Lite mer film

Mamma tog något klipp när vi travar på i halvspänstig grundtrav och så lite gymnastik i galoppen där han visst blev lite öppen ser jag, men det är därför det är så bra att filma då och då om man inte har tränarhjälp varje dag! Nästa pass ska vi nog kunna runda till den där formen lite i samlingsarbetet :) Men det är svårt att rida på träns! Näsan kryper gärna fram lite mer än vad den gör på kandaret.
  

Tre rena i rad!

Ni får bortse från den lite platta galoppen haha, men än så länge är det den korta lite stampiga galoppen han ska gå i när vi tränar byten (Jeannas order). Då blir det flest rena byten :) 
 
Menmen, ser ni?!! Tre stycken i rad och alla är dessutom riktigt rena och på hjälpen. Och ja jag kanske överdriver  lite med berömmet men han är ju så duuuuktig hahah....
  
Välj HD (tryck på kugghjulet nere till höger) och helskärm, weeei!
 

Pw och sedan mot Danny

Ska dra på mig träningskläderna och ta en promenad mot stallet nu på förmiddagen! Danny vilar och idag blir "startskottet" på en vecka med trimmande inför helgens tävlingar. Inga byten kommer att repeteras så det var kanonkul att gårdagens träning gick så fint, har fångat så fina byten på film! Lägger förhoppningsvis upp idag om internet vill fungera som det ska :) 
 
Under veckan kommer vi alltså bara att slipa på MSVC-rörelserna och förhoppningsvis så kommer han att kunna skilja på förvänd och bytena. Igår var verkligen alla byten helt på hjälpen och han bytte inte en enda gång utan att matte gav byteshjälp, så det ger lite förhoppningar om att han börjat förstå en skillnad. Tidigare har han fått byta av sig själv då det blev fler rena byten när vi inte krånglade till med en hjälp som han inte förstod, men nu börjar vi närma oss. Så glad över att jag kunnat fortsätta bytesträningen utan Jeannas ridhjälp än så länge. Ärligt var jag lite orolig för att "sabba" någonting när han kom hem, men hon lade grunden och nu gör han fler rena byten än någonsin med mig. Så häftig känsla! :)
 
Glad hag-Danny.
 
 

:)

Jag har jobbat, Danny har tränat och bytena har filmats!! Nu: lördagsmys :)
 
 

Dags för den andra delen!

Nu kör vi del 2!
 
Känner du någon gång att du får offra annat för att ha råd/tid att ha häst?
Ja. Hade jag inte haft häst hade jag varit rik ;) Nej men skämt åsido, jo givetvis offrar man mycket för att ha råd med en häst så som resa, leva lyxigt, kanske ha en riktigt stor lägenhet etc. men för mig är det alla gånger värt det. Ridningen är min största hobby och det är det absolut roligaste jag vet. Rent tidsmässigt offrar jag inte så jättemycket, jag tycker att jag hinner med att både träffa vänner, göra saker och vara med familjen. Men sedan är det givetvis en fördel att jag har väldigt många kompisar som har hästar på samma anläggning. Det blir lite två flugor i en smäll när jag är i stallet, fixa hästen och umgås med vänner på samma gång!
 
Undrar också om och hur mycket danny står med skydd? I hagen vet vi ju redan :-)
Alltid i hagen, då med skydd+boots, stallbandage eller lindor. Efter träningar eller dagar han kommit in tidigare än vanligt från hagen står han lindad eller med stallbandage i boxen för att hålla igång blodcirkulationen med värme.
 
Varför tycker du inte om transportsskydd?
Därför att jag har sett alltför mycket skador (ej på mina hästar) orsakade av transportskydd. Dom har då glidit ner/glidit runt och hästen har börjat sparka, och sedan skadad sig. Jag tycker dessutom inte om att dom sitter såpass löst och klumpigt utan vill ha ett nära skydd runt hästens ben när den åker transport. Anta att hästen skulle hoppa över bommen, ramla omkull eller något liknande som "inte får hända" inne i transporten - inte skyddar ett par stora lösa transportskydd speciellt bra då. Då tror jag betydligt mer på lindor med tjocka paddar under+boots, eller som mina nya stallbandage som sitter tajt och ordentligt runt benet. Sedan finns det säkert transportskydd som sitter bra på era hästar, men jag har aldrig sett några vettiga. Speciellt inte "höga" transportskydd som ofta sitter riktigt dåligt på bakbenen. 
 
 Har för mig att du tillsatte något tidigare, kan set varit elektrolyter? Gör du det fortfarande och varför?
Ja Danny fick elektrolyter innan men inte längre, märkte ingen direkt skillnad när jag slutade så nu får han bara vanligt salttillskott. 
 
Vad tycker du om ice vibe?
Ingen erfarenhet.
 
Är du taggad på att börja ha egna träningar?
Supertaggad! Längtar verkligen efter en tränarutbildning, det ska bli fantastiskt roligt att få lära ut något jag brinner för.
 
Är du och loppans matte osams? Du nämner aldrig henne längre. Var de hon som påpekat att danny aldrig kommer bli en bra häst?
Haha nej inte det minsta osams! Oj så vi skrattade åt denna fråga. Nej det var inte Therese som sa detta.
 
Har du någon ny kille? Tycker att det känts så i vissa inlägg i bloggen :D
Jo du har helt rätt :)
 
Jag letar efter sadel till min häst och har själv kikat på Childeric. Tycker att det är underbart med en sadel som kan skapas efter hur hästen ser ut, men jag undrar också om det är så att den på något sätt kan förändras (förutom att stoppas om)? Hur man gör med dessa 35 000:- investerade kronor när hästen förändrar sig? Anledningen till att jag frågor är att jag inte har funnit väldigt mycket info angående sadeln.
Jag tycker absolut att du ska köpa en Childeric, det är underbart med en sadel som både är skapat efter hästen men även ryttaren! En childeric kan inte stoppas om, men du kan byta paneler på den och på så vis göra om nästan hela sadeln om hästen skulle ändra sig. Då kommer Carro eller Ellen ut och ser vad som behöver göras, sedan skickas sadeln till Frankrike och ändras om. Min sadel kom faktiskt helt måttbeställd och klar, men det visade sig att den behövde byggas upp mer bak. Fick rida i den i ett par månader för att se om den skulle sätta till sig, men sedan bestämde vi oss för att skicka tillbaka den och få den perfekt. För det betalade jag inte en krona utöver dom 35 000 kr sadeln kostade (då skickades den ändå tur och retur Frankrike, byggdes om etc.) eftersom jag faktiskt hade betalat för en måttbeställd, perfekt tillpassad sadel. Servicen och tillpassning av en Childeric behöver du inte oroa dig för det minsta, Ellen/Carro kommer att rulla ut röda mattan åt dig och ordna allt. Dom är underbara!
 
