Gissa höjden

Vi mätte Aval igår! Kanske inte stämmer på millimetern, men det borde vara ganska rätt. Han är just nu 158 cm i manken, några centimeter högre bak. Är 1,5 år gammal (blir alltså 2 år i vår). 
 
Det finns 4 helbrorsor, dom är 168 cm, 168 cm, 176 cm (!) och så har vi Aval som vi inte vet ännu. Någon som vågar slå gissning på hur hög han tänker bli?! 
 
 

Mot 2014

Gjorde årets sista pass i ridhuset i morse med Danny, min alltid lika arbetsvilliga kompis. Bytena satt, på diagonaler och från förvänd. Red inga försök till "serier", vill ha tränare på plats då. Idag var piaffen ännu ett steg närmare - han var verkligen jätteduktig. Tänker låta honom gå några ridpass till och se om jag kan få mer flyt i trampet, för då lovar jag att ni ska få film. Just nu är det ett par tramp, sedan tappar han takten, sedan något tramp igen. Gör även väldigt korta bitar, allt för att han hela tiden ska hinna få beröm och mycket klappar efter att han trampat rätt. Det handlar så mycket mer om att han ska hitta tekniken än bygga styrka nu i början. 
 
Efter det gjorde vi lite piruettarbete och åt höger är vi nu så långt fram att han kan vända i centrerade helpiruetter.
Åt vänster är vi fortfarande kvar på voltjobb och gör bara halva vändingar. Där måste han bli mjukare i bakbenen innan man kan börja vända, för just nu blir han mest spänd och tar lite kortare steg bak istället för att gå in och sätta sig med bakbenen djupt under som han gör åt höger. Vi fortsätter jobba! Avslutade med lite travarbete och så tog vi passage i ganska djup och lite lägre form för att känna att han tog den utan att spänna till i rygg och nacke - jättefin.
 
Året 2013 har varit fantastiskt och även om vi bara ridit MSVC/MSVB så har vi gjort det med bravour. Rent träningsmässigt har det hänt enormt mycket och i början av året trodde jag nog inte att han skulle göra piruetter och passage som 7-åring. Året 2014 hoppas jag att vi rider stadiga MSVB och debuterar MSVA/PSG. Jag hoppas även att serierna börjar sitta och att jag om ett år igen kan skriva att han gör passage-piaff övergångar. 
 
Dessutom får vi inte glömma att 2014 är Avalanches år, för nästa höst kommer ni förhoppningsvis få se bilder när jag för första gången sitter på hans rygg! 
 
 

Lite närmare

Piaffen har inte riktigt landat hos Danny ännu, men eftersom vi fick läxa av Jeanna att verkligen ta tag i piaffarbetet så har vi börjat. Idag var ett stort kliv framåt! Skrittade med spö i båda händerna och Danny blängde lite misstänksamt.. Smackade sedan igång honom som jag gör i passagen och han blev lite upprörd, hoppade lite upp och ner men sedan kom två riktiga tramp - bra! Massa beröm. Om det är något som Danny lyssnar till extra mycket så är det beröm, han blir väldigt glad och vill genast göra rätt igen. Nytt försök - nu kom ett par tramp nästan direkt! Eftersom han inte varit i närheten av att sätta fötterna i rätt ordning tidigare blev detta en väldig vändpunkt. Antingen har han trampat enbart med bakbenen, eller med frambenen eller inget alls tidigare. Nu var alla fyra fötter i samarbete! Vilken rolig känsla och jag blev både förvånad och jätteglad när jag såg honom i spegeln. 
 
Passagen tog också lite tid innan det landade hos honom - men så snart han förstod satt den som en smäck. Hoppas att piaffen ska bli lite likadan. Det har egentligen varit lite så i alla rörelser han har lärt in och jag vet när vi höll på med den förvända galoppen, puuh... Han bytte, bytte, bytte och fattade inte alls att man skulle gå i "fel" galopp. Inga linjer gick, han höll inte förvända en sekund. Men så plötsligt förstod han vad vi menade och efter det satt förvända varje ridpass. Det enda som inte har blivit på detta sätt är bytena som fortfarande kan bli lite osäkra efter att han exempel har vilat och är extra het.
 
 
 
 

Svar på frågestund Avalanche

Stort grattis till både dig och din mamma! Det ska bli jätteroligt att se vad det blir av honom :) Hur mycket unghästvana har ni, hur mycket tror du att du/ni kommer att klara av att göra själv(a) och vad tror du att ni eventuellt behöver hjälp med? Nyfiken!

