Veckan innan tävling (tävlingsinlägg del 1)

Som jag tidigare skrev är detta första delen av några inlägg om ämnet tävling. Ni kommer att få följa precis hur jag förbereder mig inför en normal tävling! 
 
När jag gör en planering inför tävling tänker jag först på vilken klass jag ska rida, är det en LA:1 på träns eller en MSVC:2 på kandar? Det har stor betydelse. Om vi antar att det är det sistnämda alternativet så kommer veckan innan tävling att ridas på kandar eftersom det är det huvudlaget jag ska använda på tävlingen. Jag tycker inte om att blanda mellan träns/kandar utan håller mig till det som gäller. Undantag är om hästarna rids ut i skogen någon dag, för då kan det vara lämpligt att sätta på ett träns istället.
 
Under veckan ligger mycket fokus på programdelar och programridning. Jag rider mer dressyrpass i ridhus/ridbana än jag skulle göra en normal vecka, men rider något kortare ridpass. Försöker att rida igenom programmet helt några gånger så jag känner att det sitter perfekt. Dagen innan tävling rider jag ett kortare ridpass, gärna på morgonen för att hästen ska hinna vila ordentligt innan det är dags för tävling. Då känner jag inte så mycket på själva programdelarna utan rider ofta i en låg, rund form och känner att start, stopp och tempoväxlingar fungerar bra.
 
Jag brukar även vara lite extra pysslig med stallbandage och täcken på hästen veckan innan, inget lämnas åt slumpen. Går lite extra promenader på kvällarna och sånt. Oftast ändras inget speciellt i fodret men jag ser till att fodra lite extra salt och kan ibland öka på mängden kraftfoder något. Ger gärna mycket vatten i fodret..
 

Jätteintressanta inlägg - ser fram emot mer av liknande sort :)




Kom ihåg mig?