Vad tycker du om Therese Blanks "Loppan"? Också med tanke på frågan tidigare, där en ifrågasatt om du och Therese fortfarande är vänner....? Jag tycker Loppan är as frän. Danny o Loppan 
måste ju utan tvekan vara Falu RKs finaste hästar? Eller??
Haha! Denna fråga skrattade vi också gott åt jag och Therese :) Det finns så många jättefina hästar på Falu RK så jag tycker att det är fånigt att dela upp dom i någon slags "vilka är finast-kategorier". Däremot så kan jag absolut säga att om jag inte hade fått välja Danny så hade jag utan tvekan valt Loppan av hästarna därifrån. En superball häst som är långt fram i utbildning, dessutom verkar hon vara lik Danny med mycket motor och gas. Kan dock bero på att vi rider ganska lika jag och Therese med lite högre tempo och mycket tryck. 
 
 
 
Vilka "favorit" hästar brukar du tävla mot? Alltså har du några motståndare i dalarna som du tycker är fina.
Emma Mattisdotters Cocu är fantastiskt fin och så Margona Anderssons flotta By Gant av dom jag kommer på just nu.
 
Finns det mycket tävlingar där du bor?
Ja det tycker jag allt!
 
Tror du att det är bra med tanke på Dannys tidigare behandlingar att se en snabb utveckling så som nästa års tävlings plan du tidigare skrivit om? Tänker mer att hålla för framtiden mm. :)
Danny är 7 år och har dessutom väldigt lätt för sig. Att börja nosa på piaff och passage är inget som skulle sänka hållbarheten, snarare tvärtom. Det är styrketräning för häst och vi tränar med sunda gränser. Danny "leker" bara med dessa rörelser och rids exempel en långsida i trav, sedan fångar jag upp i passage i några steg och släpper fram honom igen med mycket beröm. Det är gymnastik och inget slitsamt. Han går dessutom väldigt korta pass när vi tränar och då tror jag att det sliter betydligt mer för dom hästar som harvar fram i obalans, varv efter varv i ridhuset i 60-minuter långa pass. Angående nästa års tävlingsplan så är den rimlig om det inte blir några längre träningsuppehåll, och mina mål kräver inte heller någon framstressad träning utan innebär bara att vi tränar på så som vi gör nu. Så någon extra snabb utveckling är det inte frågan om, utan vi tränar på och försöker befästa dessa nya rörelser så som byten, piruetter och galoppslutor. 
 
Jag undrar hur du gör för att hålla dina stövlar i bästa skick? Du verkar lyckas hålla dem fina från vad jag sett på dina bilder;) Vad putsar du med och har du något speciellt till lackstövlarna?
Eftersom jag bara använder mina lackstövlar på tävling så är dom i nyskick, så dom behöver jag inte ägna mycket tid åt. Jag torkar av delen med lack med en babyservett och någon gång har jag använt lackputset från Königs som följde med stövlarna. Foten som är i läder putsar jag med vanlig svart skokräm och borstar upp med en borste för glansen. Sista finish med en nylonstrumpa som ger en superblank yta! Mina bruna stövlar torkar jag av med en babyservett efter varje träning för att hålla dom dammfria och putsar med ofärgad skokräm. Läderfett skulle aldrig komma i närheten av mina stövlar då jag vill hålla dom så hårda som möjligt och inte vill mjuka upp lädret i onödan. Hårda dressyrstövlar ska torkas av med en trasa och sedan putsas med skokräm för att hålla sig hårda och inte sänka sig/bli mjuka i lädret. Stort nej på allt annat!
 
 
 
När du beställde dina bruna ridstövlar, hur många cm extra beställde du utöver vad du mätt på dina ben? Jag får en känsla av att königs sjunker ganska mycket men dina har ju hållet sig skitsnygga!
Mina har kanske sjunkit en centimeter, väldigt lite i alla fall. Men jag sköter dom noga och har dom bara när jag rider, går inte runt och gör en massa saker i dom i stallet (det vore i och för sig omöjligt för kan knappt böja mig i dom). Jag valde i alla fall att lägga 3 cm extra mot vad mitt knäveck är och det blev vrålhögt men så värt det. Jag la in kilar på 2 cm och då gick det att rida in dom, om än knappt. Kilarna sitter kvar ännu haha... och då är dom skyhöga ändå. HÄR kan du läsa mina svar på "stövelfrågestunden" om du undrar något annat.
 
 

Prommis

 
Fortfarande supernöjda med våra "stable boots"! Någon tyckte att dom såg varma ut men det är andas-material och dom är väldigt lätta och luftiga, samtidigt som dom känns som att dom går att lita på rent skyddsmässigt. Bra köp där. 

Kanon igen

Ett par orena byten, men överlag många klockrena luftiga byten på hjälpen. En så otroligt häftig känsla! Nu har det verkligen börjat fastna vad som är rätt och vad som är fel hos honom. Traven var även kanon idag med flera fina passage-steg i samlingen.
 
Nu ska vi repetera bytena imorgon och sedan blir det vilodag på söndag. Från och med måndag så kommer det att vara en veckas "bytesfritt" där vi bara rider rörelser ur MSVC på träning. Detta för att försöka undvika att han byter under meetinget kommande helg. Skulle han lägga in något byte på tävlingsbanan (jag räknar nästan med det) så är det ingen fara, vi får helt enkelt rida jäkligt bra på dom andra punkterna så det väger upp! :) Håller på att längta ihjäl mig efter Dyltabruks tävlingar rent ut sagt, det ska bli så galet kul. Bra arrangerade tävlingar, mycket flotta hästar som ska dit och så alla bästa tävlingskompisar man träffar hela helgen. Bland annat ska ju Matilda och Wanda dit, tjoho.
 
Nu blir det jobb!

Strawberry

Med en sån här uppladdning på morgonen kan man ju inte annat än rida bra, eller?! Nu: bytesträning.
 
 

Let's go

Första delen av svar på frågestunden, nu kör vi!
 
 
 
Jag undrar vad det var som du föll för när du träffade Danny första gången?
Jag vet inte om jag "föll" för honom men jag såg potentialen. En rörlig häst med tre jämna gångarter, ingen sämre än den andra utan väldigt lagom med bra utvecklingsbarhet. Suverän ridbarhet, positiv och framåt. 
 
Hur är Danny i hanteringen, att leda till hagen och pyssla med osv?
Som ett lamm. Hästskötarna på Segersta älskade honom för att "han är så snäll!!". Alltid glad, lägger aldrig öronen bakåt, snäll att leda även om han kan bli väldigt pigg - men då får man bromsa honom. Helt okomplicerad i all hantering men kan bli lite arg på andra hästar vid fodringar haha.. :)
 
Hur ser din drömhäst ut?
Sportig, långbent och nätt. Väl ansatt hals med välformad nacke. Nätt huvud, gärna lite åt welsh-hållet tänk typ hingsten Ampere. Och så kolsvart förstås.
 
