Svar om ÄS

Vill förtydliga att jag inte lider av någon ätstörning nu men att jag för ett par år sedan hade en rätt skev bild på mat och träning. Handlar väl mest om att jag har väldigt lätt för att både gå upp och ner i vikt. När jag vägde som minst såg jag helt sjuk ut, revbenen stack ut och jag var blek som ett spöke. Det är stor skillnad på att vara snyggt smal och att se smal/sjuk ut. Började väl med att jag kom på att jag hade väldigt lätt för att gå ner i vikt bara genom att äta lite. Rör på mig så mycket varje dag med hästen, jobb och allt sånt där så då går det snabbt.
 
Sedan åt jag mindre och mindre, kollade kalorier på allt möjligt och höll på. Man blir ett kontrollfreak och får en helt störd relation till mat.
 
vad hade du för ätstörning?
Jag åt inte. Kräktes inte eller något sådant, men åt bara sjukt lite.
 
hur tog du dej vidare?? Har en kompis som jag tror har någon slags störning i sitt ätande så skulle gärna vilja veta vad man kan göra som medmänniska. Hur reagerade dina vänner osv
Jag insåg att det var skitfult att vara så smal som jag var haha. Utseendefixerad? Ja, men det kanske räddade mig. Dessutom var jag trött på att må så dåligt fysiskt, typ frysa jämt och vara blek och ful. Mina vänner sa väl åt mig att käka mer typ haha, men lyckades dra ner en annan kompis i skiten också. Hon är fortfarande inte frisk tror jag.
 
och hur reagerade dina föräldrar? skola? vänner?
Dom stöttade och så när jag åt, klart som var oroliga men jag var ju inte fast i någon extrem ätstörning direkt så. Kommer ihåg att lärarna hade lite möten och så, och fick snacka med några men jag såg det inte som något problem haha (först i efterhand jag undrar hur jag tänkte).
 
Ja men åh, verkligen jättefint frida.
 

Vad vägde du som minst och hur lång är du?

Jag håller själv på att utredas för Anorexia för tillfället. Jag tror inte själv att jag har det. Jag vill bara gå ner lite till i vikt, och anser att jag har koll på situationen.

Svar: Jag är 164 cm lång. Tror jag vägde 46-47 kg som minst. Jag ansåg också att jag hade koll på situationen fast såhär i efterhand - näääe.
Frida Hallgren

Oj 46 kg var inyt mycket :(

Har en kompis som har anorexia och som du säger är det stor skillnad på snyggt smal och anorexia smal. Folk hajar till för att hon ser "sjuk" ut :(

Tycker du har skitsnygg kropp nu! Härligt att höra din sunda sida :)

Oj är det ditt hår eller löshår????! Så fint :):)!!!

Svar: Det är mitt hår :)
Frida Hallgren

(Jag var anonym som skrev om anorexiautredning)

Oj, jo, då är det nog dags för mig att kanske fundera på att ta emot hjälpen.
Jag väger 51 nu och är 175.

Tur att du kom ur det! Du har förresten så galet fint hår att jag vill typ, dö!

Läs mina tankar om kost och träning som ryttare.
ylvalarson.com

Starkt jobbat av dig att inse att du faktiskt hade problem och att du tog dig ur det! Men hur länge hade du din ätstörning?

Svar: Kanske ett halvår
Frida Hallgren

Vill först bara säga att du har en väldigt inspirerande blogg!
Sen till inlägget, jag lider inte av någon ätstörning eller liknande, men vet att det inte är så kul att se ut som att man gör det. jag är själv 171 lång och väger just nu 49 kilo, har gått ner igen då jag varit sjuk. Brukar ligga på 51-52 kilo annars. Jag äter normalt (eller egentligen ganska onyttigt) men har istället problemet med att jag har väldigt väldigt svårt att gå upp i vikt pga att jag har väldigt hög ämnesomsättning. Skulle mer än gärna lägga på mej några kilo till. Tycker iaf att du har väldigt fin kropp nu om man kan säga så och det var väldigt bra att du kunde komma ur ditt sätt att tänka tidigare.




Kom ihåg mig?