Helglängtan

Har precis kommit hem efter en mysig kväll på jobbet. Lugnt och skönt då "parken" var stängd och endast vanliga backarna öppna. Dom höll på att göra helt nya hopp och fixade för fullt inför lördag. Nu är jag ledig i morgon! Får se lite vad som händer då, har lite planer ;)
 
Till helgen blir det massor av roligt! Jobbar visserligen både lördag och söndag men ska hinna med bio på lördagskvällen med två killkompisar från backen. Vi ska se Django unchained som tydligen ska vara jättebra! Så hoppas att den är lika värd att se som alla säger.
 
Förresten, ta hand om er! Pratade lite med en kompis idag som råkat illa ut och inte mådde jättebra... Det fick mig att tänka lite extra på att man bara lever en gång. Njut av det och ta hand om varandra. Bamsekram! ♥
 

Hur jag sköter svansen på Danny

Glömde ju berätta hur jag gör! Men det är inga konstigheter. Jag sprayar regelbundet med pälsglans (absorbine) och ser till att den alltid är genomkammad. Inbillar mig att det är när den är tovig och man borstar som flest hårstrån ryker. Såhär på vintern är svansen även så gott som alltid flätad vilket gör en ENORM skillnad i tovighet. Kammar man igenom den och sedan flätar längderna är den helt genomkammad och perfekt när man tar ur flätan nästa gång (även om det går ett par dagar). Nu kanske många skriker rätt ut, men så gör jag. Är det inga flugor som behöver viftas bort tror jag inte att han tycker att det är någon skillnad att ha svansen utsläppt eller i en fläta (flätar bara nedre delen). Fick lära mig detta knep på ett dressyrstall i Tyskland och har hållit kvar vid det sedan dess.
 
Detta ger i alla fall en fin och tjock svans! Sedan är det (precis som oss människor) alltid olika hur mycket hårstrån som växer,och en del har en naturlig tjock svans - andra inte. En tunn svans är ingenting jag skulle tänka "vad gör hästägaren med svansen?!" åt, utan snarare att just den hästen har lite mindre tagel. Sedan får man såklart vårda svansen så snällt som möjligt och kanske låta bli piggborsten.
 
Fläta!
 

Vår i luften

Om jag inte hade vetat att det fortfarande var januari (om än sista) hade jag tippat på en varm dag i mars. + 3 grader, strålande sol och det är så underbart skönt! Nu blir det förmodligen en massa kyla igen snart, men man får ju hopp när det är sånna här dagar...
 
 

GPA Tone on tone

Ja nu önskar jag att jag kunde skriva att det var jag som hade införskaffat en sådan hjälm, men riktigt så roligt var det inte. Vännen Elin har däremot en och jag klämde ihjäl mig på den igår. Helt underbar! Jag har verkligen börjat falla för den här "sportigare looken" både på träning och tävling. Uvexhjälmarna som jag tidigare var väldigt skeptisk till känns snygga, funktionella och som sagt sportiga. Nu har jag två bra hjälmar, så någon ny kommer inte att köpas förrän jag ramlat av och slagit i huvudet, alternativt när jag känner mig rik (det kommer inte hända).
 
Dock skulle jag säga att om jag fick välja helt fritt hade jag nog tyckt att GPA'n är strået vassare än Uvexhjälmarna. Båda är snygga, men GPA'n lite extra. Eller vad säger ni?
 
Nöjd tjej provar dyrgrip... cirka 6000 kr kostar tone-on-tone hjälmen.
 
 

Kvällsinlägg

Har precis käkat och nu blir det strax en promenad till stallet! Väntar bara på att mobilen ska laddas lite (där finns all musik jag lär ha i öronen om jag ska orka gå). Har hunnit med mycket bra saker idag och nu är humöret på topp. Danny vet jag inte riktigt vad jag ska göra med, förmodligen bara pussa på. Eventuellt en liten kvällsprommis om jag hittar sällskap! Är mycket trevligare att ge sig ut i mörkret om man har någon kompis att gå med. Jag är lite mörkrädd (haha) och nu när snön har regnat bort kan det vara skönt att inte vara ensam med en smårädd häst i mörka skogen.
 
I kväll blir det Pretty Little Liars-avsnitt! Jag är hack i häl på avsnitten som släpps i USA och följer säsong 2 slaviskt. Så spännande! Tycker att ni alla ska se den serien, från början såklart om ni inte sett förrut. Har en kompis, Stina, (som för övrigt är den som har gjort min design) som följer så vi hetsar varandra varje gång ett nytt avsnitt släppts haha! Åh, nu vill jag lägga mig i sängen med datorn på en gång... Men först: Danny.
 
Vi kör lite dagens look också... (lär ju passa på när jag inte ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig som jag oftast gör under lediga dagar).
 
 

New in

Är farligt att gå på stan med Elin, min kompis. Alltid hittar man något! Tog en fika med henne och sedan gick vi i några affärer. Jag har köpstopp, men rean får bli lite undantag...
 
Hittade i alla fall en färgglad t-shirt som kommer att vara klockren till jeansshorts, bruna ben och blont hår i sommar. 30 kr på HM! Köpte även en svart, tajt vardagströja för 99 kr där, även den på rea.
 

Dagens to-do list

✓ Fixa Danny (klart)
 
✓ Duscha och dra en borste genom håret (klart)
 
✓ Åka och köpa hästmat (det var stängt igår...)
 
✓ Fika/umgås/shoppa/whatever med en vän
 
✓ Åka förbi stallet en snabbis, fylla på kraft och plocka av benskydden
 
✓ Åka till Borlänge och fixa lite saker
 
✓ Hem och äta kvällsmaaat
 
Så ser min onsdag ut! Ledig med andra ord. Imorgon blir det jobb i backen igen (vi rullar ju på 6-dagarsschema) så då blir det fullt upp framöver.
 

Tävlingssugen

Men ååh... Sitter och pratar med Matilda och länkar saluvideos, snackar tävlingar, träningar och hästar/livet i allmänt (haha, som vanligt). Nu halkade vi in på tävlingsåret 2013! Blir verkligen helt galet sugen på att tävla nu, och så står jag med en behandlad liten häst. Menmen, förhoppningsvis är han fräsch och redo för träning snart igen! Har börjat kika lite försiktigt på tävlingar längre fram i vår, som även skulle fungera om han skulle behöva behandlas igen...
 
Tanken är att han ska gå MSVC nu under våren och att han ska kännas säker i dom klasserna. Förmodligen busar han väl runt första 2-3 starterna och det räknar jag med, men jag tror att han kommer att coola ner sig efter några tävlingar i kroppen nu 2013. Dessutom behövs det nog ett par tävlingar till innan jag känner att jag riktigt vet hur jag ska lägga framridning, för att han inte ska komma till läget där han exploderar inne på banan. Så som det har varit hittills har jag haft en bra, hyffsat lugn, känsla på framridningen - men inne på banan har han eldat upp sig. Jag tror att jag kommer att lägga lite längre tid på framridning i år så att han får chans att tagga ner lite mer.
 
Jag hoppas i alla fall att han efter några starter kommer att ligga stadigt över 65% i MSVC och att vi på träning hemma ska närma oss bytena. Det blir ett spännande 2013! Hoppas dessutom på en ny träningsvecka hos Jeanna framåt vår/sommar... :)
 
 

Foodi

Lång dag, hungrig som en varg. Nu: Mat! Därefter ska jag åka till stallet, promma Danny samt åka och köpa hästmat. Life if glamorous (eller).
 

Vad hittade hon på Danny?

Såg i kommentarsfältet att jag glömt nämna vad hon hittade på Danny! Men det kommer nu! Hon konstaterade att han var lite roterad i bäckenet samt lite "s-formad" i ryggen. Lite snett musklad på grund av detta hade han också blivit. Sedan var han som sagt lite spänd i ryggen, framförallt korset. Inga direkta spänningar på något annat ställe och fin i benen.
 
Hals, huvud och bog kändes bra! Där behövdes det inte göras något speciellt utan han var smidig och fin i musklerna. Lite "stel" i framknäna men hon trodde att det skulle försvinna så snart han började arbeta som vanligt igen med friska kotor. Totalt var han i ganska bra skick, om än lite spänd i ryggen. Han är nu justerad så pass mycket att han ska vara rak i kroppen och nu är det upp till mig att fortsätta med hemläxorna så att han musklar sig jämt med sin nya rygg/bäcken. Att vi ska följa upp om cirka en månad är för att se att han har hållit sig rak och att han har stabiliserat sig efter justeringen,
 
Så nu vet nu hur det gick!

Behandling av equierapeuten Li

Eftersom min veterinär rekommenderade att Danny skulle behandlas för sitt sneda bäcken samt sitt onda kors tog jag kontakt med en sådan. Denna människa hade blivit lovordad av flera bekanta så det kändes tryggt!
 
Jag fick börja med att berätta vad det var för en häst, lite om hans behandlingar i framkotorna samt om det varit några problem i ridningen. Sedan kände hon igenom hela honom från topp till tå, berättade vad hon kände och lade till sist på ett magnettäcke för att få igång blodcirkulationen och "värma upp honom". Där fick han stå en stund och sedan använde hon även laser för att det verkligen skulle släppa i musklerna. Därefter knådade hon ordentligt på ryggen samt stretchade honom genom att få honom att höja/sänka ryggen i olika riktningar.
 
Denna bit kände jag ju igen sedan tidigare, jag har haft massör förrut. Hon använder också akupuntur och laser, så det var inte främmande. När det däremot blev dags för den biten jag inte sett förrut blev det väldigt intressant! Nämligen kiropraktiken. Danny fick lyfta bakbenen högt, han fick stretchas åt sidorna, böja halsen och hela kroppen "böjdes" igenom. När allt var klart satte hon akupunktur på ryggen och så fick han stå där en stund. Danny började gäspa och man märkte tydligt att han kände sig avslappnad. Dessutom satte hon ett par nålar som skulle stimulera njurarna och Danny som aldrig kissar på stallgången gjorde detta. Det lär ju vara något tecken på att det uppenbarligen fungerar?!
 
Till sist fick jag "hemläxa" och där ingår skritt över höga bommar samt lite stetching. Nu avvaktar vi återbesöket på kliniken och sedan ska Li förmodligen kika på honom en gång till, om en månad ungefär. Jag är jättenöjd!
 
 

Så glad!

Åh glömde berätta en sak... Blev förfrågad om jag ville gå på sommarvikariat på boendet i sommar! Jag hade hoppats att det skulle bli så, men visste inte helt säkert. Nu vet jag inte riktigt hur mycket tid på schema jag kommer att få, men fick skriva önskemål och då skrev jag att jag kunde jobba hur mycket som helst mellan maj-september. Helst 100%! Vi är ju ganska många som säkert vill ha heltid, men då får vi dela upp det. Hoppas på så mycket som möjligt i sommar :)
 
Nu är jag sådär stört glad och går bara runt med ett stort leende! Lägenhetdrömmarna känns definitivt inte långt borta med sommaren "säkrad"... Åh! Har en bra känsla.
 

Kvällsrast

Spenderar kvällen med Therese som jobbar på samma avdelning som mig ikväll! Är alltid lika roligt att jobba med hästmänniskor för då finns det alltid så mycket att snacka om. Hon tränar sin häst enligt PNH - naturlig hästhantering och det är spännande att höra om hennes sätt att arbeta sin häst. Dessutom är hon en partyglad tjej i samma ålder som mig, så det blir roliga kvällar på jobbet när hon är här. Senaste krogbesöket måste givetvis diskuteras ;)
 
Har haft en lugn dag! Gillar dessa långa pass faktiskt, när man är inställd på att man ska vara här hela dagen så flyter det på ganska bra. Snart hem och mysa! Klockan 10.00 imorgon förmiddag ska Danny behandlas. Skriver såklart om det efteråt, ska bli spännande att se vad hon säger om honom. Jag tror absolut att en equiterapeut kan lösa problem som märks i ridningen, men samtidigt förespråkar jag alltid i första hand veterinär. Nu är ju Danny redan kollad och behandlad utifrån dom problemen som hittades där. Nästa steg är alltså detta! Spännande. Skriver som sagt mer i morgon.
 
 

Hur sköter ni svansen?

Det här med hur en svans ska skötas för att den ska vara som vackrast är det delade meningar om. Jag gör på mitt sätt, någon annan på sitt. Tänkte höra hur NI gör?
 
- Hur ofta tvättar ni den?
- Hur ofta kammar/borstar ni den?
- Hur borstar ni den (ex. med vilken sorts borste, om ni kammar igenom helt eller bara "det värsta" etc.)
- Klipper ni den på något speciellt vis? (Bara längst ner, klipper ni svansroten etc.)
- Något annat speciellt så som användning av pälsglans, balsam?
 