Tack så mycket! Vi kommer nog göra allt själva, lite beroende på hur han beter sig när vi närmar oss inridning. Han är väldigt okomplicerad och snäll i dagsläget så det hoppas jag håller i sig.

Hur har arbetet börjat? är han 2 år? tömkör du? har han träns på sig? När börjar du med sånt? 

Han är bara 1,5 år, blir 2 år under 2014. Han kommer att börja tömköras lite under våren (eller snarare träna på "styrning" mer än arbetas). Han har haft träns, täcke och benskydd på sig än så länge. Står snällt på stallgången och är väldigt vänlig och snäll. 

 
Vad har ni för mål de kommande åren?
Att han ska vara en trevlig häst till min mamma och att han ska gå unghästchampionaten med bra resultat med mig.
 
Är det din mamma som äger honom? Ska hon rida in han och allt själv? 
Det är min mamma som äger honom och således hennes lilla prins. Vi kommer att hjälpas åt med allt från inlärning av tömkörning, sadel och inridning
 
Är det du som ska rida in honom? 
Ska din mamma också rida? 
Hur gjorde ni med röntgen när ni köpte en så ung häst(är det ens idé att röntga när de har så mkt kvar att växa)? Ska bli jättekul att få läsa om hans utveckling! Så jag hoppas du fortsätter blogga massa om honom. Spännande:)
Ja det är planen att jag ska rida in honom, men framöver ska han fungera som en trevlig häst till min mamma samt förhoppningsvis en påläggskalv till tävling för mig. Han är röntgad för att utesluta lösa benbitar.
 
Du skriver att det är din mammas häst och att du gärna vill rida championaten. Betyder detta att du har en så grym mamma att ni hoppas att hon ska utbilda och kvala honom till championaten och att du sedan ska starta championaten? Eller har hon köpt honom till dig så att du ska utbilda och tävla honom? Kul annars om du har en så duktig mamma men har inte fått den uppfattningen genom bloggen tidigare. Hur som helst, Lycka till!!!
Mamma har inget tävlingsintresse, men förhoppningvis ska Avalanche kunna fungera både för henne och mig på samma gång. Om han blir så bra som jag tror att han blir så är målsättningen att han går championaten framöver, i olika åldrar. Då med mig på ryggen eftersom mamma nog hellre hejar på honom från marken än tävlar själv. Avalanche är hennes häst, så han är inte köpt "till mig". Däremot hoppas jag såklart få ta del av denna fina häst!
 
Är han hingst och i sådana fall ska han fortsätta vara det?
Nej, han är kastrerad.
 
Berätta gärna om hur han har fötts upp. 
Vad är planen i framtiden, behålla båda eller sälja en av dem? 
Vilka svagheter/styrkor har han? Både psykiskt och fysiskt. 
Största skillnaderna mellan aval och danny? 
Hur lägger du och din mamma upp utbildningssystemet för honom. 
Han kommer från samma uppfödare som Danny och har gått på lösdrift. Planer i framtiden håller jag lite på... Svagheter och styrkor är svårt att avgöra ännu, men han är en otroligt vänlig själ och väldigt snäll. Skrittar i dagsläget ännu bättre än Danny (som även han har en bra skritt) och jag hoppas att han behåller detta även efter att han vuxit. Vi hanterar honom varje dag och kommer att hjälpas åt framöver med tömkörning, sadelvana och inridning. 
 
Han är underbar! Stort grattis till din mamma och såklart även till dig som får chans att se honom varje dag :) Du skrev att Avalanche kom från samma uppfödare som Danny, köpte ni Danny från danmark också? Hur gör man då med köpeavtal och så? På engelska?
Tack! Både Danny och Avalanche kommer från Danmark och det är samma uppfödare. Med Danny har vi ett svenskt och ett danskt köpeavtal, med Avalanche har vi ett danskt. 
 

Hur kommer 2014 se ut för Avals del? 
Ska ni börja tömköra och sådant i vår eller tar ni allt i höst? 
Han ser lite sen ut i kroppen eller är det bara bilderna? 
Jag vill se en gångartsfilm!! :D 

Han kommer att börja så smått med tömkörning i vår, sedan blir det bete hela sommaren och under hösten börjar vi "insittning". Han är 1,5 år, då är man inte direkt färdig i kroppen... :) Danny växte mycket mellan 5-6 år, kanske blir det lite lika med denna. Film kommer.

