Manfrisering

Efter vissa påtryckningar i stallet fick jag så lov att klippa manen på Danny idag... Blir retad lite varje dag om att jag väljer att hålla den så lång - men det gör mig inget, vill ju ha den så! Jag tycker att det ser betydligt finare ut med en lite längre, välklippt man än en militärkort man.. Men det är ju en smaksak.
 
Glömde ta bild innan, men jag klippte inte många millimeter haha! Ska kanske (väldigt kanske) fortsätta att klippa lite i morgon.. Är inte mogen att ta mer än pyttelite varje dag. Är så rädd att det vips ska bli för kort!
 

Jag tog 2 cm av Wandas man idag, det sved! ;)

E

Bah, han ser ju ut som något från 60-talet! 4-5 cm till bort så ser han fräscht dressyrig ut. ;)

Svar: Haha aldrig då kommer han se ut som en militär!
Frida Hallgren

Det blev snyggt! Jag måste också, men är livrädd att ta för mycket.

Ida

Han är jättefin! Och tänk vad mycket finare och maffigare knoppar du får - än de som klipper den där kortkorta frippan på sina hästar. Nej, håll det du långt :)

Hur FAAN får du den så jämn och fin???!!!! Jag klippte manen häromdagen på min häst och det ser ut som om Elisabeth Höglund varit framme med saxen! Seriöst?!?!

Svar: HAHA kul liknelse! Det viktiga tycker jag är att dra fram allt underhår. Jag har ganska tjocka manar och avskyr när det ser "klippt" ut. Därför kammar jag fram all man som ligger underst och klipper den kortare än manen som är ytterst, för att inte få en kant. Handlar inte om mycket, men just så det inte ska se så klippt ut. Förstår du vad jag menar?
Frida Hallgren

Kan du inte lägga upp ett inlägg med tips på hur man får en välfriserad man? :-)

Perfekt längd på den nu ju! Då ligger manen så där snyggt när man rider och knopparna blir super fina!

Manen är ju helt perfekt! Tycker som dig att det ser hemskt ut med för kort man..

Döläckert! Älskar så där lite halvlång man. Så synd att NF ska ha ryckt man annars hade jag lätt satsat på något sådant med min egna tant (:

Hellre för långt än för kort är också min melodi när det gäller manar :) Mycket enklare att klippa en lång man kortare än tvärtom!

Jag som har haft en häst med världens ponny man vart lycklig när jag köpte min unghäst! Ett fint halvblod dvs bra knoppman;) Trodde jag ja, han har två virvlar mitt i manen som gör att den står åt alla håll... Men det är bara att slita på;) danny har i alla fall super fin man! Du kan få fixa mitt vilddjurs man också;)

Jag föredrar en kortare man, bort med 5 cm så blir det perfekt! Å andra sidan ger ju en längre man maffigare knoppar, och Danny är snygg nog att bära upp den även när den är utsläppt.

Tjusigt! ;D

Hur lyckas du klippa så rakt? Skulle du kunna visa en video eller bilder (steg för steg) hur man rycker manen på en häst? Jag lyckas inte,,

Svar: Jag rycker inte manen.. Klipper!
Frida Hallgren

Sv; Okej.. Min hästs man är jättetjock så det är svårt att både klippa och göra knoppar ;s




Kom ihåg mig?