Brandkåren på Falu Ridklubb

Idag hade vi finbesök! Personalen sa åt mig och Emma imorse att vi skulle "snygga till oss" då det snart skulle komma en hel drös brandmän haha. Nog kom det många! Två fulla bussar anlände till stallet.

Ojoj, ögongodis! Unga vältränade brandmän är inte helt fel och vi fick allt lite röda kinder allihopa hihi...

Brandkåren var på plats för att gå igenom precis hur det skulle gå till om det började brinna i stallet. De fick se alla utrymmen, träna på att hantera hästarna och hur de skulle agera. Fantastiskt bra! Inte nog med att Falu Ridklubb är väldigt brandsäkert med brandlarm, branddörrar etc. överallt - nu har dessutom brandkåren varit där och tränat på hästhanteringen OM olyckan skulle vara framme.
 
Detta får bli ett tips till er där ute! Ta kontakt med er lokala brandkår och gå igenom alla rutiner ordentligt för hur de ska bete sig om det börjar brinna i erat stall.

Eline tog en smygbild på några...


Oj vad bra! :)

Det där borde fler ta efter!

I mitt stall installerades brandlarm först efter att en av stallbyggnaderna på anläggningen brann ner till grunden, med åtta hästar i...

Men nu känns det mer tryggt att veta att det finns ett brandskydd + att hela byggnaden även är utrustad med branddörrar :)




Kom ihåg mig?