Jag skriver om hur jag gör lite senare, men först vill jag höra era specialare för att få drömsvansen!
 
 

Snabba ryck

Blev bokad på jobb i morse vid 07.15, skulle vara på plats vid 07.45 på jobbet! Puha, snacka om att man fick släppa allt och åka :) Var i stallet och hade tack och lov redan hunnit fixa det mesta. Fick snabbfixa höet och sopa ihop lite snabbt innan jag åkte. Nu är jag i alla fall på plats! 
 
Tyvärr har jag inte hunnit att fixa några roliga inlägg eftersom det blev extrajobb i all hast - men ska försöka skriva ihop något på nästa rast. Ska ägna förmiddagen åt att städa här, så får väl klura på roliga inlägg medan jag vattnar blommor och dammar av hyllor :) Det gäller att vara kreativ vid sånna här tillfällen! 
 
Ni får i alla fall ha en jättebra dag ♥

Stört trött

Åh jösses, är helt slut. Huvudet snurrar och jag skulle kunna somna på stolen framför datorn, lätt! Dock inget illamående eller tecken på det (än) så börjar känna att den värsta faran kanske är över...? Woho. Kanske klarade jag mig allt :) Men ska tillbaka till boendet imorgon och träffa på magsjukebasiluskerna igen haha....
 
Nog pratat om det, får ju inbillningsillamående bara av att tänka på det. Danny är glad i alla fall! Åkte förbi en sväng nu på kvällen och pussade lite på honom. Nu har det nästan gått 2 veckor sedan han var in och behandlades, så drygt en vecka kvar till återbesök. Vad snabbt det har gått eller vad säger ni?! Tyckte att det var nyss jag skrev om klinikbesöket. Jag hoppas verkligen att han har svarat bra på behandlingen, men det vet man ju inte förrän då. Det närmar sig även behandling av Li Johansson som ska kika på snedheten i bäckenet för Danny. Tisdag är det dags för det!
 
 

Så ska det se ut

En av "dom nya hingstarna" som jag har fallit pladask för är den svenskägde hingsten Sir Donnerhall II. Det är familjen Nyreröd som äger hästen men det står stationerad hos Helgstrand dressage i Danmark. Hästen tog brons vid unghäst-VM 2012 (6-åringar).
 
Vilken häst. Vilken mekanik. Om det nu inte vore för lägenhetsletandet hade ett föl efter honom varit högt på listan just nu....
 
St. George på nästan 77% (debut). Danny, se och lär!
 

Svarta event luddskydd

Tänkte som sagt börja rensa ur lite ur stallskåpet och sälja saker som jag inte längre använder. Först ut är ett par luddskydd från Event. Benskydden är svarta och använda, men i fint skick. Inte trasiga någonstans och fortfarande "fluffiga" och fina. Skydden är i strl. M fram och strl. L bak. Kostar 249 kr/paret nya men jag säljer alla fyra för 200 kr.
 
Säljes då dom är för små för Danny (han har L fram, XL bak). Skydden passar ponny eller liten, smalbent storhäst.
Vid intresse, maila: [email protected]  SÅLDA!
 

Ahhhh rädda mig

Har precis spenderat 24 timmar på boendet, där alla hade magsjuka! Flera i personalen var hemma med samma sak och jag har ägnat natten åt att tvätta, tvätta, tvätta. Tror jag tog handsprit en gång i minuten på slutet haha... Klarar jag detta utan att bli sjuk, då klarar jag allt. Vet inte hur lång tid det tar innan man själv åker dit i så fall, men någon sa 24-48 timmar, lät troligt. JAG VILL INTE. Åh största skräcken, kan knappt finnas något värre än magsjuka?
 
Åkte i alla fall direkt till Danny, slängde ut haghö i hagen och gjorde klart allting. Idag ska han (förutsatt att jag inte börjar må dåligt) få en styling. Ryktas ordentligt, klippa man och svans samt klippa bort alla envisa hårstrån som växer under hakan, hovskägg och så vidare. Hade man låtit pälsen växa fritt hade han sett ut som om han var hämtad direkt ur vildmarken.
 
Nu ska jag försöka återfå nattens missade sovtimmar, sedan ska jag fotografera lite bloppisprylar som jag redan hade hemma.
 

Blir kvar en stund till!

8-21 på jobbet? Ja det trodde jag, men så blev det inte. Strulade ihop sig med personal så jag erbjöd mig att jobba natten också. Inte mig emot! Skulle ändå ha jobbat ett långt pass så då kan jag lika gärna stanna kvar några timmar till. Dygnspass såhär på helgen blir fint till lägenhetskassan. Vi höres!
 
 

1 år med Danny

Ja jösses, tänk för exakt ett år sedan lastade vi av Danny på stallplanen vid Falu RK. Alla nyfikna blickar, min taniga lilla prins. Dold under ett lager päls och långa smala ben... Sedan dess har det gått som på räls! Om nästföljande år tillsammans ger en lika stor utveckling som detta år har gjort, då blir det bra ♥
 
 
 

Svar på frågestunden del 2

Vart är "hur man lindar benen på en häst" videon? :P
Opsi, ej tillverkad ännu. Ska fixa!
 
Kan inte du förklara hur du tränar byten på Danny? Hur man ska tänka osv. Jag ska nämligen börja få min häst att förstå hur man byter men det är inte så lätt så tänkte om du hade något tips ;)
Har hästen "lätt för att byta"? Det vill säga, slår den om från förvänd eller i andra situationer där den hamnar ur balans? I så fall, be någon stå på backen och hojta så fort det blir ett rent byte. Då, beröm! Sedan kan man börja kombinera det med byteshjälp och snart ska du se att hästen förstår fint.
 
Vad har Danny tävlat för klasser och vad har han för resultat som bäst? Hur gammal är han?
Han har gått MSVC med bästa resultat på 68,5% Han blir 7 år nu under 2013.
 
Vad använder du för hårprodukter till ditt hår? Allt från schampo till gel osv? :)
Typ schampoo och balsam? Nåt för torrt hår från Wella. Inga produkter... Plattar håret så håller det sig fint sen.
 
Vad förväntar du dig för resultat i MSVC under 2013? För antar att du ska fortsätta tävla det tills han gör bytena.
Jag hoppas att han ska gå stadigt över 65% i MSVC med placeringar. Ja jag kommer inte att debutera MSVB förrän han är redo och kan sina byten.
 
Vad får Danny för foder? (kraft, hö osv) hur mkt av allt? Menar när han är i full träning.
Fri tillgång på hö. Vid full träning cirka 3 kg kraft. 2 kg groov 125, 1 kg muskel. Olja och salt
 
vad anser du om tränare som vill börja med att lösgöra hästen på innertygeln?
På innertygeln? Jo men det gör nog jag med...? Ställer och leder med den, så det lär ju räknas som lösgjörande.
 
Hur gjorde du när du vande D med kandar? Tog det lång tid och finns det något speciellt man ska tänka på? :)
Jag började med att skritta ut i skogen på långa tyglar. Då fick han "provsmaka" kandaret i lugn och ro. Därefter började jag rida lite lätta pass i ridhuset med ganska lös stångtygel och eftersom han inte tyckte att det var några konstigheter kunde jag ganska snart rida på som vanligt. Tog inte så lång tid!
 
Syr du dina knoppar eller hur gör du? Kanske kan göra en video? :)
Ja jag syr! Kan göra en video framåt sommaren när man inte fryser ihjäl av att stå utan handskar.
 
Hur gör du för att komma i form/gå ner i vikt hälsosamt? Alltså hur ser dina måltider ut och tränar du någonting annat utöver ridningen eller hur funkar det för dig? Kram :)
Jadu... Försöker att inte äta för många "mellanmål" utan äta riktig mat så man håller sig mätt länge. Jag kan inte utesluta något (så som godis, pasta, bröd etc.) för det skulle jag aldrig klara, men käkar lite mindre av allting istället. Promenerar massor! Powerwalk är perfekt.
 

Jobb 8-21

Är på plats på boendet för lite jobb! Har skrivit ner svar på dom sista frågorna från gårdagens frågestund så dom dyker upp nu på förmiddagen, håll utkik! Ni som missade att ställa frågor innan 20.00 - det kommer fler tillfällen att få svar om det är något ni undrar över.
 
Ha en fin dag så skriver jag kanske något ikväll! Idag är det förresten en alldeles speciell dag... Någon som vet varför? ;)

Svar på frågestunden del 1

Här kommer del 1! Resten av svaren kommer imorgon förmiddag.
 
Tips på övningar för att ställa igenom hästen ordentligt? Hur lösgör du Danny? Alltså jag kör inte så mycket "övningar" när jag tränar.Jag mer sitter i sadeln och kör mitt race, rider igenom lite rörelser och känner på hästen överlag. Känns han inte lösgjord rider jag i låg form till det känns bra, det kan innebära ett helt pass i låg form ibland.
 
Hej Frida! Otroligt fin blogg du har! Jag undrar om du kommer att fortsätta med lite hoppning på Danny när han kommer igång igen? Och hur lägger du upp en bra planering för att hålla Danny i bästa trim?
Tack för en trevlig läsning :)
Kram
Tack så mycket! Det värmer att höra. Danny tränar ganska korta pass men med hög intensitet. Ogillar att sitta och nöta i en timme på mjukt underlag, på saker som oftast inte blir bättre bara för att man håller på längre tid. Han går väl en 3-4 pass i ridhus, någon uteritt och resten vila under en vanlig vecka. Om det blir hoppning får vi se! Nu är fokus att han ska bli frisk och sedan sättas igång för tävling under våren, då blir det väldigt mycket arbete med byten etc. och jag vet inte om det blir tid för hoppning, det återstår att se.
 
Hur lång är du och hur mycket väger du? :)
Jag har gått ner ganska mycket sedan ni såg mig sist, blev trött på att vara ur form. Nu väger jag 56-57 kg till mina 164 cm. Känns bra!
 
Hur ser igångsättningsplanen ut för Danny?
Dom hästar jag har haft som har ledbehandlats har efter återbesök och friskförklaring skrittat en vecka rakt fram, travat en vecka rakt fram och sedan galopperat en vecka rakt fram. Därefter som vanligt, om än ta det lite lugnt med dom böjda spåren. Antar att det blir något liknande för Danny!
 
Hur får man hästen att gå i en fastare form? Superbra blogg, kram!!
Man rider bättre! Ta hjälp av en tränare. Kram!
 
Hej!
Du har en jättebra blogg verkligen! Har du några bra övningar för en häst som snart ska börja gå la?
Som jag tidigare skrivit, det här med "övningar" är inte min grej. Träna mycket på rörelserna på linjer som dom ligger i LA-programmen.

Hur högt har du tävlat?
FEI elitnivå (SM) på ponny, MSVC på storhäst.

Hur högt hade Klas tävlat?
Han hade gått internationellt med en junior och St. George med vuxen ryttare. Utbildad GP.
 
Hej! Tar du analys på ditt grovfoder och gör en väl uträknad foderstat?
Har analyserat hö men gör ingen "väl uträknad foderstat" efter den. Ser till så att det stämmer någosånär och sedan fodrar jag efter hur hästen ser ut i kroppen.
 
Var vintertäcket från Horze värt pengarna?
Håller värmen, väta, passform mm??
Det är svinbra. Läcker inte, suverän passform och jättevarmt. Bästa täcket jag köpt!
 
Hur lärde du Danny galoppombyten? :)
Han håller fortfarande på att lära sig. Genom att bryta balansen från exempelvis förvänd och ge beröm när han byter rent.
 
har du haft pojkvän? :)
Japp
 
har du några tips på bra övningar för stela hästar?
Rid mycket lösgjörande arbete. Variera formen, mycket låg/rund form. Stretcha ordentligt i sidorna med skänkelvikningar.
 
Är du singel? ;) om ja, "dejtar" du någon/har någon på g? Om nej, berätta om din pojkvän :)
Haha! Ja jag är singel, pass på dejtande och "på g". Möjligtvis något åt det hållet ;)
 

Dagens outfit

Haha jag dör, bjuder hundra gånger om på denna. Så fula! 22 minusgrader är verkligen hopplöst kallt.
 
Danny: Fleecetäcke, vintertäcke med hals, benskydd, boots, grimma, träns
Jag: Långkalsonger, mjukisbrallor, täckbyxor, underställströja, fleecetröja, tjocktröja, vinterjacka, halsduk, luva, ullstrumpor, vantar.
 
 

Underbara fredag!

Vi kickar igång helgen med en frågestund! Svarar ärligt på lite vad som. Avslutas 20.00 idag och svaren kommer direkt efter, så släng in era frågor till dess!   AVSLUTAD
 

Nattii

Frusit tillräckligt för idag. Har dubbla täcken + en filt i sängen, hur mysigt som helst. Fluffat upp en massa kuddar och lagt datorn framför, nu blir det TV-seriemys! Gossip girl...
 
