Invigning av både sadel och stövlar

Idag var vi det snyggaste ekipaget jag skådat på längre. Speglade mig i ridhusspeglarna hela tiden haha! Vi hade på oss den bruna schockemöhle-outfiten, det nya premierakandaret, childericen och dessutom red jag i mina nya stövlar.
 
Det första som hände var att jag inte kunde sitta upp. Gjorde fyra försök, nej det gick inte och då stod jag ändå på den högsta pall som fanns tillgänglig. Stövlarna tog emot när jag försökte böja benet och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta haha, jag kom inte upp! Till slut längde jag ner stiglädret till absolut längsta och då kunde jag med nöd och näppe få upp benet i stigbygeln. Väl uppe satte jag stiglädrena på ett hål längre än jag brukar ha, ville inte lida mer än nödvändigt i stövlarna. Dessutom hade jag satt plåster över hela knävecken innan haha...
 
Skrittade runt och njöt av sadeln en stund och försökte intala mig att stövlarna nog inte gjorde så förskräckligt ont ändå (fast det gjorde dom). Med lite beslutsamhet började jag jobba Danny i både trav och galopp och thank heaven - han var som en dröm! Gårdagens bråk var som borta med vinden och idag var han mjuk och travade på med spänstiga steg. Red ett kort arbete med lite öppnor och förvänd galopp (som idag var klockrent) och avslutade sedan både för Dannys och mina knävecks skull. Danny ska nämligen gå träning för Marika imorgon för första gången på 5 veckor, lycklig! 
 
Tänkte nog faktiskt rida med stövlarna imorgon också...
 

Testa Comped skavsårsplåster (stora modellen). Blir som en gel-kudde och både skyddar och läker om det blivit lite skav. Avundas dig inte inridningsperioden i stövlarna, men förstår att du är nöjd:)

N

Åååh vad jag avundas dig, jag vill ha min himmelssadel jag med!! Men denna månad kanske om jag har tur :) Å Carro och Ellen är verkligen toppen!!

Det som är bra med din blogg, förrutom allt det där självklara är att du är riktigt rolig i text, och det är inte helt lätt!

ina

Jag undrar om du är nöjd med premiera kandaret? Har lite funderingar på att köpa det men undrar hur kvalitén är och så?

Svar: Är supernöjd! Kvalitén verkar OK!
Frida Hallgren

Tips är att vänta med att dra upp blixtlåset på stövlen hela vägen upp tills efter att du suttit upp :)
Hur blir det med lackstövlarna mot sadelkåporna, som klister? Skaver lacket mer på sadlen än vanliga läderstövlar? Nyfiken :)

Svar: Alltså, stövlarna är ju inte lackade på insidan så det blir ingen skillnad :) Bra tips!!
Frida Hallgren

Jahaaaaa, smart ju! :)




Kom ihåg mig?