Esco på stora ridbanan

Här kommer några bilder från gårdagens ridpass på utebanan. Esco kändes pigg och glad! Det blåste lite och manen flög åt alla håll haha... Mamma tog superfina bilder som vanligt, tusen tack! 
 

Rider du ofta utan hjälm?

Svar: Nej, aldrig.
Frida Hallgren

ingen hjälm?

Svar: Nej, men jag använder ALLTID, uteslutande ALLTID hjälm vid ridning annars. Vi skulle endast ta en fotografering med Esco utan hjälm därför att jag ville ha kvar fina bilder "som minne" med honom. Dessa bilder läggs dock inte upp här utan finns bara på min dator :)
Frida Hallgren

Hoppas det inte blir strul med folk utan känsla för att du red utan hjälm!

Hur snyggt är det inte att rida utan hjälm?! Ååh jag verkligen älskar det och ser upp till de som vågar rida utan, själv har jag en tickande bomb till häst så jag vågar inte, men någon fotografering vore häftigt :)

Svar: Jag förespråkar INTE ridning utan hjälm, det är vansinne. Att se upp till dom som rider utan hjälm är också VANSINNE.
Frida Hallgren

Hur kan man se upp till de som vågar rida utan hjälm!? själv skäller jag på våran ridlärare (ofta!) på ridskolan för att denne rider utan när eleverna ser. Det är inte ngt att se upp till.

(dock kommenterar jag inte hjälmanvändning ang dessa bilder utan just grejjen att man ser upp till det av ovan skrivna kommentar)

Svar: Håller helt med dig och hoppas verkligen att mina läsare förstår att detta INTE är något som jag tycker är vare sig "häftigt" eller "coolt". Det handlade helt enkelt om en enda fotografering där jag ville få finast möjliga bilder för att spara till framtiden som minne.
Frida Hallgren

Wow vilken häst... Ni ser såååå fina ut tillsammans! Började läsa din blogg igår, hoppas på rolig läsning!

Tycker det är jättebra att du klippt bort huvudet på dig själv när du rider utan hjälm, det visar ju iallafall att du inte tycker att det är Ok. Sen vill väl alla ha snygga bilder med sin häst, och då är det väl helt ok att under en stund rida utan. Om man inte (som jag också har) en tickande bomb till häst, haha.. :)

Underbara bilder! Tycker att det är jättebra gjort att du har klippt bort ditt huvud och att du svarar som du gör på kommentarerna. Har också gjort en fotografering med min häst utan hjälm (barbacka i klänning) men skulle aldrig rida utan hjälm annars. Antar att du tänke samma :)

Snygg piké!

Fast där ljög du lite, finns en (flera) bilder på dig sittandes barbacka på Klas. Och på din gamla header var det en bild på dig utan hjälm..

Svar: Ja det har du helt rätt i, men numera resonerar jag inte på samma sätt och har samma åsikter om hjälmanvändande som jag hade då.
Frida Hallgren

Oj haha jag formulerade mig väldigt konstig och missvisande! Jag tycker inte att man ska rida utan hjälm, men jag tycker det är fint på fotograferingar och så. Och med att jag ser upp till folk som vågar- menar jag med när man rider med hatt osv! Jag är inte dum i huvudet på något vis, det får ni inte tro! Har själv ramlat av en gång och min hjälm sprack, fick en lindrig hjärnskakning så jag är glad att jag använde, och använder hjälm. Sorry för den dåliga kommentaren, hoppas ni förstår mig bättre nu!

Frida, vilka fina bilder! Vackraste Esco och finfina Frida, kul att se. Det är så kul att du fotar, blev påmind om att inget är för evigt idag. Magica en häst jag varit medryttare på är nu på det evigt gröna ängarna. Tog fram några kort på henne och det är så roligt att ha nu i efterhand önskade jag att jag hade fler. Du och Esco är väldigt fina ihop! Kram

Svar: Jaaa det blev jättefina bilder! Man ska ta mycket bilder, det är verkligen minnen. Kram
Frida Hallgren

Men aah, dregel på Esco, så galet tjusig häst!

Er ridskola har väl hjälmtvång?

Fast nu var du inte helt ärlig, du lägger ju upp bilder lite då och då när du rider utan hjälm, som ovan sa din förra header satt du utan hjälm. och att du ALLTID skulle använda hjälm "annars", eller som du svarade en kommentar att du ALDRIG rider utan hjälm är ett sånt hyckleri, glöm inte att det är handlingarna som visar var du står och inte tomma ord. Tycker inte att det spelar någon roll om du rider 10 min eller en timme utan hjälm då hemska saker kan ske på bara några sekunder och inte är beroende av vart i ridpasset man är. Jag själv bryr mig inte alls vem som rider utan hjälm eller inte, tycker att det är upp till en själv. Det drabbar ju ingen annan om du ramlar av och slår sönder huvudet, för att du valt att inte använda hjälm. Men när du säger en sak och sen gör en annan blir det bara fel.

Tycker däremot att det är skitbra att du visar att du använder hjälm när du longerar, även om det också är upp till en själv men ryttare är oftast inte lika medvetna om faran att stå på backen som att sitta på hästryggen. Bra!

Svar: Dom enda bilderna som finns utan hjälm är med Klas, det är 2 år sedan. Jag har ändrat åsikt sedan dess och det har jag skrivit flera gånger här på bloggen.
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?