Massor av fina klappar

En hel hästiga! Mamma fick sig en fin lädergrimma till Avalanche också. Visar bilder på lite hästklappar sen. I övrigt en underbart mysig jul hos familjen med god mat och mysigt sällskap.

Bästa klappen var dock ingen hästklapp... En ny TV från LG som tar upp halva lägenheten ungefär. Haha wow! :)


Brorsorna

Nog är dom lika allt.. ❤😍


God Jul!





Julfirande

Dagarna har gått i ett! I lördags öppnade vi backen vilket innebar jobb hela helgen. Har på något vänster hunnit fixa julklappar och idag var jag ledig, så då har jag slagit in paket och gjort klart det mesta. 
 
Idag blir det "lilljulafton" med middag och paketlek, imorgon firar vi på riktigt. Jag går dock på jobb idag på boendet kl 21.00 och har natten fram till 08.00 - så julftonsmorgon blir tillsammans med dom på jobbet. Känns jättebra och jag får hela julafton fri efter det. Skriver kanske något inlägg imorgon, annars får ni ha en God Jul!! Danny och Avalanche hälsar så mycket dom med.
 
 
 

Den årliga julfrukosten

Ja den hade vi i morse på Källvikens gård! Förra året var jag ju inte med eftersom jag stod på klubben, så det var extra roligt idag. Tror inte ens hälften hamnade på bild men trevligt var det.







Första lilla nosandet på serier

Träning för Marika i morse och för första gången någonsin provade vi första steget till serier! Red runt i rättvänd galopp längs fyrkantsspåret, sedan ställde jag om, gjorde byteshjälp och Danny bytte till förvänd - första gången! Detta gjorde jag ganska direkt efter hörnet, sedan ut på långsidan och galopperade några språng och sedan bytte jag tillbaka till rättvänd. Med andra ord två byten på en långsida! Från rättvänd, till förvänd, tillbaka till rättvänd.
Vi höll ingen räkning och det blev lite olika många språng mellan bytena för varje försök, men detta var ändå det första lilla försöket till serier. Häftig känsla!
 
Sedan tog vi lite passage och ganska direkt efter detta tog Marika fram långa spöet och vi gjorde några piaff-försök från skritt längs fyrkantsspåret. Ingen överdriven framgång där och istället fick jag rida passage, sedan samla passagen tills han nästan stod på stället och då blev det mycket lättare att hitta några tramp ur det. Avslutade med trav och en kanonkänsla där han gjorde så flotta öppnor och även bra diagonalslutor vilket varit lite lurigt. Jeanna gav oss dock väldigt bra hjälp med detta sist och fick beröm för att dom var bättre nu :)
 
Nu ska jag snygga till mig lite, dra på fräscha kläder och så ska jag och pojkvännen ut och äta tillsammans med några vänner. Senare bio, dags för Hobbit 2! 
 
 

Paket från Hööks

Fick hem en beställning från Hööks såhär innan jul.. Allt var inte till mig, men en tidig julklapp till Danny fick öppnas innan julafton! Jag har nämligen en uppsjö av skrittäcken vilket är helt värdelöst när man har en childeric-sadel med singelkåpa. Du måste då nämligen lägga sidorna på skrittäcket under stiglädrena istället och sedan framför sadeln, då har du med andra ord tyg mellan dina ben och sadeln - inte OK. När jag rider ut fungerar det bra, för då lägger jag oftas skrittäcket över mina ben istället som extra värme, men ska man träna fungerar det dåligt.
 
Dessutom så "stör" det mig att se skrittäcket framför sadeln när jag tränar. Så nu beställde jag helt enkelt hem ett ländtäcke från Hööks som jag inte märker av. Perfekt i ridhuset när det blir lite kallare! Tyckte dessutom att det var riktigt snyggt. Lägger upp en bild när Danny har det på sig sen!
 
 
 
 

Woho vad det går!!

Danny gick som den kung han är i ridhuset idag på ett kort pass "check" inför morgondagens träning för Marika. Idag med piruetter åt båda håll och en spänstig trav med massor av turbo. Han är onekligen en häst på miljonen för mig, passar som handen i handsken. Mamma brukar säga att han är som en flatcoated retriever, enormt arbetsvillig, massor av willing to please och gör allt för sin matte.
 