Tar du emot häst och ryttare för lite hjälp med träning? 
Skulle du tycka det var värt att komma med sin häst i så fall (att du känner själv att du skulle ha en del att tillföra?)
Nej det gör jag inte och eftersom jag inte är utbildad tränare så skulle jag rekomendera att man tog hjälp av en sådan istället. Dock är min plan att börja utbilda mig till både C-tränare och dressyrdomare så snart jag har fyllt 22 år och sedan examinera mig vid 25 år som är minimiålder. 
 
Om man vill ha en bra sadel men inte lägga en hel förmögenhet (unghäst som ändrar sig) vart ska man vända sig tycker du? Kanske max 15 000:-. 
Strömsholm, sharpman, mustang, Böckman, sadelmagasinet, andra tips??
Ärligt talat, ingen aning. Inte Strömsholm i alla fall.. Har hört väldigt gott om både Sharpman och Mustang dock.
 
I hästvärlden finns det ju fullt av förståsigpåare, alla vet bäst om hur hästar ska skötas, hanteras och ridas. Din blogg är ju såpass stor att du rimligtvis utsätts ganska ofta för det. Hur påverkas du av det? Blir du arg/ledsen/osäker? Lyssnar du på åsikterna eller har du såpass med självförtroende att du litar helt på digsjäjv och de närmast runt dig?
Jag kör helt mitt eget race och kan tycka att det är otroligt roligt när folk tror att jag kommer ändra mitt sätt bara för att dom kommenterar "Stackars stackars häst som har benskydd i hagen!!" etc. Jag har ärligt talat väldigt bra självförtroende och har aldrig blivit osäker eller ändrat något för att en läsare i bloggen kommenterat någonting. Dock vet jag själv att jag gör ganska stor skillnad på vem som lägger sig i, är det någon som rider på lägre nivå än vad jag själv gör så går det bort direkt - medan någon som kommit längre blir betydligt mer lyssnad på. Krasst men sant.
 
Vad är DINA framtidsplaner? (Jobb/resa/utbildning)?
Just nu lever jag i nuet. Vill inte bo kvar i Falun hela livet, vill gärna mer söderut och bo i en lite större stad. Utbilda mig är självklart, men det är jag inte redo för nu. Är lite sugen på att läsa till socionom och rent tidsmässigt kanske jag vill börja utbildningen inom ett par år. Resa hade jag velat gjort i mängder, men som ni vet kostar det rejält att hålla en tävlingshäst så dom flesta pengarna går till det. Jag försöker spara det jag kan och hoppas komma iväg på lite kortare resor så ofta jag kan. Nu till sensommaren blir det exempel en vecka på Rhodos och kanske får jag möjlighet att åka någon vecka i vinter till något varmt land. Har många vänner som sparat mycket pengar och sedan åkt runt och sett världen, rest mellan länder och så. Givetvis hade även jag velat detta, men just nu vill jag lägga allt jag kan på träning och tävling. Att vara borta i 2-3 månader är då ingen möjlighet just nu, men jag får beta av länderna med lite kortare resor vid olika tillfällen istället :)
 
Nämn tre saker du vill bli bättre med inom ridningen, och tre saker du tycker är din styrka.
Tre saker jag vill förbättra är min bålstabilitet, kondition och framförallt kvickhet. Även om Danny är en het häst kräver han sin ridning för att hålla sig elektrisk och kvick i fötterna och jag blir ibland lite för passiv. Tre styrkor är nog att jag har en naturligt bra sits med stilla ben, och då är Danny ingen lätt häst att sitta ner på ska ni veta haha! Och min vinnarskalle och förmåga att rida bra på tävling.
 
Hur vill du att din framtiden ser ut om 1, 5 och 10 år?
Om ett år är jag förmodligen kvar i Falun och jobbar på, helst med en fast anställning någonstans. Kanske har jag börjat fundera på allvar med flytt till annan stad, börja plugga eller något annat. Om 5 år var svår, men om 10 år är jag 31 år. Har utbildat mig klart och arbetar inom det jag utbildat mig till, förhoppningsvis trivs jag kanon med det jag gör. Min dröm är att jobba kanske 80% med ett vanligt jobb och sedan fylla upp den sista tiden med tränar- och domararbete inom dressyr. Jag älskar att ha ledarrollen och skulle tycka att det vore riktigt roligt att lära ut det som jag själv brinner för. I övrigt hoppas jag att jag har en familj som jag älskar och att vi bor i en stad vi trivs, och vill bo kvar i. 
 
Vad har du för musiksmak?
House och riktig klubbmusik! Sedan lyssnar jag på ganska blandat, men sätter man på NRJ på radion går det alltid hem.
 
Drömresemål?
Oj så svårt! Jag är typen som älskar tropiska ställen. Fruktigt, grönska och vita stränder med korallblått vatten. Drömresmålen får nog bli Maldiverna, Seychellerna, Karibien/Västindien. Ni fattar...
 
Favoritmaträtt?
Svårt! Såhär på sommaren får jag nog säga grillat kött med färskpotatis i ugn och beasås. I övrigt älskar jag tacos, pizza och skaldjur.
 
Vad gör dig LYCKLIG? Så där kolsyre-bubblande-glad?
Får nog säga min familj, Danny och så min pojkvän. Och så när det går grymt bra på tävling haha!
 
Har du instagram
Nej.
 
Morgontrött eller kvällspigg?
Inte speciellt morgontrött! Sover sällan längre än 09.00 och går gärna upp vid 8-tiden även om jag är ledig, för då tycker jag att man hinner med mycket under dagen. Går inte och lägger mig så överdrivet tidigt, blir ofta vid 23.30 på vardagar. 
 
Om du inte hade haft Danny och hästintresset vad hade du lagt din tid på då?
Oj. Eftersom jag är en tävlingsmänniska utan dess like hade jag definitivt behövt ägna mig åt någonting man kan tävla i. Har även en fot i hundvärlden med utställningar och lydnadstävlingar, så det hade nog blivit en riktig tävlingsvovve. I övrigt tror jag att jag hade tränat ganska mycket själv och även festat en hel del mer. Och så framförallt hade jag rest och sett världen!
 
Hur KÄNNS det att få träna och rida en sån fin häst som Danny?
Haha tack! Det känns fantastiskt ibland och lika dåligt som för vem som helst en dag det går mindre bra. Men överlag är jag otroligt lycklig över att få sitta i sadeln på en sån arbetsmaskin som Danny.
 
Står Danny med skydd hela dygnet eller större delen av? Varför i så fall?
 Ja det gör han. Han har benskydd + boots, lindor med långa paddar eller stallbandage i hagen. På natten sover han inte alltid med någonting på benen, men efter träningar vill jag gärna att han är lindad eller har stallbandage. Skydd i hagen har han för att han inte ska göra illa sig, och lindor på natten har han för att han inte ska göra illa sig och för att hålla igång blodcirkulationen med värmen som paddarna tillför.
 
