Herregud Danny

Jösses jösses, idag visade han vem han är inne på banan! En ritt som gav både poäng med allt från 0-8.
Men för att ta det från början. Eftersom Danny hade varit så lugn hela veckan, inga bocksprång, inga kast utan jämn och snäll valde jag att inte rida eller longera honom innan vi åkte idag. Dåligt val såhär i efterhand haha!

Han var väldigt snäll att sadla och mamma ledde oss upp till framridningen som var i samma ridhus som själva tävlingsbanan. Började snällt i skritt och joggade även runt i trav hur snäll som helst. Laddad, men kontrollerad. Efter att ha värmt honom ganska länge fattade jag galopp och det är ungefär som att trycka på "startknappen" på denna häst. Några riktiga bocksprång med ryggen som en ostbåge och en matte som hängde som en vante på ryggen. Han blir så svår när han blir så het, för då går han inte framåt utan bara studsar i galoppen. Det tog sin tid innan han var lugn men efter ett tag när han hade fått galoppera på i båda varv var det som att luften gick ur.

Trodde jag ja! Inne på banan var Danny i sitt esse igen. Räven var tillbaka bakom örat och han klev på med stora steg. Ingen tvekan för varken staket eller publik, däremot var han laddad till tusen. Travprogrammet började riktigt bra med mycket tryck och fin i handen. Lite ostadig och mot hand i vissa moment, men överlag jättebra! I skritten kände jag hur han började ladda och sedan var det dags för galoppen. Började med en felfattning och sedan kom vi in i rätt. Åh herregud så laddad han var!!! Galopperade uppåt och det var på bristningsgränsen precis hela tiden. Första förvända bryter han av = 0 poäng och kofficient 2 (poängen räknas dubbel) haha, bra jobbat! Andra fattningen fattar han fel igen! Tredje fattningen fattar han rätt galopp men då var det dags för mellangalopp och då drar Danny tyglarna ur handen på mig och för att citera domaren "rusar iväg"....

Åh gud vilken ritt. Han är för underbar min lilla fina häst! Resultatet blev skyhöga (...) 55% och jag kan bara skratta åt eländet. Det var hans allra första tävling inomhus och det blev för mycket för honom. Men jag är inte bekymrad över detta! Han kommer att bli så himla bra och om ett par år kommer jag att skratta åt våra första tävlingar tillsammans.

När vi har tränat lite mer, coolat ner oss ett par hekto och Danny tycker att det här med tävling är hellugnt - då kommer vi att vara farliga! Nu ska vi ladda om och jag ska pussa massor på min fina häst. Och vet ni.. jag kommer faktiskt att bjuda på filmen!

Jag fullkomligt älskar din blogg Frida! Jag älskar varenda inlägg du skriver för de är så skickligt upplagda och innehåller både humor och allvar. Danny är den fränaste häst jag någonsin sett och jag går varje dag och funderar på "hur gick det för danny och frida idag tros". Jag älskar även att du tar allvarligt på livet och vet vad du vill (Att jobba så som du gör vet jag inte många ungdomar som klarar av), och du har en härlig syn på hästeriet! Ta åt dig varenda bra kommentar du får här på bloggen, för det är inte många som är så makabra som dig!!!

Rolig läsning.... Det kommer bli superbra! Fortsätt kämpa och träna. Kul att följa!

Men frida snygg var han då åtminstone! vilket vackert träns!

Härligt att du bjuder på filmen :D cred för det!

Det är ju inte värre än min första dressyrtävling. Vi maskade oss genom programmet på 43 %, hästen hade helt glömt vad trav och galopp var. Efter lite om och men så travade vi oss genom det...



Heja dig, vad roligt att du ska bjuda på filmen, det är sånt här som gör attjag gillar din blogg :D

Jag håller med ovanstående till fullo! Det krävs verkligen mod av en ung hästtjej för att visa upp "båda sidorna av myntet", men det gör du till fullo! Stort tack för en jättebra blogg! Har bara följt dig nån månad men är troget inne varje dag för att se vad ni har för er :-) Du verkar så himla ödmjuk och jag gillar också din inställning! Håller tummarna för dig och din fina häst och är övertygad om att ni kommer bli livsfarliga på banorna så småningom :-) Många kramar till er!

Klockrent :D

Du återberättar verkligen bra, får bilder i huvudet haha! Vill förövrigt inte tänka på dagen jag och M ska ha våran första tävling.. Kan gå hur som helst.

Fin bild! :) Undrade lite om Danny har hingstnacke? Om det är kvar efter en senare kastrering, eller har han bara en underbart musklad hals?

Riktigt vacker när han sträcker på den! <3

När du köper häst, eller ja dom gångerna du köpt häst. Har du tänkt på färgen på hästen då? Alltså är färgen på hästen viktig för dig? :)




Kom ihåg mig?