2012 - vilket år!

Lovade en årssummering av 2012 - det ska ni få! Ett galet år från början till slut, om man tänker på allt som har hänt.
 
Men, vi börjar från början :)
 
8 Januari 2012 - www.fridahallgren.se startas!
Egentligen visste jag nog knappt vad jag höll på med, men jag vet att jag tänkte "kan hon, då kan jag!". Jag hade läst mycket bloggar och hästbloggar innan - så visste hur jag ville att min egen skulle vara. Däremot var jag värdelös på att skriva vettiga inlägg, jag lade ut små bilder som knappt syntes och allt var kaos. Fick lite hjälp av Matilda på matildaholmstrom.se att få läsare att hitta hit, och mitt i allt tyckte jag att det var roligt att provocera lite. Plötsligt var jag länkad både på ponnysanning.se och dressyrmupparna.se. Galet var bara förnamnet!
 
Efter detta lugnade det ner sig lite, jag fick hjälp med design och började blogga lite proffsigare. Läsarmängden ökade sakta men säkert.
 
Under januari månad:
Jag rider två hästar, PRE-hingsten Escritor IX och halvblodsvalacken Barock. Under tiden letar jag efter egen häst och provrider ett flertal hästar i åldern 3-7 år. Efter några turer finner jag Danny, importerad från Danmark och precis fyllda 6 år gammal. 166 cm hög och allt jag har letat efter. En provridning senare satt jag med ett leende upp till öronen i bilen på väg hem! Den 16 januari besiktigades han och efter många turer fram och tillbaka där hans röntgenbilder bland annat granskades av 4 oberoende veterinärer fick han grön lampa och konstaterades UA i allt.
 
26 januari 2012 - Danny blir min!
Behöver nog inte säga så mycket mer, älskade häst.
 
 
Därefter gick månaderna utan probem. Jag slutade rida Barock och fokuserade på Esco och Danny. Red båda på heltid och båda tävlades under våren. Esco gjorde resultat upp till 72% i LA och Danny vann sin LB-debut. Sedan gick Danny flera LB med placeringar under våren. Esco debuterade MSVC och fick två placeringar med resultat upp till 64% vilket kändes jätteroligt med en PRE.
 
 
Därefter går sommaren och Esco flyttar hem till familjen Skatt i Knivsta. Där är han utlånad på foder i ett år! Jag fick på så vis mer tid att satsa på Danny och det blev inte lika stressigt mellan jobb, vänner och stall. Under hösten kunde jag därför åka till Jeanna Högberg en vecka för intensiv träning. Med mig hade jag min kompis Therese och hennes häst Loppan. Vi tränade, såg fina hästar och bara njöt av en riktig semestervecka i ett dressyrparadis som Segerstas anläggning är.
 
 
Helgen efter vi kommit hem från Segersta gick Danny två MSVC-starter i Gyttorp. Han är orutinerad och "grön" på den nivån, så jag har inga höga krav på honom i dom klasserna. Han visade dock att han hörde hemma bland dom fina hästarna och kammade hem placeringar i båda klasserna på 68,5% respektive 66%. Våra bästa resultat tillsammans under 2012. Det känns jätteroligt! Han är bara 6 år och har framtiden för sig.
 
 
Under dom senaste månaderna har det hänt ganska mycket rent träningsmässigt. Vi har börjat nosa på samlingen i galopp och lagt fokus på galoppombytena. Mycket ska slipas på inför 2013 och vi hoppas på en intensiv vinter med mycket träning! Inför 2013 vill vi helt klart debutera MSVB under vår-sommar. Jag hoppas, och tror, att det kommer att vi har ett fantastiskt år framför oss! Danny har gått från LB till MSVC på ett knappt år, och fort har det gått. Han utvecklas hela tiden och han är min oslipade diamant. Min ögonsten och det bästa jag har!
 
Till 2013 blir Danny 7 år, nästan vuxen. Visst finns breeders och sånt i tankarna, men han ligger ett år efter. Det måste gå i rasande fart om det ska finnas en chans - samtidigt har vi gjort en galen resa under detta året tillsammans. Framtiden får visa....
 
 

Kan du inte visa några bilder på Barock? :)

Hur tänker du med breeders som7-åring? Menar du kanske 7-års championatet? Då ska ju 7-åringarna gå MsvA/George. Bara nyfiken:)

Svar: Menar sportchampionatet, blir breeders i bara farten. Enkelt och sammanfattat även om det inte är det som Danny skulle starta, han är ju danskt varmblod :) Ja jag vet vad det innebär :)
Frida Hallgren

Det har varit kul att följa dig detta året! Hoppas du fortsätter och kämpar på, mycket läsvärd blogg med tjusiga hästar :)




Kom ihåg mig?