Avalanche fick premiära på stallgången, så duktig! Fastknuten med snöre i grimman om något skulle hända, men han stod som lugnet själv. Lite rastlös och bet i grimskaften, men att det tog emot när han backade eller gick framåt störde honom inte alls. Mamma gjorde honom fin och passade på att lyfta lite hovar, inga problem. Han är väldigt välhanterad och är som en pärla i alla situationer. 
 
Hej hej vovven :D
 
 
Oj vad du kittlas matte, måste jag bli borstad?? Jahapp då står jag väl här då..
 
 
"Hörde att du var in till Aval före du hälsade på mig... INTE okej. Tänker inte se glad ut förrän du berättar att jag är bättre än lillebror.."
 
 
Lite smicker senare... Glad igen :D
 
 

Frågestund Avalanche

Jag vet inte riktigt vad ni är nyfikna på men om ni har några frågor om våran nya pärla så får ni gärna ställa dom här! 
 
 

Onsdag

Denna vecka har jag börjat jobba igen på Källviksbacken/Falu Snowpark där jag hör hemma på vintrarna. Det blir tredje säsongen för mig där och jag är så glad att vara tillbaka :)) Dessutom ligger denna skidanläggning precis bredvid stallet.. Ser nästan Danny i hagen från min arbetsplats - kan det bli bättre?
 
Danny har arbetat i tre dagar nu och fick sig en vilodag med promenad idag. Han har varit väldigt duktig och som ni såg på filmen nedan har piruetterna börjat falla på plats, visst är dom stora men han vänder ju wiho. Tänk så mycket som har hänt på drygt 1,5 år. Från LB till piruetter, passage, byten. Ingenting är svårt för denna herre, han förstår :) Dessutom lär jag ju med honom!! Visst hade jag Klas som var utbildad GP, men det var ju inte jag som hade utbildat honom till det - han var köpt "färdig". Så nu lär vi tillsammans jag och Dannepanne, tur det går ganska bra :D
 
Avalanche går i sin hage och tycker att livet är roligt :) Han fick träffa hovslagaren idag som lyfte fötter, tittade och klämde. Vi bestämde tid för verkning samma dag som Danny så det var lätt att hålla reda på. Man kan inte låta bli att skratta lite åt honom för att han är så söt. Världens längsta päls och så gänglig i kroppen. Gosi!!
 
 

Wiho snart så

Nog den mest centrerade helpiruetten vi har klarat av hittills, tjoho heja Dannepanne så duktig!! Det har verkligen gått bra sedan vi flyttade till Källviken, tror han gillar att träna här och jag med :)) 
 

Hagkompis till Aval

Vi mjukstartar med en glad 6-åring och lite senare kommer det förmodligen in ännu en kompis att leka med. Avalanche blev själaglad och överöste sin nya kompis med inbjudan till "ska vi leka!!". Travade runt, viftade med huvudet och gjorde några krumsprång. Vid lunchfodringen frågade han direkt sin nya vän om dom skulle dela lunchhög... Är ju mycket roligare att äta tillsammans istället för i olika högar :))
  

Do not forget

Att följa min instagram där jag nästan är mer aktiv än här. Fridahallgreen heter jag där! Idag blir det i alla fall frågestund om Avalanche lite senare och kanske några bilder då han ska släppas ihop med sina hästkompisar idag :)

Men aahh

Haha fredagskväll i denna lyan: Pojkvännen sitter och nöter snowboardfilmer på youtube, jag sitter och nöter dressyr... Lurarna i örorna och bara inspo, inspo, inspo. Allt från balla saluhästar till träningsklipp men framförallt tävlingsklipp på unga ryttare. Klart att jag kan sitta och titta på klipp från GP - men det är inte där jag är nu. Jag behöver se grym ridning i PSG, i MSVA. Titta på ekipage som ligger på den nivån eller lite högre, som ger resultat, som rider bra. Det är DÄR jag får min inspiration till att rida bättre. 
 
Jag står nu med en Danny som bara levererar och det vill jag ta till vara på varje minut han är i min ägo. Vi vill ut i säsongen 2014 och ha buskul!
 
 
 

Wow

Det har nu gått några dagar sedan Avalanche klev av lastbilen hos oss och jag vet knappt var jag ska säga.. Han är fantastisk. Så lugn, så magiskt vänlig och alltid glad. Väldigt nyfiken och kommer alltid fram om man ropar på honom i hagen, eller sticker ut huvudet när man öppnar stalldörren. Han slår Danny i "snällhet att leda" hundra gånger om, och då är ändå Danny väldigt snäll att gå med. Skillnaden är att Danny får man säga proo och bromsa medan Avalanche trippar lite försiktigt bakom en, men följer en som en skugga. Vi har även borstat och mamma har lyft hovarna på honom och han står som ett ljus hela tiden. 
 