 

Stendött

Hur lugnt som helst i backen idag, antar att alla tycker att det är för kallt för att åka (-18). Jag har passat på att städa lite, plocka upp varor och sådant. Nu blir det lite chill och snacka med folk!
 
Danny verkar trivas fint med livet som sjukling. Han går nu ute i sin stora, vanliga hage. Håller sig lugn överlag, har inte sett honom springa runt någonting och dom gånger jag kört förbi med bilen har han stått och solat sig eller ätit hö. Man märker att han äter mycket mer nu när det är så kallt! Han har ju fri tillgång, men det går åt fler kilo nu. Det är bra! Tycker att det är viktigt att dom har mycket hö i sådan här kyla, dom är trots allt ute hela dagarna.
 
Tack förresten för alla fina kommentarer på Klas-inlägget. Det värmer!
 

Märkeshysteri

Fick en kommentar om att jag inte verkade vara någon "Höökstjej" utan borde ha mer kvalitétsgrejer istället för att handla därifrån. Sånt där gör mig irriterad. Jag köper alla förbrukningsvaror så som boots, hagbenskydd, ridbyxor etc. från Hööks och har aldrig varit med om att dessa saker håller sämre än från något kvalitetsmärke. Tycker att det är bra priser för moderna produkter.
 
Sedan har jag valt att satsa på vissa saker i min utrustning, nämligen dom "viktiga" sakerna. Ridstövlar från Königs, sadel från Childeric etc. Jag tycker att det är stor skillnad. Tycker i övrigt att märkeshysteri är löjligt. Jag köper en produkt för att jag tycker att den är snygg, inte för att det är ett visst märke. Om Hööks gör en jacka som jag faller pladask för spelar lika liten roll som att den kom från Cavallo eller något annat hypat märke.
 
Jag vet inte hur ni har det "ute i era stall" men tack och lov står jag själv, trots att jag står på en stor anläggning, i ett stall där folk köper väldigt lagom utrustning. Det är en salig blandning av prylar från Hööks, Cavallo, Kingsland och andra märken. Vissa kanske har satsat lite mer pengar på exempelvis en snygg hjälm från GPA, medan andra lade dom pengarna på ett täcke från Eskadron med stor logga. Jag ser inget fel, men att överdriva det hela genom att ha varenda produkt på sig från ett visst märke känns konstigt i mina ögon. Och som sagt, mina Hööksprylar håller då lika bra som saker från andra märken och jag skäms inte det minsta över att handla där.

Då var det dags! Hööks nyheter vår 2013

Åh jag älskar när det släpps nya prylar att spana in på Hööks, Horze etc. Har visserligen köpstopp, men skadar inte att drömma lite eller hur? Fyller år i april... :) Dessutom, jag är alltid lika imponerad över deras produktbilder. Fantastiskt vackra bilder på vackra hästar. Omgivningarna är välvalda och ögonblicken precis rätt. Åhh...
 
 

Till slutet

Detta kanske är ett känsligt ämne (helt förståeligt) men kan du inte skriva om "sista dagen" med Klas? Jag står i en situation där jag måste ta bort min bästa vän som jag har ägt i 6 år, men han blir inte bra från sin skada :( Funderar så mycket på sista dagen... Det hade nästan varit lättare att behöva ta bort honom akut än att planera det. Hur gjorde du? Tog du avsked av honom innan eller vad du med? Kram
 
Fick kommentaren ovan och var tvungen att fundera ett tag, känna efter, och sedan bestämma mig om jag skulle skriva eller inte. Magkänslan sa att jag klarar det, så here we go.
 
Först och främst, stor kram till dig! Att stå inför ett sådant beslut är bland det värsta man kan som hästägare, och precis som du säger önskar jag ibland att det hade hänt något mer "akut" än att behöva planera det. Att sätta ett datum, en tid, för slutet av ens bästa vän är inget jag önskar min värsta fiende. Att behöva tänka på det varje dag, varje sekund, till det är dags. Det värsta jag gjort i mitt liv.
 
Den bästa hjälpen för mig var att prata med någon som hade gått igenom samma sak nyligen. Matilda Holmström, världens underbaraste människa i att stötta vid denna situation. Hon hade genomgått det med sin Astiz, hon visste precis vad det innebar. Jag pratade med henne ända in till dagen det var dags, till timmarna innan jag gick ner till Klas sista gången. En del vill inte prata om det, men för mig var det guld värt att få ställa dom hemska frågorna till henne, hur känns det, hur ska jag klara av detta...
 
Jag bestämde mig tidigt för att vara med in i det sista. Många ifrågasatte, försökte övertala mig att ta farväl innan och sedan vända ryggen och gå därifrån innan han var borta. Jag hade bestämt mig, jag ville vara med. Vara där i ögonblicket han försvann. Ett val som jag i efterhand aldrig har ångrat. Klas togs bort med bult när han stod och betade gräs, jag stod bredvid. Blundade i skottögonblicket, men klappade farväl när han var borta. Sedan gick vi innan dom gjorde det sista, för jag ville inte se blod runt min fina häst. Det var Mats på tjotjänartjänst i Eslöv som skötte allting tillsammans med sin sambo, dom kunde inte ha varit bättre. Så lugna, proffesionella. Frågade om jag var redo och hittade precis ögonblicket när Klas stod lugnt betandes, glad.
 
Oavsett om man är med eller inte så tycker jag att man ska vara med sin häst sista dagen. Fodra med massor av morötter, gråta. Det är okej att vara hur ledsen som helst, men så länge man håller sig lugn mot hästen. Kanske ta några bilder, försöka tänka på alla positiva minnen.
 
Det bästa jag hade. Hästen som skulle ta mig till att nå alla mina mål som ungdomsryttare. 14 Oktober 2011 lämnade han oss.
 

Mot jobbet

Glad med plåster på hakan. Bjuder!
 

Istid

Alltså det ligger nog något i uttrycket att hästmänniskor bara åldras hälften så fort som vanliga människor, vi är nämligen djupfrysta under hela vinterhalvåret...
 
Nu är visserligen stallet uppvärmt, men mycket fix innebär ändå att man måste ut i kylan. Höförrådet är kallt, ut med hästen i hagen - kallt. Huuh! Klädde på mig understället, täckbyxor, 4 tröjor, tjockjackan och halsduk över hela ansiktet i morse. Vågra vägra frysa haha... Danny har fri tillgång på hö och tjocka täcken, så han klarar sig förhoppningsvis fint ute i hagen trots 20 minusgrader! Dessutom är han inte direkt nyklippt längre heller.
 
Har förresten skrivit ett av dom mest känslosamma inläggen hittills nu på morgonen. Tårarna forsade och jag undrade varför jag ens började skriva om det, men nu är det gjort. Det dyker upp i eftermiddag. Nu blir det en snabb sväng på stan för att inhandla lite smink som jag slarvade bort under helgens utgång (varför blir det alltid så?). Suck!
 
 

Buuurrr

Helt galet kallt ute. Vill fly fältet och åka utomlands bums! Eller kanske gå i ide till våren... Också en tänkbar idé för tillfället. Känner mig helt klart bättre nu i alla fall! Febern verkar vara borta och halsen gör inte lika ont längre. Jobbar onsdag-torsdag och sedan är jag ganska mycket ledig. Har några pass på boendet över helgen vilket ska bli jätteroligt, var så längesedan! En kontrast till snowpark-jobbet.
 
Tänkte även höra lite om det är något speciellt ni skulle vilja läsa om i hästväg? Var ganska längesedan jag skrev något ordentligt hästrelaterat inlägg. Har lite idéer som nog kommer upp framöver, men ni får gärna bidra med önskningar! Har även funderingar på att lägga ut lite fin utrustning till salu här... Mycket i grymt bra skick som inte använts så mycket på grund av fel storlek eller annat. Ska gå igenom stallskåpet imorgon!

Tog mig i kragen

Hela medicinlådan fick följa med till jobbet, men känns faktiskt klart bättre nu! Brukar ha mest ont i halsen på förmiddagarna så det passade perfekt att jobba kväll. Har dragit på hög musik i högtalarna och peppar mig själv, det här kommer gå galant - med eller utan feber.
 
Danny blev förresten skodd idag! Välbehövligt. Hann inte kika på honom men förmodligen ser fötterna superfina ut, ska inspektera imorgon bitti. Den 29:onde kommer Li och kikar på honom också, sedan är det nästan dags för återbesök. Snacka om att han blir "helrenoverad".. :)
 
 

Men alltså haha...

Vilken natt, seriöst döda mig. Låg och kikade film/smsade till typ 23.00 innan jag kom på att det nog var en bra idé att sova i tid om man ska bli frisk. Dock hade jag ju redan sovit hela dagen redan, men ändå! Vaknade i alla fall mitt i natten, total feberyra. Kollade klockan: 02.00
 
Var rätt snurrig så klev i alla fall ur sängen och tappar balansen, sätter foten rätt ner på en tetrapak vinflarra (vad gjorde den på golvet?) som såklart går sönder. 1 liter vin över hela golvet. Kul! Upp och hämta handdukar, torka golv och få fram något bra rengöringsmedel. Kläderna på golvet blev dränka, ner med allt i tvätten. Detta vid 02.00 på natten, med feber. Kommer till slut ner i sängen igen och halsen gör så ont att jag inte kan svälja, var är halstabetterna? Uppe! Suck, bara att kliva ur sängen igen och hämta Zyxen om jag överhuvudtaget ska ha en chans att somna. Givetvis luktar det vin i hela rummet och jag blir grymt äcklad, så bestämmer mig för att öppna fönstret för att vädra. Att det är vinter och svinkallt ute måste jag ha glömt bort...
 
Måste i alla fall ha somnat om, för vid 07.00 ringde väckarklockan igen. -20 grader ute, förmodligen samma sak i mitt rum med fönstret öppet. Jag dog och frös ihjäl hundra gånger om. Hur jag lyckades övertala mig själv att lämna täcket och gå upp i denna kyla vet jag inte, men gjorde det på något sätt. Drog igen fönstret, åkte till stallet, fixade Danny och har nu kommit hem igen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt saken haha....
 
Nu ska jag ladda upp med mitt lager medicin, se på film och bli frisk. Ska jobba ikväll, herre.
 
 

Tröttis

Ja det här med att vara sjuk är inte riktigt min grej... Har legat i sängen nonstop sedan i morse, med undantag för ett break när jag tog hand om Danny. Ska tillbaka igen lite senare och fixa det sista, men än så länge håller jag mig hemma. Mamma har varit sängliggandes i nästan en vecka med någon influensavariant så det känns inte alltför lovande. Therese var underbar och bytte jobbpass med mig idag i alla fall, så behöver inte åka till backen idag i alla fall.
 
Har förresten suttit och läst igenom alla era svar från "om ni fick välja en topphäst.inlägget". Jätteintressant! Några hästar fick jag söka upp på youtube och wow, som sagt det finns mycket fina hästar numera. Själv älskar jag Damon Hill - helt underbar.
 
Fast bäst gillar jag ju min egna lilla lagoma häst ♥ Nu är jag visserligen inte i något skick att rida, men åh vad jag saknar att sitta i sadeln. Två veckor kvar till återbesök! Hoppas och håller alla tummarna att han ska få sättas igång då. Förhållningsreglerna brukar då vara skritt rakt fram en vecka, trav rakt fram en vecka och så avslutningsvis galopp rakt fram en vecka. Dom tre veckorna brukar gå fort! Allt går fort när man har haft en senskadad häst att jämföra med. Där snackar vi rehab ett år...
 
Nu ska jag i alla fall krypa ner under täcket igen. Halstabletterna, nässprayen och ett glas vatten ligger tätt intill! Blää. Har nog läst igenom varenda blogg jag följer, sett två filmer och surfat runt på bukefalos alla sidor. Nu får jag ge mig, godnatt.
 
Längtar till våren.
 

Hälsning från sängen

Ligger nerbäddad med feber. Halsen gör ont och jag dör av trötthet. Helgen tar ut sin rätt....
 
 

Dör lite

Den här ska jag ha! Gina Tricot, 599 kr.
 

Update om allt möjligt

Har varit i stallet nu på kvällen en snabbis ♥ Hann dock inte göra så mycket mer än en puss på Danny och så prommade vi en sväng i mörkret! Han har gått i hage halva dagarna nu men imorgon ska han få gå ute som vanligt igen.
 
Är så stört sliten sedan natten, men var ändå värt det. Så rolig kväll med fina människor! Nu ska jag gå och lägga mig tidigt värre idag och vakna piggare. Har fortfarande feberfrossa och ont i halsen, men lika bra att passa på med det också nu när Danny vilar då. Många saknar hästinläggen, jag med! Men livet är inte riktigt på samma sätt nu. Som jag skrev innan är det svårt att vara kreativ när hästen vilar, det är kallt och man längtar ihjäl sig till sommaren.
 
