Målsättning för Danny 2013/2014

Jag har hållit lite på målsättningen då jag inte riktigt kunnat avgöra vad som är realistiskt eller inte, men den senaste tidens träning (både hos mig och Jeanna) har gett mig lite grund för att sätta upp mål.
 
Jag tycker alltid att det är svårt med mål, inte för att jag har svårt att avgöra om vi platsar i en klass eller inte - utan för att en häst är ett levande ting som lätt kan skada sig. En tajt målsättning kan därmed raseras på grund av en lindrig skada som kanske "bara" ger 4-8 veckors vila. Därför är det inte helt enkelt när man ska sätta sig och fundera på dom långsiktiga målen, men för att göra det enkelt: Detta är mål som förutsätter att jag kan träna på för fullt med Danny hela vägen fram. Givetvis kommer han att ha viloperioder, men förhoppningsvis inga ofrivilliga längre uppehåll (ex. skada på mig eller honom).
 
2013:
Han kommer att starta tre stycken MSVC-klasser under Dyltabruks meeting nu 5-7 juli. Lite beroende på hur detta går får vi se om det blir några fler starter i MSVC. Går det bra i Dylta kommer vi förmodligen inte att starta mer förrän vi är redo att rida en lättare MSVB. Jag vill lägga tiden på träning istället för att nöta klasser som vi redan "kan". 
 
Förhoppningsvis är han redo att gå MSVB under hösten i år. Vi tränar på med detta som mål! Dock kommer jag inte att starta förrän jag känner att bytena är ganska befästa och på hjälpen. 
 
2014:
Nu har vi tränat en hel vinter. Bytena bör sitta riktigt bra och piruetterna i galoppen ska vara befästa. Under våren 2014 vill jag rida MSVB med säkra resultat. Till sensommaren hoppas jag att vi ska börja bli startklara för MSVA/PSG. Jag tror ärligt talat att om bara bytena sitter så kommer resten att gå ganska fort då Danny redan börjat med många rörelser ur lite högre klasser (galoppslutor, travsaxar, lite piruettarbete mm.)
 
Har fått många frågor om detta så nu vet ni lite mer! :) 
 
 
 

Låter som en klok planering (av det lilla jag vet om er efter att ha läst bloggen) ! ;)

Låter som en bra och fullt genomförbar plan. Håller tummarna att ni får träna "ostört" så ni kommer ända fram :)

Ska bli kul att följa er här på bloggen

Vad fin bild! :D

Låter som ett långsiktigt upplägg och helt klart genomförbart;) lycka till med din satsning!

Låter som en bra plan!
Måste bara få observera att du började med bytena och satte MsvC-kvalen förra hösten, och nu verkar debuten i de klasserna ske ganska exakt ett år senare.
Bra för alla som tror att det går fort just i detta steg att se att även en Danny som är fantastiskt fin och matchas skickligt av Frida med bra tränarhjälp kan behöva få lite tid på sig i denna övergång... Just steget från MsvC till MsvB tar för de allra flesta lite extra tid jämfört med tidigare klasser.
(jag vet att Danny stod skadad men det var ju en väldigt kort period, i övrigt har han ju målmedvetet tränats för just detta).
Och för säkerhets skull, jag tycker alltså att det är BRA gjort och inte alls att det tagit för lång tid eller gjorts på fel sät!
Snarare föredömligt! :-)
Men det kan vara bra att komma ihåg för oss andra i MsvC-läget att det måste få ta lite tid...




Kom ihåg mig?