Idag fick han gå ut i en större hage med mycket träd och han var helt ljuvlig att sitta och titta på. Plockade upp pinnar från marken och stod och viftade med, slängde iväg och "hämtade" igen. Drog i trädgrenar och pillade med allt han såg. Igår när mamma var och tittade till honom hade han stått och viftat hejvilt med vattenhinken, slängt ut den ur hagen och när mamma ställde in den så lyfte han upp den och kastade iväg igen. Hahah....
 
Danny då? Jo han tittar med en lång blick när jag går in i Avalanches hage istället för att gå till honom..  Ställer sig vid staketet nära, vill också hälsa på matte. Tur dom inte står i samma stall (men på samma anläggning) för då hade jag haft dåligt samvete varje gång jag gick till Aval. Men idag kom matte till honom direkt med grimma, in i stallet och göra i ordning för träning. Danny blev lite spänd och orolig, det märks att han har vilat för han är inte lika trygg i rutinerna som vanligt. Bara att stå i stallgången och bli borstad är svårt, det kryper i fötterna på honom och han har sådan överskottsenergi att han inte vet vart han ska ta vägen. Väl inne i ridhuset blev han lugnare och vi gjorde ett kort jobb med lite galopp och lite trav. Magisk känsla, han är så glad över att få träna igen. Öronen spetsade och matte fick bromsa, bromsa, bromsa på en Danny som var mjuk som smör. 
 
Lite bilder från senaste dagarna :)
 
 
 
 
 
 

I sadeln

Danny är lite ledsen över att matte gullar med någon annan än honom.. Men berättade att han är ju kungen och ingen annan och då blev han glad igen :) Ännu gladare blev han när matte drog på sig ridstövlarna och han fick komma in på 10 minuters jogging i ridhuset, tjoho äntligen och jättebra kändes det.


Visst ser jag ut som storebrorsan?? :D
 
 
Danny:
 
 

Välkommen Avalanche

Jag jobbade som sagt natt idag och mamma fick ta emot honom från lastbilen. Vid 05.40 dök han upp och klev rätt in i stallet! Då hade han åkt hela natten och var såå trött... 
 
Mamma ringde mig på jobbet och berättade att han såg ut som en nallebjörn, hade väldigt snälla ögon och var väldigt hög bak - vilket skvallrar om att han nog blir ganska stor. Danny är 168 cm vilket passar mig ganska bra, vi hoppas på något liknande i denna. När jag dök upp efter att jag slutat hade klockan blivit 07.30 och då orkade inte denna nallebjörn hålla ögonen uppe längre, utan det var en trött häst som låg med mulen i spånet när jag kom. Men han är helt underbar! Välmående och så vänlig. När han hade vaknat till liv efter sin sovstund så tittade han sig nyfiket runt och var inte speciellt bekymrad över att han nästan var själv i stallet. Vi gosade lite och han både åt och drack jättebra.
 
Men, ni är såklart nyfikna på vad det här är för en prins! Avalanche är född 2012 och alltså 1,5 år gammal. Det är med andra ord först nästa höst som han ska få prova att ha ryttare på ryggen, så just nu ska han bara gå och vara myshäst ett tag. Aval är efter Glocks Romanov (fd Blue Hors) och ni som gissat på att det är Dannys bror har helt rätt. Detta är en helbror till Danny och dom ser på pricken likadana ut. Mörkbruna med två vita kotor bak. Vi köpte honom nu direkt från samma danska uppfödare som vi köpte Danny av och det känns underbart. Vi har följt denna bror sedan han föddes och tryckt på med förfrågningar om han blir till salu eftersom den är så fin. Till slut fick vi erbjudande om köp eftersom hon var så nöjd med hur vi har förvaltat Danny. Vi kunde inte tacka nej! :) Några videos, bilder och massor av info senare blev köpet definitivt och nu är han här - världens finaste Avalanche. Om vi åkte ner till Danmark och tittade på honom? Nej, vi köpte honom baserat på de videos vi sett och Alice ord. Men största anledningen till att vi vågade "chansa" är givetvis för att den är helbror med Danny. 
 
