Bortskänkes: Danny

Ja det är allt tur att han inte ligger under bortskänkeskategorin på blocket redan... (skämt åsido, han är ju bäst).
 
Men! Lite måste jag få klaga på honom. Han har nämligen haft sönder mitt fina träns idag. Hade ridit ett ridpass i ridhuset och han var sådär småsvettig och ville klia sig på frambenet hela tiden - något som han vet att han inte får. Så plötsligt på en microsekund när jag tittar bort så passar han på! Dyker ner med huvudet och kliar på frambenet. Givetvis kliver han också på den uppknäppta nosgrimman med den långa flärpen hängandes....
 
Han drar upp huvudet och mitt fina träns går i två delar. DANNY FÖRIHELVETE. Inte såg han ut att skämmas det minsta heller trots att jag blängde mot honom med min mest dömande blick. 
 
Nog för att jag hade tänkt att köpa ett nytt träns, det stod ju redan på globenshoppinglistan. Men inte än! Hallå... Nu blev det plötsligt väldigt akut och att vänta till globen känns inte som något alternativ. Jag som till och med skrev här att jag bara skulle rida på träns framöver (varför skrev jag det, som gjort för att det här skulle hända haha). Att rida ut med kandaret är lite överkurs... Jaja, nu fick jag en anledning till att googla träns hela förmiddagen. Tänker rundsytt....
 
På ena sidan släppte den längs ner (går att laga?) medan den andra sidan gick av mitt på. Suck. 
 

Om du tänker rundsytt säger jag: Hubertus. Det är så himla snyggt (har ett själv, fast brunt) och lädret är väldigt trevligt. Bild fast med annat pannband här: http://syndromedas.blogg.se/2012/july/nya-transet.html & http://syndromedas.blogg.se/2012/august/dagens-pass-i-bilder.html (längre ner).

Nämen Danny! Så kan man inte göra ;) Synd den gick av mitt på, den sidan bilden visar är ju lätt att sy fast men den andra blir nog svårt att få snygg :/

Då kan Danny flytta hit då om du vill skänka bort honom ;D. Det där har nog de flesta varit med om. Numera knäpper jag aldrig upp snoken utan lossar bara på den (eller tar av den helt)

Går att laga mitt på också, har jag gjort en gång, men det blir inte så snyggt ;)

Hööks rundsydda träns för 700:-- är SKITSNYGGT i brunt i alla fall- vet inte hur det håller färgen i svart dock. Har fått ganska många spontana kommentarer om tränset, alla har varit mycket positiva.

Varför inte ett Premiera? Du har ju varit nöjd med kandaret:)

Du kan sätta på en ny nackrem, kan inte kosta många kronorna att fixa. :)

Om du skall ha nytt så tycker jag också Premiera tränset är snyggt! Hööks rundsydda är inte snygga..... Däremot är Lifford fint, hyfsat kvalite också.

Har ett brunt, runtsytt träns - utmärkt är det! Jag har lite bilder på det på bloggen :)

Tips! När du skaffat nya tränset, om du vill knäppa upp det när du ridit klart, lyft upp nosgrimman och lägg bakom öronen, då får du den ur vägen och han kan inte ställa sig på den. Så gjorde jag alltid med mina när de ville klia!

Ojdå.. Du är inte den enda ;) var hästskötare på en tävling och hängde inte med vad hästen gjorde... Tur att det fanns en hästbutik på tävlingen så det löste sig ;)




Kom ihåg mig?