 
 
Du skrev tidigare att du hellre lade pengar på att träna/skicka Danny för/till Jeanna i stället för att träna hemma varje vecka. Varför resonerar du så (säger inte att det är rätt eller fel, vill bara höra hur du tänker)?
Därför att givetvis så lär han in bytena snabbare på tre intensiva veckor hos ett proffs där hon trimmar honom varje dag (förrutom vilodagar) istället för hemma hos mig som rider för tränare ungefär en gång i veckan. Förstå hur många veckor det skulle ta innan vi ens var i närheten av det jobb Jeanna kunde göra på tre veckor. Eller hur menar du? :)

Snabbupdate

Svar på första delen av frågorna kommer imorgon för då är jag ledig! Jag går på sommarschema nu och har nästan en heltid, därför jobbar jag verkligen mycket när jag väl jobbar då jag nästan bara har 12- eller 24 timmarspass. Det passar mig dock perfekt och ger mig många 3-dagarsledigt eller till och med 4 dagar ledigt någon gång. Är på jobbet nu men har inte natten så får åka hem redan ikväll.
 
Imorgon blir det höhämtning så veckans styrkepass blir det garanterat då. Som hästtjej behöver man inte gå på gym inte, räcker med att bära flera hundra kilo hö då och då ;) Puh hoppas faktiskt att det inte blir för varmt ute för då är det verkligen ett svettigt jobb att göra. Men pållarna lär ju äta så! 
 
Menmen, nu ska jag återgå till lite kvällsmys här på jobbet. Allt är klart för en stund med matlagning, städning, tvätt och allt det där vanliga dagpysslet - så nu blir det lugnt för kvällen. Har faktiskt redan läst en halv bok idag så tänkte krypa ner i soffan och avverka andra halvan nu! Skriver som sagt lite svar på era frågor imorgon.
 

SÅ DUKTIG

Nu svävar jag på moln igen! Jösses jösses. Började passet med en lättare framridning där Danny fick galoppera sig varm i kläderna. Sedan styrde jag en kort diagonal och gjorde ett klockrent byte åt höger till vänster, för att sedan styra tillbaka i en till kort diagonal - klockrent byte vänster till höger. Wow! Sedan gjorde vi inget mer utan väntade på min tränare som skulle hjälpa mig idag. 
 
När Marika kom in i ridhuset för att hjälpa mig tjoade jag "Nu är han värd guld och gröna skogar!!!" varav hon svarar "Det är då upp till bevis.." och sedan började vi helt enkelt med bytena. Jag tror vi gjorde 4 byten åt varje håll på diagonalen, varav 7 av 8 byten totalt var klockrena, lugna luftiga och på hjälpen. Ett blev orent och då gjorde vi halt, vände och tog samma linje igen - då perfekt. Räknar man in dom två bytena vi gjorde innan Marika kom gjorde vi alltså 9 klockrena byten av 10, helt magiskt! Duktiga duktiga Danny. Vi slutade snabbt och sedan tog vi trav.
 
Öppnorna var kanon, slutorna ganska bra. Galoppslutorna börjar bli ganska bra dom med! Han smyger lite för mycket åt sidan och vi vill få honom att visa mer power och gest, men det kommer. Lite vilopaus och sedan fick även Marika jobba lite för då började vi med piaffen (om vi kan kalla det så än, men det ska ju bli piaff av det!). Vi skrittade runt spåret, jag med ett spö i handen och Marika med ett spö från marken. "Dutt, dutt, dutt" ja inte fattade han speciellt mycket mer några fina tramp fick vi till. Jag tror att poletten behöver trilla ner lite, sedan ska det nog bli piaff av det där! I samma veva tog vi lite passage när han var såpass kvick i fötterna efter trampjobbet och där fattar han mycket mer. Dock blir han väldigt stark och vill gärna sänka ryggen och bli öppen, så jag ska jobba lite med kadensen när han har en lös graman på sig. Bara som hjälp att hålla honom på tygel så jag kan koncentrera mig på att få jämna, luftiga steg. Det är nämligen väldigt svårt såhär i början att hålla honom loss, hålla honom på jämna steg, få honom kvick och dessutom inte låta det rinna iväg framåt. Dock är det såklart en styrkefråga och det är inte "bara" att lära sig gå i passage inte! 
 
Vi avslutade med lite trav som kändes bra men utan det där sista elektriska, men han var förmodligen ganska trött efter allt jobb så det var helt OK!
 

Du trötta människa som kommenterar

Lägg ner. Har fått flera tråkiga kommentarer i frågestunden om "att jag har mobbat Therese och talat illa om hennes hästar". Skärp dig, det där är total osanning. Jag och Therese är jättebra kompisar, vi har varit kollegor en hel säsong på Falu Snowpark, åkt och tränat hos Jeanna och är absolut den på Falu RK som jag känner är mest lik mig. Hennes "Loppan" är utan tvekan den häst jag skulle välja på klubben om jag inte fick ha Danny och hennes häst är dessutom en av dom ballaste jag vet. Så kom igen...
 
Först printade jag kommentarerna och skickade till Therese och vi asgarvade åt hela situationen, men sedan kom det fler kommentarer som var direkt ute efter att trigga bråk och då blev vi bara trött på personen istället. Så, du som kommenterar och verkar vara ute efter att få någon slags osämja mellan mig och Therese - det kommer inte leda någon vart.
 
Har raderat dom trötta kommentarer som bara skapade en tråkig stämning i frågestunden.
 
 
 

Massor med frågor

Det har rullat in mängder med frågor i kommentarsfälten senaste veckan och jag svarar tyvärr väldigt sällan på dessa direkt under inläggen. Därför tänkte jag ge er chansen att fråga på om allt möjligt nu medan jag jobbar ett 08.00-21.00 pass. 
 
Fritt fram, kanske frågor om Segersta-visiten, Danny hemma eller något helt annat! 
 
Stopp, stopp! Nu är det väldigt många frågor som jag ska svara på, det får räcka så :)
 

Så sann, så sann

Hittade denna på Havrepappas blogg och den muntrade upp mig lite hahah... Kan man byta ut "ponny" mot "häst" så går den hem hos mig alla gånger.
 
Hahah...
 
 

Sliter mitt hår

Vilket dåligt pass vi lyckades med i morse. Det började helt fantastiskt, han satte byte efter byte. Klockrena på diagonalen, luftiga och rena. Åt båda håll och inte ett enda orent. Avslutade ganska snabbt då jag inte ville nöta när det gick så bra! Man ska ju sluta när det går som bäst...
 
