Mitt drömstall

Fick en önskan att jag skulle skriva om hur jag skulle vilja ha min absoluta drömanläggning. Jag förutsätter att jag hade haft obegränsat med pengar när jag skriver detta inlägg haha...
 
För det första skulle jag nog vilja ha en anläggning som är uppdelad i flera olika stallkroppar. Det får gärna vara en sammanhängande stallbyggnad men ha separata stall för att kunna isolera vissa delar vid eventuella smittor. Det skulle även vara praktiskt att kunna ha mina tävlingshästar i ett stall, inackorderingar i ett annat och exempelvis hingstar på ett tredje ställe. Det ska dock vara lätt att ta sig mellan stallen och det ska finnas centrala utrymmen i mitten. Där kan det exempelvis få vara sadelkammare och andra utrymmen för förvaring. 
 
Det ska finnas många uppstallningsspiltor och de får gärna vara i anslutning till varandra. Dusch och solarium ska finnas i ett par av dessa. Vill väldigt gärna ha kaklade väggar på dessa uppstallningsplatser! Det är väldigt fint. 
 
Fina väggar hos H-B...
 


Det skulle finnas flera separata sadelkammare varav en som är min helt egna för mina grejer. Mängder av låsbara skåp och bra förvaringsmöjligheter med snygga detaljer. Flera diskbänkar där man kan putsa sina saker och allt gjort för att det ska vara så enkelt som möjligt att sköta vardagen. Även tvättstuga med tvättmaskiner ska finnas..
 
Hade även velat ha en separat loge och brandsäkra dörrar överallt. Foderutrymmen skulle även vara en separat del där det finns gott om plats för förvaring av olika fodersorter. Sedan hade jag velat ha omklädningsrum med duschar och rum med värme för att kunna äta tillsammans.
 
 
Jag skulle även vilja ha gummi i stallgången. Har sett stallgångar med "stenimitation" i gummi som på ytan ser ut som ett vanligt stallgolv men det är tyst och behagligt samt ingen risk att hästen halkar. Jag skulle även ha stora boxar med någon fin inredning samt vattenkoppar överallt. Det skulle finnas en mängd olika hagar, allt från stora betesmarker till grusade sjukhagar. Även ordentliga ridvägar runt anläggningen bör finnas och allra helst en galoppbana med staket runt!
 
Där kommer vi till andra absoluta krav, det vill säga ridbana och ridhus. Båda med 20x60 mått! Hade velat ha mycket speglar och fiberunderlag både ute och inne. Även en skrittmaskin med hårt underlag vore suveränt...
 
 
Bilder från Lövsta South, källa

Du ger en exakt beskrivning av Ågesta gård och ridskola utanför stockholm. Flytta dit vettja :)

får en känsla av att detta är något du har tänkt på förut! haha ;)

låter verkligen perfekt!! :D




Kom ihåg mig?