En helt vanlig hästdag

Någon önskade en inblick i en vanlig dag för mig. Det ska ni absolut få! Tänkte basera dagen på att jag är ledig. Enda skillnanden om jag jobbar är att jag går upp tidigare och gör morgonpysslet i racerfart. Hästarna vilar också eftersom jag ofta är på jobbet från 9-21 eller 9-8.15 dagen efter. 
 
En ledig dag:
 
♡ Klockan ringer 06.30, snoooozar...
 
♡ Går upp vid 07.00, klär på mig 
 
♡ Rullar cykeln mot stallet och är framme någon minut senare. Oftast är jag på plats vid ca 07.15, plus/minus några minuter
 
♡ Hämtar hö som hästarna ska ha med sig ut i hagen och sätter på benskydd + eventuella täcken. Sedan går jag alltid ut med både Danny och Esco till hagarna. Egentligen har vi ju personal som sköter allt sånt men eftersom jag ändå är där brukar jag hjälpa till med mina. Vet att det uppskattas och dom slipper ju gå ut med två hästar varje dag :)
 
♡ Mockar båda boxarna, spånar om det behövs
 
♡ Gör ren vattenkopparna och byter vatten i Escos vattenhink
 
♡ Sopar utanför mina boxar men brukar alltid sopa hos boxarna mitt emot också, så det ser prydligt ut :)
 
♡ Packar höpåsar åt båda hästarna
 
♡ Fyller krafthinkar åt båda hästarna
 
♡ Ibland blir det något extra, kanske tvätta eller fixa pyssel åt någon annan häst. Annars går jag ut och ser så att hästarna står lugnt i hagen och beger mig sedan hem och äter frukost!
 
När jag rider varierar lite. Ibland rider jag direkt på morgonen men det händer inte alltför ofta såhär på sommaren. Brukar åka tillbaka och rida någon gång på eftermiddagen och tid styrs lite beroende på om jag ska träna för tränare eller ej. När jag är i stallet på eftermiddagen brukar det bli lite annats pyssel i samband med att jag har tränat (tvätta lindor/schabrak, duscha hästarna osv) men det är väldigt skönt att det mesta är gjort på morgonen.
 

Åker du alltid hem direkt när du är färdig med allt kring hästarna eller stannar du kvar och bara "hänger", pratar med kompisar och bara är?

Esco is so nice!

Rean Landman
The Netherlands

Esco is so nice!

Rean Landman
The Netherlands




Kom ihåg mig?