Ja duktiga var dom!

Klev upp vid 06.30 en ledig dag enbart för att i lugn och ro ta båda hästarna på ett tidigt morgonpass i ridhuset. Danny var först ut och idag var första dagen som han skulle få arbetas som vanligt. Med tävling till helgen var det även dags att plocka fram kandaret igen och det kommer jag att använda hela veckan. Jag är inte så mycket för att byta "hipp som happ" mellan huvudlagen utan i perioder när det inte är nära tävling rider jag gärna på träns och lösgjör ordentligt, men inför tävling så vill jag ha ridit in mig ordentligt på det som jag ska använda på tävlingsdagen vilket är kandar.
 
Har bestämt mig för att inte arbeta speciellt mycket med bytena i veckan utan kanske bara tar några som en "check" då jag vill att han ska gå in i ett säkert läge för förvända till helgen. Idag var istället fokus MSVC:1 och jag red alla rörelser ut denna. Det kändes busenkelt :-) Danny gick in i ferrari-läget och bara susade runt med stora kliv och jag satt med bredaste leendet. Enkla byten så säkra att man kunnat ställa klockan efter dom och galoppen har blivit så otroligt reglerbar sedan han förstod vad piruettgalopp var för någonting! Nu kan jag låta honom rulla på längs spåret, samla upp tills han nästan står på stället, rida fram och så samla igen, och han gör det så mjukt. Duktiga duktiga häst! Enda minuset idag var att han bytte galopp på uppridning-halt när jag skulle rida igenom progammet, precis som sist när vi tävlade. Ska nog repetera uppridningar hela veckan nu för säkerhets skull, där får man ju inte byta..
 
Nästa ut Zanetti fick sig även han lite liknande arbete. Ville åt en trav där han bara suger rakt framåt och rullar på, och inte lägger in något bakben eller skjuter ut en bog eller "vinglar", utan bara spikrakt framåt längs spåret. Hittade en jättefin känsla! I galoppen finns det massor av framåttänk men där vill jag försöka hitta lite "tillbaka-knapp" istället. Kunna rida framåt men sedan få känslan att det går att samla, samla, skritt. Inte galopp, galopp, abrupt skritt. 
 
Imorgon blir det lugnt för då ska båda bara prommas efter fina pass senaste dagarna.
 
 

Alltid roligt när dom gör bra ifrån sig! :)

Fin blogg skulle betyda så mycket om du gick in på min! Kram




Kom ihåg mig?