Svar på frågestunden del 1

Obs, detta är del 1 av frågestunden! Eftersom många blev lite tjuriga sist jag hade frågestund över att deras frågor inte blev svarade på "på en gång" så skriver jag nu en liten extra rad om att del 2 kommer i kväll eller i morgon! Håll ut :)
 
Om du skulle göra en GP kür, vilken musik skulle du använda? Anta att den häst du rider skulle passa med din favoritmusik!
Hm, svår fråga! Jag älskar låtar från disneyfilmer och har i ponnykür haft låtar från "Spirit - hästen från vildmarken". Så jag antar att det skulle bli något i den stilen. Skulle vilja ha en kür man blev glad av, men utan låtar som känns "stressiga" för det ogillar jag.
 
Hur sköter du din läderutrustning (sadel, träns, ridstövlar)? Vilka produkter använder du?
Sadeln sköts med produkter från Childeric! Det är en tvål som man putsar av sadeln med lite lätt efter varje användning samt en olja som man använder ungefär en gång om året. Träns/kandar brukar jag torka av med en svamp/babyservett för att få bort svett eller hår och sedan så smörjer jag in det med något läderfett av olika märken. Har inget speciellt märke som jag använder utan det blir lite olika varje gång jag köper nytt! I det här inlägget kan ni läsa exakt hur jag gör: http://fridahallgren.se/2012/november/ladervard.html
 
Stövlarna torkar jag mest av med en babyservett!
 
 
vem är killen du träffar? är ni tsm eller dejtar ni?
Haha vilken fråga men lovade ju att vara ärlig på allt i frågestunden, dåligt drag. Vi har väl träffats ett tag men är fortfarande ganska nytt så får väl säga att vi dejtar. Eller OK jag ser inte mig själv som singel.  Nej nu tar vi nästa fråga haha... ;)
 
hur hög är danny?
166 cm kanske!
 
Hur kul tycker du att det är med bloggandet är just nu?
Ungefär som vanligt. Det ger väl i och för sig inte så mycket när jag inte har något speciellt att skriva om, men vet ju att jag snart kommer kunna slänga upp massor av härliga ridbilder och förhoppningsvis tävlingsinlägg framöver. Då är det roligt att blogga!
 
Hur är det med Esco? :) 
Det är bra! Dom trivs jättebra med honom och har tävlat litegrann i lägre klasser med fina resultat.
 
En följdfråga lite på Malins spår - vilken musik till kür tycker/tror du skulle passa till Danny?
Någon glad musik! Inte för mycket dramatisk filmmusik utan snarare något härligt ur någon barnfilm från disney ex. lejonkungen, spirit, madagascar osv.
 
Har du kvar "köpa föl tankarna"? :)
Nej. Jag kommer helt enkelt inte ha råd med två hästar när jag har flyttat till min egna lägenhet. Dessutom känner jag mig väldigt nöjd med "hästläget" så som det ser ut just nu! Danny har allt jag behöver.
 
Hur känns det med nya lägenheten?! :D
Det känns helt underbart! Lite overkligt och jag har fortfarande inte riktigt förstått att det är sant. Jag i en egen lägenhet! Hur jag ska överleva med mina bristande kunskaper om matlagning är en gåta haha... Får åka hem och äta ofta så jag inte svälter ihjäl ;)
 
Lägger till: hur stor är lägenheten? Du måste visa bilder sen :)
36 kvm! En etta. Bilder kommer givetvis!
 
Vilka är dina bästa egenskaper som ryttare och vad är dina svaga?
Mina bästa egenskaper är nog att jag är riktigt bra på att "kopiera" andra, det vill säga om jag sitter och ser en riktigt duktig ryttare sitta och trimma i ridhuset så kan jag väldigt lätt ta efter och rida på samma sätt. Sedan sitter jag avslappnat i sadeln och har inga direkta fel i min sits. Svagheter skulle vara att jag ibland blir lite långsam och behöver bli lite kvickare själv. Är ganska bra på att rida lite "för lite" och att inte ge den är kvicka skänkeln när den egentligen hade behövts.
 
 
Har du några "ambitioner" med ditt bloggande? Tex att du tex ska hitta sponsorer genom bloggen.
Njae har ingen avsikt att ha bloggen som ett arbete/jobb, men så snart bloggen har kommit på fötter igen när jag har börjat träna och tävla på allvar igen vore det kul att satsa lite. Nå ut till fler läsare, kanske själv göra något som dom andra bloggarna gör. Skapa en kollektion, möta läsare etc.
 
tycker du att jonna är rolliii? :P ^^
HAHAH ja Jonna jag tycker att du är hemskt roooolllii, i alla fall när du inte hänger ditt hönät precis framför mina höpåsekrokar varje dag. Puss på dig.
 
Spin off på stövelutvärderingen, kan du inte göra en på sadel, träns och kandar också?
Jag tänkte fråga om drömutrustning om du fick välja helt fritt med obegränsad budget, men det känns som att du redan har investerat i the best of the best! (Jag har också ett par Königs, mina bebisar, längtar så efter att få använda dem igen!)
Haha! Ja jag skulle spontant också vilja påstå att jag har mycket av min drömutrustning redan. Königsstövlarna skulle jag inte vilja byta ut eller ändra på för allt i världen, dom är mina älsklingar både dom bruna och dom svarta. Den måttbeställda childericen är också "det bästa" enligt mig. Men, även om jag älskar mina premieraträns/kandar så är det väl i så fall där jag skulle vilja ha något ännu mer värsting. Kanske ett rundsydd träns och kandar från OS eller Döbert, med OS-pannband på båda.
 

haha kollar man era loggar på fb känns ni ju minst sagt på gång du och adam iaf ;)

Jag har två "värsting" döbert kandar, ett svart med vit fodring och ett brunt rundsytt med brun fodring. Alltså kvalitén är så underbar! Mjukheten när det är nytt är oslagbar. Förövrigt har jag till vardags vanliga hööks träns som jag är nöjd med men just Döbert to die for! :)

Aldrig döbert, så usel kvalité så det finns inte! Lädret blir skavt där pannbanden sitter och det spricker!
OS helt klar! Det är ju hårt förutom vid knäppen vilket gör att det håller bättre!

Jag som serve kommentaren ovan.

Fast de kanske beror på hur man sköter dom? Jag har iallafall aldrig haft problem med nåt av mina döbert, och jag är otroligt slarvig med "bra" skötsel av mina.
Tur att smaken är olika :)




Kom ihåg mig?