Nu rök pälsen, igen

Mitt fluff blev klippt för tredje gången den här hösten idag. Är det här något extremt päls-år eller vad är det frågan om? Det är ju inte direkt så att jag älskar att använda klippmaskinen, men vad ska man göra när hästen har fluffig päls över hela kroppen och blir svettig efter tre steg i ridhuset... Danny får i alla fall en stor guldstjärna för sitt uppförande under klippningen idag! Senaste två gångerna har han varit lite spooky och tyckt att det kittlats och varit läskigt. Idag stod han still och när jag tog dom svåra ställerna matade mamma honom med lite godis, då gick det också helt perfekt!
 
Red i alla fall ungefär 30 minuter vid lunchtid och kände på lite rörelser. Försökte tänka på allt som Jeanna sagt och han kändes urfin. Taggad och flott! 
 
Hahaha ursäkta outfiten.. Regnjacka är praktiskt när man klipper hästar. Danny har toffsar i hela manen och luggen, också praktiskt vid klippning! Mardrömmen vore om lite man rök med när man kom nära med maskinen.. Hua.
 

Ja det måste vara extra mycket päls i år, den bara växer & växer! Jag får snart klippa min igen också ;) Men fasen va snabb man börjar bli nu efter alla klippningar!

Har också funderat på om det är något extra fluffigt just i år. Brukar få klippa min häst i september och januari, men i år klipptes hon första helgen i september och har redan satt så mycket päls att vi varit tvungna att klippa henne en gång till redan....

Bra tips det där med tofsar i manen. Klippte min häst häromdagen och då råkade jag få med både man och lite pannlugg. Tårarna va nära haha

Jag har nog i hela mitt liv tidigare klippt tre hästar, men under senaste två veckorna har jag hunnit klippa 4 st.. Tillomed lilla tysken såg ut som en nallebjörn (trodde helt ärligt inte att han kunde få päls..)!




Kom ihåg mig?