Skriver för fullt

Är nästan klar med dom nya presentationerna nu! Det blir väldigt bra. Även om trogna läsare redan vet det mesta kan det vara skönt för nya läsare att snabbt klicka in och få en överblick om vem jag och hästarna är. Dessutom kanske någon läsare som hängt med ett tag ändå vill köra en snabbrepeat på någon info!
 
Idag har jag varit i stallet på morgonen och fixat det vanliga. Mockade, packade hö och fixade krafft. Har ändrat ganska mycket i foderstaten och han börjar bli riktigt fin i kroppen. Rundare i överlinjen och lite mjukare intryck överlag. Men han ruinerar mig... Det hade onekligen varit billigare med en lättfödd häst! Vet ett par hästar som blir tjocka bara dom sneglar åt en stor hö-hög... Lite avundsjuk är jag.
 
Numera äter han i alla fall så gott som fri tillgång på hö vilket blir ungefär 13-14 kg hö (han äter tyvärr inte mer än så, då lämnar han det) och 1 liter krafft muskel samt 1,5 liter krafft groov 125. Sen även lite extra olja och så salt såklart. Verkar vara en bra kombo som passar bra med nya höet (ja, det är analyserat).
 
Vädret ser inte lysande ut idag men om det inte börjar regna väldigt mycket ska vi ge oss ut på en tur i skogen. Han ska få lite vila nu fredag och eventuellt lördag, för på söndag åker vi förmodligen till Segersta igen! Dock bara för en endagsträning, men i alla fall. Hoppas hoppas! Jeanna skulle höra av sig om det blev någon ändring men det skulle nog gå bra. Wiho! Sedan kommer hon ju till Falun den 4:e december så då blir det träning igen även då. 
 
 

Hört att KRAFFT binder ihop pelletsbitarna med allt möjligt läskigt som benmjöl från döda djur etc. Nån mer som hört detta?
Min häst åt Grov under dräktigheten-digivningen. Hade under den tiden knölar på ryggen, mugg som blev lymfangit plus hosta. Jag fattade inte vad det berodde på och provade allt för att få henne att må bättre. Men efter en vecka som jag slutade med KRAFFT´s grovpellets så upphörde alla problem. Konstigt är det.... Efter detta pytsar jag med olika fodermedel för att ge henne så ren mat som möjligt.
Fin och inspirerande blog!!

Min är likadan... Äter ca 15kg ensilage/dag och 1,5l grov 90 & 1l hippo top müsli. Plus olja och magnesium. Det bara drar iväg i kostnader, och dyrare kommer det bli! Får ju göda henne för att ha henne i "normalt hull".

Mitt sto äter nästan bara Hö, totalt runt 12-14 kilo dagen plus att hon går i en gräshage. Sedan får hon havre en gång per dag blandat med mineraler och olja! Funkar hur bra som helst för henne.

Den nya designen blev fin. :)

nya designen blev fin :)
Vet hur det är med svårfödd häst, Calle är det med -men nu har jag äntligen fått upp honom i hull, och han är faktiskt lite tjock nu :p

Och så har vi min stora svarta som är extremt lättfödd! Blir tjock av att äta ett kilo för mycket hösilage.. Just nu står han på 6 kg silage, 1 kg hö och 1 kg halm om dagen.. och så havre och 0,5 kg pluss protein. Dock har han ju svårare att sätta muskler, men magen växer så det knakar! Alla är de olika ;)




Kom ihåg mig?