Det kunde inte bli bättre och det ska bli otroligt roligt att matcha denna häst från början. 
 
 
 

Nu åker jag!

.. Och vi längtar här i Sverige! Tycker ni att han liknar någon speciell...? ;)

Snart påväg

Wihoo det drar ihop sig! Jag gör ett dygn på jobbet och går av passet imorgon, så mamma tar emot nya hästen imorgon bitti. Ska bli väldigt spännande och han är säkert väldigt trött efter en så lång resa.

Danny har vilat veckan ut men är ohalt. Ska börja jogga igång under denna vecka och jag hoppas att allt känns bra!

Dör haha

Surfade in på min kompis blogg tlhorses.se och fann denna print från hennes sambo. Ärligt talat jag skrattar så jag får ont i magen, är det såhär? Borde be alla pojkvänner svara på den frågan istället hahah...
 
 

Välkommen säger vi snart till en till dansk kille

Nej nu kan jag inte hålla mig längre..
 
Detaljerna får ni inte förrän på tisdag när stjärnan förmodligen anländer. Så ja, som flera redan gissat och en del vetat om - lilla team Hallgren utökar hästantalet när min mamma köper hem en fantastiskt fin, snart 2 år gammal häst från Danmark. Jag är så stolt att jag spricker över min mamma som gjort detta val och hon kommer att ha honom på samma anläggning som Danny nu fram till sommarbetet. Detta ger mig möjlighet att se honom varje dag och få följa honom från början.
 
En häst som vi tror enormt mycket på och som jag hoppas få rida med ära under framtida championat :) Danny får passa sig för denna nya, minst lika långbenta, konkurrens. Ni kommer att få veta allt bakom denna häst, stam och såklart bilder så snart han anlänt till Sverige. Håller vädret sig lugnt så att han kan åka över bron kliver han på bussen upp hit på måndag. Wow.
 
 

Bättre

Bra vid longering idag! Ohalt och rör sig som vanligt. Han vilar veckan ut med bara skrittpromenader och sedan får han jogga lite under nästa vecka så ser vi vad som händer. Nu är vi glada :)
 
 
 

Julklappstips

Hörni, ärligt talat så sitter jag och hoppas att jag har riktiga julklappsgenier till läsare där ute :) Ni får ge hur mycket förslag ni vill!! 
 
Det jag önskar är tips på presenter till;
 
.. Mamma
 
... Pappa
 
... Brorsor
 
... Pojkvän
 
... Tjejkompis
 
Sedan undrar jag också vad NI önskar er! För mamma har många gånger bett om en önskelista från mig nu.. och det var minst lika svårt :)
 
 

Vad vi har gjort ikväll:

Mysimys och hoppas ni tycker att min snigel är snyggast på plåten :))

Ahhhh

Spricker nästan av iver att få berätta för er men nu är det nära! Kanske har ni klurat, tror ni har listat ut eller så har ni ingen aning om vad som är på gång. Men det är otroligt spännande :))
 
Dagens D fick gå i hage en stund nu på morgonen, han var så lugn och duktig. 
 
 
 

Lite avvakta

Det var i lördags Danny gjorde illa sig och idag är det bättre. Han kom då in från hagen lite halt, svullen och varm i en bakkota. Dagen efter var han ganska kall i benet, svullnaden hade gett sig (mycket efter intensiv kylning) men fortfarande lite oren. Det är ingen hälta, men han tog lite kortare steg och det syntes att han inte tog för sig lika mycket som vanligt. Han har stått på box sedan dess, prommats 3 gånger om dagen och allt enligt min veterinärs rådgivning.
 
Redan idag var han bättre, inte varm eller svullen. Fortfarande lite stel i bakbenet och trampar inte igenom lika mycket som vanligt (detta är i trav, ohalt skritt). Men bättre även i traven. Ringde och pratade med min veternär som gav oss en rörlig tid på kliniken som vi får vid behov - i övrigt avvakta. Han ska nu inte tittas i trav på ett par dagar utan bara skrittas, eventuellt gå en stund i hage om han är lugn och så får vi ha is i magen. Blir han bättre så har han förmodligen trampat snett i hagen och kanske vrickat till sig efter denna springtur - och då går det ganska snabbt tills han är bra. Skulle han fortfarande röra sig lite ojämnt eller att han blir sämre åker vi in med honom. Bättre att titta en gång för mycket än för lite. 

kür!

Vi är bänkade framför TVn! Heja Romanov och så såklart alla svenskar!