Började istället göra lite galoppjobb med lite slutor och samlingsarbete, sedan skulle vi ta den förvända galoppen och här börjar det strula. Danny är så inne i "bytes-tänket" att han byter hejvilt från förvända, inte en enda kortsida kunde han vara kvar i förvänd. Jag envisades med att fortsätta till han tagit några linjer i förvänd, och till slut gick det. Dock var så gott som alla ofrivilliga byten från förvänd orena så jag ville ju inte avsluta i ett läge där han inte gjort rena byten. Jag tänkte att jag tar ett byte åt varje håll så får det vara bra sedan! Trodde jag ja... Nej, inledningen med rena byten i början av passet var som bortblåst och nu gick han in i ett läge där han inte gjorde ett enda rent byte. Det var orent, orent, orent, spänt och studsigt. Åt båda håll. Åh !!!! Men jag vägrade att sluta på det viset så det var bara att fortsätta. Till slut, efter att både jag och Danny var riktigt frustrerade lyckades vi få till ett rent åt varje håll, efter varandra. Massor av beröm och sedan slutade vi.
 
Nu vet jag i alla fall att han inte är mogen att jobba både byten och förvänd galopp på samma pass, så det blir dagens läxa. Antingen jobbar jag med bytena, ELLER förvända än så länge. Om jag bara hade tagit trav direkt efter alla rena byten hade vi haft ett pass med klockrena byten rätt igenom - så ska det vara! Menmen, nu vet jag det och jag hoppas att nästa pass börjar lika bra som detta gjorde - då gör vi om, och gör rätt. Blä.
 

Super!

Passformen var perfekt, så nöjd!

Massor av shopping

Tog med mig Elin som smakråd och sedan blev det massor av inköp, är helt trött nu haha.. Mest nöjd är jag med mitt inköp till Danny! Kraftiga stallboots med mjuk och härlig insida som det inte fastnar spån på. Lite halvhård utsida och skyddar ordentligt mot slag. Får utvärdera passformen så snart jag har provat dom, men det är skyddande kardborre runt kotan och kraftiga fästen överallt - så jag tror att det blir kanonbra. Tanken är att han ska kunna sova i dessa (det är dom till för) och även kunna ha dom ute i hagen då dom skyddar betydligt mer än dom strykkappor han oftast går med nu. Dom ska även användas i transporten då jag avskyr och inte använder transportskydd (Danny har lindor + boots).
 
Vi laddade upp för shopping på Waynes, snygga Elin:
 
 
Sedan blev det massa inköp!!
 
 
Och mina nya boots! 1200 kr för alla 4. Från Sarm Hippique!
 
 
 

Puh!

Har precis jobbat 16 timmar, nu blir det shopping åt brorsorna som fyller år imorgon. Därefter Norells hästsport! :)

Målsättning för Danny 2013/2014

Jag har hållit lite på målsättningen då jag inte riktigt kunnat avgöra vad som är realistiskt eller inte, men den senaste tidens träning (både hos mig och Jeanna) har gett mig lite grund för att sätta upp mål.
 
Jag tycker alltid att det är svårt med mål, inte för att jag har svårt att avgöra om vi platsar i en klass eller inte - utan för att en häst är ett levande ting som lätt kan skada sig. En tajt målsättning kan därmed raseras på grund av en lindrig skada som kanske "bara" ger 4-8 veckors vila. Därför är det inte helt enkelt när man ska sätta sig och fundera på dom långsiktiga målen, men för att göra det enkelt: Detta är mål som förutsätter att jag kan träna på för fullt med Danny hela vägen fram. Givetvis kommer han att ha viloperioder, men förhoppningsvis inga ofrivilliga längre uppehåll (ex. skada på mig eller honom).
 
2013:
Han kommer att starta tre stycken MSVC-klasser under Dyltabruks meeting nu 5-7 juli. Lite beroende på hur detta går får vi se om det blir några fler starter i MSVC. Går det bra i Dylta kommer vi förmodligen inte att starta mer förrän vi är redo att rida en lättare MSVB. Jag vill lägga tiden på träning istället för att nöta klasser som vi redan "kan". 
 
Förhoppningsvis är han redo att gå MSVB under hösten i år. Vi tränar på med detta som mål! Dock kommer jag inte att starta förrän jag känner att bytena är ganska befästa och på hjälpen. 
 
2014:
Nu har vi tränat en hel vinter. Bytena bör sitta riktigt bra och piruetterna i galoppen ska vara befästa. Under våren 2014 vill jag rida MSVB med säkra resultat. Till sensommaren hoppas jag att vi ska börja bli startklara för MSVA/PSG. Jag tror ärligt talat att om bara bytena sitter så kommer resten att gå ganska fort då Danny redan börjat med många rörelser ur lite högre klasser (galoppslutor, travsaxar, lite piruettarbete mm.)
 
Har fått många frågor om detta så nu vet ni lite mer! :) 
 
 
 

Glad midsommar

Tack för alla fantastiska kommentarer senaste dagarna, ni är underbara! 
 
 

Sunshine

Ligger och solar under en blå himmel, underbart. Senare blir det Danny och midsommarmiddag med familjen innan jag drar vidare på kvällen. Ska försöka hinna skriva om Marika-träningen också, bästa grymma Danny!!!

Bildbomb Segersta

Det är en fördel att ha en Iphone med fungerande kamera allså, en helt ny värld haha! Här kommer i alla fall en del bilder som togs i förrgår när vi hämtade hem Danny.
 
På plats, här är det full fart som vanligt med mycket träningar och människor/hästar som rör sig. Det finns alltid roliga ekipage att titta på!
 
 
Ett av dom tränande ekiagen var härliga Julia och Cilantro "Sillen". Han gick unghäst-VM med Jeanna förra året men nu är han för fullt i Julias händer. Dom var alltid lika glada och det var jätteroligt att träffa på dom igen. Team Sillen är där och tränar för Jeanna nästan hela tiden och jag ska försöka haka på, är alltid roligare när man är på Segersta tillsammans med någon. Som när jag och Therese var där i höstas! :)
 
 
Lite Segersta  i kvällssol.
 
 
Lite träning!
 
 
 

Just nu:

Träning för Marika! Nu får vi se hur vi lyckas med bytena, men han gjorde två klockrena åt båda håll med mig igår :)
 
 

Aldrig

Många tycker att jag ska överväga en försäljning redan idag, haha aldrig i livet. Speciellt när argumentet är att "han kan skada sig imorgon och vara värd noll". Ja men det kan väl hästen som köps in istället för Danny också?!

Dessutom så skulle jag bara sälja honom för att lägga ganska rejält ned pengar på en riktigt bra unghäst, men jag vill absolut inte börja om med en ny häst nu när jag är mitt i utbildning av Danny? Nej nu vet jag inte hur ni resonerar faktiskt. Jag vill bli "färdig" med Danny och inte börja med unghästridning när jag äntligen står med en häst som är mitt i det roligaste. Rida rörelser, tävla, träna.

Nej, någon försäljning nu efter endast ett år med Danny kommer inte att ske, inte en chans.

Inte alltid så självklart...

Ja hjärnan snurrar och känslorna med. Men samtidigt är jag helt säker på mitt beslut i dagsläget.
 
