Måttande av Childeric

Ja idag gjorde vi det! Måttade en Childeric-sadel till mig och Danny. Det känns helt fantastiskt.

För er som inte vet finns det två stycken människor i hela Sverige som är återförsäljare för franska märket Luc Childeric och det är Ellen och Caroline. Efter att ha pratat med båda per telefon om allting bestämde vi att "Carro" som finns i Stockholm skulle komma hit till Falun och måtta sadeln. Jag behövde alltså inte flytta Danny en meter utan hon kom hit och vi fixade allt på plats (dock var det två till som hon skulle måtta åt i närheten, så dom kom också hit).

Vi började med Danny och Carro klämde på hela ryggen, tog mått på bredden, över manken, på längden. Sedan fotograferade hon honom i profil och bakifrån. Sedan gick vi in i ridhuset!

Med sig hade hon ungefär 10 childericsadlar och jag fick ge önskemål och sedan sitta i dom som skulle kunna var något. Jag sa ganska direkt att jag ville ha en sadel av "flatback-modell" men att jag gärna provade några andra också. Så vi började med en sadel som tydligen var väldigt omtyckt av många men den kände jag redan efter några varv att det inte var något för mig. Sadel nr 2 var en DI och med andra ord en smärre islandshästsadel. Den var rejält flatback och mjuk som smör. Åh herregud, jag var i himlen! Helt fantastisk sadel, jag satt helt underbart. Red dock i en DAC också för att jämföra lite och känna på några andra knästöd, men det var inte jämförbart. Min rumpa vill ha flatback!

För Danny var det dock mycket bättre med en DAC så eventuellt måste dom göra en DI-modell åt mig, men med DAC-panel åt Danny. Blir som två sadlar i ett för att det ska passa oss båda.

När modell var bestämt mätte vi Danny igen när han var varm i musklerna och det var faktiskt en liten skillnad (ca 1 cm). Därefter mättes mina ben, först hela benen från höft och sedan lår+underben separat. Vi konstaterade att jag var tillräckligt lång för en "normal kåpa". Vi bestämde även att det skulle vara vadderade kåpor och lillkåpa. Dom normala knästöden blev det också då jag trivdes bättre i dom än i dom "moderna".

Sedan kom det verkliga problemet, färgval!! I grunden skulle den självklart vara svart, men det fanns ju så otroligt mycket detaljer man kunde få i andra färger... Slutade faktiskt med att det blev en svart sadel med mörkt brunröd undersida. Sömmarna kommer även att vara mörkbruna. Lite utstickande, men ändå neutralt!

Imorgon skickas beställningen till Frankrike och sen är det 8-10 veckors lång väntan innan sadeln kommer. Men det är det värt!

Här har ni läderfärgerna min sadel kommer ha:




Fick även en fråga om vad sadeln kommer att kosta, och eftersom det inte är någon hemlighet vad Childericsadlar kostar svarar jag faktiskt på det. Ca 35 000 kr kommer kalaset att landa på och jag betalar allt helt själv, så några spekulationer om annat behövs inte.

Grattis till en fantastisk sadel! :)

Jag säger som ovanstående - Grattis!



Childerickarna är ju så sinnessjukt sköna!



Jag är förvånad över tillverkningstiden bara, 8-10 veckor är ju inte så lång tid alls egentligen! Jag trodde att det skulle ta mycket längre tid, men det är klart att du säkert helst av allt hade velat ha den redan igår så 8 veckor måste kännas som en evighet.

Grattis till att få en bra sadel! Jag tycker det är bra att du köper en ny sadel då hästen får mkt större chans till att utvecklas, bra val att lägga pengarna på :-) tänkte bara säga det ;-)

Det var verkligen ett saftigt pris, men säkert värt det! Har bara hört gott om de sadlarna. Hoppas allt gick bra med Esco idag!

Smakar det så kostar det! Nej, men det verkar vara riktigt sköna sadlar. Och den här kommer du förhoppningsvis kunna ha länge. Tittar man på de begagnade tycker jag inte att 35 000 var så farligt, om man har pengarna vill säga ;)

Ida

Jag tycker också att du gjort ett klokt beslut i att måttbeställa en sadel, trots att det är mycket pengar. Har du nu investerat i en sån fin häst ska du inte nöja dig med annat än en bra och måttad sadel. Annat vore dumt! Stort lycka till!

Bra sadlar är oumbärligt! Och vad man köper är ju helt upp till en själv :)

Visst är det en CC du har också? Sugen på att sälja den?

Vem är Caroline som måttar i Stockholm?

Du har inget telefon nr/mail till Caroline? :) Är i akut behov av en ny sadel eller att ändra om min nuvarande.. tyvärr verkar ellen omöjlig att få tag på just nu :(

Du har inget telefon nr/mail till Caroline? :) Är i akut behov av en ny sadel eller att ändra om min nuvarande.. tyvärr verkar ellen omöjlig att få tag på just nu :(

Svar: Jo, skicka ett mail till mig så ger jag dig mobilnr till henne.
Frida Hallgren

Hej jag har oxå provridit en childerick dressyr och ska beställa en men jag vet inte vem jag ska kontakta så då undrar jag om du kan sända mig telefonnummer till Caroline? Mvh Carina

Svar: Hej! Ja skicka ett mail till mig så skickar jag telefonnummer till både Ellen och Carro så hjälper dom dig. Min mail är [email protected] Kram Frida
Frida Hallgren

Hej!

Funderar på en Childericsadel och undrar om du är nöjd med din?

Svar: Extremt nöjd, tveka inte!
Frida Hallgren

Hej! Vi skulle gärna komma i kontakt med Carro för att få hjälp med utprovning av en childeric sadel! har du hennes tel nummer? Med vänlig hälsning Malene

Hej! Grattis till en super fin sadel!
Tänkte höra om du skulle kunna mejla deras nummer till mig?

Tacksam för hjälp!

Hej! Grattis till en super fin sadel!
Tänkte höra om du skulle kunna mejla deras nummer till mig?

Tacksam för hjälp!




Kom ihåg mig?