Svar på enstaka frågorna

Jag har en liten fråga som jag verkligen skulle uppskatta om du ville svara på (helst i ett inlägg med bilder osv) och det är om du klipper eller rycker Dannys man? Ungefär hur lång vill du att den ska vara och hur gör du vid manken (rundar av uppåt eller försöker ha samma längd?)? Vissa påstår att man ska spara den lite längre i mitten av halsen medan andra säger att det är snyggast att följa mankammens välvning... hur gör du? 
Tack för en grym blogg!
Hej! Det är snart dags för Danny att klippa manen igen, så kan både fota och skriva ett inlägg om det då.
 
Vad tycker du om biltema täckerna för häst? Något du skulle kunna köpa eller duger de inte åt er?
Ingen aning hörru! Har inte provat dessa. Jag köper mest täcken från Hööks/Horze, så det behövs inte så mycket mer än så för att "duga" för oss. Så länge täcket har bra passform och uppfyller sitt syfte så är jag nöjd.
 
Jag skulle vilja veta varför du använder "snokrem" på kandaret?
För att han ibland blir lite orolig i munnen när han ligger på och blir het, som han lätt blir nu när vi lär in många nya moment. Med snokremmen blir han lugnare och koncentrerar sig på uppgiften istället för att mixa med betten.
 
Jag har ett sto som jag haft i fyra år och vi har väl ridit lite på halvfart hela tiden. Hobbyridning liksom. För några månader sedan hände något och nu har vi börjat träna på riktigt och det går BRA! Så jag känner att jag skulle vilja anmäla mig till någon tävling såsmåningom för skojs skull! Problemet är att hon kan knäppa lite. När det är mycket hästar runtomkring så slår det oftast slint i huvudet på henne och jag vågar inte riktigt rida henne då för hon kan explodera, stanna - bocka - kasta sig frammåt och stanna igen osv. Vad jag förstått så kan du ibland ha detta problemet med Danny? Eller hade åtminstone? Jag rider en dag i veckan på ridskola just för att träna på att ha andra hästar runtomkring (är oftast själv i ridhuset annars). Hur gjorde du på framridningen md honom då? Satte du röd rosett i svansen på honom och hur red du i de lägena för att få honom att lugna ner sig? (Jag kan inte säga till mitt sto att "skärpa sig" då åker jag av!X)) Jag har aldrig tävlat förut så misstänker att även jag kommer vara lite nervös första gången, vore det bättre om jag lät någon annan tävla min häst de första gångerna så jag får se hur hon beter sig på tävlingsplats? Åkej, många frågor samtidigt men du förstår kanske min grundfråga? Ska jag åka och tävla om jag vet att hon kan bralla på framridningen och hur ska jag rida om hon gör det? 
SUPERBRA BLOGG och snart vill jag veta din hemlighet!XD Mvh Amanda
Hej Amanda! Tack för dina fina ord om bloggen. Jag tycker absolut att du ska komma ut och tävla, men om du vet med dig själv att du kanske blir lite nervös och spänd själv tycker jag att du ska låta någon annan tävla din häst dom första gpngerna. Om hon lätt blir lite "explosionsrisk" så är det bättre med en lugn och erfaren ryttare som bara rider fram henne lugnt så hon vänjer sig. Danny kan vara rena rama rodeon i början av säsongen, men han har mognat mer och mer under säsongen. Jag känner mig dock väldigt trygg på honom även när han drar igång sin cirkus, eftersom jag har lärt mig hur jag ska hantera honom när det kokar över. Jag brukar bara rida vidare, kanske lägga honom i en rund galopp och inte kräva så mycket rörelser utan låta honom gå längs fyrkantsspåret. Då får han koka av sig lite, tänka framåt istället för uppåt och bli av med lite överskottsenergi. Tror dock att det är individuellt vad som passar bäst på olika hästar. Lycka till!
 
Tips på övningar för en häst som är stel i sidorna samt VÄLDIGT(!) stark :)
Stretcha sidorna med morotsmetoden och var kvick i handen själv. Halvhalt - eftergift, halvhalt - eftergift. 
 
Ska du skaffa en till häst?? Eller va.. ge mig mer info nu :D Är så himla nyfiken hihi!
Ni får veta tids nog... ;)
 
Hihi jag har en liten fråga som lyder: Hur ofta putsar du din utrustning? ;) //Saga
 
Efter varje användning! Så nästan varje dag. Det hängs inte in i sadelkammaren om det inte är putsat och rent.
 
Hur har du tänkt inför vintern och nästa säsong med Danny? Vila? Tävlingar? :) 
När började du rida? Vad har du har för hästar ponnys tidigare? :)
Han kommer att träna på nu ordentligt ett tag. Befästa bytena ordentligt och på alla sätt bli redo för MSVB. Viloperiod på ett par veckor förmodligen under januari eller februari, när det är som kallast. Tävlingarna drar nog igång runt mars, att tävla på vintern är verkligen kallt och inte så roligt.. Började rida på ridskola som 3,5 år. Om mina tidigare hästar kan ni läsa mycket om i länken till höger på bloggen "Tidigare hästar".
 
Har du börjat planera in tävlingar till nästa säsong om du har det vart kommer du åka då? :) 
Vilken är den bästa tävlingsplatsen? :) Jättebra blogg! 
Ingenting planerat ännu! Tycker väldigt mycket om Dyltabruks tävlingar.
 
Jag undrar vad du har för märke och modell på din klippmaskin? Nöjd? :) Jag håller på att kika på vilken jag ska köpa och din ser ut att klippa väldigt fint!
 
Har klippmaskinen från Jula! Suverän. Tjänat in sin billiga inköpsumma många gånger om. Klipper väldigt snyggt men låter ganska mycket. Funkar därför kanske inte på lite klipprädda hästar, men på en cool Dannyman som tycker att klippas är ganska roligt går det så bra.
 
Blir det någon liten knoppfilm? 😜
Haha denna knoppfilm alltså! Efterlyst många gånger.. Måste få till detta, det verkar vara eftertraktat.
 
Kan du lägga ut en video på hur du lindar dannys ben??
Jo detta är ju onekligen enkelt att få till eftersom jag lindar varje gång jag tränar, så ja absolut.
 
utvecklingsbilder på er som ekipage skulle ju vara kul!
Kan komma som eget inlägg!
 
Ska du satsa på Lövsta future challenge med Danny? :)
Osäker på om just "Lövsta Future Challenge" kommer att finnas för evigt? Har för mig att det är under ett visst antal år och det har redan hållt på ett tag. Däremot är det såklart en dröm att sikta mot U25.
 
Dagens Danny!!
 
 
 

Är så imponerad av hur du håller motivationen uppe när det gäller hästarna. Har själv en egen häst som jag tränar och tävlar i dressyr, men det senaste året har jag verkligen känt att det inte är så roligt längre. När jag väl sitter på hästryggen är det livsnjutning, men allt runtomkring har bara blivit trist och det oroar mig. Jag VILL tycka att det är roligt, men det är det inte?! Särskilt inte nu när det är kolsvart, iskallt och stenhårt ute. Dessutom har jag inte den enklaste hästen, så det är ingen dans på rosor att åka till stallet varje dag. Hur gör du för att hålla motivationen uppe även när man bara hellre vill hänga med kompisar, åka på resor eller göra annat?




Kom ihåg mig?