Totilas-debatten

- Allt som kunde gå fel med Totilas har gått fel, säger Paul Schockemöhle i en intervju med tyska magasinet Spiegel.
 
Dom flesta har förmodligen en åsikt i "Totilas-debatten". Många vill se Gal med hästen igen medan andra tycker att Rath borde få sin chans. Nu börjar dock åren gå, tänk att det var redan 2010 hästen såldes! Själv tycker jag att det är synd på en fantastisk häst - samtidigt som sporten började bli rätt förutsägbar när Gal och Totilas var ett par. Splittandet av ekipaget gjorde att andra ekipage kunde träda fram och årets OS blev onekligen spännande. Det jag dock kan tycka är som mest synd är för hästens skull. Nu har jag i och för sig aldrig sett hästen i verkligheten, men utifrån TV-skärmen att döma verkade Totilas älska att tävla och få visa upp sig med Gal i sadeln. Det var magi och öronen rätt fram!
 
Med Rath har magin uteblivit och ska jag vara ärlig har dom två mest sett ut att missförstå varandra på banan. Vet någon start där sista hälsningen var över på två sekunder och sedan såg man ett bistert ansiktsuttryck från Rath och inte ens en liten klapp utdelades till hästen.
 
I år har i alla fall ett nytt samarbete inletts. Sjef Janssen har nämligen tagit sig an Totilas med Rath i sadeln. Ska bli spännande att se vad som händer under 2013 och hur det samarbetet kan utveckla ekipaget!
 

jag är sentimental och vill se Edward och Totilas ihop igen. Rath är en skicklig ryttare speciellt med tanke på hur ung han är, men det känns lite som att Totilas är en ung flicka som gifts bort till högstbjudande rik man. Om ni förstår? På den nivån med en sådan energisk häst krävs en personkemi som jag inte tror kommer uppstå mellan Mattias och Totilas, med tanke på att det inte skett än.

Jag såg att du hade bling bling på din lamicell hjälm, har du gjort det själv? Och i såna fall vart köpte du det? Såg jättesnyggt ut!

Det har väl helt enkelt inte klickat mellan dom bara. Det är kanske inte svårare än så. Men att inte ens ge hästen en klapp.. Det är ingen maskin, utan en levande varelse som behöver kärlek, även om han inte lyckas dra ihop 100% på tävlingarna!

Jag vill ha ihop Edward med Totilas igen, ville aldrig se dem isär och har saknat dem ända sedan deras sista ritt. Tycker de hör ihop! Verkligen rysande vackert att se :)

Det går ju inte att blunda för vilket enormt steg framåt dressyren tycktes ta när Totilas & Gal var ett team. Visserligen var frågan på tävling bara om det var Totilas eller Parzival som skulle vinna. Men med tanke på att Parzival inte längre alltid är given segrare i varje start, så tror jag inte det hade gjort så mycket för dressyren om de två inte hade splittrats, utan att alla nya ekipage kommit upp ändå :)
Måste vara härligt fö Rath att få ha en sådan häst, men ridsporten behöver Totilas på banan, utan missförstånd. Den där magin som gjorde allt så speciellt när Gal red in med Totilas finns inte längre. Tyvärr. Kan inte heller vara helt lätt att hela tiden ha hela världens ögon på sig med kommentarerna haglande.
Roligt för Mathias, men personligen (och stora delar av ridsportvärlden) vill se Totilas & Gal återförenade :)

Li

Håller med Sara och dessutom har det ju gått rykten om att Totilas har blivit vanvårdad av Paul Schockemöhle...

Svar: Det har jag väldigt svårt att tro på.....
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?