Helan och halvan ❤

Idag släppte vi Aval i ridhuset igen så att han skulle få galoppera lite och idag höll han två varv i ordentlig galopp åt båda varv men puh det är lite jobbigt.. Mycket lättare att trava med stora kliv än att koordinera alla benen i galopp. För som han travar! Han har fått lite mer självförtroende inne i ridhuset nu och vågar sticka iväg själv till andra sidan utan att söka sig till oss - och då vågar han även röra sig lite mer. Det är häftigt att se honom som rör sig mer naturligt stort och lätt i traven, medan Dannys trav är lite mer framriden med hjälp av tryck och kadens (även om den också förstås är väldigt bra i grunden). Jag tror utan tvekan att Avalanche är en Danny 2.0.... Speciellt eftersom han får chansen att matchas redan från början, istället för Danny som köptes hem först som 6-åring.
 
Danny satt jag i sadeln på idag för första gången på ett par dagar - härlig känsla! Han arbetade som sagt med piaffen för hand i fredags och vilade i lördags.Tänkte rada upp det vi arbetar med nu och skriva hur det går;
 
Piaffen: Arbetas nästan varje ridpass för hand (brukar göra det före och efter ridpasset) och han är riktigt duktig nu! Mycket jämnare i trampen även om man kunde önska att han blev mer aktiv. Men han har verkligen förstått vad jag är ute efter och trampar helt rätt, även flera steg i följd. 
 
Passagen: Klockren i vänster varv där han även är lättare att rida traven på. En halvhalt så är han igång och tappar aldrig takten - passagen har han hittat väldigt naturligt och det är inte svårt för honom. I höger varv är det inte riktigt lika lätt, men han gör den utan taktfel dock med lite mindre samling. Han har en tendens att droppa in högerbak och blir lite svårställd, så där jobbar vi med att hålla honom loss och mjuk.
 
Bytena: Fina! Klockrena på hjälpen från höger till vänster, medan bytet åt andra hållet ibland kan bli en efter hjälpen. Men nu har han verkligen befäst rena byten och istället jobbar vi på att få dom större och med mer gest - och så självklart att dom ska vara direkt på hjälpen. Jätteroligt och även om bytena har tagit lite tid och är något vi ständigt jobbar på så har det blivit stor utveckling senaste halvåret. Jeanna sa sist att vi skulle hem och fokusera på att singelbytena är 10 av 10 på hjälpen, för sitter singelbytena är det absolut inte svårt att sätta ihop dom till treor och fyror. Därför har jag lämnat serierna en stund och hoppas kunna lägga ihop bytena nästa gång vi är på Segersta.
 
Piruetterna: Otroligt duktig. Högerpiruetterna är centrerade och han vänder hela varv väl undersatt och luftigt. Vänster har blivit mycket bättre men är en bit från högerpiruetterna. Han vänder hela varv men är inte lika undersatt som åt andra hållet. Arbetar mycket på volt fortfarande med vänstergaloppen för det är dumt att sitta och rida massa vändningar där han inte riktigt orkar. Jobbar istället med att höja grundkvalitén på samlingen i vänstergaloppen och det går framåt. 
 
Blir för övrigt tokigt stolt över att jag kan skriva raderna ovan, tänk att vi faktiskt nosar på GP-rörelser och att Dannepanne (när han väl förstått haha..) inte har speciellt svårt för det.
 
Här är dagsfärska bilder på grabbarna grus/helan och halvan/Alive och Avalanche. Tänk att vi har dom båda två, guldkillar!
 
 

Dina killar är verkligen otroligt fina!

Fantastiska hästar du har!!

Mia

Kan du inte skriva tipsen jeanna gav dig för att öva piaffen!

Fina! :)

Såå fina!

Kan inte du ta lite mer närmare bilder på hur du lindar vid träning? asså med så stora paddar så det täcker ner till hoven :)

Jättefina hästar!

Så liten och söt :)

Sååå fin!!
Kram!

Blev lite nyfiken på det du skrev om galoppombytena att ni ville få fram större gester. Jag kan förstå att man inte vill ha "hopphästbyten" som knappt märks men jag tycker att ibland när man kollar på proffsen att deras byten ser lite klumpiga ut och att många ryttare ger stora hjälper. Känner jag har lite svårt att få fram vad jag vill haha, men är detta önskvärt? Jag trodde jag hade koll på dressyren men detta har jag aldrig riktigt tänkt på förrut :)

Måste bara säga också att visst förstår jag att man ska sträva efter så små hjälper som möjligt och man kanske inte vill riskera poäng i en WC på missförstånd.

Hej jag tycker så som du lindar fram verkar väldigt smart.. vad har du för paddar, hur långa är dom och vad är det för fördel med att linda så?? :)




Kom ihåg mig?