Dagens roligaste var i alla fall att surfa in på Equipe för första gången på länge. Checka av lite tävlingar och se att det faktiskt är på gång igen! Tävlingsterminen 2013 har börjat :)
 

Åh suck

Nu blir det vita helger för en lång framtid! Filmkvällar någon? Är helt skakis, vet inte om det beror på feber eller sömnbrist eller både och. Halsen gör ont och jag har varvar mellan att frysa ihjäl och svettas. Bra!
 
Överlevde i alla fall dagen på jobbet trots allt, men höll väldigt låg profil haha... Sliten som aldrig förr och inte i mitt esse direkt. Var givetvis världens kaosdag med massor av människor i backen! Jättefint väder så jag förstår dom, men själv blev jag inte direkt överlycklig haha. Nu har jag i alla fall kommit hem igen och ska kollapsa i sängen i ett par sekunder innan det blir lite stall. Danny lär promeneras (och jag med)!
 
 

Sliten

Alltså...... Kom hem vid 03 inatt, sedan sova vid 04 och upp igen vid 07? Hur tänkte jag? Nu är jag på plats på jobbet och har aldrig varit slitnare i hela mitt liv. Seriöst, dom som kommer och handlar hos mig idag - välkommen haha... Aja, gårdagen kunde inte varit roligare och det får vara värt detta. Överlever jag dagen här idag så överlever jag allt.
 
Kriga.
 
 
 

Förferre

Alla samlade. Vi är på gång!!!

Snabbt inlägg

Jag är i backen hela dagen (jobbar 8-17) så blir ingen riktig ordning på bloggandet idag! Så snart jag kommer hem blir det nämligen snabba ryck eftersom jag måste få i mig lite mat, fixa Danny, duscha och sedan byta om till några snyggare kläder för utgång! Som jag tidigare skrivit om så fyller en vän 18 år och det ska givetvis firas med krogdebut.

Om ni fick välja en topphäst

Vi antar att du är ridtekniskt så skicklig att du kan rida vilken häst som helst ur världstoppen, vilken häst skulle du då vilja ha? Ingen begränsning, utan det är helt fritt fram att välja vilken häst som helst. Dessutom, varför valde du den hästen?
 
Kanske någon nedan? Totilas, Damon Hill, Scandic eller Valegro. Eller varför inte Tinnes fantastiska Don Auriello? Numera finns det så otroligt många hästar i världsklass som man bara suckar av beundran för, så det ska bli intressant att höra vilken just ni skulle vilja ha!
 

Såhär trötta

Jag och Smilla lägger ner och beger oss till sängen. Nu ska vi se film! Får se om jag hittar på något annat senare ikväll men det verkar bli en kväll hemma idag. Blir bra, pepsi max och en skål ostbågar gör kvällen såå värd. Danny har jag promenerat nu på eftermiddagen och pussat lite extra på. Han verkar tycka att livet är helt OK som sjuk och ompysslad.
 
 

Fredagsmys på waynes

Mötte upp en kompis på Waynes idag och fredagsmyste lite. Mycket att snacka om! Älskar att bara sitta och prata med bra kompisar när man har all tid i världen. Kika på människor, prata och skratta ♥
 

Huanemej

Ett illavarslande kuvert från Hästkliniken Romme låg i brevlådan. Räkningen! Kom tillsammans med telefonräkning, passande. Jag som tycker att den kan vara dyr, jo tjena.
 
6104 kr, men då betalade försäkringsbolaget 2862 kr. Slutsumma att betalas av mig alltså 3242 kr. Och inte är vi klara ännu inte! Nej Li Johansson är bokad till den 29:onde och där ryker en tusenlapp (kiropraktik). Sedan har vi återbesök också... Jag kommer att erkänna mig ruinerad inom en snar framtid. Men vad gör man inte, hästen är viktigare än alla krogbesök och fina kläder i affären. Får helt enkelt vänta med bilköp till nästa lön också.
 
 

Tänker på annat

Har haft en bra och lugn kväll i backen, var skönt att få tänka på lite annat än blogg och häst en stund. Har blivit en flera sidor lång tråd på Bukefalos och det känns inte jätteroligt - samtidigt som några har "varit på min sida", och andra smutskastat. Givetvis får man ha olika åsikter, men det här är första gången jag (Danny) blir diskuterad på ett öppet forum. Någon skrev att det är något man får räkna med ju större en blogg blir, och så är det kanske. Känns lite olustigt.
 
Menmen, nu ska jag se fram emot en jätterolig helg! På lördag blir det massor av fest och utgång då en kompis fyller 18 år. Det gör man bara en gång! Krogdebut och en ny värld öppnas :) Jag jobbar visserligen både lördag och söndag från klockan 08.00 på morgonen, men får helt enkelt komma dit lite (mycket) sliten på söndag haha... Imorgon är jag i alla fall ledig och då blir det förmodligen mys med fika och umgänge med en saknad kompis på stan!
 
Finaste låten just nu ♥
 

Tidningen Ridsport topp 10

Varje år har Tidningen Ridsport en sammnfattning där dom rankar ekipage i alla grenar. Allt från hoppning på storhäst till ponnydressyren. Jag tycker att det är lika roligt varje gång! Ettorna inom varje gren presenteras i en lång text medan alla andra får nöja sig med en bild + en kort sammanfattning av året. Jag som har hyffsad koll inom dressyren i alla fall tycker att det är spännande läsning.
 
Vet att jag på ponny så gärna ville vara med där, men så bra var vi inte riktigt haha! I vilket fall var det roligt att läsa om dom andra.
 

Omplåstrad

Såhär ser Danny ut! Ska plocka av imorgon :) Han ska promeneras för hand nu dessa veckor till återbesöket. Det är bra, då får matte motion. Fick visserligen skritta uppsuttet också men lika bra att han får vila från allt sånt när vi ändå håller på. Han är faktiskt väldigt snäll att gå med utomhus!
 
Jajemen, han ska skos. Nästa vecka! Börjar bli dags.
 

Nu ska jag göra det jag gör bäst

Lägga mig i sängen, läsa dagens Tidningen Ridsport och kika TV-serier på datorn. Sedan ner och promenera Danny (igen) som har boxarrest idag. Han längtar ut i hage!! Vid 15.00 dags för jobb i backen igen.
 

Godmorgon!

Vilken diskussion det blev om gårdagens behandling. Inte mig emot, jag gillar när det ramlar in mycket kommentarer. Däremot blev jag lite skeptisk när det till och med skapades en tråd på Bukefalos där man indirekt klankar ner på både min och en väns inlägg i våra bloggar. Har pratat mycket med henne under gårdagen och det är skönt att kunna luta sig mot någon med samma åsikter ibland.
 
Jag vill poängtera att jag inte tycker att det är "kul" att behandla en häst, men att jag samtidigt inte tycker att det är konstigt att få en reaktion efter ett års intensiv träning. När Danny kom var han smal, gänglig och inte tränad speciellt mycket. Han har vuxit säkert 100 kg på bredden, ett par centimeter på höjden och gått från unghäst till vuxen. Att göra den omställningen med ryttarbyte, gå på andra underlag och dessutom få en helt annan vardag innebär att kroppen påfrestas extra mycket. Det är stor skillnad på att behandla en häst efter ett sånt år, än om han skulle in nästa år och visa samma sak. Hade ingenting "förändrats" i hans liv utan han hade gått på samma sätt som vanligt och ändå behövts behandlas - då hade jag börjat fundera på vad som var galet.
 
Dessutom tycker jag att det är vanligt att dom om skriker rätt ut vid sånna här diskussioner är just om som aldrig är inne och gör "vet-check" på sina hästar. Ärligt talat så finns det säkert mängder som rider runt på hästar som dom tror är friska och som "aldrig behövts behandlas" trots att dom säkerligen hade visat reaktioner på böjprov. Jag tyckte också att Danny var fräsch och fin utifrån hur han har gått, men liksidiga reaktioner är svåra att se.
 
Det är SUNT, inte tabu, att regelbundet checka av hos en veterinär. På samma sätt som man vaccinerar och kollar tänder är böjprov ett bra sätt att få svar på om hästen "är grön att träna vidare med". Självklart hoppas man att hästen ska springa igenom UA allt, men det kan även göra att du finner dom små problemen i tid. Det gör dig mer uppmärksam till nästa gång, och förhoppningsvis så berodde gårdagens reaktioner endast på grund av detta omtumlande år för Danny.

Vitamin Well

Fick ett sms om att jag hade ett paket att hämta på posten idag så blev lite förvirrad - jag har inte beställt något?! Men så slog det mig att det nog var produkter från Vitamin Well som kommit! Har haft kontakt med detta företag och blev erbjuden sponsring med detta - jag är lycklig.
 
Idag fick jag i alla fall ett paket med deras nyhet "Vitamin Well Stevia Grace". Den var sjukt god! Smak av persika och mango. Drycken är dessutom sötad med stevia så den innehåller inga kolhydrater alls. Tjoho!
 

Iphonebomb från dagen

Påväg i morse!
 
 
Framme på kliniken hade det hunnit ljusna ute :)
 
 
Danny fick vänta en stund i boxen medan matte anmälde att vi var här. Skrev på lite papper eftersom Danny aldrig varit där innan.
 
 
Sedan fick vi komma ut på löpargången. Nino kände igenom hela Danny samt gjorde böjprov.
 
 
Efter det fick han gå in i boxen och vänta en stund medan bedövningen verkade. Tråkigt tyckte Danny.
 
 
Sedan blev han behandlad, men det glömde jag ta kort på. Han har i alla fall fått fina bandage på framfötterna :) Jag körde hem! Nöjd över att jag klarat av dagen på ett bra sätt och att det inte var någon större fara med pålle. Det är klart att det aldrig är kul att behandla, men har man genomgått en senskada på förra hästen (vila 6 månader, igångsättning lika lång tid) då känns det inte lika motigt att spruta en ledhälta om ni förstår vad jag menar.
 
 

Så gick det idag

Ja vad ska man säga, tur att jag kollade upp honom och nu blir det bra, lite tid bara. Ingen större fara men man blir alltid lite orolig över dom små liven när dom är behandlade.
 
Kan börja från början, jag åkte själv. Transporten var som en iglo och allt var fastfruset, löste sig dock med lite våld. Fick hjälp att stänga luckan bak när jag lastade på (Therese var i stallet) och sedan bar det iväg. Kan inte skryta med att ha kört helt själv så många gånger, men har ungfär 20-30 minuter till kliniken så det kändes hyffsat tryggt. Lastade av själv (duktig häst) och fick gå in i en box på kliniken för att vänta en stund. Har varit där tusen gånger så nu känns det som att jag rabblar helt onödiga saker - men tänkte för er som inte vet hur det går till.
 
Danny fick sedan komma ut på löpargången och där klämde Nino igenom hela honom. Lite reaktion på ryggen/korset samt något sned i bäckenet - kiropraktor rekomenderades. Därefter gjorde vi böjprov och han visade reaktioner på båda framkotorna samt gaffelbandsfästet. 1 grad ena fram, 2 grader andra fram. Inget i övrigt. Longerades utan anmärkning.
 
Vi diskuterade lite om året som gått och Nino tyckte att han hade typiska "vuxit snabbt-syndrom", unghäst. Nu blir visserligen Danny 7 år, men han var gänglig som en treåring när han kom förra året. Han har förmodligen både vuxit på höjd och bredd, samt att det varit ett intensivt år med mycket träning. Han har gått från unghästnivå till mycket "vuxenrörelser" med samling. Då blir det lätt reaktioner samt att ryttarbyten med nya underlag och träningssätt alltid sliter litegrann. Jag är inte förvånad, det har varit ett händelserikt år för Danny. Mycket träning, växtperioder och en hel del bus/spring i hagen.
 
Han blev i alla fall bedövad och sedan gjorde vi nytt böjprov som såg bättre ut. Därefter fick han en dos lugnande samt fick till sist behandlas med cortison/tuppkam på tre ställen. Båda kotorna samt gaffelbandsfästet. Nino poängterade att han behandlade med väldigt låga doser så att jag behövde inte bli förskräckt. Det var relativt små reaktioner på böjprov, samtidigt som det är viktigt att behandla och förebygga att det skulle bli värre. Danny har varit fantastisk hela dagen. Lastade på själv vid kliniken, lastade av hemma igen vid klubben. Tror han fattade att matte var ensam idag :) Faktiskt lite impad över mig själv också haha! Med lastning, körning och backande av transport och grejer.
 
Summa summarum, tre veckors vila och sedan återbesök. Troligtvis fräsch och bättre än någonsin då!
 

På kliniken

Går väl ungefär som väntat. Lite reaktion, är bedövad nu så nytt böjprov strax. Skriver mer när jag kommit hem igen!

