Rundbal i hagen

Min hovslagare gav förslag idag på att jag skulle ställa ut en stor rundbal med hö i Dannys hage så snart marken (den hemska leran) frusit. Varför har jag aldrig tänkt på detta innan? Då står han och äter hö hela dagen. Springer inte, fryser inte, behöver aldrig vara orolig och arg på dom andra hästarna vid lunchfodring (han gör utfall mot staketet haha...) och har massor att göra hela dagen!
 
Dessutom skulle det passa bra för en svårfödd häst som Danny, han kan äta hur mycket som helst. Jag är utan tvekan inne på filosofin att man ska ge så mycket grovfoder som möjligt. Ska sätta mig och kika på höannonser nu!
 
Dessutom, tänk så skönt han hade det förra vintern. Eftersom han var så smal när han kom fick han fri tillgång på hö, så varje morgon ställe jag ut nästan en hel småbal i hagen. Han åt mycket och det som blev över låg han och gosade i. Nu är denna bilden från i våras, men se hur mysigt han hade det! Tänker mig att en rundbal nog blir ganska raserad efter ett tag och hö överallt, men det gör egentligen inte så mycket - då kan han fortsätta gosa i hagen.
 

Det är en väldigt smart ide! Hästarna blir oftast som du skrev lugnare när det alltid finns mat! :)

Tummen upp för dig Frida :)

Det är en bra idé, min häst har så idag. Dock går hon med 2 kompisar och de äter upp en bal relativt fort. Tänk på att hösilaget/höet inte bör stå ute för länge, av hygieniska skäl :) (det vet du iof säkert redan!)

så länge man inte har en dammsugare till häst så är bal i hagen kanon! :)

mina två går på fritillgång nu och de har redan blivit mycket mer harmoniska hela tiden nu. Så det är en toppenbra idé :)

smart! Gud vad söt Danny är på den där bilden, ser ut som en busig liten unghäst. Tycker han utvecklats och ser mycket vuxnare ut nu :D du gör ett underbart jobb med honom! :)

skulle ønske jeg kunne ha en rundbal i hagen til min hest. men han står ute med en annen og jeg tror min dior hadde blitt tjuuuuk. men skulle gjerna prøvd det

Det hade vi i förra stallet där den möjligheten gavs. Funkar toppen! (:

Låter som en superbra idé! Dock får jag en syn om att höet kan bli dåligt om det regnar och är allmänt dåligt väder?

Svar: Får hoppas på en torr vinter med minusgrader så snart jag har ställt dit den! Bor ju ändå i dalarna så det borde gå :-)
Frida Hallgren

Man kan ju hoppas iallafall! :)

CJ

Fråga? Hinner inte balen bli dålig innan han hinner äta den. Om de snöar och blir blött och sen fryser.

Svar: Jag hoppas och tror att han kommer att äta upp den relativt snabbt! Snöar det mycket så får jag lägga en presenning över den på nätterna. Här i Dalarna har vi oftast en vinter med ihållande minusgrader = det blir inte så blött.
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?