Som ni vet är man sårbar med "bara" en häst. Den kan skada sig, eller i värsta fall behöva avlivas. Att stå med två hästar hade givetvis varit det optimala, men jag har inte pengarna för dubbla stallhyror/försäkringar/etc. för som ni vet kostar det rejält att ha en tävlingshäst. För det är skillnad på hobbyhäst i skogsstall utan ridbana, kontra tävlingshäst på anläggning. Det skiljer framförallt mycket på försäkringskostnaden och bara Dannys försäkring kostar mig 1000 kr i månaden. Men, nu var det inte detta jag skulle skriva om även om det på ett vis hör ihop - för hade man haft obegränsat med pengar hade man kunnat samla hästar på hög och inte behövt sälja för att få råd till nästa lovande, ännu bättre häst.
 
Till saken. Jeanna frågade nämligen om jag kunde säga nej till vilket bud som helst på Danny, för det finns kunder på honom - och ärligt talat finns det kunder med pengar. Jag blev faktiskt lite chockad, men samtidigt vet jag precis hur kundkretsen ser ut på Segersta, och den dagen jag ska sälja honom kommer han förmodligen att få förmedlas därifrån. Där går hästarna genom kontakter, där säljs dom till människor som har andra summor att spela med än vad jag har. Jag har absolut ingen plan att sälja honom nu, han är mitt allt. Vi är mitt uppe i den roligaste perioden någonsin med en grym tävlingssäsong hittills, med byten på gång och utvecklingen går i rasande fart. Och som jag även sa till Jeanna, om jag skulle sälja honom nu skulle jag ändå lägga pengarna på att försöka hitta en motsvarande häst. Jag vill upp i klasserna nu, jag vill vidare. Inte börja om med någon ny häst just nu.
 
Efter att ha tackat nej till detta så förklarade Jeanna att han är den typen av häst som går som smör. Ung, lagom stor (169 cm), sportmodell och så en extremt hög ridbarhet. Han är så otroligt lättriden och har massor av motor. Går av sig själv helt enkelt och gör det dessutom ganska bra. 
 
Men, vi diskuterade en stund och ärligt talat så är det faktiskt så att det någon gång kan bli så att jag kommer till ett läge där jag "måste" sälja honom. Om han fortsätter enligt den plan som han utbildas genom, och går MSVA/PSG under nästa år och alltså gör det som 8 åring (vilket är ganska ungt i sammanhanget), då kan det faktiskt bli så att han blir värd för mycket för att jag ska kunna behålla honom. Kanske kan man behålla honom något år till, men det kan bli ett läge där jag kan sälja honom för en summa som gör att jag dels kan betala tillbaka pengarna jag lånade av mina föräldrar för att köpa honom för, dels ha råd att dessutom köpa en ny riktigt riktigt bra unghäst. En unghäst som kanske kan nå ännu högre, en häst som inte ligger ett år efter utan som man kan få uppleva hela resan med championat/falsterbo och hela köret. Det är klart att om Danny visar sig ha talang för alla rörelser i dom högre klasserna så hade jag gett mycket för att göra hela resan med just honom, men som "vanlig människa" är det inte alltid säkert att man kan behålla honom. 
 
Nu kör vi i alla fall, framtiden får utvisa. Någon försäljning i dagsläget är det inte frågan om, det är promt nej. Ett år, två år, kanske hela vägen? Jag är lycklig så länge jag kan vara med i team Danny! 
 
 

Ännu mer film wiho

Ett par stycken skrev att han har sämre galopp än trav, om ni jämför med bytesgaloppen som blir spänd och platt - ja. Om ni jämför med hans vanliga runda, luftiga galopp - nej. Däremot så rör han sig bättre i galoppen ju större språng han får ta, om ni till exempel kikar på galopplängningarna på tävlingsfilmerna så ser ni väldigt mycket luft under magen medan grundgaloppen är lite mer på marken.
 
Här kommer i alla fall lite vanligt galoppjobb från Segersta också! Välj gärna HD kvalite och helskärm här med.
 

Frukost

Sen ska jag åka och rida för första gången hemma på såå länge! Wiho.

Mer film

Oj så svårt det var att rida efter att inte suttit i sadeln på 3 veckor, men roligt var det! Danny hade massor med tryck och vi fick rida travslutor, vanligt travjobb och börja känna på lite "passage" som han dock gjorde 100 gånger bättre med Jeanna haha.. :) Hon hade även börjat trampa honom lite så nu har vi i läxa att lära honom piaff så snart som möjligt, för det var tydligen inte så långt borta. Jeanna sa att det är bra att passa på att lära in piaffen tidigt eftersom det blir väldigt mycket saker som "plötsligt" ska läras in så snart han kan bytena. Då ska det läras serier, piruetter, saxar etc. och då har man oftast inte lika mycket tid för piaff, därför måste vi nu passa på. Klokt tänkt och helt sant! 
 
I övrigt så är nu planen att rida på här hemma ett tag medan Jeanna åker till Aachen och tävlar. Jag ska bara rida byten om jag har min hemmatränare på marken (Marika) och får inte nöta något själv. Känns det bra och han gör rena byten får jag fortsätta jobba med dom, blir det en ond cirkel och han börjar byta orent så får jag inte göra några fler byten och då får han åka tillbaka till Segersta en sväng innan Falsterbo.
 
Välj förresten gärna HD kvalite och klicka upp i helskärm för att se det skarpt och bra!
 

Vi byter!!!

Inte är dom stora, men nog är det byten alltid! Tjoho, go Dannyman!
 
 

OJOJ

Har så mycket jag måste skriva om, massor av bilder, filmer, allt. Men nu måste jag verkligen iväg, så det får bli senare. Mot Falu RK, för nu är han äntligen hemma!!!
 
Kram på Segersta igår 
 
 

Påväg hem

Har MASSOR att berätta!

Mot Segersta! Wiho

Sms-updates

Får lite små-updates då och då av vänner som är på Segersta och tränar. Denna gång av Camilla som har en riktig Danny-kopia haha :) Hennes häst står i träning hos Mads!

Nu är det dock nära, ska på delegeringsprov nu på eftermiddagen (så att jag får ge läkemedel på jobbet) och sedan åker vi mot Enköping, tjoho!!!

Boende i Örebro (Dyltabruk)

Oops nu blev det panik för jag kom på att vi (jag) har glömt boka boende till Dyltabruks sommarmeeting i dressyr som alltså är den 5-7 juli. Förmodligen ska vi bara sova en natt och det blir lördag-söndag, men eventuellt skulle det kunna bli att vi åker ner redan på fredag - det är dock inte så troligt.
 
Nu till efterlysningen! Är det någon som vet något boende i närheten av Dyltabruks tävlingar? Alla vandrarhem är fullbokade och hotell känns onödigt dyrt... Kanske är det så att någon underbar läsare har ett rum att hyra ut?! Det är jag och mamma som åker och vi nöjer oss med det enklast möjliga :) Har ni något förslag får ni jättegärna höra av er, skicka ett mail till [email protected] ! Så nära Dyltabruks anläggning som möjligt, men vi är givetvis öppna för det mesta runt om Örebro.
 
