Utvärdering klippmaskin

Åkte in till Jula och köpte deras klippmaskin, har flera i stallet som har den och söker man runt på google så hittar man många som är nöjda! Därför slog jag till på denna budgetmaskin för 1295 kr.
 
Man fick med 1mm skär och 3mm skär - jag bytte till 3mm då jag tycker att det andra blir för kort. Olja och lite reservdelar följde också med. Ska jag utvärdera maskinen skulle jag säga att det första man kan säga som är negativt är givetvis ljudnivån - den är inte speciellt tyst av sig. Öronproppar på både sig själv och hästen är att rekommendera. Dock måste jag säga att Danny inte verkade reagera på det höga ljudet mer än med den andra, tystare maskinen han blev klippt med först. När jag började klippa blev jag imponerad! Det klippte väldigt fint och gick lätt. Blev några små ränder men tror det mer handlade om min otränade teknik snarare än maskinens fel. Sen är ju inte Dannys uppförande under klippning något lysande exempel för att utvärdera en klippmaskin på, för han stökar runt mest hela tiden och tycker att det kittlas och är läskigt. Det gjorde han dock precis lika mycket med Therese's Elds proffsmaskin.
 
För det priset är jag extremt nöjd och Danny blev riktigt snygg till slut. Eftersom jag inte klipper mer än min egen häst tror jag inte heller att det hade lönat sig att köpa en mer kvalitétsmaskin - då hinner jag avverka ett par Jula-maskiner i så fall och man har ju garanti i alla fall 1 år också. 
 
Det blev dagens aktivering för Dannymans del i alla fall! Han har gått i hagen och vilat lite. Imorgon blir det träning för Marika igen, då ska vi gå igenom all kritik från söndagens tävling.
 

Jag har den också och är nöjd!

Nice! Funderar nästan på en själv.. Man fick ingen olja till den eller?

Svar: Jo och det står också i texten ;)
Frida Hallgren

Oj blind jag är :P




Kom ihåg mig?