läsare har du per dag? Har du nåt mål att din blogg ska bli en av Sveriges största?"
 
Jag vill att min blogg blir stor, att folk vet vem "Frida Hallgren" är på samma sätt som jag kan höra folk prata om "Genne, Linn Olsson, Mupparna" etc. Jag tror nämligen att det öppnar dörrar för framtiden. Det kan vara allt från att söka/sälja häst, sponsring, produkter och annat - men jag tror att det kan hjälpa till i många fall. Jag är grymt imponerad över Dressyrmupparnas kollektion kläder, sånt vill jag också göra. Kanske inte i samma skala men något liknande. 
 
Vissa dagar kan jag läsa inlägg som nästan gör mig lite avskräckt, speciellt med inlägg från just Linn Olsson. Hur hon beskriver hur en stor skara läsare följer henne på läktaren när hon tävlar, skrattar när hon misslyckas och hur hon sedan måste hem och beskriva allt som gick fel. Men jag vägrar tro på att jag har en så stor skala läsare som vill se att det går dåligt för mig. Visst ökar det kanske i antal med högre statistik - men antalet "hatkommentarer" jämfört med alla otroligt fina, varma kommentarer jag får är minimal. Det handlar om väldigt väldigt få och jag hoppas att den trenden ska hålla i sig. 
 
Jag vill försöka driva denna blogg så långt det går. För närvarande har jag oftast mellan 1000-1200 unika läsare varje dag vilket inte är någonting jämfört med dom största bloggarna - men det är en bit påväg. Det enda jag ser som är bra med att bara ha en häst numera är väl att jag faktiskt kan koncentrera mig mer på bloggen. Skriva fler inlägg och lägga lite energi på att försöka marknadsföra www.fridahallgren.se
 
Det jag vill säga till er läsare nu är "hjälp mig!". Jag behöver er för att veta vad som kan göras bättre. Fler/färre bilder? Annan design? Längre/kortare inlägg etc. Ni måste ge mig lite tips så att jag vet vad som ska ändras för att ni ska trivas som allra bäst här inne. 
 

Escos kandar till salu

Det fina kandaret som Esco har haft tänkte jag nu sälja. Kandaret är storlek full och är normalt i storleken. Det är välskött och i ett jättefint skick. Nosgrimman är 5 cm bred och några remmar är rundsydda (sidostycken, käkrem). Pannbandet är ditsatt i efterhand och är ett svängt swarovskipannband i guld. Tyglar/bett ingår inte.
 
Köpte kandaret för 829 kr och pannbandet kostade 399 kr. Säljer det nu för 450 kr och då ingår pannbandet.
Maila till [email protected] om ni är intresserade! SÅLT!
 

Lugn morgon

Efter ett dygn på jobbet måste jag säga att jag tycker att jag förtjänar lite lugn och ro såhär på morgonen. Solen skiner och jag tänker sätta mig på balkongen och njuta av en god frukost och tidningen Equipage. Ska även sätta mig ner och svara på frågestunden lite senare.
 


SM i dressyr (senior)

Har ni missat att följa årets Svenska Mästerskap i dressyr för seniorer på webb-TV? Lugn! Det finns nämligen kvar fortfarande. Klicka in er på länken nedan och njut av dagens kürfinaler!
 
Vann gjorde Eva Ulf med Caruso. 
 
http://ridsport.qrodo.tv/index/30?eventid=2295
 

MINIFRÅGESTUND (10 frågor)

Jag jobbar dygn på jobbet och måste säga att det är lite småkörigt att hinna med att skriva inlägg också. Tänkte därför köra en liten frågestund där jag väljer ut 10 frågor som jag svarar på lite senare. Ni kan även välja att be mig berätta om något speciellt, kanske något minne eller "bästa prylen?". Avslutar frågestunden måndag morgon vid 08.00 i samband med att jag går av mitt arbetspass på jobbet.
 
Några funderingar kring Esco? Kring tävlingsplaner? Passa på att få svar på era frågor eller ge mig rubiker att skriva om.
 
 
 

Lite nytt

Babyservetter.. Skulle aldrig klara mig utan! Använder till allt från dammiga hästar till att dra av träns och stövlar. Danny fick även en ny svansborse (vanlig människoborste, dom är bäst) och några svampar. 
 

Tankar om allt

Hur känns det nu? Jo det känns lite bättre i magen. Eftersom jag jobbade idag så kunde jag inte vara med när Esco åkte till sitt nya stall, utan jag fick säga hejdå i morse innan jobbet. Tog ut honom på stallgången och ryktade lite, kramade ihjäl honom och med en tår i ögat ställde jag honom i boxen och åkte. Petra har nu berättat precis hur det såg ut på det nya stället och allt känns jättebra. 
 
Det som gör att allting känns mycket lättare är att vi nådde våra mål. Vi kramade ur dom sista dropparna tillsammans och ingenting kan få mig att känna att "vi kunde gjort det bättre". För vi gjorde vårt bästa, alltid. Vi tränade och trimmade - och mot slutet hade jag känslan att jag nått det jag ville med Esco. Jag vill vidare och nå längre. Esco kan säkert lära sig galoppombyten och annat med lite slit, men det skulle innebära en helhjärtad satsning på honom med massor av tränarhjälp - och det har jag redan en annan häst som behöver. Det har varit guld att rida programmen med Esco, lärt mig svårigheterna och komma ut på tävlingsbanorna igen. Se fina hästar och inspireras av andra ekipage. Men nu är det dags att låta min egen häst ta över helt. Åka iväg och träna hos duktiga ryttare och inte behöva fundera på att det står en till häst hemma. 
 
Danny kommer inte att vara i närheten av så stabil i MSVC som Esco varit. Han kommer att göra missar, spöka och säkert få en hel drös med dåliga poäng i början. Men när han har befäst rörelserna, spänt av och jobbar energiskt på en tävlingsbana - då kommer han att vara förbi Esco. Han har förutsättningarna och jag tror på honom. Med massor av hjälp från kunniga människor hoppas jag få visa upp Danny på riktiga tävlingsbanor framöver. Han ska ta över Escos plats, och jag hoppas att han ska göra det riktig bra. 
 

Jag och Esco tackar för oss

Nu är vi inte längre ett par, sorgligt nog... Jag har upplevt otroligt mycket glädje tillsammans med honom och han har slussat ut mig på hästtävlingarna i en rasande fart. Vi började från LB:1 med 72% och avslutade med placeringar i MSVC. 10 fantastiskt roliga månader! Jag kan nog inte beskriva hur tacksam jag är för att Petra har låtit mig ha honom "som min egen" denna tid och det har varit en ära att rida och tävla denna häst.
 
Esco flyttade idag till en familj i Knivsta som ska ha honom på foder i ett år. Han kommer att ridas av en yngre tjej som har superbra uppbackning och träningsmöjligheter. Jag önskar dom all lycka med världens finaste kille. 
 

Blandade känslor

Lite ledsen... Åker mot jobbet nu och rensar tankarna. Skriver mer i eftermiddag...