Världens bästa

Tur jag har en pålle som gör mig glad varje dag.
 

Suck...

Tur vi har nära till kliniken imorgon! Tror nämligen att jag måste åka dit själv med Danny eftersom jag bråkat en massa med mina föräldrar (igen). Inte kul men jag får hjälp med lastningen på morgonen i alla fall, då är Therese i stallet. Kanske kan någon på kliniken hjälpa mig lasta på igen efteråt?! Bör gå att lösa... 
 
Har i alla fall varit krig här hemma igen. Börjar verkligen bli ohållbart, DET GÅR INTE att komma överens om någonting. Jag vill bara fly fältet och slippa detta. Ha något eget. Är bara känslan av att komma hem och så är huset fullt - det kryper i hela mig. Någon skrev en kommentar om att den trodde att jag skulle känna mig ensam om jag hade en egen lägenhet. Aldrig i livet säger jag. Det är det bästa som finns, att bara vara själv. Slippa folk. Träffar så mycket människor varje dag med jobbet och stallet att jag blir helt matt. Åhhh blir så less på allting.
 

Det visste ni inte om mig...

- Om jag åker buss måste jag alltid sitta på höger sida av bussen (i färdriktning). Känns inte alls bra annars haha...
 
- Jag kan egentligen sova hur länge som helst på dagarna, men har verkligen vant in att gå upp tidigt och fixa hästen. Vill ha det klart så jag kan vara "fri" sedan. Har däremot hur lätt som helst att somna igen, när som helst. Går nästan alltid och lägger mig igen när jag kommer hem, sover ett par timmar och sedan är jag pigg!
 
- Avskyr vintern. Enda positiva är att man kan åka skidor, för det är kul. I övrigt, hate it. Fryser jämt.
 
- Har aldrig bråkat med mina brorsor. Kommer inte på en enda gång faktiskt. Tror det beror på åldersskillnaden (dom är 6 år yngre) för då blir det inte så mycket saker man kan "kriga om". Tänk om det hade varit typ en ett år yngre syster - FY. Så glad för att det inte är det. 
 
 

Hoppsan

Åkte till stallet i morse och skulle bara lägga mig på sängen en stund nu när jag kom hem.. Jo tjena, sov som en stock fem minuter senare. Nu vaknade jag och har sovit i två timmar, tur jag inte hade något planerat just idag!
 
Danny går in vid lunch på tisdagar så måste gå dit och promenera honom såhär på eftermiddagen, lite bökigt att han går in så tidigt men eftersom han alltid går in innan ridskolehästarna släpps förbi är det illa tvunget. Matte får motion i alla fall! Promenera, promenera...
 
 

Vad tycker ni är Dannys styrkor, respektive svagheter?

Nu ser ni visserligen inte Danny på träning och jag har ingen dagsfärsk träningsfilm - men ni vet på ett ungefär hur han ser ut i rörelse. Jag har även skrivit litegrann om hur han är att rida, så ni har säkert hyffsad koll på arbetsvilja och sådant.
 
I mina ögon är han en väldigt bra häst för mig och mina ambitioner just nu, och jag tror mycket på honom med tanke på hur han utvecklas hela tiden. Ska inte skriva för mycket för då blir jag partisk haha, men undrar helt enkelt vad ni tycker är Dannys styrkor respektive svagheter? Menar inte att ni ska vare sig hylla eller totalsåga, utan är mest nyfiken. För mig är han bästa lilla lagoma superpållen
 
Har ni glömt hur han ser ut (haha) så finner ni en träningsfilm och en tävlingsfilm nedan:
  
 

Puha

Har verkligen varit saker hela dagen, men nu är jag hemma och tar det lugnt igen! Älskar när man är "klar" med allt för dagen och bara kan göra vad man vill på kvällen. Se en film, läsa bloggar, allmänt mys. Ska tända lite ljus och se The Last Song för hundrade gången nu. Så fin film! 
 
Tog en promenad ner till stallet och hälsade på Danny nu på kvällen. Gjorde fint i boxen, packade en påse hö och gav en godnattpuss. Någon extrarykt blev det inte idag, var så kallt.. Längtar till sommaren när man kan sitta i t-shirt i stallgången och putsa, rykta, prata. Känns som att det är så långt bort bara.
 
Älskar den...
 

Ni missade väl inte ponnyakuten?

Ja, jag erkänner. Det är mitt absoluta favoritprogram haha! Har sett alla säsonger och igår hade alltså säsong 4 premiär! Barnkanalen klockan 19.15 på söndagar är det som gäller.
 
Årets säsong verkar spännande, Tobbe Larsson och Anna Habringer sa kloka ord som vanligt. Älskar Anna, hon verkar så bra. Inte rädd att säga ifrån samtidigt som hon alltid kan trösta ledsna barn och verkar omtänksam. Förebild! Första avsnittet visade i alla fall castingen och även avsnitt två kommer att handla om detta. Nu beror många av "fallen" såklart på väldigt bristande kunskaper hos ryttarna - men det är faktiskt bra att dom förstår att dom har problem och åker dit för att få hjälp. Många fick sig goda råd!
 
Man fick se allt från smitande ponnyer till avramlingar, många flög som vantar på castingen. Man kan inte låta bli att undra om någon slog sig illa! Var en hel del guldkorn också, en liten mörkhårig kille som jag mest ville kidnappa för att han var så söt och så en liten ponny som var helt underbar. Ryttaren sökte för att hon inte kunde sitta ner i traven (haha) men ponnyn var i alla fall bedårande. Rörde sig spänstigt, klockren på tygeln och en perfekt stjärn i pannan. Åhh....
 
Såg ni inte igår, gå in direkt och titta på SVT play! http://www.svtplay.se/ponnyakuten
 

Svinkallt

18 minusgrader gjorde det inte helt smärtfritt att krypa upp ur sängen i morse. Det finns ju varmare ställen än att vara i stallet så att säga...
 
Tog mig i alla fall i kragen och slängde på lite prylar på Danny, sedan begav vi oss in i ridhuset. Det var svinkallt, ingen överdrift. Fingrarna gjorde ont och tårna frös till isbitar, helt självvalt är det också haha... Danny kändes i alla fall fin! Mycket tryck men ganska stark i handen, det blir lätt så när han eldar upp sig. Red på kandaret och fick hålla lite extra i stången en dag som denna, men bra var han. Vi red lite samlingsarbete i galoppen och där är det verkligen stor skillnad på höger och vänster galopp nu. I höger skulle han nog tekniskt sett kunna gå in och vända i en piruett, för han orkar verkligen samla ihop sig där. I vänster galopp är vi inte i närheten, där är han fortfarande i träna-på-samla-stadiet. Men det kommer, det har gått fort! Tyckte det var nyss vi presenterade vad samling i galopp är för något :)
 
Kände även på ett par travslutor och där har han också fattat grejen med att matte vill ha stora steg. Så nu smygökar han varje gång man går in i slutan haha - duktig.
 
Sedan fick han klä på sig tjocka täcken och ut med hö i hagen, huh vad kallt i alla fall. Jag själv ska göra mig i ordning lite snabbt och sedan är det dags att köpa hästmat igen. Bland det tråkigaste man kan köpa men likväl så lär man ju göra det. Tänk så rik man hade varit om man inte hade häst.
 

Licens klar

Då var i alla fall en sak klar för i år! Årets licenser betalda. Nu vill vi tävla!
 
 

Det är det här jag saknar

Ni förstår vad jag menar....
 

Hur det ligger till

Jag är så grymt trött på hästbloggandet, alla "såhär gick det att träna idag-inlägg" och att ständigt försöka hitta på något nytt att skriva om. Jag har varken tid, ork eller lust. Jag är en hästtjej, absolut. Men jag kan inte tänka häst dygnet runt bara för att jag har bloggen. Måste få ha ett liv, leka runt och slippa hästdelen ibland. Så som det är nu känner jag mig bara kvävd.
 
Det är inte det att jag gör något annorlunda med Danny, han rids som vanligt och ja allting är som vanligt. Jag är supermotioverad i ridningen och det känns skitbra, men vintern tar ut sin rätt. Det är kallt att ta med kameran, man fryser fingrarna av sig av att ens försöka fotografera något i hagen och det är inte underlag att rida på utebanorna. Därför blir det inga ridbilder vilket är den enda saken jag verkligen tycker är riktigt roligt att lägga upp här.
 
Bristen på foton gör därför att det inte är lika roligt att skriva här, för det är en stor det av bloggen. Visst kan man filma och sådant inne i ridhuset, men det blir lite tråkigt i längden. Dessutom är det inga tävlingar vilket är en annan sak som jag tycker är superkul att skriva om. Lägga upp bilder, sammanfatta starterna och sådant. Jag saknar allt det där, men just nu är det verkligen stiltje på den fronten. Jag ska försöka ta mig i kragen och hålla bloggen flytande fram till våren, för då underlättas allt. Tävlingarna kommer igång, man kan fotografera ute och allt blir hundra gånger lättare. Då kan jag göra allt det där som jag tycker är KUL med bloggandet.
 
Jag hoppas ni står ut och jag ska göra mitt bästa för att ni ska tycka att det är roligt att klicka in er här varje dag. Kram 

Störda

Hahah har så sjukt mycket bilder på ipaden från förfester hemma hos mig, vi ska alltid ta en massa. Vill ni se sånt här? Är också ju också en kul sida av mig haha....
 
 

Kuul

Såg nu att jag uppdatera bloggen inatt minsann, bra där! Var i alla fall en kung kväll med galet mycket folk. Vi kom in redan vid 23, så sedan var det fullt ös fram till 02.00 när dom stängde. Ont i fötterna efter mängder av timmar i klackar, men det märker man inte då haha...
 
 

Grym kväll

Hahah precis hemma efter en galet rolig utgång. Egentligen inte i skick att blogga men det sket man väl i, puuuss.
 

Förfest hos mig igen

Haha har detta blivit standard? Kommer lite människor hem till mig ikväll i alla fall. Vi ska köra lite förkula och sedan blir det utgång ikväll, tjohoo.
 

Jodå, nya jeans fick jag

Det var inga problem att lämna in mina trasiga jeans och ut kom jag med ett par sprillans nya utan att betala ett öre! Tack Gina Tricot Falun. Fick dessutom byta till ett par strl 34 istället för strl 36 som jeansen jag lämnade in var i... Dom mindre satt mycket bättre. Favoritjeansen, wiho! Gråa med dragkedjor uppe vid fickorna och längs vaden. Dom såg väl inte så smickrande ut på denna bild, men underbara IRL.
 

Mot stan

Ska ta mig en promenad in till stan för att fixa lite saker! Har ett par jeans från Gina Tricot som gått sönder i sömmarna efter en månad... Kvittot låg dock kvar i plånboken, så nu ska jag minsann stövla in och byta till ett par hela. Är mina favoritjeans så är mycket besviken...
 
På tal om jeans, på mig har jag ett par snortajta jeans som känns ungefär som att man har målat på dom på benen - någon som vet hur man töjer dom? Dom är från tiden för ett par år sedan och jag trodde aldrig att jag skulle komma i dom, men det gjorde jag. Så snygga! Men tajta. Hur gör jag?! Tänkte att jag skulle gå runt med dom så mycket som möjligt för att se om det går att få dom lite mer elastiska haha...
 
Lite häst då: Red Danny i morse och han kändes fiin men seg i bakbenen. Fick faktiskt ta ett spö och peta till honom ordentligt några gånger för att få en reaktion. Konstig känsla när han är vrålhet, men ändå seg i bakbenen. Romanov-hästarna haha... Gjorde dock några jättefina samlingar i galopp och ett rent byte. Han blev trött och svettig så nu hoppas jag att han står still hela dagen i hagen.
 

Trött

Haha har verkligen bara varit hemma ikväll, så har ingen anledning till att vara sliten. Men blir nog trött av att göra ingenting? Ska ta med mig datorn till sängen och slå på en film strax, sedan blir det sova. Får ladda upp inför morgondagens utgång och sånt, för den natten lär bli både sen och lång haha...
 
Hoppas ni har en bra fredagskväll 

Svar på tal

Fick en irriterande kommentar idag som jag först inte ens tänkte svara på, men gör ändå.
 
"En ätstörd blir inte frisk, tankarna kan alltid komma tillbaka när som helst och dessutom så har man förstörd sin kropp för livet genom att svälta sig på det viset".
 
Svar: Nej men då är det ju jäkligt märkligt att jag sitter här och skriver detta, fullt frisk och dessutom med en väl fungerande kropp. Jag käkar som en vanlig människa, har inga kontrolltankar eller räknar kalorier - något som var en stor del av min vardag förrut. Njuter av livet och att kunna äta precis vad jag vill vid alla tillfällen och inte ha ångest över det. Kan meddela att min kropp inte är ett dugg förstörd för livet och att jag mår bättre än någonsin, både psykiskt och fysiskt. 
 
