Kvällsfunderingar

Alltid lika intressant att lägga upp någonting som rör hagviselse. Det måste alltid kommenteras om både bu och bä! Ordet är fritt.
 
Själv ska jag i alla fall åka tillbaka till stallet. Rykta massor och pussa på Danny. Finmocka och packa någon höpåse. Har ni förresten begreppet finmocka i erat stall haha? Innebär i alla fall att man redan har mockat en gång (exempelvis på morgonen) och sedan "finmockar" lite igen på kvällen. Dels för att det är trevligt med en ren bädd till natten, dels för att det underlättar för en själv på morgonen. 
 

Helt klart att man mockar innan man åker hem:)

Det gör jag så ofta jag kan, både skönt och så inbillar jag mig att hästen gillar det ;)

Den som har i uppgift att ge hästarna deras mat på kvällen i vårt stall ska även fylla på vatten samt "kvällsmocka" som vi kallar det. Så vi mockar alltid två gånger om dagen X)

Har aldrig kallat det något speciellt men däremot mockar jag alltid 2 gånger om dagen, morgon och eftermiddag.
Har nog aldrig någonsin (på 25 år) åkt ifrån stallet med en bajshög kvar i boxen (ja, jag är knäpp, jag vet).

Här heter det nattmockning och utförs i samband med släckning runt 22-23 sådär :)

Yepp förstår precis! Kan inte natta utan att kvällsmocka lite :)

jajamen vi kör också kvällsmockning isamband med kvällsmaten.
susanna - haha nattmockning det lät lite jobbigt;)

Jag kvällsmockar alltid, även om det nu för tiden ofta egentligen blir "em-mockning". Gillar inte när det ligger skithögar i boxen, så ibland blir det både 3, 4 och 5 mockningar när man är i stallet långa dagar, haha ;)

Jag finmockar också! ^^
Mockar som vanligt på dagen innan hästarna går in och så tar jag undan bajshögarna på kvällen, blir så otroligt mycket lättare att mocka dagen därpå! Samt att man kan fluffa upp spånet i mitten så att hästen har något att sova på :) Min ena har nog grävskopor till hovar..

L

Är oftast i stallet på em, så då mockar jag innan jag tar in hästen. Sedan kan jag ta ut någon hög igen innan jag går hem. På morgonen släpper oftast andra ut henne, så då är varken jag eller hästen i boxen. :P

Är det Dannys boll? Gillar han den? :)

Svar: Han hade den i somras men har plockat ner den nu, han gjorde absolut ingenting med den haha...
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?