Hur jag sköter svansen på Danny

Glömde ju berätta hur jag gör! Men det är inga konstigheter. Jag sprayar regelbundet med pälsglans (absorbine) och ser till att den alltid är genomkammad. Inbillar mig att det är när den är tovig och man borstar som flest hårstrån ryker. Såhär på vintern är svansen även så gott som alltid flätad vilket gör en ENORM skillnad i tovighet. Kammar man igenom den och sedan flätar längderna är den helt genomkammad och perfekt när man tar ur flätan nästa gång (även om det går ett par dagar). Nu kanske många skriker rätt ut, men så gör jag. Är det inga flugor som behöver viftas bort tror jag inte att han tycker att det är någon skillnad att ha svansen utsläppt eller i en fläta (flätar bara nedre delen). Fick lära mig detta knep på ett dressyrstall i Tyskland och har hållit kvar vid det sedan dess.
 
Detta ger i alla fall en fin och tjock svans! Sedan är det (precis som oss människor) alltid olika hur mycket hårstrån som växer,och en del har en naturlig tjock svans - andra inte. En tunn svans är ingenting jag skulle tänka "vad gör hästägaren med svansen?!" åt, utan snarare att just den hästen har lite mindre tagel. Sedan får man såklart vårda svansen så snällt som möjligt och kanske låta bli piggborsten.
 
Fläta!
 

Har aldrig flätat svansen mer än vid transport. Kanske borde testa det nu i leriga tider :)

Fin design och bra inlägg! Här kommer jag kika in fler gånger :)

Kan du inte visa hur du gör dina knoppar? Dom blir så fina! Så svårt att veta hur löst man ska göra flätan osv när man ska sy! Du syr väl dina? :)

Men hur klipper du den då? :)

Vilket märke är det på täcket som Danny har på bilden? Såg fint ut!

Jag har oxå alltid svansen flätad på mina hästar, och precis som du säger är det jättelätt att borsta ut dom.




Kom ihåg mig?