Svar på frågestunden

Vad har du för långsiktiga mål med Danny? Och har du något riktigt drömmål med honom? :)
Svar: Mitt drömmål är att Danny är färdig för MSV A under 2013 då det är mitt sista YR-år och jag väldigt gärna skulle vilja starta ett sista SM som ungdomsryttare. Dock vill jag gärna kalla det just "drömmål" då jag vet att det är långt till dessa rörelser är befästa och att tidsschemat är kort.

Det "riktiga" målet är att han ska gå MSV B under 2013.

Hur hög är Danny och hur hög är Esco?
Svar: Danny är runt 167-168 cm och Esco är 158 cm. Såg att Escos ägare Petra svarat på detta i kommentarsfältet, men jag skriver det igen här så blir det ännu tydligare.

Beskriv känslan hur både Danny och Esco är att rida?
Svar: Oj, den här frågan krävde sitt svar haha!

Danny: Otroligt lätt i handen och trevlig motor! Väldigt känslig och flyger iväg om du trycker till med skänkeln för hårt. På minuslistan: Lite vinglig och gänglig på unghästvis. Har en riktig räv bakom örat och det går absolut inte att lita på att han har alla fyra ben i marken...

Esco: MASSOR av turbo! Är som ett energimoln i ridhuset. Känslig, ganska "mycket" i handen. Ärlig och gör till skillnad mot Danny aldrig något dumt.

Båda hästarna är ganska lika egentligen, lättridna (läs: välridna/hög ridbarhet), jämna i handen och mycket energi.




Hur uttalas "Escritor" ? :P
Svar: Ässkritåår

vem är den bästa tränaren du ridit för?
Svar: Min huvudtränare Marika Schön

Hur känns det när du rider överhuvudtaget? om du kan beskriva känslan :)
Svar:
Väldigt olika från häst till häst. Strävar efter att hästen ska vara jämn i handen och ha mycket energi.


Jag tyckte du gav ett jättebra svar på frågan kring om att jobba med hästar på heltid eller ej. Men det jag undrar är helt enkelt Vad du vill arbeta med i framtiden, vad har du för visioner och mål för det?
Svar: Om jag det visste! Har varit väldigt sugen på att söka till polishögskolan men skulle även kunna tänka mig att arbeta som lärare. Har på senare tid även börja kika lite på socionomprogrammet.. Nä detta var en alldeles för svår fråga haha!


Hur går det med sadelletandet, har du bestämt dig för Childeric'en eller letar du fortfarande? Tror du Danny har kapacitet att gå "hela vägen"? Var hoppas du att ni är om 5 år?
Svar: Suck, blir nere bara av att tänka på det.. Jag hade bestämt mig för en Childeric, men tjejen som säljer den kan inte släppa den förrän hennes måttade sadel kommer vilket är om ca 2-3 månader. Eftersom jag gärna vill ha en sadel så snart som möjligt har jag börjar leta lite så länge. Vi får se hur det blir! Ska prova hennes andra Childeric igen, då Danny har blivit betydligt rundare i kroppen än sist vi lade på den.

Jag har väldigt svårt att föreställa mig 5 år fram i tiden. Det är så pass lång tid fram att det är svårt att avgöra vilket hästmaterial man har, på vilken nivå man tävlar eller hur livet i övrigt ser ut.


Hej! Jag skulle vilja veta vad du har för tips när man rider en häst som ibland låser sig, vad gör man? Han blir helt stum och hänger sig liksom eller vad man ska förklar. Mvh Josefin Jqsefin.blogg.se
Svar: Hej! Det låter inte så roligt! Om hästen låser sig för att den är spänd skulle jag klappa den på halsen och sedan snällt kräva att den "kom tillbaka" och började lyssna på mig igen. Oftast finns den en anledning till att en häst blockerar sig, och det kan det bero på att man som ryttare ger för många signaler samtidigt. 


Varför har du i princip alltid vitt på både Danny och Esco? :D Inget fel i det, jätte snyggt. Jag rider mest bara dressyr själv men har alltid färg på min häst! Och har bara vitt vid speciella tillfällen.
Svar: Jag tycker inte att det är snyggt med massa färg. Föredrar jordnära färger, brunt, beige, vitt etc. Lindar bara vid träningar och använder då olika färger, när vi fotograferar/filmar tycker jag dock att det är snyggast med vitt.


Rider Escos ägare Petra inte själv? Eller har jag uppfattat det fel? Jätte tråkigt om hon inte kan det ju :/ Men såklart bra att du kan hjälpa henne i så fall.
Svar: Nej du har uppfattat det helt rätt, hon rider inte alls själv sedan några månader tillbaks. Detta för att det nog vore svårt att få plats med magen i sadeln då hon ska få en liten bebis vilken dag som helst haha..

Petra och Esco i somras:



hur mycket pengar lägger du på hästsaker i månaden? :)
Svar: Saker som i prylar/utrustning? I så fall försöker jag att hålla månadskostnaden på noll. Jag har redan allt och är inte så mycket för denna prylhysteri med tusen schabrak och fjorton träns.
 

Hur mycket kostade Klas och hur mycket kostade Danny?
Svar: Varför skulle jag skriva ut det i en offentlig blogg?


Ångrar du någonting du gjort när det gäller ridning, i så fall vad?
Svar: Fick tänka länge på denna frågan! Men jag kom fram till att jag nog inte ångrar någonting. Eller jo, jag ångrar att jag inte red lite bättre när jag väl hade en superponny som Fidolina.


Vad har du för tidigare meriter på egna hästar? Hur gick det på ponny sm, resultatmässigt?
Svar: På ponny har jag ridit division 1, elitserien, nationellt, elit och svenskt mästerskap (SM).
På SM kom jag på 10:onde plats av 40 kvalade ponnyer första dagen, men andra dagen gick det sämre vilket gjorde att jag hamnade utanför final totalt.


Får du betalt för att rida Esco? Vad är dina mål med honom?
Svar: Haha nej! Jag är världens gladaste bara av att få sitta i sadeln på honom. Eftersom det inte är min egen häst sätter jag inte upp några mål för honom. Jag hoppas bara att Petra som äger honom är nöjd och tycker att han känns fin när hon sitter upp igen! Dock vore det otroligt roligt att sätta på honom kandaret ..


När blir första start med Danny?
Svar: Än så länge är han på sådan bebis-nivå (LB) att det känns onödigt att starta honom. Vill gärna befästa form, bärighet och debutera i LA så snart vi är redo (och framförallt har en SADEL som passar).


Hur ofta rider du för tränare?
Svar: Marika Schön rider jag för 1 gång i veckan och Jeanna Högberg rider jag för 1 gång i månaden, så 5 ggr i månaden alltså.


Vad är ditt mest pinsamma dressyr minne? Inget tråkigt som glömt bort vägen bara ;)
Svar: Haha men oj, jag visste knappt att man kunde göra pinsamma saker i dressyr. Själv har jag aldrig något pinsamt på dressyrbanan. Eller kanske skulle vara när jag red in med benskydd på banan och blev diskad - men det var mest irriterande haha.


Hoppas alla är nöjda med svaren!

Åh den sista sommar bilder är för härlig, alltså!!!!!<33




Kom ihåg mig?