Klart att sånna som varit riktigt dåliga och haft ett helvete med en ätstörning har lång väg tillbaka - men frisk det kan du ALLTID bli. Tog en bild och känner bara:
 

Fullt upp

Har varit iväg på saker hela dagen så är först nu jag har kommit hem och hunnit sätta mig vid datorn! Har tänkt ha en lugn fredag hemma ikväll men det visar sig hur det blir :) Ska i alla fall ta en promenad ner till stallet och fixa lite med Danny innan kvällen. Är ledig hela helgen så han får vila idag, jag har gott om tid för ridning framöver.
 
Frågade dom på kliniken om dom tyckte att jag skulle rida på som vanligt, trots att jag tycker att han är lite väl oliksidig i varven - och det tyckte dom. Om han vilar/bara joggas finns risken att om det är något väldigt litet så försvinner det till nästa onsdag, och så visar han inget på böjprov. När jag sedan sätter igång för fullt igen kanske det kommer tillbaka direkt. Därför kör jag på med träningen som vanligt så får vi se vad som sägs på onsdag! Han känns ju fräsch, men rör sig som sagt lite mjukare i vänster varv.
 
 

Shoppingförbud

Nu var det färdigshoppat av hästprylar och annat för ett tag framöver. Bestämde mig för att faktiskt börja med en egen bil, för på så vis kan jag ligga tillgänglig för jobb på boendet typ jämt (eller ja, när jag inte jobbar på snowpark). Nu blir det alltså ett evigt sparande till en ful liten bil som jag ska ha!!
 
Gjorde en bild som beskriver situationen...
 

Så trött på att bo hemma

Ursäkta men jag blir galen. Tack och lov jobbar jag ofta kvällar och helger, så jag träffar inte familjen sådär jättemycket i och med att brorsorna går i skolan på dagarna och mamma och pappa jobbar dagtid när jag själv är ledig.
 
Men nu orkar jag snart inte mer, seriöst. Vi bråkar om allt, om att jag lånar bilarna (och när jag sa att jag ville köpa egen så var det också idiotiskt). Om hästen, om städning, om allt. Dödar mig själv i ren frustration snart. VILL BARA FLYTTA HEMIFRÅN. Ha en egen lägenhet, sköta mig själv. Så som det ser ut nu med dom timmar jag har i backen + boendet så skulle det gå ihop, om än knappt. Längre fram i vår när jag får förlita mig på bara boendet vet jag inte... Förmodligen inte. Samtidigt, ringer jag chefen och ber om att få bli introducerad på fler boenden som jag kan gå som timmis på så borde det fungera. Då har vi problem 2, jag måste ha en egen bil. Boendet jag jobbar nu på ligger långt utanför stan och enda lösningen är att jag har bil.
 
Bil, lägenhet och häst med dyr månadstaxa. Det är svindyra pengar och ärligt talat vet jag inte om det går att få ihop. Men just nu är jag beredd att göra vad som helt för att det ska fungera. Åhhhhhh......

Underbart ledig

Ledig idag för första gången på en vecka! Har spenderat dagen nedkrupen i ett täcke, tittandes på nya avsnittet Pretty Little Liar som släpptes igår i USA, plus lite andra serier.
 
Danny longerade jag som sagt i morse och jag har även varit och klappat lite på honom nu i eftermiddags. Är i valet och kvalet av att klippa honom en sista gång - men inte riktigt bestämt mig ännu. Han är lite halvlånghårig och blir inte sådär jättesvettig när man rider. Dock har vi inte riktigt ridit några monsterpass nu heller... Hmm svårt och känner att jag måste ta ett beslut snart, för man ska inte klippa dom för sent heller.
 
Saknar sommarpäls!!
 

Bokat klinikbesök

Gjorde slag i saken idag och ringde till kliniken efter att jag longerat Danny i förmiddags. Det är det ett helt år sedan han besiktigades och har inte gjort böjprov sedan dess. Jag anser att man ska kolla hästarna någon gång om året för att se så att det är grönt ljus för full träning. Någon undrade varför jag skulle "böja honom i onödan" och det är såklart för att man på så vis kan hitta något problem - innan det blir ett stort problem.
 
Longerade honom för det var längesedan jag såg honom från marken, och det gick väl sådär. Han hoppade runt som en galning och var ner i sanden och vände en gång, tror dock inte att han gjorde illa sig. Rörde sig bra efter. Däremot såg jag samma sak som man känner i ridningen - han rör sig bättre i vänster varv. Traven har en mjuk och härlig rytm medan höger varv är lite knackigare. Ingen hälta eller så, men han rör sig mjukare i vänster varv. Det ska bli intressant att se om han har någon markering på böjprov eller om det är styrkemässigt/muskulärt som detta beror på.
 
Är inte orolig, men ska bli skönt att kolla upp honom och se om allt är grönt! Skulle han behöva behandlas så är det i alla fall bättre att ta en viloperiod nu mitt i vintern än i vår när man vill komma igång med tävlingarna. Nästa onsdag vid 09.00 ska vi in till kliniken. Åker till Nino, en veterinär jag anlitat i alla år. Har fullt förtroende för honom och ska bli intressant att se vad jag säger om Danny. Han har faktiskt inte sett själva hästen någon gång! Däremot har han granskat alla hans röntgenbilder vid köpet :)
 

Blondie

Flera ville se "efter-bild" på håret. Här har ni!
 
 
 

Bloggrape

Inlägget nedan var en bloggrape! Var inloggad på facebook och allt, men nej då väljer särbarnet att köra rape på bloggen hahah dör. Hur han förstod hur man gjorde nytt inlägg och allt är en bra fråga, men han kunde uppenbarligen. Hahahah ååh så störd Sebbe...

Sebbe

Idag vill jag berätta om den sötaste pojken i landet som heter Sebastian och han sköter om och pistar våran backe och håller den i topptrim plus så är han oerhört charmig (när han vill) och han har väldigt sötaa lockar :*

Dagens ridpass

Gick väldigt bra! Danny kändes väldigt flott och var bra i formen. Lite stark mot hand ett par gånger i traven men efter ett varv i låg form höll han sig rund. Red igenom rörelserna ur MSVC samt tog galoppslutor på diagonalen. Slutorna kändes bra men är lite raka, det får dock räknas som godkänt såhär i början när han håller på att lära sig. Vågar inte pyssla med några byten sålänge Marika är borta - vi kan inte göra själva. Behöver någon som står på marken och säger direkt om det var ren eller orent så jag kan berömma utifrån det.
 
Vi var helt ensamma i ridhuset och jag red ungefär mellan kvart över 8 och 9 i morse. Sedan blev det hage för Danny och jag åkte hem och käkade frukost. Bästa målet när man kommer hem, är klar med allt och har huur mycket tid som helst på sig. Mys.
 
 

Konsten att välja en häst som passar en själv

I morse när jag satt i sadeln på Danny kände jag att shit vilken tur att vi hittade just honom. Han är en lagom mix av precis allt jag letade efter, dessutom är han snäll och så okomplicerad att ha och göra med.
 
Jag har några vänner som har hästar som dom inte är nöjda med. Eller rättare sagt, sällan nöjda med. Men dom sliter på, tränar och tycker knappt att det är roligt. Jag tycker att det är viktigt att se sin hästs förutsättningar - innan du tränar ihjäl dig med den. Om du siktar på MSVA och uppåt, då kanske du inte kan ha vilken häst som helst. Nöjer du dig med LB - då blir det lite lättare. Många undrar om jag är nöjd med Danny, om han motsvarat mina förväntningar och om han kommer att säljas någon gång.
 
Ja, han har motsvarat mina förutsättningar! Utan tvekan. Det är svårt att basera ett helt hästköp på en provridning, och det blir alltid lite "grisen i säcken". Man vet inte riktigt vad man får, både ridmässigt och i hantering. Men jag är så otroligt glad att jag har honom, för det är en häst som i dagsläget passar mig som handen i handsken. Han blir nu 7 år, så det är fortfarande en relativt ung häst med framtiden för sig. Jag siktar på att rida lite MSVA/St. George under 2014 och det kommer inte att vara några problem. Jag vill alltid vidare när jag har nått ett mål, så når jag dit kommer jag givetvis att satsa högre. Om Danny fortfarande känns som rätt häst för den satsningen så kommer vi att köra på, gör han inte det så kommer han förmodligen att säljas.
 
Jag har aldrig förstått den här hetsen med att "man ska behålla hästen livet ut". Ja, hade jag haft obegränsat med pengar eller en egen gård där jag kunde samla alla hästarna på hög när dom inte längre når dit man vill - då kanske. Men för Dannys skull tror jag mer att han uppskattar att i så fall säljas till någon som vill rida på den nivån han når - inte stanna hos någon som ska pressa ur det sista bara för att nå någonstans hästen kanske inte har förutsättningar.
 
Jag vet inte var Dannys begränsning är, för han utvecklas hela tiden. Det kommer förmodligen att ta några år innan man känner att "här är det stopp" och då gäller det att välja, antingen fortsätta rida på den nivån som man då är på - eller satsa vidare med en ny häst. Jag kommer aldrig att satsa på en OS-start eller att jobba med hästar på heltid, så jag har inga orealistiska mål med min ridning. Däremot vill jag utvecklas och sikta mot högre nivåer hela tiden, och jag vill inte "nöja mig med en nivå" och tänka att jag stannar där.
 
Nu flummade jag iväg på annat än jag egentligen tänkt från början, men jag vill bara att ni ska förstå vad jag menar. Jag tycker att det är synd att så många går runt och är besvikna efter varje träning eller tävling, att dom aldrig är nöjda med sina hästar. Kanske är det faktiskt så att man i det läget borde sälja hästen till någon som uppskattar och älskar den, i stället för att traggla på. För mig är det inget "tabu" att sälja en häst för att man inte tycker att den passar, såvida man inte byter hejvilt varje år (då kanske man borde vara lite mer noga när man provar och köper hästarna). Det finns massor av hästar till salu där ute, och visst tar det tid att hitta rätt. Men den dagen du gör det, som i mitt fall Danny, då kommer du att vara lyckligast i världen.
 

Workout

Ute på isen med långfärdsskrillor på fötterna. Eller ja, vilopaus nu haha... Hundarna är med och vi kör!
 

Hemma

Lugn kväll i backen med mycket trevligt folk. Satt ute och hängde med dom som åkte mot slutet för ingen kom och handlade av mig :) Någon undrade vad jag har för arbetsuppgifter och jag är kassansvarig, säljer liftkort och sånt från serveringen. Dessutom ansvarar jag (och en till) för varuinköp, beställningar etc.
 
Imorgon ska jag faktiskt sitta till häst. Var ett tag sedan tycker jag! I alla fall som jag tränade ordentligt och inte bara joggade. Har hela dagen fri då jag börjar jobba vid 15.00 och inte har något frisörbesök som stör planeringen. Så sköönt.

Yes please

Nöjd tjej

Hahah tur man inte träffar på så många när man sitter hos frisören med folie i hela håret! Det blev i alla fall sjukt bra och jag kommer att bli riktigt blond efter nästa dusch :) Har en lite dämpande, grå nyans just nu - men den tvättas ur. Sååå nöjd! Dessutom klippte vi lite, lite. Toppade och klippte bort lite slitet så nu känns det jättefräscht och lent.
 
2000 kr fattigare, men så nöjd. Vill även säga att ni är så snälla och söta som faktiskt håller statistiken uppe trots att jag inte orkat "hästblogga". Har inget att skriva om, så ni får bara vardag.
 
 

Hos frisören

Åhhh äntligen säger jag bara. Utväxten ska bort, hela håret ska bli blondare och jag ska klippa mig så det blir lite fräschare. Hög tid!

Svar om ÄS

Vill förtydliga att jag inte lider av någon ätstörning nu men att jag för ett par år sedan hade en rätt skev bild på mat och träning. Handlar väl mest om att jag har väldigt lätt för att både gå upp och ner i vikt. När jag vägde som minst såg jag helt sjuk ut, revbenen stack ut och jag var blek som ett spöke. Det är stor skillnad på att vara snyggt smal och att se smal/sjuk ut. Började väl med att jag kom på att jag hade väldigt lätt för att gå ner i vikt bara genom att äta lite. Rör på mig så mycket varje dag med hästen, jobb och allt sånt där så då går det snabbt.
 
