Jag saknar ponnytiden

Faktiskt så gör jag det! Eller jag önskar mer att jag kunde få göra allting igen. På storhäst är allting så svårt och plötsligt krävs det nåt så makalöst mycket för att kvala in till mästerskap och så vidare. Jag rider mitt sista år som ungdomsryttare nästa år vilket innebär att jag skulle behöva rida MSVA/St. George två gånger på 64% eller högre för att kvala in till SM nästa år.
 
Det är inte realistiskt någon stans. Sedan är jag senior och då krävs det plötsligt att man rider GP för att få rida ett mästerskap igen. Ännu mer orealistiskt haha.. Det är det här som kan göra mig så frustrerad, att tiden bara rinner iväg. Vi sålde Fidolina ett år för tidigt för att jag skulle ha chansen att rida ett år som junior på storhäst, så vi köpte Klas. En läromästare utb. GP med alla möjligheter i världen. Sedan skadas han så svårt att han till slut måste tas bort och alla drömmas krossades. Nu står jag här och tiden har runnit ut. 
 
Men vad kan jag göra? Jag är världens lyckligaste över Danny och jag tror på honom, men det är ett framtidsprojekt - inte nu Varför sitter jag och är deppad över det här just nu då? Jo givetvis för att SM för juniorer och YR drar igång på Kågeröds ryttarförening nu på fredag. Och jag är inte där. Inte ens i närheten. Att rida mästerskap på ponny var bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv och jag skulle göra vad som helst för att få vara med om det en gång till, men på storhäst. Få uppleva atmosfären bara en gång till.
 
Men så blir det inte och givetvis gör det mig lite ledsen, men jag är samtidigt så otroligt tacksam över att jag faktiskt fick uppleva det en gång, även om det "bara" var på ponny.
 
Blev lite svammel om både det ena och det andra men ville mest skriva av mig en rad. Det jag vill komma till är i alla fall STORT LYCKA TILL alla tjejer och killar som startar på SM i helgen! Jag håller en extra tumme för vår duktiga dalatjej Hanna Mååg och hennes häst Feldmeister. Kör bara kör! :)

Jobbigt att känna så ju! Själv känner jag mig pressad också och jag är bara i leta häst stadiet just nu...

Jag tror att man själv mår bäst om man så att säga är "nöjd med det man har". Visst ska man ha mål att jobba mot, men de ska ju vara realistiska sådana - inte att man säger att "nästa år ska jag vara topp 3 på SM" om chansen att nå dit är minimal. Då jobbar man ju emot sig själv.

My

Fördelen med denna fantastiska sport är att du ändå aldrig blir för gammal för att satsa. Har du mästerskap som mål så är det inte omöjligt-du kan debutera som 50-åring eller ännu äldre! Så du har gott om tid på dig;).

Eller så kan du göra som jag och skaffa ponny nät du blir äldre:p.

Svar: Helt sant! :)
Frida Hallgren

Instämmer helt och hållet! Ponnytiden var fantastiskt och att få uppleva SM är verkligen speciellt. Vi får vara glada att vi fått uppleva det åtminstone 1 gång. Det är många som aldrig får göra det ens. Och vem vet vad framtiden kommer att innehålla!

Tack så galet mycket Frida! Och köra ska vi göra och försöka göra vårat bästa!! :'))




Kom ihåg mig?