Förra året på Dyltas meeting:
 
 
 

En mil senare

Sista dagen "semester" från hästeriet idag! Imorgon åker vi och hämtar honom, min pärla. Vi åker ner och vid 19.00 ska Jeanna rida honom och visa hur långt hon har kommit, sedan ska jag få prova rida med hennes hjälp :) Är nästan lite nervös haha, kanske har jag glömt hur man styr på tre veckor. Håller på att sakna ihjäl mig efter honom nu i alla fall så det känns helt otroligt att han ska stå i transporten hem imorgon kväll.
 
Gick i alla fall av mitt dygnspass i morse och har tagit det lite lugnt på morgonen, sedan blev det en pw på över en mil! Kändes jättebra och benen var pigga :)
 
 
 

Dygnspass på jobbet

Solen skiner, foppatofflorna är på och jag njuter faktiskt på jobbet. Snart lunch och sedan långpromenad ut i naturen! Blir kvar här till i morgon bitti :)

Har ni förresten önskemål om något speciellt inlägg? Kanske åsiktsinlägg eller något annat?

Bloggförbättring på ingång

Idag har jag köpt någonting som kommer att förändra mycket för bloggingen, åt det positiva hållet. Senaste halvåret har jag inte haft någon fungerande kamera på min gamla iphone 3gs, den har dessutom krånglat med blogg-appen och varit allmänt värdelös ur bloggperspektiv. Jag har därför konstant fått be kompisar att ta bloggbilder med sina telefoner och maila dom till mig, hur krångligt som helst. Som ni fattar kanske man inte släpar med sig systemkameran varje dag till stallet heller.
 
Sedan kraschade min gamla iphone helt i början av veckan och jag har fått leva med en ännu sämre telefon (knappt färgskärm hahah) och det blev panik. Dagen i ära har jag i alla fall fått köpa en kanonfin iphone 4s av en bloggläsare och jag är SÅ NÖJD! Kameran är super och jag kommer nu att kunna ta alla vardagsbilder själv, åh så roligt! Detta kommer att göra bloggandet så oändligt mycket lättare.
 
Har dessutom pratat med Jeanna som sa att allting går jättebra och att han gör framsteg för varje dag. Vi åker ner till Segersta på måndag kväll och hämtar honom, men först ska jag rida ett träningspass för Jeanna där. Hon kommer att visa lite och sedan ska jag få rida. Längtar så otroligt mycket :)
 
 

Men haha!

Helt sant, helt sant.
 
 
 

Saknar!

 
 

Dagen innan studenten

Jag är ledig och har ganska mycket att göra! Lite shopping på stan i form av studentpresenter, och så vanlig mathandling. Ska även in till tandläkaren och hämta papper som gör att min avslagna tand gick på förskräkringen, tack och lov! Det är ju svindyrt att laga tänder haha, huuh... Nu får jag dock tillbaka pengarna tack vare att det var en olycka från första början :) Tack trygghansa!
 
Jeanna har jag inte pratat något mer med, men Matilda spanade på honom när hon var där och tränade igår. Han stod snällt i hagen men var tydligen lite busig när dom ledde in honom haha.. Smsade dock Jeannas hästskötare och hon rapporterade att dom hade börjar ge honom lite mer kraftfoder och även hon bekräftade att han var lugn i hagen och fick vara ute mycket. Så skönt att höra!

Jobb 9-21

Första dagen på sommarschema! Känns kanon :) Går alltså på boendet hela sommaren och det är underbart att ha ett fast schema med tider istället för att springa runt som vikarie och aldrig veta när man blir bokad på jobb. 
 
Kom förresten på att det var väldigt praktiskt att Danny var borta en stund till, vi har nämligen studentvecka här och jag har flera kompisar som tar studenten. Detta innebär massor av roliga händelser med studentmottagningar, kika på utspring, bal och allt annat - så utan häst behöver man inte tänka så mycket på att planera in stallbesök och annat. Dessutom är jag ganska förkyld, så nu har jag verkligen fått chans att vila ordentligt.
 
Hoppas ni får en fin onsdag i alla fall! :)
 
 
 

Morning

Startade dagen med en powerwalk på 4 km innan frukost, fick till och med sällskap med mig - trevligt :) Sedan frukost och nu lite blogging innan jobbet. Vädret verkar lovande för lite solbränna och jag lär väl passa på nu när jag faktiskt har all tid i världen (vad gör folk utan häst på dagarna egentligen?!).
 
Att Danny blir kvar ett tag till känns jättebra och jag hoppas att Jeanna faktiskt kommer att kunna befästa lite byten nu på denna tid. Tänk om jag får hem honom och vi kan börja göra byten på riktigt, wow! Då är inte MSVB så långt borta med tanke på hur fint han har gått i MSVC nu under våren med sina resultat mellan 68-71%. Tjoho!!
 
 
 

Ingen Danny hem riktigt ännu.. :)

Buhu fast ändå lite woho.. Eftersom Jeanna inte åker på NM så stannar Danny kvar ett tag till där. Tanken var ju att han skulle åka hem och vila lite under veckan J var borta, och sedan tillbaka igen - men nu blir det inte så. Han har fått ta det lite lugnt nu under Strömsholmstävlingarna så från och med idag körde Jeanna på för fullt igen.
 
Detta blir bättre för Danny som slipper resa så mycket fram och tillbaka, dessutom har han "landat" på Segersta nu och det blir jättebra för honom att stanna lite till. Nu blir det ingen oändlig visit, men vi tar nog veckan ut i alla fall. Ska ringa och stämma av med Jeanna i slutet av veckan!
 
 
 

Saknar

Börjar längta efter att plocka hem honom nu, nu, nu! 
 

Nya hobbyn..?

Kanske säljer Danny och satsar på en DJ-karriär istället.. ? Eller ;) Det står i alla fall en Traktor S4 hemma i lägenheten just nu..
 
 
 

Snart tillbaka i vardagen

Ja snart är det slut på denna drygt två veckor långa "semester" från hästeriet. Förmodligen plockar vi hem Danny på tisdag så då är det tillbaka i dom vanliga rutinerna igen! Jag har inte pratat något mer med Jeanna sedan jag var där och kikade på honom, men hoppas att dom har gjort ytterligare några framsteg under veckan. Nästa vecka börjar även mitt sommarvikariat så då blir det verkligen fullt upp med jobb och allt.
 
Idag har jag i alla fall njutit av solen och även jobbat litegrann. Hade turen att bli bokad på "parkgruppen" som är en daglig verksamhet som arbetar utomhus - perfekt när solen skiner och man därmed får lite gratis solbränna ;) Har även hunnit en sväng hos mina föräldrar och blivit bjuden på grillat samt tagit hem en runda med minigolf (jag var kung). 
 