Sedan åt jag mindre och mindre, kollade kalorier på allt möjligt och höll på. Man blir ett kontrollfreak och får en helt störd relation till mat.
 
vad hade du för ätstörning?
Jag åt inte. Kräktes inte eller något sådant, men åt bara sjukt lite.
 
hur tog du dej vidare?? Har en kompis som jag tror har någon slags störning i sitt ätande så skulle gärna vilja veta vad man kan göra som medmänniska. Hur reagerade dina vänner osv
Jag insåg att det var skitfult att vara så smal som jag var haha. Utseendefixerad? Ja, men det kanske räddade mig. Dessutom var jag trött på att må så dåligt fysiskt, typ frysa jämt och vara blek och ful. Mina vänner sa väl åt mig att käka mer typ haha, men lyckades dra ner en annan kompis i skiten också. Hon är fortfarande inte frisk tror jag.
 
och hur reagerade dina föräldrar? skola? vänner?
Dom stöttade och så när jag åt, klart som var oroliga men jag var ju inte fast i någon extrem ätstörning direkt så. Kommer ihåg att lärarna hade lite möten och så, och fick snacka med några men jag såg det inte som något problem haha (först i efterhand jag undrar hur jag tänkte).
 
Ja men åh, verkligen jättefint frida.
 

Paus

Pust... Har äntligen ett litet break nu mellan 16-17 då backen har stängt mellan dag- och kvällsöppet. Jag ska äta och sitta ner en stund efter att ha stått upp en hel dag! Har i alla fall flutit på ganska bra. Måste dock erkänna att jag längtar ihjäl mig efter att krypa ner i sängen hemma och bara begrava mig i täcket.
 
 

Nytt pannband - nej fortfarande inte

Någon undrade om jag hade köpt något nytt pannband till tränset ännu - nej det har jag inte. Han har fortfarande det rundsydda på! Kikar väl runt lite sporadiskt men har inte hittat något riktigt "måste ha". Är inte helsugen på att lägga massa pengar på något sådant just nu faktiskt...
 
Fast detta från Skaerlund Design är bra fint... Ooo....
 
 
 
 
 

Jobb på snowpark 8-22

Rubriken säger väl allt. Kom igen va! Vi avslutar jullovet (ja, här har tydligen alla studiedag idag) med dagsöppet OCH kvällsöppet. Jag jobbar båda passen för man är väl en krigare. Om ni ville veta så är jag ledig från torsdag och hela helgen, jag tror inte ni förstår hur skönt det kommer bli. Tror det skulle bli utgång och hela kalaset då, fast tänke nog hålla mig på benen denna gång ;)
 
Aja... Blir ingen motion för Dannyboy idag, men han får klara sig. Känns som att jag knappt ser honom nuförtiden fast ändå är jag där varje dag. Funderar på om det är dags för en vetcheck för honom. Köra böjprov och kolla tänderna. Får se, han känns väldigt fräsch men snart har jag haft honom i ett år. Då börjar det bli dags för koll!
 
 

Några fler svar

bra svar! :) skulle du kunna skriva mer om din ätstörning? om du vill alltså, tror det kan va fler som skulle behöva det kanske som hjälp till sig själv att bli frisk?
Svar: Vad vill ni veta?
 
Vilken storlek har Danny på kandaret? Är Premiera kandaret stort i storleken? Tack för en trevlig blogg!
Svar: Cob. Stora i storleken!
 
Hur tränar du för att få Danny att länga så fint i traven som han gör? :)
Svar: Sätter man tryck i honom så länger han ganska bra naturligt. En del hästar har talang för det, andra inte. Danny är duktig :) Sedan har han andra svagheter såklart.
 
Din drömhäst? Ras, färg mm :)
Btw, Din blogg är bäst!
Svar: En svart sporthäst. Ras har mindre betydelse :) Långa ben, nätt kropp, välformad nacke och ett vackert huvud. Helst med en fin stjärn och fläck på mulen. Tack!
 
har du löshår?
Svar: Nej.

Bra ridning

Danny kändes toppen och jag hann rida innan voltigen drog igång på söndagskvällen. Gött! Red på träns utan graman och han kändes hyffsat rund i formen. Längtar efter att börja trimma på allvar med kandaret igen! Är även lite tävlingssugen, fast vill inte titta på tävlingsterminen ännu. Vet att då anmäler jag mig bara till någon start alldeles för tidigt, så är det -20 grader och hemskt.
 
Finns inte så mycket vidrigare än att tävla på vintern? På med tusen täcken, rida fram i extremtjocka klumpiga kläder och frysa fingrarna av sig. Nej tack, tävlingsdebuten för 2013 får börja framåt mars...
 
Kall ridning på Esco...
 

Trött som människa haha

Alltså jag jobbar tusen gånger hellre 24-timmarspass, eller 12-timmars eller vad som helst. Men dessa 8-17 tider? Helt värdelöst haha. Hela dagen går åt och så kommer man ändå hem så sent att kvällen är lite körd också. Aja, ska inte klaga men blir helt slut. Högsäsong i backen tar på krafterna!
 
Dessutom har min tränare åkt till Australien? Hallå... Nu får jag träna ensam i 14 dagar, det är inte bra. Får bli mycket filmning så jag ser att vi ser OK ut haha..
 
 

Gårdagens outfit

Vi ser inte alltid så glamourösa ut. Benskydd på! Lindorna struntade vi i då matte inte orkade stå och rulla benlindor en lördagskväll. Favoritbootsen fram, dom med ludd jag köpte på Globen.
 
Passet fick bra, han var superglad och jag tror Therese som var i ridhuset samtidigt som mig fick sig ett gott skratt - för när jag fattade galopp drog han iväg längs hela långsidan i stora bocksprång och jag tjöt av skratt haha! Han har verkligen inte växt upp min lilla häst. Öronen rätt fram och smygökar galoppen hela tiden om jag inte bromsar haha! Åh älskade häst.
 

Svar på minifrågestund

Kör lite svar på en gång. FYLLER PÅ ALLT EFTERSOM DET KOMMER FLER FRÅGOR :)
 
Har danny på sig broddar nu? Boots inne?
Svar: Japp! Låga brodd på alla fyra. Inga boots inne.
 
Har du funderat på att söka någon högskoleutbildning, i så fall vilken?
Svar: Nej, inte än. Jag är inte redo att gå tillbaka till skolbänken riktigt ännu... Men har funderat på att läsa till lärare, eller kanske gå socionom. Vi får se.

Hade du som ponny/juniorryttare ambitioner att vara med i landslaget? Om du hade det, har du det fortfarande eller tänker du mer långsiktigt?
Svar: Nej, inte på ponny eftersom vi köpte Fidolina när jag redan hunnit bli 15 år. På storhäst, ja. Klas var tänkt för min juniortid. Nu är jag snart senior, så nej.

Har du en plan gällande Danny, tex att han under 2013 ska gå MsvB på xx%? Har du tankar på att sälja om han inte motsvarar de förväntningarna?
Svar: Ja jag har en plan, men den beror lite på hur det går med bytena. Avvaktar därför med att skriva ut så länge :) Han motsvarar mina förväntingar, så jag har inga planer på att sälja inom dom närmsta åren.

Umgås du med andra hästbloggare?
Svar: Beror på om du syftar på någon speciell? Jag känner Matilda Holmström väl.
 
Jag undrar vad som hände med Klas? Jag har läst igenom hela din blogg (som jag förövrigt älskar, du är kick ass och levererar sjukt mycket inspiration!) men har inte hittat exakt vad som hände honom. Så mycket vet jag att det var en senskada, men hur uppkom den? Var han skadad redan innan ni köpte honom eller skadade han sig hos dig, i hagen eller under ridning?
Kanske jobbig fråga men det är nåt jag undrat över, jag har själv haft en häst som fick en senskada under ridning och det gick många år innan jag slutade skylla på mig själv.. Så jag undrar hur andra tänker.


Tack på förhand och fortsätt med det du gör för du gör det väldigt bra!
Svar: Det stämmer att han fick en allvarlig senskada som inte läkte till ett friskt ben. Han var frisk när jag köpte honom, så skadan kom hos mig. Jag red honom på kvällen innan det hände, och då kändes han väldigt fin. På morgonen när jag kom var han toksvullen i benet, så antingen hände det i boxen eller under kvällens träning. Har dock svårt att tro att det hände något under träningen, för när han slog upp senskadan en gång under en träning så gick han från ren till tvärhalt mitt i en travsluta. Tredje gången han fick tillbaka skadan yttrade den sig på samma vis, så jag tror faktiskt att någonting hände i boxen under natten. Kanske sparkade han sig själv, rullade fast eller något annat.
 
Kör du hästtransport själv eller gör dina föräldrar det? Och vad har ni för dragbil? Tack för en grym blogg som ger mig enorm inspiration :)
Svar: Beror på var vi ska! Ska jag tävla föredrar jag att någon annan kör så jag kan koncentrera mig på att jobba mentalt i bilen innan tävling. Ska vi och träna, då kör jag själv! Vi har en Audi A4 Quattro.
 
Vem är din förebild inom ridsporten och varför?
Svar: Min kompis Lina Andersson, för att hon bara kör på och är så, ursäkta, jäkla bra på att rida.
 
Här kommer några random frågor:
1. Tycker du man kan köra trailer i alla väder? Hoppas du förstod frågan :)
Svar: Nja, jag skulle inte ge mig ut i snöstorm eller blixthalka. Men mycket handlar om hur lugnt man kör!
 
2. Har du haft en ätstörning?
Svar: Ja det kan man säga.
 
3. Har du haft pojkvän?
Svar: Japp.
 
4. Vad hände egentligen på din senaste utgång?
Svar: Jag tog en drink inne på nattklubben som antingen var starkare än jag beställde, eller så la någon något i den. Efter det minns jag inte så mycket, men jag spydde massor och till slut var jag så full att jag inte kunde gå själv. Mamma kom och hämtade mig efter att några hjälpt mig ut från Etage. Sedan fick hon stuva in sin hjälplösa dotter i bilen!

5. Kan du åka slalom/snowboard?
Svar: Jag åker skidor och åker ganska mycket.

Tack för en bra och inspirerande blogg! :)
 
Ha en häst som bara kan ridas ut med, alltså vägrar gå framåt så fort man går in i paddocken/ridhuset eller Ha en häst som bara kan ridas i paddocken/ridhuset, alltså vägrar så fort man rider ut?
Svar: Haha givetvis en häst som bara kan ridas i ridhuset!

- Använder du back on tracks produkter?
Svar: Nja. Har paddar men använder dom inte så ofta.

- liniment? isåfall vilka och hur ofta?
Svar: Nej, inte på Danny än så länge i alla fall. Han är ung och mjuk i kroppen :)

- lägger du upp veckoplaneringar eller blir det lite "hur som helst"
Svar: Det blir "hur som helst" eftersom jag har oregelbundet jobbschema. Dock lägger jag alltid in uteritter eller vilor efter många träningsdagar.

- hur ofta Tränar du/rider dressyr/rider ut?
Svar: Rider ut någon gång i veckan, han vilar kanske två dagar och resten är träning.

- brukar du avända dig av bommar, hinder?
Svar: Nej

Tack för bra blogg som sagt ! mvh Sanna
 
Vad anser du om sk. "unghästtrots"? Hur anser du att man ska hantera det?
Svar: Vet inte, har aldrig haft en unghäst som varit trotsig. Förmidligen hantera det med bestämdhet.

Hur gör du när Danny protesterar eller inte lyssnar fullt ut?
Svar: Han protesterar aldrig. Om han inte är tillräckligt kvick för skänkeln ger jag honom en liten kick med sporren. Rider med ganska små hjälper på honom då han blir lite smågalen om man trycker för mycket med skänkeln haha.

Är du nöjd med bootsen med fårskinnet som du köpte i Globen?
Svar: JA! Jag älskar älskar älskar dom. Använder varje träning!

Vad har du för paddar under lindorna?
Svar: Vanliga ribbade, tror dom är från Hööks eller nåt sånt!
 
Ska du söka till de där Young riders Academy?
Svar: Det vet jag inte vad det är för något.

Du va väl med i något "utvecklings team Dalarna"? Hur kom du med där, vilka kriterier fanns, hur blev du med där?, är du fortfarande me? Typ lite fakta om de helt enkelt :)
Svar: Det var längesedan. Var väl dom fyra främsta ponnyekipagen i dalarna, dom fyra främsta juniorerna och YR eller något sådant. Kommer inte riktigt ihåg. Vet att det "spårade" efter ett tag och dom släppte in vilka ekipage som helst i teamet, då blev det inte lika roligt och jag hoppade av.
 
 

Kort frågestund till ikväll

I brist på tid passar jag på att slänga in en frågestund. Fråga vad ni vill, om hästarna, livet, allt möjligt. Jag svarar ikväll!
 

Lördag

✓ Jobb i backen 08-17
 
✓ Lite jogging för Danny
 
✓ Lördagskväll hemma? Vet inte riktigt.
 
