Glad ändå

Och stolt över min prins!! 
  
Ida

Snålt betalt!

Li

Alltså blir så glad att läsa att du vill få ännu längre hals på honom, tänk om proffsen vågade ha samma längd på halsen i den höga formen som du. Du är en riktig förebild och de där lilla han släppte in näsan var inget att klaga på enligt mig!

Håller verkligen med om vad både både Ida & Li här ovan!! Och WOW vilken trav!! :) Grattis!

Tycker inte att formen är så farlig att ni ska vara nere och vända på 63% efter era fina resultat hittills i msvb.. Snålt för en jättefin ritt och traven är helt otrolig.

Jag tycker inte det var snålt betalt. Han har verkligen en fantastiskt fin trav men att tävla är ju så mycket mer än att visa en flott trav. Första öppnan var tvärningen för stor och böjningen för lite. I andra öppnan så var han för rak. Det enkla bytet var lydigt men spänd skritt. Galoppfattningen var för tidig. Allt sådant kostar poäng. Givetvis kommer ni rida på betydligt högre poäng framöver med de kvaliteter han har. Men det är sorgligt att dina läsare bara hänförs av den flotta traven och inte kan se hur själva rörelserna utförs.

Han är underbar! Lite friare form och sedan kommer poängen, utan tvivel..

Traven är verkligen flott men jag skulle vara lite försiktig med att trava upp honom så. Han räcker ändå i dessa klasser. Bygg styrka o plocka fram traven när ni är klara för det ist, för trava upp honom borde aldrig bli ett problem i framtiden😜
Har själv förmånen att träna för en av de mest rutinerade tränarna i Sverige, hon tål inte balanstrav o säger ofta "för att trava stort måste man kunna trava litet". Ngt att alltid ha i åtanke:)
Men som sagt, suuuuper flott häst o du är duktig!

Svar: Tack så jättemycket! :D Under gårdagen var det mest Danny som bestämde storlek på traven och än så länge har jag inte lärt mig hur jag dämpar honom på ett bra sätt, han vill så mycket och när jag ber om mindre blir det knas med taktfel för att han inte förstår. Men sen har jag ridit väldigt få hästar som är som Danny så rutinen hos mig brister - men jag lär med honom! :-)
Frida Hallgren

Oj vilken trav, förstår vad du menar. Kommer bli fantastiskt det där när allt annat stämmer. Men angående poängen håller jag med Linda, det var lite småmissar här och där som kostar, men det är jag helt säker på att du själv också är medveten om (men kanske inte alla dina läsare).
Men som sagt, när allt kommer på plats kommer ni vara så häftiga att se! Jättekul att bytena satt idag :)

Svar: Tusen tack, ja tro mig en tidig galoppfattning med en 5:a som betyg gör jag inte om igen haha... :-)
Frida Hallgren

looks great!

Rean Landman
Holland

Som alltid välridet och flott, Frida. Herregud vilken trav! Det blir perfekt när han stärkt sig tillräckligt för att orka. precis som du redan analyserat i det tidigare inlägget. Ibland måste de bara få flasha på lite, även om de inte riktigt orkar ;). Tror det är mentalt jobbigt med de där små stegen också. Nu hade väl Jeanna ridit honom också och då kan det vara svårt att "ta över". Sen ville han nog visa matte lite extra flash också ;) Bara att hänga med:)

Jätte fina hade inte kunnat göra det bättre själv iallafall! Någon som vet vad låten heter?

Ja tyvärr blir det inte mer procent när han är så mycket bakom lod och en del små missar. Men han är fin och jag tycker att du rider honom fint, MEN se till att få ner händerna!! Lycka till framöver!!

Du syns en hel del i det här videocollaget från tävlingen!

https://www.youtube.com/watch?v=nkbQbmDDlf4&feature=youtu.be

Svar: Nä men du, se där!! Fina klipp ju! :D
Frida Hallgren

Han är ju så sjukt snygg den där hästen. Man undrar ju vart det ska sluta, och det är ju såå kul att du gör allt själv, och utbildar honom så fint!

Ni är fantastiskt fina och väl värda er rosett!
Meeeen, är man så bra som er så ska han bara vara bättre över ryggen (syns i galoppen också att han inte är lika genom som han brukar) och du måste bara få ned de där himla händerna till hans mankam! :-D
Det syns så väl att han inte är framme på bettet när du lyfter handen så, och han får inte lättare att komma fram när du med lyftet aktiverar stången istället för att ta ned handen och rida fram nosen.
Men självklart är ni kanon, trots formen och trots missar plockar ni konstant godkända procent och rosetter på denna ganska nya nivå. Fast jag tror att du, liksom jag, vill se er ännu bättre och vidare i klasserna redan i år? ;-)
Lycka till, fortsätt rida väl och utvecklas!

Svar: Tusen tack! Kunde inte skrivit en bättre kommentar själv hehe :-) Händerna ska ner !! Men ju mer han dyker desto mer vill jag "mörka det" o höjer händerna.. O på samma gång håller mer i stången och i slutändan ledde det till ännu mer bakom lod.. Haha suck, men nog lär man hela tiden! :-) Jag är jättenöjd med det vi presterar hittills, mitt mål för senare i år är att rida stadigt på över 65% i MSVB och att förhoppningsvis debutera MSVA i höst. Vi är väldigt gröna i MSVB ännu så vi tar det med ro.. Danny är en arbetskompis jag hoppas att jag ska hålla ihop med länge och att vi inte sätter 70-procentiga rundor i MSVB nu har ingen större betydelse för vår framtid ihop sen :-) Vi lär ju hela tiden och jag hoppas att det är om ungefär 2 år som min "guld-tid" med honom är! Kram
Frida Hallgren

Måste börja med att säga att jag verkligen gillar din distans till träningen och att du poängterar att Danny är din kompis. För det är så det ska vara! Sedan håller jag med om att detta kanske inte var en jättebra runda, men det är du fullkomligt på det klara med själv. Och du har en plan hur ni ska jobba vidare. Det är toppen! Men din häst är så otroligt vacker och ni passar så bra ihop. När kropp och gång kopplas samman och han orkar med denna gång kommer det bli magiskt att se. Bara att gratulera till denna fina häst och hatten av till dig som visar upp ditt hästliv för oss nyfikna :) Du är alltid så självdistansierad och positv, det är kul att se.




Kom ihåg mig?