Förslag på lång kappa/vinterjacka sökes

Jag fryser. Redan. Vill inte ens tänka på hur det kommer att bli i vinter för det är samma sak varje år - jag fryser så att jag mår psykiskt dåligt bannemig. Nu handlar det inte om att jag klär mig för dåligt, tro mig jag är helt på det klara hur man ska klä sig för att i teorin inte frysa. Bara det att jag fryser ändå. Nu är väl jag ett extremfall som till och med blivit utredd av läkare på grund av detta, men det är tydligen som det är.
 
Är i alla fall extremt sugen på att till årets vinter köpa en lång kappa att ha i stallet. En som gärna går ner mot knäna, men det borde inte vara något problem eftersom jag bara är 164 cm lång. Kriterier: Extremvarm, lång, så lätt som möjligt för jag får panik när jackor blir för tunga och otympliga när man ska vara smidig i stallet. Behöver inte ha någon sprund bak för har andra jackor jag kan dra på mig när jag sitter i sadeln. Helst inte så mycket över 2000 kr...
 
Någon som har förslag?! Kanske rentav någon som vill sälja sin kappa till mig :)
 
Kappa från Pikeur.. lite den stilen jag menar.

 

Jag har den här, tycker den är bra!Inte dyr heller. Slutar mitt på vaden på mig som är 176. Kompletterar med Uggs och är det extremkallt tar jag en dunväst under kappan.
Går att rida med den för den har sprund med blixtlås, men jag brukar mest ha den i stallet.

http://www.kraemer-pferdesport.de/Felix-Buuml-hler-Reitmantel-Zermatt-IV-.htm?websale8=kraemer-pferdesport&pi=651286&ci=247351

Dålig fart på sköldkörteln kanske?

Denna kappan är sjukt varm! :) Och ligger väldigt bra i pris på ebay! :)
http://www.ebay.com/itm/NEW-The-North-Face-Womens-ARCTIC-PARKA-down-jacket-nwt-coat-size-S-M-L-XL-/190896542975?pt=US_CSA_WC_Outerwear&var=&hash=item2c725214ff

Uhip, varma men väger nada. Bra att rida i också

Jag köpte en ifrån Mountain Horse förra vinter och det ångrar jag verkligen inte. Jag tycker den var svinbra! ;) De har säkert en likande i årets kollektion. :)

Kolla på Divoza.com. Jättebra hemsida! Kolla under Ruiter och sedan collectie eller basis collectie. Finns flera snygga och prisvänliga långjackor av olika märken :)

Jag köpte en lättvikts dunkappa från Cavallo för 3 år sedan. Den är fortfarande i toppskick trots att den är väl använd de senaste vintrarna. Ligger runt 2500kr, men helt klart värd varenda krona. Jag är 163cm o den går till knävecken på mig. Har inte frusit en dag sedan jag köpte den!

Kingslands är kanske lite i både största och dyraste laget, men man får verkligen bra kvalité! Jag har en vinterjacka till vardags från KL som är supervarm :)

L

Rid-thermobyxor är det bästa jag köpt.

GMH

Tycker Didrikson är helt outstanding, väger lite men värmer mycket. Inte testat vid ridning iofs men stå och hänga i lekpark har varit kanon. Beställde nyss en Ronja som är på väg som jag tänkte rida i, 1495:-. Softshell-ridbyxorna fr Hööks har jag hört ska vara bra, tänkte testa dom också.

J

http://sharpman.se/Product.aspx?m=1397043&p=2084060&v=2084064

Åh snygg!

Att frysa i stallet är typ det värsta som finns ju, särskilt frusna fingrar. Ush :/. Hoppas att du hittar en bra jacka! :)




Kom ihåg mig?