En dag jag aldrig glömmer på gott och ont

Jag vet knappt vad jag ska skriva, men den här dagen började verkligen fruktansvärt. Danny var klar och påklädd för transport och vi skulle lasta honom för att åka mot Dyltabruks tävlingar. Han är ganska laddad och på tårna, så som alltid hade vi longerlina på honom. Men idag hjälpte det inte.. Danny kastar sig och kommer lös, med longerlinan hängandes bakom honom. Han skenar. Mellan hagar, på bilvägen, genom diken och genom skog. På alla ställen en häst kan slå ihjäl sig. Vi är flera personer som skriker i fasa när han drar ut på vägen. Men någon där uppe var med oss.. för den änglavakten som Danny hade är osannolik. Det kom ingen bil, han gick inte omkull och på benen hade han rejäla skydd och boots eftersom han skulle åka transport. Till slut fick vi tag i honom och jag trodde aldrig att jag skulle hitta honom hel. Kylde alla benen, gick igenom honom från topp till tå. Sedan avvaktade vi.. Två timmar senare var han fortfarande helt kall i benen, vid gott mod och rörde sig lätt och ledigt vid longering. Ringde till Dylta och förklarade situationen som gav mig senare starttider. Bestämde att vi åker, men minsta känsla av att något är fel vid framridningen så avbryter jag. 
 
När han sedan mjukt, lätt och med spetsade öron travar fram på framridningsbanan så rann tårarna av lättnad. Älskade tokiga häst! Bytena satt, traven var så otroligt mjuk. Även om jag inte satte max tryck i honom så gav han mig rysningar. In på banan och startar MSVB:2, och sätter allt. 70,3% och Danny vinner klassen!!! Jag tror aldrig att jag har gråtit så mycket, det var en sån känslostorm med chocken från morgonen och så lättnaden över att han var hel och dessutom går in och vinner över 70-strecket. "Jättefin uppvisning! Härlig häst som rör sig mjukt med mycket energi. Fint placerad i uppförsbacke"
 
Efter att ha återhämtat mig från alla tårar så satt jag upp och laddade om till MSVB:4 som var lagklassen. Danny gjorde ett helt suveränt program men kanske lite mattare i traven mot första klassen. Sedan kom galoppen och ni vet ju hur uppgiven jag var efter förra tävlingen där vi missade alla fyra byten. Idag kan jag med glädje säga att vi satte vartenda ett!!!! Leendet efter sista halten kunde inte ha varit bredare :D Men en något svårcharmad domare höll oss kvar på jorden, 65,6% blev resultatet. Laget kom 5:a av 7 lag, men det var väldigt jämnt upp till toppen så vi tränar på till nästa omgång! Båda lagkompisarna gjorde stabila ritter och mer finns att hämta för oss alla tre. 
 
Nu är jag hemma, Danny sover gott i boxen och jag vill bara försöka glömma förmiddagen och fokusera på starterna i Örebro. För det har varit en fantastisk eftermiddag! 
 
 
 
 
 

Vi alla i sekretariatet var säkra på att du skulle vinna B4an, sen kom poängen och alla blev nog förvånade.
Du gjorde i alla fall två superfina ritter!

GMH

Haha Danny var uppvärmd och klar när du kom fram alltså :D Stort grattis och vilken tur att han inte skadade sig!

Åhh, vilken story. Emotionell som jag är så fick jag också tårar i ögonen av att läsa detta. Härligt med vinst, och verkligen svårcharmad domare om ni inte vann även den andra klassen!

Kul med en domare som inte hänförs av en flashig trav! Tycker du att 65,5% är dåligt? Vad hade du väntat dig för resultat?

Kul med en domare som inte hänförs av en flashig trav! Tycker du att 65,5% är dåligt? Vad hade du väntat dig för resultat?

Oj vilken början på dagen. Kanske inte den början man önskar innan tävling. Men att ni båda kunde ladda om och fokusera på starterna är fantastiskt! Grattis till vinst och två bra ritter! :)

Jag tror nog att om folk hade sett din ritt hade dem förstått att din ritt inte var värd 65,5% utan att en skulle haft så mycket mer än så. Att jag som är "ny" i dessa klasser nästan hade samma poäng som dig är ju inte helt rätt. Jag som hade massor med missar, inte har en häst med steg. Och du Frida går in och sätter en nästan ett prick fritt program och får så dåligt.. Nej de är inte rätt! Du tar dem bästa gång, du är värd allt efter de som hände igår :D

Svar: Haha tok nu ska vi inte överdriva :D Han har ju legat stadigt på 65-66 i MSVB:4 så det är nog ungefär där han ska vara med den styrkan han har nu, fast helst lite högre när han sätter bytena! :)
Frida Hallgren

Grattis Frida och Danny! Ni är så fina så!!




Kom ihåg mig?