Klippmaskins-shopping

Med tanke på att Danny sätter päls i racerfart och nu är som en ullig, gullig teddybjörn så ska jag faktiskt åka och köpa en egen klippmaskin idag. Tror faktiskt att det är en bra investering ändå..
 
Dock blir det absolut ingen värstingsort! Jag ska inte klippa en massa hästar utan är ju bara för eget bruk, så det får räcka med en billigare sort. Min kompis Therese köpte precis en sådan som jag nu tänkt köpa och hennes häst blev mycket fin efter klippningen! Inga ränder och fin i pälsen.
 

Köp ett eget skär så kan ni dela på maskinen!! Det är bara skären som slits....Så kan du köpa flera schabrak;-)

Svar: Haha nej det är nog bäst att ha en egen! Tror inte vi ska stå i samma stall för evigt :)
Frida Hallgren

Märke? Modell? Pris? :-)

Hej, jag följer dig via bloglovin men det fungerar inte riktigt. Vissa inlägg kommer inte med där så när jag klickar in på din blogg på vanligt vis så ser jag att det är en del inlägg som jag missat pga det. Vilket såklart är väldigt synd och har än så länge bara haft detta problem på just din blogg via bloglovin. Det jag undrar är om det bara är jag som har detta problem eller om du har hört någon mer som har det? Annars är det väl hos mig som det strular men tänkte kolla iaf:)

Svar: Hm! Ska kika på detta.
Frida Hallgren

Köpte den från Jula (tror det är den på bild?) men fick lämna tillbaka den då den lät fruktansvärt mycket...

Svar: Du kanske ställde in skären fel? Min kompis maskin lät också ganska mycket, men inte speciellt mycket mer än andra maskiner.
Frida Hallgren

Om det är den får jula är den asbra! Så värd priset :)

Hej,

Köp en Heiniger Progress.
Det är samma maskin som De Lavals HCP65, fast mycket billigare.
De Laval köper helt enkelt maskiner från Heiniger och sätter sin egen färg och logga på dem. Jag har pratat med både en Heiniger leverantör (den billigaste jag hittade i sverige) och även med DeLaval. DeLaval bekräftade att det var samma maskin, men hävdade att det var jätte svårt att få reparation och reservdelar om man köpe en Heiniger och att många som köpt en Heiniger fått vända sig till DeLaval för att få delar.
När jag pratade med de som sålde Heinigern så blev de väldigt förundrade. De sa att de själva hade en reparatör som de fick hjälp av mig reklamation/garantier och att det aldrig varit några problem.
Jag va på väg först att köpa HCP65 eftersom jag lånat en sådan av en kompis och var suuuper nöjd. Lyckades dock i sista sekund klura ut via buke att det var samma maskin och slapp gå på den niten.

Kom på att jag bloggade om det här har du en länk till inlägget. Har lösenord på bloggen så PMa mig på buke (Apollo 13) så skickar jag lösenordet.
http://helenthelin.blogg.se/2011/november/jag-ar-sur.html#comment
Ska bara lägga till också att de uppdaterat även Heinigern så det är 80W på båda!

Nu kanske du inte vill betala ens så mycket pengar men, det kanske kan vara värt att vänta ett litet slag med att köpa en och få en riktigt bra maskin ist :)

Lycka till! :)

Ha ha...kul att du kom på andra tankar- det var ju inte länge sedan vi diskuterade detta.
Min klippmaskin är nog 15 år gammal så det blir inte så dyrt i längden :) (har en Aesculap Economen).

Svar: Visste inte att hästen odlade päls i mängder då :O
Frida Hallgren

Det var det jag tänkte med så tog tillbaka den till affären och bad dem om hjälp, men efter att ha startat den konstaterade de att den lät så mycket...

Hört att den skall vara helt okej, klipper bra men låter väldigt mkt. Men om hästen inte bryr sig om ljudet så är ju inte det något problem! :)Skönt att slippa vara beroende av att låna klippmaskin av andra! Jag har en 320W stor värsting som klipper som smör samma hur tjock päls hästen har, men den låter därefter. Dessutom är den tung att hålla i och fläkten så kraftig att det alltid blåser päls i mina ögon. ^^ Använder mest min Moser Avalon, liten tyst och lätt och funkar bra på hästar som inte har så tät/grov päls. :)

Vi hyresgäster lånar klippmaskin mot en mindre avgift som ska täcka slipning/byte av skär. Vet inte märke, men den är sladdlös och det är otroligt skönt att inte behöva tänka på sladden. Dessutom är den väldigt tyst och klipper bra. Enda kruxet är väl att man måste komma ihåg att ladda den;)

Sån maskin har jag med, är supernöjd, helt klart värd pengarna!

En sådan har jag, är supernöjd med min och får alltid kommentarer att han är så fint klippt! Har haft den ett tag nu så kvaliteten verkar ok. Dock låter den lite väl mycket men Ove bryr sig inte så :-) Lätt värd pengarna så här långt tycker jag!! :-)

Hej Frida. Använder du fortfarande denna klippmaskin? Är den bra?

Med vänlig hälsning
/Ska köpa klippmaskin för första gången :)

http://www.jula.se/catalog/fritid/husdjur/husdjurstillbehor/djurskotsel/hast-kreatursax-809017/




Kom ihåg mig?