Tips på handskar sökes

Vad jag har för något på händerna tycker jag är väldigt viktigt när jag rider och jag har stora problem på vintern när man "måste" ha så tjocka handskar (blir så klumpigt).

Har i alla år ridit i handskar från Roeckl och blir aldrig besviken - men! Jag nöter ut handskarna ganska fort. Har flera gånger tänkt att det egentligen är bättre att ha några "slit och släng" handskar vid longering, uteritt etc. där det är egentligen inte behövs värstinghandskar.

Vill samtidigt ha bekväma handskar utan en massa skavande sömmar. Dom ska vara tunna och ha kardborreknäppning runt handleden så man ska kunna dra åt.

Är det någon som har några bra och billiga som rekommenderas?

Jag använder RSL. Ungefär samma prisklass som Roeckl men håller längre och bättre grepp.

Jag använder arbetshandskar, bla hööks är återförsäljare för Tegera men de finns säkert på granngården också.

Roeckl handskar Meredith Michaels Beerbaum är något billigare och betydligt bättre än dom du la ut bild på. Dessa håller mycket längre och är supersköna!

Li

Jag verkligen älskar SSGs (Horseware) handskar! Dom är i läder och finns i lite olika modeller. Själv har jag Rosa Bandet-handskarna i vitt och svart (http://www.stromsbergsgard.se/ryttare/handskar/ssg-glove-for-hope) till vardags och tävling. Dom sitter bra som tusan på händerna och jag saknar inte kardborreknäppning!



Sen har jag ett par vinterhandskar av samma märke som är otroligt smidiga och varma. Dom enda som jag hittat som går att rida dressyr i: http://www.washap.se/index.php?product_id=148&page=shop.product_details&category_id=18&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=57&vmcchk=1&Itemid=57



Mina handskar har hållit i flera år. Det enda som hänt nu är att tyget på vinterhandskarna blivit noppigt efter ca 4 års daglig användning.

Kan verkligen varmt rekommendera dessa! :)

Roecki tjockare handskar, dom som är släta & inte som dom på bilden. Kostar dock runt 500 men helt värt det!

Fick ett par Kyra K handskar i hjortskinn av min syster som jag älskar! http://www.flyingehastsport.se/index.php?route=product/product&product_id=78



Annars kanske det här är något? http://www.hastbiten.se/schwenkel-ridhandske-weltall-p-1348-c-198.aspx

Prova den fodrade varianten från Roeckl, dom är varmare och håller mycket längre än den vanliga. Dom ser ut som den vanliga modellen i övrigt bara tjockare på insidan :)

dom på bilden är DE ENDA jag klarar av. tog ÅR innan jag lärde mig (den hårda vägen) att ha handskar överhuvudtaget. vid uteritt på vintern klarar jag inte tjocka handskar utan rider helt utan ner till -10 efter de har jag de på bilden..!

Jag har Roeckls skinnhandskar när det är kallare. Dessa: http://www.marietorpridsport.se/images/gloves/gloves7.jpg

De är fleecefodrade och helt i skinn, suuuuuperbra grepp och är så sköna att man inte vill ta av sig dom. De är så bekväma att rida i att jag plågar mig själv även när det egentligen är för varmt för att ha dom hehe.. De är helt enkelt to die for eftersom att de har hållt i flera flera år för mig fastän jag har på mig dom i stallet även när jag inte rider. Kostar runt 500 lappen eftersom det är Roeckl men är ju helt klart värt det om man kollar på lång sikt!

http://snikkel.blogg.se/2012/march/tips.html



Tips här :)

Sv; Tack så mycket för länken, himla vad fin han är. Det kommer gå jättebra för er tror jag!



Tips på handskar är från BR, ganska lika roekel men något stramare material. Kostar bara 160 kr och jag är verkligen jätte nöjd med dom, har flera par. Finns i tunna och lite tjocke.

Tegera (gamla ejendals) som någon skrev ovan. Tex hööks är återförsäljare liksom många bygg/fritidsaffärer.

Bra slitstyrka för billig peng och jä**igt sköna helt enkelt! :)

Som en ovan har skrivit, SSG är super, jag har använt mina dagligen i ett år och dom har inte gått sönder det minsta.Dock har jag en annan modell som heter technical gloves. Är verkligen supersköna och relativt billiga mot märkes handskar.




Kom ihåg mig?