Programträning

Körde lite programträning för Marika idag och red igenom både delarna ur MSVC:2 och hela programmet. Vi började med lite galoppjobb och han kändes loss och fin - men inte helt rund i vänstergaloppen. Han blir lite kortare i sprången och spänner till i nacken. Åt höger var han däremot i sitt esse, lugna stora språng och flexig i nacken.
 
I traven var han helt OK från en början men när vi började med öppnorna stod han emot ordentligt. Spände till i nacken och tog inte skänkeln. Fick dunka på ett par gånger ordentligt framåt för att få igång någon reaktion och efter det tog han skänkeln fint. Öppnorna kändes bra medan höger sluta blev lite rak (vänster dock fin!). Sedan red vi igenom programmet och fick kritiken nedan:
 
- Inte satsa så mycket i travlängningarna att vi kommer ur balans. Hellre en mindre längning utan taktfel och i balans. Han har såpass mycket påskjut redan att jag inte behöver överdriva det hela.
 
- Mer böjning i höger sluta
 
- Kvickare i bakdelsvändningarna
 
- Försöka samla ihop honom ännu mer i förvända innan enkla bytet (dock var Danny riktigt duktig på dessa idag).
 
- Rakare i sista uppridningen som blev katastrof haha!! Men nu vet jag i alla fall hur jag inte ska rida den..
 
Nåja, det kändes ändå ganska bra överlag. Imorgon ska vi jogga lite på stora utebanan så att han är lugn där när jag ska rida fram på söndag. 
 
 

Kul med träning! Hoppas det går riktigt bra i debuten på hemmaplan i helgen :)

Av vilken anledning har du så långa paddar på honom? Är lite nyfiken för det här med "långa paddar" är något jag märkt blivit betydligt vanligare de senaste 1,5-2 åren, typ efter det att de första träningsbilderna på Mathias & Totilas började komma ut :) Så det vore som sagt roligt att veta varför du har det :)

Svar: Därför att det skyddar mer på benen! Men rider inte med långa paddar alltid, men ibland. Sen för att det är snyggt såklart haha..
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?