Suck...

Varför inte åka 2 timmar till Enköping för att rida ett riktigt dåligt ridpass haha? Suck och stön! Väl på plats på Segersta red jag fram honom och hade en ganska dålig ridkänsla, så när Jeanna kom fick hon sitta upp nästan direkt. Redan efter ett par varv sa hon direkt att "oj så han sitter fast i höger tygel".
 
Jo tack.... Det största "problemet" jag och Danny har är helt enkelt att han han bli väldigt stark i höger tygel, medan man har noll stöd i vänster tygel. En snedhet som vi har jobbat med sedan dagen han kom. Vissa dagar är det mer, andra dagar märker man det inte alls. Idag var det riktigt mycket! Jeanna jobbade och försökte få loss honom, hon tyckte att hon kom halvvägs ungefär. Sedan red jag och från början hade jag en helt OK känsla, sedan blev det bara värre och värre. Tänk er att ni knytit fast tygeln i en husvägg? Så försöker ni leda/ställa åt höger men det sitter bara fast. Helt fast... I galoppen gick det lite bättre och han gjorde att ganska bra samlingsjobb på liten volt. Sedan tog vi trav igen - samma usla känsla. Avslutade och lät honom trava riktigt rund och låg - först då kändes det ganska bra igen.
 
Nu blir det tandläkarbesök för Danny så får vi se om det kanske är något vasst i munnen som gör att han biter fast så i höger tygel. Inga bra bilder blev det heller! För någon duktig fotograf går det säkert utmärkt att fotografera där inne, men för oss amatörer som kör på "auto" var det svårare haha...
 
Men, om vi ska skriva ner dagens positiva lista:
 
✓ Jag skötte körningen av transporten helt själv. Har egentligen mest kört transporten själv vid kortare turer innan (mamma var med som stöd i passagerarsätet haha)
 
✓ Jag lastade på Danny helt själv, utan medhjälpare. Han traskade in ganska snällt, jag gick med honom in i transporten ungefär halvvägs (gick på andra sidan mellanväggen) och gick sedan bak lite snabbt och stängde dörren bakom honom. Sedan traskade jag fram, satte fast honom och till sist fällde jag upp bakluckan! Inga problem.
 
✓ Jag lastade av Danny själv! Öppnade bakluckan, kilade fram och knäppte loss honom. Lade grimskaftet så att jag kunde komma åt det över mellanväggen och öppnade sedan dörren bakom honom. Han har inte sådär jättebråttom bak så jag klev in på andra sidan mellanväggen och "gick med" honom ut. Duktig häst!
 

Så synd! Hade också ett sämre pass idag men efter 10-15 varv runt spåret i galopp så var Calle trött nog att komma ihåg mig på ryggen ;)
Planen är att jag ska träna imorgon men jag är skitdålig nu med feber och grejer, hoppas det bättrat sig tills imorgon :S

Smidigt med en så lättlastad häst. Inser att min måste träna lite lastning hehe..

min häst sitter också fast i höger tygel, om jag har en vanlig nosgrimma på honom, det måste vara något som kommer i kläm. rider jag utan nosgrimma eller med pullar så fungerar det bra! eller vanlig nosgrimma som sitter extremt löst, något att prova?

Ett litet tips, om du ska fota inomhus är "sport" mycket bättre än "auto", med min kamera blir det i alla fall betydligt ljusare bilder även om de blir lite gryniga.

För någon vecka sedan hade jag exakt samma problem med min häst, vi brukar ha problem med högersidan lite till och från men denna gång var det extremt. Har tidigare låtit han få massage av vår hästmassör ganska regelbundet men nu var det ett tag sedan så när han nu var såhär hård i högersidan och allmänt svår så lät jag han få massage igen. En halv vecka senare när jag sedan red dressyr på honom igen var han otroligt mjuk och rörlig i alla sidor och efter första träningen efter massagen slutade han aldrig förvåna en med antalet framsteg han gjorde. Därför föreslår jag att du låter en massör titta på Danny innan du låter veterinären komma för eventuell raspning, för det kan ju vara så att han har byggt upp några spänningar. Säger inte att du inte borde raspa honom ifall det var länge sedan sist men kan ju också vara värt en funderare :)

Hej! Såg på tidigare bilder, när du var en vecka hos jeanna, att ni hade en ganska "stor" transport. Får ni dra den på B-kort med audi?
Bara nyfiken på vad ni har för bil/släp kombination. :) Finns ju inte så många bilar som får dra stor transport med tex sadelkammare med B-kort.

Svar: Hej! Vi drar våran helt lagligt på B-kort. Det är B60-modellen umesläp men lite kortare, lite lägre takhöjd och lite smalare - allt för att kunna köras lagligt med B. Den är ändå enorm och jag kan stå raklång i sadelkammaren och byta om :) Bilen är en fyrhjulsdriven Audi som får dra 1400 kg (vilket släpet också är typat till).
Frida Hallgren

Okej, tack för svaret! :)

Min bet sig fast i ena tygeln och i samband med tandläkarbesöket så lossade även vet, ( som även är kiropraktiker) en låsning i nacken, min massör var sedan ute och masserade loss de sista spänningarna och nu är han mjuk som en deg i nackmusklerna. Så rekommenderar, Tandkoll, kiro och sedan massör.

Han och du kanske också var lite trött pga resan? Ifall ni inte är vana att köra längre sträckor på samma dag.

Problemet sitter inte i munnen när en häst hänger i tygeln......




Kom ihåg mig?