Från unghäst till vuxen

Danny fick ju som bekant en lite ofrivillig vila pga tappsko men idag fick vi på en sko på foten igen, skönt! Han tog dom första dagarnas vila alldeles kanon men idag var han allt bra vild att leda till och från hagen, puha.. en veckas off från träning är inte Dannys grej trots att jag halverade kraftfodret. 
 
Men för att börja med Aval! Han är nu travad uppsutten tre gånger :D Lös nu dessutom! Det går inte så fort och han stannar på varje kortsida om han får chansen, men med lite drivhjälp från marken har vi kunnat trava ett helt varv i ridhuset själva. Det ni haha.. men dom unga hästarna blir man glad för det lilla. Så lugn och så cool! Idag hade jag dessutom ett spö i handen för första gången men det sa han ingenting om. Han är allt en sann dressyrhäst i alla fall, tredje gången i trav och han är stadigt på tygeln hela tiden. Lilla goa haha! Snart blir det galopp! Styrningen måste vi dock få lite bättre ordning på för ibland känns det som att jag drar i höger tygel och han svänger till vänster... På Avals schema framöver står även promenader i skogen tillsammans med stadiga vuxna hästkompisar. Så småningom ska han även få följa med på uteritt uppsuttet. 
 
Så till den stora duktiga.. idag var första gången på en vecka jag satt i sadeln på honom och då hade jag alldeles innan travat omkring på vingliga Aval 2,5 år. Kan säga att jag brast ut i gapskratt när jag satt upp på Danne! Vad bred han var! Och så mycket hals jämfört med lilla Aval. Dessutom gick det imponerande stadigt framåt och denna hästen svängde ju faktiskt åt höger när jag drog i höger tygel haha... Föredrar nog den vuxnare av dom två än så länge haha... Danny fick gå ett lätt joggingpass med lite trav under lättridning och så några varv i stor rund galopp. Ett par byten och sedan var vi nöjda. Han var så otroligt glad! Öronen spikrakt fram och tjuvökade i varje hörn. Nu ska han igång igen och Aval fortsätter med sitt under tiden.
 
Tänker att det snart är ett år sedan vi fick hem lilla 1,5 åriga Aval... Då var han så liten och det kändes som evigheter innan han skulle göra något annat än gå ute dygnet runt med sina kompisar och göra "ingenting". Nu plötsligt travar vi omkring i ridhuset med ryttare på ryggen, wow hur gick det så snabbt!!
 
 

Känner igen den där känslan med att sitta på olika hästar! Jag har en unghäst (halvblod) som är nätt, smal och lite vinglig än så länge och man har känslan av att lixom sitta uppe på henne. Min andra häst är däremot en 23-årig tinkerkorsning så om man sitter upp på henne direkt efter unghästen känns det som om man sätter sig i en soffa ungefär =) Bred, stadig och lite nedsutten! Haha

Kul snart kan han klassas som inriden på riktigt ;)

vad roligt! :)

Åh vad roligt att han snart klassas som inriden på riktigt :D

Fin! :)

Åh vad kul att utbilda en häst från grunden!
Kolla gärna in på min blogg med bilder på allt från hästar till kakor och resor :)

fin häst

Vad kul att det går så bra med Aval! Han är verkligen jättefin! Det syns att han håller på att utvecklas till en superfin dressyrhäst och samtidigt är han så där bäbis-söt och unghästig på bilderna som du har visat så man vill bara pussa honom på näsan =) Det ska bli riktigt kul att följa er resa. Den kommer att bli SÅ bra!

Är du intresserad av smink, skönhet och träning?
Då har du hittat rätt!

Välkommen till onlypaulinaa.blogg.se

Kram!

Så nyfiken på att se erat nya boende, kommer det upp bilder på det snart montro? :3

Följer dig på instagram, och såg att du börjat träna. riktigt kul! :-) Tänkte därför att du kanske skulle vara intresserad av mitt iinlägg ang ryttare och muskelproblem som vi har "lättare" att få. Samt lite stretchövningar som motverkar problemen! :-)

Riktigt kul med Aval!! :-D

Följer dig på instagram, och såg att du börjat träna. riktigt kul! :-) Tänkte därför att du kanske skulle vara intresserad av mitt iinlägg ang ryttare och muskelproblem som vi har "lättare" att få. Samt lite stretchövningar som motverkar problemen! :-)

Riktigt kul med Aval!! :-D




Kom ihåg mig?