Djupt om inspiration..

Hade flowet inne och kände för att skriva ner lite tankar.. 
 
Jag har ett behov av att ständigt inspireras. Ständigt se fina hästar och bra ridning - annars tappar jag allt. Jag är en mästare på att kopiera ridning och "härma". Om någon exempelvis sitter och trimmar sin häst i ridhuset och sitter extremt stilla i sadeln så brukar det räcka att jag studerar ryttaren en stund så sitter jag plötsligt mycket mer still i min sadel än jag gjorde innan. Låter kanske lite konstigt, men det fungerar. På samma sätt blir det när jag inte sett bra ridning på ett tag. Jag blir sämre, vilsen och lite handlingsförlamad i sadeln. 
 
Kommer ihåg någon gång i våras när jag såg min vän Lina rida i ridhuset. Hennes häst var så extremt explosiv och den lydde hennes minsta vink. Hon red verkligen. När den inte svarade för skänkeln direkt så var hennes signal där på en mikrosekund och det var så mycket tryck i hästen att den hade som ett eget energimoln runt sig. Efter det ridpasset, satt jag upp i sadeln så extremt inspirerad att det plötsligt gick dubbelt så bra som det gjort dom tidigare träningarna. 
 
Just nu är jag i en fas där jag behöver jag se mer bra ridning. Jag har några riktigt bra ekipage hemma i stallet att följa - men jag behöver se mer. Suga åt mig som en tvättsvamp och bli mer motiverad än någonsin. Sitta i ridhuset en hel dag och bara lära mig massor och bli inspirerad. Innan hölls Jeanna-träningarna på Falu RK och då kom det en hel del härliga ekipage att titta på, men nu har dom träningarna flyttats. Tror bannemig att jag ska åka dit nästa gång bara sätta mig och titta ändå.. Eller kanske åka till en närliggande tävling och kika på MSVA-klass och uppåt, det brukar också ge massor. Det är förresten ingen ridklubb som annordnar en dressyrclinic med lite bra ekipage någonstans snart?
 
Jag är i alla fall i stort inspirationsbehov.. NU!
 
Tacka vet jag Cathrine Dufours youtube-kanal.. Den och några andra sidor har räddat mig i många lägen haha! 
 

Fagersta RK har Elisabeth Lundholm clinic 9 okt.Kan tänka att det blir fina ekipage där.De brukar även ha träningar för Mads Hendeliowits ibland.Håll utkik på deras hemsida.Tror att man känner extra stort behov av peppning och inspiration nu när man vet att mörker och vintern ska komma,särskilt efter denna "sommar"...

Fagersta RK har Elisabeth Lundholm clinic 9 okt.Kan tänka att det blir fina ekipage där.De brukar även ha träningar för Mads Hendeliowits ibland.Håll utkik på deras hemsida.Tror att man känner extra stort behov av peppning och inspiration nu när man vet att mörker och vintern ska komma,särskilt efter denna "sommar"...

Lustigt de där hur olika man är! Jag tycker det är dötråkigt och mer "slöseri på tid" och klicka runt på massa klipp. Söker istället min inspiration av att betrakta mig och min häst på både bild och film och analysera oss själva och vilja "göra om och göra rätt" på det jag inte gillar.
Däremot träningar när man hör tränaren och ser ekipaget kan jag finna givande, om det är som du säger, lite högre och mer utvecklade ekipage.

Vad jobbar du med? :)

Svar: Jag arbetar på ett LSS-boende! Är omsorgsassistent.
Frida Hallgren

N

Har du fler tips på videos? Kollar gärna hellre på träning än tävling :)

Brukar inte Maria "Ia" Eriksson komma till Falun och ha träningar? Kanske något att titta och inspireras av...

Hej :)
Okej lite tips att skriva om:)
* Tips på snygga sköna ridbyxor som inte är skodda
* Tips på snygga och sköna hjälmar
* Tips på bra produkter som lininment, salvor, pälsglans osv
* Lite mer personligt kanske? Familj, kompisar, andra intressen? Jag hade gärna läst om dina hundar tex :)
* Vad tittar du på hos en unghäst rent kroppsmässigt som åtminstone kan gå upp till msv B kanske.
* Typ något man inte visste om dig
* Åsikter om andra bloggar
* Åsikter över lag om något som är intressant för dig?

Bara rabbla upp lite :) Btw tycker jag du har bra variation med dina bilder. En del bloggare lägger upp tusen liknande bilder i samma inlägg hela tiden o sen liknande inlägg med andra likadana tusen bilder.

Håller med om att det är viktigt med inspiration, har precis varit nere på Gränsbo och kollat på Rose! Lycklig när man såg ett av dem bästa passen hon ridit på Bocelli! :)

Kom till Sveden på söndag på Ridsportens dag och kolla, det börjar kl. 11 har jag för mig :) Det kommer bli uppvisningar av bland annat dressyr, western, voltige m.m.

ps. Har du fått mitt mail ang. täcket?

Haha håller helt med dig Maria! Oerhört trökigt att kolla på liknande bilder dom delar upp i flera inlägg..




Kom ihåg mig?