Gissa höjden

Vi mätte Aval igår! Kanske inte stämmer på millimetern, men det borde vara ganska rätt. Han är just nu 158 cm i manken, några centimeter högre bak. Är 1,5 år gammal (blir alltså 2 år i vår). 
 
Det finns 4 helbrorsor, dom är 168 cm, 168 cm, 176 cm (!) och så har vi Aval som vi inte vet ännu. Någon som vågar slå gissning på hur hög han tänker bli?! 
 
 

Han är alltså som min gizzmo i de. Åldern, lite lägre kanske. Han är 164-5 fram o ca 166-167 bak :) o blir 3 i april :)

min som nu är 4 visserligen, växte bara ett par cm från 2 åring till 4 åring och han är 144 nu så han var väl ca 140 när han fyllde 3 minns jag. Ev växer han ett par cm till, kanske landar på 146 som klar. Så om jag ska utgå från det så tippar jag på att Aval växer ca 10 cm till. han borde bli som Danny ungefär.

Är lite nyfiken på de resterande 2 helbrorsorna. Vet du någonting om dem? Har du någon bild? Är Danny äldst?

Svar: Den äldsta var född 2005 och alltså ett år äldre än Danny. Tävlad MSVB bra resultat i Danmark, lik Danny: se film: http://www.youtube.com/watch?v=EpaJlX4l6ys&list=UUI-rCaEwYv5apTWuO-h8Srw&index=1 Denna häst lever tyvärr inte nu. Sedan finns det en 5-åring bror som är väldigt olik Danny o Aval, den ser ut att ha nedärvt väldigt mycket av sin mor istället för Romanov.
Frida Hallgren

Min var 158 cm när jag köpte han som tvååring, nu är han 3,5 och ligger strax under 170 :)

När är han född? Datum alltså :)
Min var 157 cm på sin 1,5 årsdag, tror han är 158 cm för dagen han också. Jag trodde när jag köpte honom att han skulle bli 164-165 men han blir nog snarare ca 170 cm, kanske något över. En kompis ettåring som förväntas bli 175 cm är också ca 157 cm runt halvårsdagen.... Tror verkligen inte Aval blir liten utan där omkring han också, 168-172 cm.

Kolla höjderna på de närmsta leden bakom, typ 3 led iallafall, så kan du nog få ett hum om ungefär vart han landar. Dom växer ju olika fort så att kolla stammen brukar vara det säkraste kortet. Kolla även vad Romanov brukar lämna.

Något man kan göra för att få fram höjden på ett ungefär. Är att man tar ett grimskaft, mäter från armbågen ner till kotan på ett framben. Så håller man kvar repet vid armbåge och tar änden om är vid kotan uppåt mot manken. Då brukar man se på ett ungefär hur höga dem blir.

Och jag insåg att det var världens mest sämsta förklaring ;) haha

Försökte skicka ett mail som tydligen inte kunde komma fram? Så skriver här i stället!
Jag tänkte bara informera dig om att jag har stött på en instagramanvändare som har använt några av dina bilder både på dig och danny. Personen heter Sandra Jonsson med användarnamnet sandrasebbe, vet ej om det är någon du känner eller ej? Men jag fick uppfattningen som att hon menade att det var hon och hennes häst på bilderna..

God fortsättning!

Svar: Tusen tack för att du uppmärksammade detta, har kontaktat användaren.
Frida Hallgren

Gissar på att han blir någonstans mellan 167-170 :)

Jag gissar på 172cm!

Vad spännande att följa en sån fin häst från grunden! Tror han kommer bli superbra :D




Kom ihåg mig?