Gårdagens Esco

Igår gick Esco ett pass i ridhuset och tur var det då mitt under träningen lät det som att hela taket skulle falla ihop - det haglade ute!

Esco är dock en cool herre och brydde sig inte nämnvärt över detta så vi red på som vanligt. Började i galopp och där var det samling som gällde! Han är så mycket framåt att det ibland känns som att han inte riktigt "väntar" utan bara galopperar på. Vi gjorde därför massa övningar som Danny har fått göra, nämligen "galopp, galopp, samla, skritt" och sedan fatta och rida fram igen. Nästa gång rider man "galopp, galopp, samla, SAMLA, så fram i galopp igen.

Jag brukar bryta av till skritt varannan gång ungefär och det fungerar super på Esco som gärna lär sig övningen och sedan bryter av trots att jag inte ville det haha..

Sedan tog vi lite galoppslutor på diagonalen som Esco verkligen har börjat förstå sig på och gjorde superfint! Därefter lite travslutor, skänkelvikningar och öppnor.

Han börjar verkligen komma upp sig nu Esco! Han är så otroligt befäst och stadig i takt och form och nu börjar alla rörelser komma mer och mer. Duktig!




Kom ihåg mig?