Men kom igen..

Mycket avundsjuk på mammas nya bil (det var ju hennes audi jag kvaddade, hehe). Denna kommer jag knappt få peta på, men har varit där och spanat in den idag i alla fall. Åhhhhh.....  En dag..
 

Lite film på mig och Danny

Mamma tog några klipp på oss också, hoppas ni tycker om! Man ser lite mer hur han har förstått kadensen i traven nu. 
  

Snabbvisit på Segersta var det

Jag somnade i soffan igår vid 21-tiden och sedan blev det ingen blogging haha... För trött. Inte så konstigt med tanke på hur dagen såg ut!
 
vid 04.50 ringde klockan och jag klev upp, åt lite frukost och drack 2 koppar kaffe. Dags att vakna till liv! På med kläder, packa jobbväskan och så körde jag iväg vid 05.30. Var lite osäker på hur lång tid det skulle ta att köra med bil utan släp, så hade god tid på mig för säkerhets skull. Med transport tar det 2,5 h, utan tog det 2 h! Framme vid 07.45, men då gjorde jag ett litet stopp också :) Framme på Segersta var det ljuvligt väder och jag småsprang fram till Dannys box, åååhh så jag har saknat honom! Massor av pussar och han såg mest förvånad ut. Helt lugn och tuggandes hö undrade han nog vad matte gjorde där så tidigt...
 
Efter lite mys blev det prat med hästskötaren som sa att han var så lugn och snäll, stod still i hagen och var allmänt okomplicerad - det låter som min Danny det! :) Kilade sedan in i ridhuset där Jeanna trimmade Liza, kikade på dom och sedan gjorde jag i ordning Danny själv. Hade lite abstinens efter att borsta och pyssla lite hah... Danny blev klar och 08.30 var han på plats i ridhuset och jag bad Jeanna rida på "som vanligt" och så kikade jag. OJOJ! En vecka har han varit där och vilken skillnad!!!
 
En otroligt imponerad matte fick sitta i soffan på Segersta och skåda sin häst komma in på diagonalen och göra rena byten på hjälpen. ALLA byten från höger till vänster var rena, lugna, kanonfina. Det såg ut som att han aldrig hade gjort något annat! :) Från vänster till höger var det svårare, där blev han lite spänd och då blir det lite hoppsanhejsan och byten hejvilt åt alla håll. Några rena och fina på hjälpen kom det dock, och han är ljusår framåt i utveckling överlag. På EN vecka! Wow wow wow. Jeanna sa att hon nu kommer fokusera på att jobba vidare åt det svåra hållet och att hon hoppas att dom ska befästas snart. Mot slutet tog hon lite trav, satte tryck och jag höll på att avlida av stolthet över att det var min pålle hon satt på. Som han travade!!! 
 
Nu är planen dock att han står kvar en vecka till och sedan hämtar vi hem honom. Jeanna ska iväg och rida Nordiska Mästerskapen så då kommer hon att vara borta. Förmodligen hinner hon inte befästa bytena riktigt på den korta tiden, så det blir hem och lite jogging för Dannys del. Sedan får han antagligen åka tillbaka någon vecka till och finslipa lite efter NM! Spännande i alla fall och jag kunde inte vara mer nöjd över Jeannas jobb med honom. Så värt att åka ner och se honom också! Fick dock kasta mig hemåt direkt efter träningen eftersom jag började jobbet vid 12.00 hemma i Falun - pust!
 
 
 

Vad som händer...

.. När ens mamma ska filma och det befinner sig ett ballt GP-ekipage i ridhuset samtidigt (Liza får sig ett riktigt mjölksyrearbete). Visst dom är bättre än oss, men hallå var det inte jag och Danny som skulle filmas hahah?! Detta är dock från när vi lämnade honom, kommer en lång rapport från förmiddagen på Segersta idag också! :)
  

05.50

Jag rullar för fullt mot Segersta och Enköping! Det blir träning och det ska bli så löjligt kul att se. Iiih!

Förmodligen mot Segersta imorgon

Nu har det blivit lite update igen på Dannyfronten! Jeanna smsade idag och berättade att hon skulle dels tävla i Strömsholm till helgen, dels delta i Nordiska Mästerskapen som är under nästa vecka. Danny kommer därför att vila lite mer, men hon skulle rida så mycket hon hinner. Förmodligen hämtar vi hem honom på onsdag nästa vecka innan Jeanna åker och tävlar NM! Då har han varit där i 2,5 vecka och det är förmodligen väldigt lagom som "första vända" där.
 
Jag själv åker förmodligen ner imorgonbitti tidigt och kikar på träningen, men det är inte helt bestämt ännu. Hoppas att det ska gå att få ihop med träningar, mitt jobb och annat - vi skulle höras under kvällen. Håll tummarna! :)
 
Vill hämta hem pålle nuu, saknar ihjäl mig!
 
 

Kvällens mästerverk

Godaste söndagsmaten, hemmagjord pizza! Vi blev så nöjda att vi var tvugna att ta bilder. Mmmm......
 

Rapport från Segersta!

Ja nu har jag en dagsfärsk rapport från Jeanna om Dannys bytesträning. Hon har jobbat på och ägnat i princip hela passen åt byten varje dag. Danny har börjat förstå lite mer vad det handlar om men börjat byta väldigt mycket av sig själv, och fått beröm för dom som varit rena medan orena hopp och skutt ignorerats och då har hon bara ridit vidare. 
 
I dagsläget är många byten rena men lite korta eller jämfota bak. Han blir lite spänd och hoppig, men han har lätt för att gå in i "slutar-andas-mode" när man lär in nya rörelser. Det var samma sak när vi började med förvända galoppen, då blev han väldigt spänd över att han inte riktigt förstod vad vi menade. Jeanna var dock nöjd och tyckte att han gjorde framsteg! Hon sa att hon var jättesugen på att jobba lite trav och andra rörelser också, men att hon ändå skulle lägga all energi på bytena. Annars blir han kvar där för evigt haha .. :)
 

Gårdagen

Vad ska man säga, det var KUNG. Har förresten pratat med Jeanna, skriver ett eget inlägg om Danny-läget senare. Spännande :) 
 
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151708121950719&set=vb.422260564452172&type=2&theater
 

Lördag

Började som sagt dagen som funktionär och nu fortsätter den med fullt ös och utgång i kväll. Tjejerna kommer hit på förfest och sedan blir det Gregori Klosman på Club Etage, kommer bli galet. 
 
Någon Danny-update får ni tyvärr inte idag, men förhoppningsvis under morgondagen! Tänk att han har varit borta en hel vecka nu, duktiga killen. Ska bli så spännande att prata med Jeanna!
 
Nu:
 
 

Funktionär

Tävlingar på hemmaplan igen, bara att slita på. Dock i sol och 22 grader så nu ska brännan bättras på!