Om ni fick välja en topphäst

Vi antar att du är ridtekniskt så skicklig att du kan rida vilken häst som helst ur världstoppen, vilken häst skulle du då vilja ha? Ingen begränsning, utan det är helt fritt fram att välja vilken häst som helst. Dessutom, varför valde du den hästen?
 
Kanske någon nedan? Totilas, Damon Hill, Scandic eller Valegro. Eller varför inte Tinnes fantastiska Don Auriello? Numera finns det så otroligt många hästar i världsklass som man bara suckar av beundran för, så det ska bli intressant att höra vilken just ni skulle vilja ha!
 
E

Valegro alla dagar i veckan!

E

Glömde varför. Han verkar ge sådan skön känsla och är den häst i världseliten som har allt det som jag vill se i en dressyrhäst (till skillnad mot Toto bl a).

A

Hej kolla in vår nya blogg, den är lika bra som din :)

Anton helt klart. Han är supersnäll, lättlärd och all kapacitet att bli ännu bättre. Att han är ung är också ett plus! Och himla vacker ;)

En yngre Briar <3 Gillar skarpt hans personlighet som går att se även genom en tv skärm! Sen var han så galet snygg med ;)

Mia

Anton!! :D

Totilas. Nu har man iofs inte sett lika mycket av honom på några år. Men han verkar ha en underbar inställning till arbete. Extremt lättlärd och arbetsvillig! Enligt mig de viktigaste egenskaperna hos en dressyrhäst!! Dessutom rör han sig som en gud och är snygg!

Den jag MINST hade velat ha hade i alla fall varit Totilas. Jag hade ju velat fortsätta att tävla den häst jag valde och hade känt att pressen på mig hade varit för stor med just den hästen.

Som du säger så finns det många fina hästar där ute men valet skulle bli Valegro. <3

Vilken häst hade du själv valt Frida?

Jag hade valt Woodlander Farouche. Går inte GP än, är bara sju (?). Men det är min drömhäst!

Valegro! Han är otroligt fin, välriden och verkar vara så arbetsvillig och glad! Svårt att sätta ord på en häst som honom.. :)

Svårt att välja när det finns så många fina som sagt, men tror inte jag hade kunnat motstå att välja Totilas. Sen en annan häst jag är väldigt förtjust i, som inte är i världstoppen är Skovens Rafael, tycker han verkar döläcker och har även blivit kär i en av hans avkommor. Undrar också vem di skulle välja :)

Om man kan välja hästar som inte längre tävlas så absolut Briar, tycker han är helt fantastisk, verkligen min drömhäst :)
Men det finns ju så många otroligt fina hästar så annars har jag svårt att välja.

Jag blev blixtförälskad i MISTRAL HÖJRIS första gången jag såg denna häst.

Bea

Antingen Parzival eller minna teldes santana, de båda har grym utstrålning och santana är så vacker!

Sezuan, helt klart.. Såg han när jag hälsade på min pålle för någon vecka sedan på Helgstrand, alltså ridbarheten på den hästen... Han joggar som andra hästar rör sig när dom rör sig som bäst! Så Andreas sätta press på honom i galoppen några meter bara, det såg inte ens ansträngt ut och hästen såg ut som han skulle kunna göra en galopppiruett i varje steg. Där snackar vi uppförsbacke :)
Emma sa också att i stort sett alla skulle kunna rida honom då han bara är sånhär.. Ganska häftigt! Dessutom är han så jäkla snygg :)

Hon lever inte längre, men Matinée är det självklara valet för mig. Hela hon var ren perfektion <3

Damon Hill! Han är så galet vacker, och älskar hur han rör sig, så luftig men ändå kraftfull. Fick man önska påläggskalv också så LÄTT Sezuan. Magisk.

Åh, och Burlington! Han är ju bara sååå underbar!

Valegro, lätt! han verkar vara en så himla trevlig häst, får en känsla av att han är den med mildast humör, men ändå så fin och känslig <3

Som någon annan skrev..matiné! Annars Utopia.

haha jag kan inga dressyr hästar men hoppning skulle de vara hickstead om han skulle leva nu om man säger så.. :P

Fuego XII (5a med Juan Michael Munoz Diaz i Küren i Kentucky 2010). Halvbloden kan bara dregla i avund över hans perfekta samlade rörelser. Jag gillar mycket häst framför mig, och mer häst framför sig än vad han har att komma med kan man nog inte få! Den hästen har DET, utstrålningen... allt!

Romanov!

Damon Hill helt klart! Dels för att han är himla fin förstås, men också eftersom han är grundutbildad hos Ingrid Klimke och alltså har hoppats och terrängtränats också. Så då skulle jag kunna rida de stora mästerskapen i dressyr och ändå hoppa och rida terräng till husbehov ;) Och sist men inte minst skulle jag göra en ny Damin Hill-bebis om året med mitt avelssto!

Scandic av de nuvarande i toppen, tror han hade passat mig bra!!
Av de äldre, Don Charly! Sjuuuukt fin!
Av de kommande, Donna Uniqe eller Minnas Isak, galet fin!

Isak!

Den dagen jag skaffar häst blir det helt klart en av Scarlet Knight's avkommor. Helt fantastiska på banorna, i hantering och underbara individer. Det bästa med allt är inte bara att det är fantastiska hästar inom travet dom är även underbara ridhästar, Har ridit in flera av dom och dom går klockren dressyr, Så klart är det skillnad på en 5 årig travhäst och en 5årig dressyrhäst men dom kan och jobbar man hårt med dom kan man lugnt trava in på en dressyrbana utan att det skulle se katastrof ut. Nej Scarlet Knight avkommor ska det vara :D Annars tycker jag dom flesta av dom bästa dressyrhästarna är helt underbara. Det finns alltid plats för en till häst i stallet om man skulle få en i handen :P haha dock har man nog inte sån tur att man får Totilas eller Scandic ;)

Valegro helt klart (:

Damon Hill helt klart!

Briar eller Fuego XII, Briar för att han är så hemskt fin helt klart min favoritfärg^^ och Fugeo självklart för att han är PRE(dö snygga) och en sjukt fin sådan men också för att jag diggar spanjorernas ridstil :)

Uthopia, alla gånger om!!

Totilas såklart,han har ju fått världsrekord på sina
gångarter!

Väldigt svår fråga, men måste nog säga Edwards Undercover, helt underbar verkligen! Även hans Sparrow är väldigt fin.
Klart att ingen av hästarna går att jämföra med Totilas, men gillar Undercover skarpt. Han ser så där härligt positiv ut, lekande lätt för rörelserna och bara wow- feeling rätt igenom. Sen får man ju tänka på att det är världens bästa ryttare på ryggen också, men hästen har verkligen utstrålning.

Damon Hill alla gånger.

Matinée, hela hästen var perfektion från mule till svanstipp <3

Svårt!

Tinne Santana tycker jag verkar trevlig, även Bocelli faller mig i smaken och hans avkommor är trevliga :)

Painted black! Synd bara att han är så pass på tårna, annars skulle kan kunnat bli mycket finare. Läste en artikel om honom där Anky sa;
Många gånger brukar jag ramla av honom när vi kommer ut från banan och de börjar applådera.

Jag hade himla gärna velat rida Minna Teldes Don Charly! Underbart psyke och väldigt, arbetsvillig med stor gång, och så ser han ju ut precis som mina drömmars häst ;). Sen måste jag väl vara lite "klyshig" och säga att jag vill rida Totilas! Vem vill inte rida världens finaste häst? Men han verkar vara rätt svår ;)




Kom ihåg mig?