Danny blir källvikshäst

Ja nu är det officiellt och klart. Från att jag fick min första ponny vid 13 års ålder har jag stått uppstallad på Källvikens gård som är en privatägd anläggning i Falun. I 7 år med sammanlagt 5 hästar var det min fristad, sedan sa jag upp min boxplats i samband med att jag flyttade till Skåne. När jag kom hem från Skåne hade jag inte längre med mig någon häst eftersom vi tog bort Klas där nere. När jag väl fann en häst igen (Danny) så fanns det inte längre några boxplatser på Källviken och jag valde att "tillfälligt" ställa mig på Falu RK i väntan på boxplats. Jag har stormtrivts och "blev kvar", har nu stått där i 1,5 år.
 
Men, nu är det dags att avsluta detta kapitel och Danny flyttar till Källvikens gård. Sedan allt blev klart har 100 kg lyfts från mina axlar och jag vet att han kommer att trivas fantastiskt. Helt andra hagmöjligheter och med naturen in på knuten kommer nu möjligheten att rida ut finnas på riktigt. Samtidigt får jag "mina" faciliterer med ridhus och permanent 20x60 ridbana med dressyrstaket utomhus. Det är tre stall på anläggningen (totalt 19 boxar+2 uteboxar) och Danny kommer att stå i det stallet där jag hade Klas, det minsta med 4 boxar. Där står nu 3 tävlingshästar med rutiner som kommer att passa både mig och Danny som fisken i vattnet. Och som jag saknat mina underbara stallvänner där! Lovar att köpa en inflyttningstårta när jag dyker upp med Danny.
 
Det känns bra. Givetvis kommer jag att sakna mina nyfunna vänner på Falu RK men klubben ligger ett stenkast från Källviken och jag kommer säkert att träna där ibland också. Dessutom så ska jag och Therese (med Tiara Magic "Loppan") jobba ihop i backen hela vintern så jag räknar med regelbundna träningsupdates från henne. För visst kan man följa och stötta varandra trots att man inte står i samma stall! Tänker på alla mina vänner som bor i andra städer och som jag nästan bara träffar på tävling.
 
Men, det är inte dags för flytt riktigt än. Vi har bland annat en spännande tävlingshelg framför oss i Söderhamn som det största fokuset ligger på just nu! Och så som Danny gick idag i ridhuset visade han att han är mer än redo för att gå in på tävlingsbanan igen.
 
 

Hur kommer det sig att du byter stall? :)

Spännande! :D




Kom ihåg mig?