Jag jobbar 8-17 hela helgen, det är inte bra för bloggandet haha... Är högsäsong i backen och sånt galet tryck, man blir helt slut efter en dag där. Så när jag kommer hem vill jag bara strejka allt haha. Göra absolut ingenting i några timmar. På måndag är jullovet slut och det innebär kvällsöppet i backen istället. Tack och lov! Då har man plötsligt hur mycket tid som helst på dagarna, ljuvligt. Kanske till och med kan fotografera några ridbilder ute på stora utebanan med Danny då? Om det nu kommer lite mer snö... Här har vi mest is.
 
Innan var det mängder snö...
 

Det som hände

Jag har funderat ett tag, men väljer att skriva om det. Gick ut med allt på facebook och jag vågar nästan påstå att det var dels genom det, dels genom polisen det hela löste sig. Det blev nämligen storm på facebook, många skrev och engagerade sig. Kanske kände personen att det skulle komma fram vem det var...
 
Jag kom till stallet igår kväll och med mig hade jag ett kuvert med pengar till Emma, som tack för att hon tog hand om Danny när jag var borta. Kuvertet var märkt "Till Emma ♥" och innehöll 1000 kr. Jag lade kuvertet i mitt stallskåp (som alltid är låst när jag inte är där) och halvropade till henne innan hon gick in i ridhuset att "du ska få ett kuvert sen!". Det var väl en 7-8 personer i stallet där som hörde detta, varav jag känner alla. Nära kompisar.
 
Sedan gjorde jag i ordning Danny och lade kuvertet under en drös benlindor, gömde det helt enkelt. Låste inte skåpet eftersom alla värdegrejer satt på Danny (sadel etc.) och gick in i ridhuset. Mitt misstag att inte låsa skåpet, men jag tänkte inte på det då eftersom jag litar på alla mina stallkompisar. Red i 30 minuter och sedan var jag tillbaka i stallgången igen. Då var även Emma där, så jag tänkte passa på att ge henne kuvertet direkt! Det låg då under benlindorna som innan, men jag kände att det var tomt. Någon hade plockat 1000 spänn ur kuvertet och lagt tillbaka det igen. SÅ JÄVLA FRÄCKT. Jag bröt ihop, ringde polisen och bad alla som var i stallet stanna kvar. Det blev givetvis en upprörd stämning och vi ringde tillbaka folk som hade hunnit åka hem... Det kom därefter en patrull poliser (ja faktiskt) och förhörde vad som hänt, tog namn. Som dom sa, dom kunde inte göra så mycket rent praktiskt men det är ofta väldigt avskräckande att dom kommer och visar att det är allvar. Det blev såklart en riktig karusell och jag storgrät. Dels för att pengarna var försvunna, dels för att någon "kompis" gjort detta mot mig och även Emma som skulle få pengarna. Styrelsen kopplades in, folk pratade, vi gick igenom vilka som varit där och så skrev jag på facebook vad som hänt. Massor kommenterade och ska jag vara ärlig så förstår jag om personen som stal pengarna blev jäkligt skakad av uppståndelsen.
 
Detta var igår kväll. I morse när jag kom till stallet låg det 1000 kr utanför Dannys box. Där hade dom aldrig varit och vänt, utan den person som tog dom hade helt enkelt lagt tillbaka pengarna. Kanske när jag åkt hem, kanske under natten eller på morgonen. Jag har ingen aning, men tillbaka kom pengarna. Jag är glad över det, enormt tacksam över att mina (Emmas) 1000 kr är tillbaka - men fortfarande ledsen över att det hände från början. Det kändes som en örfil att inte kunna lita på dom man träffar varje dag. Det är en stor anläggning, men vi känner varandra väl. Vid tillfället var det inte många som var där.
 
Jag tror att tack vare markeringen med polisanmälningen, allt rabalder på facebook och allt prat gjorde personen så skraj för att det skulle komma fram att den inte vågade behålla pengarna. Det känns som sagt fortfarande hemskt och ledsamt, men det hade kunnat sluta även utan pengar. Jag hoppas att personen förstod att man inte kan göra något sådant utan konsekvenser, och att den inser allvaret i situationen.
 
Nu vet ni vad som hände, hoppas ni förstår hur jag känner.

Lite jogging

Ja jag red faktiskt Danny redan igårkväll! Han har vilat hela veckan vi var borta så det blir en liten igångsättning nu. En frisk häst som gått i hage och rört på sig anser jag inte behöver en massa skrittpass för att komma igång igen efter en vila, utan han fick joggas i ridhuset en stund med träns.
 
Hade förväntat mig en tickande bomb, men han kändes mest glad! Kan bero på att kraften fortfarande är 1/3 mot vanligt kanske :) Red lite trav och några varvs galopp i en rund, flexig form. Kändes roligt!
 

Morgonhälsning från backen

Gårdagens händelse löste sig, berättar kanske sen Nu är det jobbfokus!. Jag staplar varor och gör i ordning för öppning! På plats för en dag i backen. Hoppas på mycket folk för då går tiden fort.
 
 
 
 

Så jävla ledsen

Danny mår bra, jag mår bra. Har dock hänt en jäkligt tråkig sak som gör att jag inte är i något mood att blogga direkt. Hej.

2012 - vilket år!

Lovade en årssummering av 2012 - det ska ni få! Ett galet år från början till slut, om man tänker på allt som har hänt.
 
Men, vi börjar från början :)
 
8 Januari 2012 - www.fridahallgren.se startas!
Egentligen visste jag nog knappt vad jag höll på med, men jag vet att jag tänkte "kan hon, då kan jag!". Jag hade läst mycket bloggar och hästbloggar innan - så visste hur jag ville att min egen skulle vara. Däremot var jag värdelös på att skriva vettiga inlägg, jag lade ut små bilder som knappt syntes och allt var kaos. Fick lite hjälp av Matilda på matildaholmstrom.se att få läsare att hitta hit, och mitt i allt tyckte jag att det var roligt att provocera lite. Plötsligt var jag länkad både på ponnysanning.se och dressyrmupparna.se. Galet var bara förnamnet!
 
Efter detta lugnade det ner sig lite, jag fick hjälp med design och började blogga lite proffsigare. Läsarmängden ökade sakta men säkert.
 
Under januari månad:
Jag rider två hästar, PRE-hingsten Escritor IX och halvblodsvalacken Barock. Under tiden letar jag efter egen häst och provrider ett flertal hästar i åldern 3-7 år. Efter några turer finner jag Danny, importerad från Danmark och precis fyllda 6 år gammal. 166 cm hög och allt jag har letat efter. En provridning senare satt jag med ett leende upp till öronen i bilen på väg hem! Den 16 januari besiktigades han och efter många turer fram och tillbaka där hans röntgenbilder bland annat granskades av 4 oberoende veterinärer fick han grön lampa och konstaterades UA i allt.
 
26 januari 2012 - Danny blir min!
Behöver nog inte säga så mycket mer, älskade häst.
 
 
Därefter gick månaderna utan probem. Jag slutade rida Barock och fokuserade på Esco och Danny. Red båda på heltid och båda tävlades under våren. Esco gjorde resultat upp till 72% i LA och Danny vann sin LB-debut. Sedan gick Danny flera LB med placeringar under våren. Esco debuterade MSVC och fick två placeringar med resultat upp till 64% vilket kändes jätteroligt med en PRE.
 
 
Därefter går sommaren och Esco flyttar hem till familjen Skatt i Knivsta. Där är han utlånad på foder i ett år! Jag fick på så vis mer tid att satsa på Danny och det blev inte lika stressigt mellan jobb, vänner och stall. Under hösten kunde jag därför åka till Jeanna Högberg en vecka för intensiv träning. Med mig hade jag min kompis Therese och hennes häst Loppan. Vi tränade, såg fina hästar och bara njöt av en riktig semestervecka i ett dressyrparadis som Segerstas anläggning är.
 
 
Helgen efter vi kommit hem från Segersta gick Danny två MSVC-starter i Gyttorp. Han är orutinerad och "grön" på den nivån, så jag har inga höga krav på honom i dom klasserna. Han visade dock att han hörde hemma bland dom fina hästarna och kammade hem placeringar i båda klasserna på 68,5% respektive 66%. Våra bästa resultat tillsammans under 2012. Det känns jätteroligt! Han är bara 6 år och har framtiden för sig.
 
 
Under dom senaste månaderna har det hänt ganska mycket rent träningsmässigt. Vi har börjat nosa på samlingen i galopp och lagt fokus på galoppombytena. Mycket ska slipas på inför 2013 och vi hoppas på en intensiv vinter med mycket träning! Inför 2013 vill vi helt klart debutera MSVB under vår-sommar. Jag hoppas, och tror, att det kommer att vi har ett fantastiskt år framför oss! Danny har gått från LB till MSVC på ett knappt år, och fort har det gått. Han utvecklas hela tiden och han är min oslipade diamant. Min ögonsten och det bästa jag har!
 
Till 2013 blir Danny 7 år, nästan vuxen. Visst finns breeders och sånt i tankarna, men han ligger ett år efter. Det måste gå i rasande fart om det ska finnas en chans - samtidigt har vi gjort en galen resa under detta året tillsammans. Framtiden får visa....
 
 

Många tårar

När jag kom hem igår så låg det ett paket i hallen. Det hade kommit med posten under tiden som vi var borta... Som jag tidigare skrivit så fick Malin som köpte Köhls Fidolina av mig ta det värsta beslutet man kan ta som hästägare - att ta bort sin häst, sin bästa vän. Efter en skada som "Fiddo" inte kunde bli bra från fick hon göra min Klas sällskap uppe i hästhimlen.
 
Malin sparade tagel från Fiddos svans och i paketet låg ett armband, gjort av svansen. En handskriven lapp med texten "Hej Frida! Här får du en liten julklapp av mig, ett armband av Fiddos tagel. Jag vet hur mycket hon betydde för dig, minst lika mycket som för mig. Så här får du en liten del av älskade Fiddo som du kan bära med dig överallt. God jul önskar Malin ♥"
 
Tårarna rann och det gör dom fortfarande. Armbandet är magiskt fint och det känns verkligen som att ha en liten del av Fiddo nära...
 
Sanningen är den att jag har sparat massor av Klas tjocka, blanka svans. Klippte av det innan han togs bort och det ligger ihopflätat i en byrålåda. Tog säkert ett halvår innan jag tog upp det därifrån, och när jag väl tog fram det forsade tårarna. Sedan dess har jag inte rört byrålådan förrän nu, när jag faktiskt kände att jag var redo igen. Tanken är såklart också att det skulle bli ett armband, men jag har inte varit "färdig" för det ännu. Igår när jag plockade fram det blev det samma känslostorm, tårarna forsade och tusen minnen. Jag lade tillbaka det lika fort och nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Det gör så förbannat ont att se dom där svarta, blanka tagelstråna och tanken på att lägga det i ett kuvert till tjejen som gör armbanden känns tufft. Tänk om det försvinner på posten? Mitt närmsta minne till Klas...
 
Här är i alla fall det underbara armbandet med Fiddos tagel....
 

Tillbaka i vardagen

Ska jag vara ärlig så var det väldigt skönt att slippa allt jobb som denna blogg innebär. Slippa skriva inlägg, ta bilder och allt det där. Bara ha semester. Vore så skönt att fortsätta i den bubblan...
 
Samtidigt, jag gillar det här? Jag gillar att skriva av mig, att dela med mig av min vardag och hästarna. Era kommentarer - kloka som galna. Det är väldigt roligt, men också väldigt mycket jobb - för vaddå? Ibland funderar jag på om jag bloggar för min egen skull eller för någon annans. På något sätt känns det som att jag inte får ut lika mycket av bloggandet som tidigare - men varför vet jag inte riktigt. Aja, vi tar det hela en dag i taget så får vi ser hur det blir :)
 
Idag kör jag på med jobb på Falu Snowpark 08-17. Har sådär härligt mycket energi efter en solvecka och tänkte passa på att ta tag i en massa mindre roliga saker där. Varuleveranser, pappersarbete och allt annat tråk. Bäst att passa på innan man går ner i en trött vintersvacka igen!
 
En vecka sedan jag satt i sadeln.. ridsugen!
 
 

Some pics

Från ett underbart Spanien! Nu blev inte papi med på någon bild... men han var också där! En riktig semester med familjen :)
 

Hemma!

Åh jösses flygbussen gick vid 05.00 i morse, så vi gick upp strax efter 04.00 för att hinna äta frukost och allt. Sedan blev det en 6 timmar lång flygresa innan vi landade i Sverige! Nu har vi äntligen hittat hem och jag har lagt mig i min egen säng och bara gosat ner mig - en av dom bästa stunderna.
 
Ska åka till stallet framåt kvällen då jag har kvällsfodring det första som händer och då blir det massor av pussar på Danny! Han har redan blivit "fixad" idag så allt är klart, tack och lov efter en sånhär dag. Slänger upp några bilder från soliga spanien senare :)