Frågor om stövlarna?

Det har rullat in några kommentarer om stövlarna med lite olika frågor, jag tyckte dock att det var lättast att samla alla i ett inlägg. Är det något ni undrar över, kanske hur det går till när man måttar, hur man sköter lack, mått-frågor, pris, inköpsställen, varför jag valde Königs eller något helt annat - skriv här en kommentar i detta inlägg så svarar jag senare!
 

Jag har en fråga angående mätningen. Jag har 44 i längd från häl till knäväck. Hur många cm ska jag plussa på för att de ska sitta perfekt när de är inridna? :)

När betalar man ? När man skickat in måtten eller när dom kommit? Om det skulle bli fel när stövlarna kommit, vems ansvar är det? (måste du köpa ändå?)

Tycker du att dom var värda det du betalade? :)

varför är de int lackade på insidan? Och varför könings, köpte själv könings för några år sedan och är nog missnöjd över mina:D Lädret drar ihop sej plötsligt och måste föras på utlästning.

Hur mycket kostade dom och vilken "service" ingick då (frakt hit osv :P) Betalade du allt själv?

Undrar också om du verkligen betalar dina saker själv, så som childeric sadel och två par stövlar för så mycket pengar?

Hur hög båge kan man få på stövlarna? För visst var det 8 cm båge på dina och Thereses stövlar? Kan man få högre eller är det "max".

Har du några "skönare" stövlar som du varierar mellan eller kör du stenhårt på dessa nu när de har kommit? :D

Sjukt snygga är de! Vilka är topp tre dressyrstövlar som säljs enligt dig?

Hade du rekommenderat dessa stövlar före ett par lackade Petrie? Om det är någon större skillnad? (tänker ifall du har att jämföra med kompisars stövlar eller egna tidigare stövlar)
Therese köpte ju exakt samma modell och allting fast utan lack - hur hårda är dem i jämförelse med dina lackade?? :)

Moa

Skulle vilja veta hur man sköter lacket? Hur ömtåligt är det? Blir det lätt repor osv.?

Sen är det ju fruktansvärt frustrerande att flera frågor handlar om pengar i sig, frågan över vad stövlarna kostade, okej, men varför är det intressant att veta om Frida betalar själv? Det står i var och vartannat inlägg att hon jobbar, hon bor hemma och lägger alla pengar på sitt hästliv. Är inte det vad vi alla egentligen vill? Vad hade det gjort för skillnad om hon fått alla saker av sina föräldrar? Det finns många som har den "lyxen" om man nu vill kalla det för det. Sorry för lång kommentar, men blir ganska less på att det så ofta ska kretsa kring andras ekonomi.

Håller med Moa. Varför är det intressant vem som betalar för stövlarna?!

Håller med både Moa och Matilda! Vem f*n bryr sig om vem som betalar sakerna? Sen vet vi ju om att du själv gör det!

Och jag är oxå intresserad av hur man på bästa sätt håller lacket "bra"!

Såg att du skrev att du var tvungen att välja vidd på stövlarna. Kan man inte få en vidd på ena stöveln och en annan på den andra? Trodde det var därför man måttade, för att dom ska sitta perfekt på benen? Riktigt snygga iaf, och då är jag ändå ingen lackgillare;)

Tycker inte att det är så konstigt om folk (ungdomar?) undrar över hur stövlarna har betalats- dom kostar ju långt mer än vad gemene man kan unna sig "bara sådär" även om man skulle ha ett arbete. Även jag som tjänar hyfsat höjde på ögonbrynen när jag läste vad de kostat men det är ju upp till var och en på vad man vill lägga sina pengar. 
 
Njut av din investering Frida- du har jobbat hårt för den och som sagt; den dagen du flyttar hemifrån kommer du aldrig mer att kunna göra köp som dessa utan månader av sparande såvida du inte får ett väldigt välavlönat arbete. Passa på och köp lite dyrare saker nu- förhoppningvis kan du ha dom i många år framöver, kvalité brukar löna sig.

efter 12 veckors längtan så har jag också nyss fått hem mina lackade königs, jag har lack på insidan men det ser ut som om du inte har det? var det något man kunde välja?

Svar: Låter konstigt att du har lack på insidan, aldrig hört talas om detta? Varför valde du det?
Frida Hallgren

Men jag dööör, så snygga! :)




Kom ihåg mig?