Bättre bilder på nyklippt Danny

Här kommer ett gäng bilder fotograferade i morse! Tog närbilder på ansiktet så ni ser hur jag menar med den "osynliga klippningen" där. Benen är klippta ner till knä/has men inte över senor och kotor. Oftast rakar jag från hoven och uppåt men Danny hade så himla lite hår där att det knappt syntes, så då klipptes knä och uppåt istället. Sedan passade vi även på att kapa hovskägget med maskinen, blev mycket snyggt och prydligt!
 
Någon undrade vad Therese hade för maskin, det måste jag kolla upp! Han klipptes igår vid 17-tiden och idag på morgonen har han inte en rand på hela kroppen.. Det är grymt och Therese är bäst!
 
Visst blev han ganska fin i färgen ändå? Var lite rädd att han skulle bli grå..
 


Han ser typ inte klippt ut haha :) Fiint!

Hur mycket får du lov att betala för klippningen?

Svar: 400 kr !! :)
Frida Hallgren

De brukar bli gråare efter andra klippningen men Danny har ju så mycket rött i sin päls så tror inte att han kommer att bli så ful-grå. Värre är det med min nästan svarta dam. Hon blir inte snygg efter andra klippningen....

Mvh Malin

Holy! Vad snyggt! :O

Min blir inte grå första klippningen heller, utan blir jätteblank. Nästa klippning däremot blir han snigelgrå/brun :p

Han har så extremt långa ben hehe :o

Jag klipper också så, men på min som är fux syns det ändå jättetydligt på huvudet (och benen, om han inte har lindor). Så lämnar ibland lika gärna hela huvudet, ser nästan ännu konstigare ut med halva huvudet klippt när färgskillnaden är så stor. Så var glad du har en brun häst haha. ;) Det och skimmel är mest tacksamt att klippa, fuxarna blir ju beiga stackar.

H

Han såg inte ut att ha haft jätte mycket päls? Man ser ju inte ens skarven på huvudet ^^ :)

Svar: Då skulle du ha sett högen med päls haha... Men huvudet är klippt så att det inte ska synas någon skarv :P
Frida Hallgren

Snyggt! :) Men efter första klippningen brukar färgen fortfarande vara snygg, sen däremot haha :) Jag gillar inte heller när den där färgen kommer fram, min är så fint svart annars :P

Ett tips är absolut att köpa en egen klippmaskin. Man kan köpa fina begagnade för runt 2000:-- och sedan har man en maskin i måååånga år, slipper vara beroende av andra och kan också klippa andras hästar mot betalning som ett extraknäck.

Svar: Jag har redan skrivit att jag ska köpa det, nästa vinter. Har inte råd nu med sadelinköp, stövlar, snart intensivträning hos GP.ryttare... osv
Frida Hallgren

Vad betalar du för klippning av Danny?

Svar: 400 kr
Frida Hallgren

Så här hade jag gjort:
Lånat 2000:- av mina föräldrar och köpt en sax nu. Med tanke på att du lär behöva klippa Danny minst 2 ggr har du en utgift på 800:- som du hade sluppit med egen sax. Om du sedan klipper ett fåtal hästar i vinter är saxen betald och dina föräldrar kan få tillbaka sina pengar.

Svar: Jag tycker att det finns betydligt viktigare saker att låna pengar till av mina föräldrar om det skulle vara så.. Vad händer om jag plötsligt står med en stor utgift och måste låna pengar av mina föräldrar om två veckor? Då har jag redan lånat 2000 kr och dom kanske inte har fått tillbaka ett öre av detta än? Ska jag då låna ännu mer? Nej det fungerar inte. Tycker att det är viktigare att tjäna ihop pengarna själv och köpa en när jag faktiskt har råd - utan lån. Anta att jag väntar till nästa vinter, sedan klipper två extra hästar än min egen - då har jag ju ändå tjänat in den här vintern?
Frida Hallgren

Han blev verkligen jätte fin. Jag klipper huvud på samma vis, blir mycket fint – även på min som får lite skillnad i färg, vanligt körsbärsbrun/mörk brun.
Klipper själv, men jag hade gärna betalat 400 kr. för att någon annan hade gjort jobbet – 182 cm, drar 170 i täcken och med mycket kropp. Det tar låååång tid att ordna honom ;)
Ursäkta för stavfel, ord som inte passar in och konstiga meningar – jag är inte svensk :)

Svar: Tycker du skrev väldigt bra haha :) Tack!
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?