Hur är det med Esco?

Har fått flera frågor om hur det går för Esco, hur han mår etc. och jag förstår att ni undrar eftersom jag har varit förtegen om detta.

Esco var alltså oren när vi tävlade senast och med lite eftertanke kunde jag konstatera att han inte känts helt OK dagarna innan start heller. Hade väldigt dåligt samvete och var jätteledsen över att jag tog honom till start trots att han var oren, men det var såklart inte min mening.

Efter tävlingen fick han vila, han reds inte alls och veterinär kontaktades. På torsdag ska han veterinärundersökas och utredas, men i dagsläget syns det ingen hälta. Idag var hovslagaren här och kikade på hovarna, han hittade då en blödning i hoven på ett bakben, under skon. Jag var inte med, men förstod på Petra som att blödningen var i läkningsfas nu och borde haft sitt "akuta" tillstånd i dagarna runt tävlingen. Enligt hovslagaren kunde detta vara en möjlig osak till att han var oren, då Esco är känslig i hovarna och absolut kunde ha känt av detta.

Vi vill i vilket fall utesluta att det är något annat och han ska veterinärundersökas på torsdag ändå, men tänk om det "bara" är en så enkel sak som detta - då bör han vara frisk så snart blödningen läkt ut (ca 1-2 v).
Vi håller tummarna!




Kom ihåg mig?